Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NikiforIII
    CBC Član
    • 07.01.2010
    • 66
    • Novi Sad

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Krajem juna 2009. bila je nedelja, sedeo sam sa drustvom u jednom lokalu u blizini SPENS-a. I dolazi na parking (preko puta suda) crni A6 3.2FSI. Iz njega izlaze vozac (odelo, kravata,itd.) i dva policijska oficira. Jedan od njih dvojice je Stojadin Jovanovic, i ulaze u SPENS. Posle nekih pola sata, izlaze i sedaju u kola, prikljucuju se sa parkinga u ulicu Sutjeska (koja je jednosmerna), u kontra smer, i pun gas. Znaci nisu upalili "blinkerice", ma nista, samo pun gas, kontra smer. To je to.

Zao mi je sto nisam snimao. Jednostavno nisam ocekivao da ce to uraditi.
    Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

Zaustavljaju me skoro svaki dan nazalost i nijednom mi nisu trazili da izadjem iz vozila. Dam im dokumenta,pogledaju, ispitaju da li imam sve od opreme i to je to. Jos nisu pitali za onaj papir o saobracajnoj nezgodi, samo za zuti prsluk i da li mi je overen pp aparat.
      I Izvukao sam se sa 1000 dinara za prekoracenje u naseljenom mestu za preko 25kmh...isao sam oko 80 a ogranicenje je 50.

Comment

• StreetRacerCA
        CBC Senator
        • 11.06.2006
        • 238
        • Čačak
        • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Originally posted by YUgisa
        Inace se pojavila nova fora kaznjavanja... Prva je da vas zaustave tako da stanete delom kola na kolovoz. Onda vas cika u plavom pita za dokumenta koje mu vi urucite kroz prozor. Posto ih pogleda, zamoli vas da odete i otvorite gepek... Posto to ucinite, on konstatuje da niste obukli prsluk i kazni vas sa 3000 din jer ste izasli iz vozila i niste obukli prsluk... Tako da kad idete da pisate u njive ili idete po sendvic iz gepeka, obavezno navlacenje prsluka... Ne znam samo kako ce stariji ljudi koji imaju malo vecih problema sa propinjanjem da obuku prsluk pre izlazenja iz kola...
        e pa za to zaustavljanje, pa fora sa prslukom, ****** bi im se mame..... ako sam ja dobro razumeo, mesto gde vrse kontrolu treba da bude uredno i vidno obelezeno, osvetljeno i sl... pod uslovom da je tako, koji ce nam djavo prsluk? i sad ne mogu da se setim, jel taj prsluk vazi samo za noc ili i preko dana???
        Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Uvek kad treba da izadjes iz vozila gde ces menjati tocak,sipati gorivo,popravljati auto moras obuci prsluk koji moras drzati na dohvat ruke(citaj pored vozacevog sedista),bez obzira da li je dan ili noc.

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

24h vazi sem ako vozis bajs pa jedino nocu i u uslovima smanjene vidljivosti.

Mesto dje stoje mora biti osvetljeno i vidljivo malo morgen!Sta onda da kazem za jednog saobracajca kojeg zamalo nisam roknuo kad mi je sa palicom izleteo iza jedne blage krivine.Isao sam 60 (sto je i bilo ogranicenje na tom delu puta) i odjednom je izleteo pred haubu.Sreca pa su kocnice bile utegnute jer bi danas pajkan bio pokojni.

Po NS-u zadnjih dana nisam video sve ukupno dve patrole.Jeste da obozavaju par mesta na bulevarima i na prilazima ka NS-u ali ih nema ni tamo .Jedino mesto koje nema sanse da propuste je NS-Veternik,tacnije ispred Avia pumpe,posebno nedeljom.Merak im je da izradarisu one koji brzo krecu sa semafora i brzo ulete u tu blagu desnu krivinu posle Grasa.

