Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Samo da razjasnimo - Ukoliko nemaju rotaciju mogu i dalje da se ponasaju u suprotnosti sa pravilima saobracaja ? (Preticu preko pune isl)

Mislio sam da moraju makar rotaciju da upale u takvim slucajevima, sto uglavnom i rade. Ali im se omakne pa ih bas briga.
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Ukoliko obavljanje službe zahteva - mogu da rade šta 'oće ... e, sad ti znaj šta njihova služba u tom trenutku zahteva ... da li je to burek, da li im se piša, da li ih mrzi da čekaju u koloni kao i svi ...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Nije baš tako jednostavno.

Kada nemaju rotaciju i kada samo partoliraju, oni su samo jedan od učesnika u saobraćaju. Primer, pre oko nedelju dana pauk odneo policijski auto na Terazijama. Znači, po slovu Zakona ne mogu baš da rade šta im se prohte (iako neki ovde propagiraju da smeju).

U praksi, policija je mnogo bahatija, a biće još više ukoliko mi kao građani ne znamo svoja prava, i ako ne zahtevamo ostvarenje svojih prava. Tim stavom - mogu oni šta hoće - samo se hrani njihova arogancija. Pola veka su bili strah i trepet, ne treba da dozvolimo da i dalje bude tako.

Comment

• zzZZzz
          CBC Član
          • 12.12.2008
          • 84
          • BGD

Slazem se. Ne bismo trebalo iznositi misljenja da mogu ovo ili ono, nego samo ono sto je zaista provereno. @prolupator - ako je ovo sto si napisao proverena informacija onda se ovaj post ne odnosi na tebe.

U protivnom se stvaraju mitovi i slicne price pa im na kraju bude "nepisano" dozvoljeno mnogo vise nego sto zaista smeju.
          Kao npr ovaj sofer iz skupstine sto je gazio preko tela onog decka sto je poginuo u nesreci i mrtav ladan se pozvao na poslanicki imunitet koji nema. I panduri ga pustili, iz neznanja.

Sutra svako od nas moze upasti u situaciju da nam pandur trazi nesto sto nema ovlascenje da zahteva a mi cemo se iz neznanja povinovati...

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Br'te ... gledam ih svaki dan kako staju ispred pekara, na autobuskim stanicama, po sred raskrsnica ... čuče u koloni s ostalima pa se sete i upale rotaciju tek toliko da ne čekaju zeleno s ostalim papanima ... zloupotrebe koliko 'oćeš ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zzZZzz
              CBC Član
              • 12.12.2008
              • 84
              • BGD

Slazem se, i ja vidjam manje vise svaki dan.
              Pominjem kolegi na poslu (koji je ex pandur) kakva bi bila procedura ako bih ih negde snimio i odneo u miliciju, a on mi rece da bih verovatno ja naje*ao, jer ne mozes tek tako da snimas OSL bez dozvole, ili tako neka fora. Mada mi nije delovao ubedljivo dok je to objasnjavao.

Comment

• vracarac
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2007
                • 364
                • Beograd
                • Opel Astra G

Zashto ne bih smeo da ga slikam? Mozesh da mu trazish i broj znachke ako mislish da je potrebno.
                Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

moze i on da te privede na proveru 24h ili zbog sumnje da ces nastaviti sa prekrsajima

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715

Ma naravno, može da te privede i ako mu se ne sviđa boja tvojih očiju

Definisano je kada, u kojoj situaciji se može lice privesti, odrediti policijski pritvor itd. Nije baš sve tako artbitrarno. Ali, komunizam je dugo bivstvovao kod nas...

@Vracarac - naravno da mu možeš tražiti broj značke, čak ga možeš i sam videti jer je značka na vidnom mestu. Ali je bitno da sve uradiš sa dužnim poštovanjem i smireno, da nema osnova da te optuži za nepoštovanje osl. Ipak, to savetujem kao ekstremno krajnju meru.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

E sad već polako počinju da mi idu na... nacrtani su duž celog bulevara sa obe strane, ali me najviše pogađa patrola koja stoji bukvalno pred mojom zgradom i zauzima parking, a pošto im je jako dosadno onda zaustavljaju sve redom, prosto čovek ne sme više da skrene iz Jaše Tomića na Bulevar.

Slučaj od večeras... "istekla vam je vozačka dozvola", "neće biti", "kako 'neće biti' kad piše do 2012", "pa koja je sad godina?!?", "jao jeste ja sam permutovao"...koji moj si permutovao, još kad bi znao šta to znači... i tako skoro svako veče gubim dva dragocena minuta života (to sam sam sebe urekao ranije u ovoj temi kad sam rekao da su me zaustavili 2 puta u 5 godina), neko drugi mi uleti na jedino parking mesto koje sam video u prolazu, ali dok ja uradim polukružno i dok objasnim organu koja je godina...
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715

I ja imam isti utisak. Zaustavljaju sve redom, i samo traže i najmanju nepravilnost. Jedino rešenje je što manje voziti, ili, kao mene, da te vozi žena

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Pa jes tomo ali sta cemo mi neozenjeni ??? Inace kao sto rece "bezopasni" na Bulevaru u NS-u su rasporedjeni svaki dan i stvarno teror najblaze receno.
                          Inace dosta u poslednje vreme vidjam zandare kako sa digitalcem snimaju nepropustanje peshaka i to u Jevrejskoj ulici i Bulevar kod Futoske pijace. To su im izgleda dve najsladje lokacije za pecanje.

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Eh, ta briga OSL-a za bezbednost učesnika u saobraćaju...
                            Da neko ne prođe kao ja, sačekuša je u Zemunu, kod doma vazduhoplovstva (nepropuštanje pešaka) i na aerodromu, kod pumpe (ne zaustavljanje pred znakom "stop"). Bukvalno se ne skidaju sa pomenutih lokacija.
                            Save the Panda!

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

u veterniku samo radar i to u oba pravca. dom zdravlja na limanu, svako popodne su redovni. petra drapsina, parkirani po ceo dan i cekaju da skrene neko sa bulevara ili da se parkira u desnoj traci i o'ma pale rotaciju. malo pre kod futoske dok sam usao u apoteku i izasao, dva puta su iskakali iz mraka sa rotacijom.
                              opsadno stanje.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• skaarj
                                CBC Veteran
                                • 25.03.2005
                                • 176
                                • Novi Sad

Prekljuce ih vidim u Hadzi Ruvimovoj kod apoteke Jankovic. Ladno su krenuli prema sajmu pa su videli parkiran auto ispred apoteke i izlece pandur iz kola na semaforu sa aparatom da slika. Kad je semaor krenuo ovaj u kolima se prestrojio i napravio polukruzno da napisu kaznu.

Malo kasnije ista ekipa ceka na raskrsnici kod sajma sa sve aparatom na gotovs.
                                *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

Working...
                                X