Voznja 50 na sat je nemoguca.Vise mi paznje odvlaci nonstop gledanje u brzinomer pokusavajuci da ne predjem famoznu crvenu crticu.Ne razumem zasto na pojedinim bulevarima koji su bas pregledni nije ostalo ogranicenje 60!

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

Prolazak kroz crveno, novi ZoBS ?

Propisana kazna:
              6 bodova + 15.000-30.000 din. ili zatvor do 30 dana + oduzimanje dozvole na najmanje 3 meseca.

Kako ide procedura odredjivanje kazne i krivice po novom zakonu ? Sudski poziv, pa kod sudije za prekrsaje, eventualno suceljavanje sa policajcem ili je drugaciji princip ?

Drugar je vozio, kad ga je zaustavila patrola. Policajci su tvrdili na je prosao ne crveno na nekoj od prethodnih raskrsnica, oni su vozili iza i to navodno videli. Mi u autu nismo videli da je prosao na crveno, a ovaj nas je inace vozio jer postuje sva pravila i propise, ne pije, safe driver... mislim da u zivotu nikad prekrsaj nije napravio, kakva ironija.
              No, popio je prijavu za prolazak kroz crveno. Sta da ocekuje ?

Svi smo citali price o neprikosnovenosti zapisnika po novom ZoBS-u, itd. Da li je neko iskusio ili cuo kako to u praksi ide ?

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Re: Prolazak kroz crveno, novi ZoBS ?

ako se proglasi krivim, ode dozvola 100% +kazna +bodovi

posto je bilo vas vise u kolima, trebali ste da navedete u zapisniku primedbu da ste svedoci i sve to potpisete, ako niste ne gine mu kazna

posto mu je prvi put kako kazes, bice negde oko 20.000 i 3 meseca, sve zavisi od sudije i primanja

Comment

• StreetRacerCA
                  CBC Senator
                  • 11.06.2006
                  • 238
                  • Čačak
                  • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Originally posted by Davor
                  Uvek kad treba da izadjes iz vozila gde ces menjati tocak,sipati gorivo,popravljati auto moras obuci prsluk koji moras drzati na dohvat ruke(citaj pored vozacevog sedista),bez obzira da li je dan ili noc.
                  cek, svratim na pumpu u centru grada, podne, i treba da nosim prsluk dok odem da platim gorivo? vazi, dosao sam peske. a ciji je auto? nije moj.
                  Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Davor
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2005
                    • 498
                    • Novi Sad

Nisi me razumeo,ako na putu bilo koju radnju vrsis kad ti auto stoji na putu moras da nosis prsluk na sebi,znaci probusi ti se guma,prvo obuces prsluk stavis trougao na min. 10m od auta u gradu ili na 50m na auto putu pa skidas tocak,kad ostanes bez goriva a imas kantu sa gorivom u gepeku isto nosis prsluk,naopako da kad dodjes na pumpu pa oblacis prsluk prilikom placanja goriva.

Comment

• kuntalo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2007
                      • 342
                      • Predgradje

Dve za sat vremena!

U maloj, jednosmernoj ulici kod Zemunske opštine mi zamalo pauk odneo Pandu. OK, platiću, kriv sam, samo ne nosi. Nije odneo, kaže kazna 5 soma. Šta da radim, po novom zakonu imam 3 minuta fore- pokazao mi čovek, a MOŽDA je prošlo 4 ili 5 (kupovao sa ženom posteljinu za bebu).

Idemo dalje, vraćamo se na NBG, u starom Merkatoru još ne rade prodavnice nameštaja ('oće ženče da se ljulja kad doji ovoga puta), te se vraćam za Zemun da kupim 'leba i iz Tvorničke ulazim u Glavnu. Lagano, trećom oko 40, i odmah posle RK Beograd, malo pre ex-RK Zemun me zaustavlja žgadija rotacijom i sirenom, k'o da sam Eskobar. Kaže: "Niste propustili pešaka na pešačkom prelazu"! Kom bre prelazu, prošao na treptuće zeleno kod RKB? Kod doma vazduhoplovstva, tvrdi OSL i ode u svoj auto. Ja pojma nemam jer UVEK, ali UVEK stajem pešacima, a žena kaže jeste, počela je devojka da prelazi, ali iskosa, van obeleženog prelaza. Ja u krajnjoj desnoj traci, ona u krajnjoj desnoj iz drugog smera, ulica tu najšira, najiskrenije je nisam ni video.
                      Vraća se OSL, 'oće da mu potpišem zapisnik, ja ga pitam šta piše, on čita svoj nogopis, reko' - neću da potpišem. Upisao on još nešto, krene da ide, i ja ga pitam: "Dobro, gde ste bili 120m pre toga, kada sam stao babi kod škole, jestel' vi mene odande pratili?", a džukela kaže: "Ne, mi smo čekali tu". E pa, sreće se do smrti načekao, ti PM balava.

Pitanje:
                      - Koliko obično treba vremena da stigne kazna za nepropisno parkiranje?
                      - Isto to za ovaj prekršaj, i postoji li šansa da se suočavanjem sa balavurdijom pred sudijom, kazna umanji, otkaže?

PS: Sad mi je malo lakše. Veliki pozdrav svima!
                      Save the Panda!

Comment

• MirkoDamnjanovic
                        CBC Senator
                        • 26.09.2008
                        • 291
                        • Srbija
                        • Cetvorotockas

Pod zaustavljanjem se podrazumeva da mozes da se zadrzis najvise 3 minuta i to da vozac ne napusta vozilo. Cim si izasao napravio si prekrsaj.

Da sam bio na tvom mestu u zapisnik bih dodao da pesaka nije bilo na pesackom prelazu.

Bukvalno ce nas ********ti za najgore sitnice. Sto nisu kaznili tu zensku koja prelazi van pesackog?

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Originally posted by JAPANX
                          ako se proglasi krivim, ode dozvola 100% +kazna +bodovi

posto je bilo vas vise u kolima, trebali ste da navedete u zapisniku primedbu da ste svedoci i sve to potpisete, ako niste ne gine mu kazna

posto mu je prvi put kako kazes, bice negde oko 20.000 i 3 meseca, sve zavisi od sudije i primanja
                          Hvala... Procedura je bila vrlo ekspresna, "prosli ste na crveno", sedite u kola i sacekajte. Zatim mu svirnu da kroz prozor od patrolnog auta da uzme zapisnik i cao...

Ne znam sta ce i kako ce biti kada ljudima krenu masovno da naplacuju kazne koje su za mnoge vece od njihovih mesecnih primanja...

Nego malopre sam video prvu kameru koja nije za nadgledanje saobracaja vec merenje brzine ili je ona koja belezi tablice vozila koja se krecu u zutoj traci. Izgleda kao poveci projektor.

Upravo se postavlja na horizontalnom nosacu na postojecu banderu sa kamerom za nadzor na GSP stanici kod sajma u pravcu Ade.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                            CBC Senator
                            • 26.09.2008
                            • 291
                            • Srbija
                            • Cetvorotockas

Gledam i cudim se ljudima koji ceo januar pored sama "peglaju" preko 50 km/h kad ono nema nigde kamere. Sad ce da im se policija nacestita 2010. godine.

Hvala na info. Svaki dan prolazim pored sajma i ovo mi jako znaci.

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

Nema bre, kupuje kamericu i kacim na soferku, pa ce moj biiip da tvrdi da sam prosao na crveno
                              Edit: i zar nije nepropustanje pesaka ako ga "ometes" u njegovom dotadasnjem kretanju?

Comment

• MirkoDamnjanovic
                                CBC Senator
                                • 26.09.2008
                                • 291
                                • Srbija
                                • Cetvorotockas

Kako se krecu cene za te kamerice?
                                Da li ti snimci mogu da se upotrebe kao dokaz na sudu? To bi bila isplativa investicija s obzirom da kaznama planiraju da pune drzavni budzet.

Comment

Working...
                                X