Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

verovatno nema dodatno sediste za dete
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Pa treba da ima, iako ZOBS-om nije propisano.
      Da se toliko brinu za bezbednost, propisali bi da sva deca do 12 godina (ili dok ne postanu dovoljno visoka) moraju da imaju odgovarajuće dodatno sedište.

A te prve pomoći za bicikliste i sl. bi morale da budu i veće jer su isti izloženi većim rizicima.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Da li mogu da kupim tu prvu pomoc za motorcikliste, a da je koristim za auto? Odgovara mi manji format.

Comment

• zvrle
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2005
          • 961
          • Beograd, Batajnica
          • Golf 4

Ne možeš jer se razlikuje sadržaj.
          http://www.amss.org.rs/index.php?option ... &Itemid=90
          “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by prolupator
            Da se toliko brinu za bezbednost, propisali bi da sva deca do 12 godina (ili dok ne postanu dovoljno visoka) moraju da imaju odgovarajuće dodatno sedište.

A te prve pomoći za bicikliste i sl. bi morale da budu i veće jer su isti izloženi većim rizicima.

U clanu 31 kaze:
            Dete do tri godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika.
            Izuzetno od stava 1. ovog člana, dete do tri godine, može se prevoziti na prednjem sedištu, ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu - korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.
            Bliže propise o načinu prevoženja dece i uslovima koje mora da ispunjava bezbednosno sedište – korpa donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja.

A takodje se se secam da je prilikom usvajanja ZOBS-a receno da ce se starosna granica dece za koja je obavezno koriscenje tih sedista biti postepeno pomerana dok na kraju (za neku godinu) ne budu obuhvacena sva deca do 12 godina.
            www.paluba.info

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Negde u nekom predlogu zakona je pisalo do tri godine sedište, a do 150cm visine sedište ili podmetač za guzu da ih izdigne, baš zbog pojasa.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Originally posted by jomini
                Novi zakon je fascinantno retardiran u nekim primerima... Nedavno sam čuo da će po novom i motociklisti da imaju paket Prve pomoći. Za nijansu je manja kutija, ali činjenica je da velik broj motocikala na tržištu nema mesta ni za manji paketić PP-a. Kako su to zamislili, ja ne znam... Malo mi je i muka od stručnjaka i gluposti u Srbiji.

kapiram da ćemo i kao pešaci morati da nisimo paketić Prve pomoći jer ipak su i pešaci učesnici u saobraćaju i mogu da prisustvuju saobraćajnoj nezgodi...

motociklisti su oduvek bili obavezni da imaju prvu pomoc kod sebe sada je samo malo veci

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

^
                  Tacno, motor koji se vozi sa A kategorijom (znaci ne skuter 50cc) je i po starom morao da ima prvu pomoc, al se u to praksi nikad nije ni spominjalo, a ni saobracajci to masovno nisu znali...

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

Sada ce da znaju,pa ce da zaustavljaju svakog motociklistu pa i aute naravno da provere da li poseduju prvu pomoc.Imace sigurno akciju provere prve pomoci,tako da cemo morati da je kupimo hteli to ili ne.

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Nisam čitao sve postove u ovoj temi pa ne znam da li je neko postavio sledeće pitanje vezano za prvu pomoć i njenu upotrebu.
                      Šta se dešava ako nekom povređenom pomognemo, a onda od istog dobijemo tužbu zbog nestručno pružene pomoći? Nismo svi doktori, mada i oni znaju da pogreše.
                      Ako je bilo, izvinjavam se.
                      ex SAABotražitelj

Comment

• jomini
                        CBC Senator XXL
                        • 11.03.2007
                        • 490
                        • Novi Sad

Originally posted by JAPANX
                        Novi zakon je fascinantno retardiran u nekim primerima... Nedavno sam čuo da će po novom i motociklisti da imaju paket Prve pomoći. Za nijansu je manja kutija, ali činjenica je da velik broj motocikala na tržištu nema mesta ni za manji paketić PP-a. Kako su to zamislili, ja ne znam... Malo mi je i muka od stručnjaka i gluposti u Srbiji.

kapiram da ćemo i kao pešaci morati da nisimo paketić Prve pomoći jer ipak su i pešaci učesnici u saobraćaju i mogu da prisustvuju saobraćajnoj nezgodi...

motociklisti su oduvek bili obavezni da imaju prvu pomoc kod sebe sada je samo malo veci
                        Pa dobro, gde da je drži vlasnik nekig superbajka? U rancu na leđima?
                        San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• jomini
                          CBC Senator XXL
                          • 11.03.2007
                          • 490
                          • Novi Sad

Originally posted by SAABotražitelj
                          Nisam čitao sve postove u ovoj temi pa ne znam da li je neko postavio sledeće pitanje vezano za prvu pomoć i njenu upotrebu.
                          Šta se dešava ako nekom povređenom pomognemo, a onda od istog dobijemo tužbu zbog nestručno pružene pomoći? Nismo svi doktori, mada i oni znaju da pogreše.
                          Ako je bilo, izvinjavam se.
                          Takođe odlično pitanje.

Comment

• jomini
                            CBC Senator XXL
                            • 11.03.2007
                            • 490
                            • Novi Sad

Znači kupiti sedište? Pa kako onda dozvoljavaju da se ne dograđuje pojas nazad na kolima koja ga nemaju? Razumeš šta pričam? Negde su pustili - neka ga, nema veze sad bezbednost, nećemo da cimamo ljude sa ugradnjom pojaseva, a za drugi primer - kupi si sedište?!?

I dalje, danas na SAT-u gostovao neki blenta Lemajić i pitanje je bilo tablica koje su sad većeg formata i ne mogu baš na svaki automobil da stanu (zadnja tablica). Kaže da se podnese zahtev za novu, manju tablicu, platiš još 2000+ dinara i sačekaš red u Zavodu za izradu novčanica da ti naprave jednu jer to izlazi iz reda i ne može odmah već za oko dve nedelje?!? Prvo, nisam ja kriv što su tablice napravljene veće nego prethodne i možda mi ne staju nazad na branik. I pita ga Alvirović, pa je l' može čovek pre izdavanja tablica da najavi da njemu trebaju manje, da se ne plaća dva puta, već da se predupredi situacija. I kaže prikan - ne može!

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

Originally posted by JAPANX

Pa dobro, gde da je drži vlasnik nekig superbajka? U rancu na leđima?
                              koji to super bajk(kako ih vec zoves) nema mesta za kesu 15x10 ?

sto se mene tice, neka zalepi pod rep, tamo gde je drzao tablicu, neka stavi na akumulator, moze i u dzep od jakne ako vozi sa opremom

ne pricam o vozacima kojima je glavna oprema naocare na glavi i FILA papuce po mogucstvu plave

Comment

• kuntalo
                                CBC Senator XXL
                                • 02.03.2007
                                • 342
                                • Predgradje

Znači kupiti sedište? Pa kako onda dozvoljavaju da se ne dograđuje pojas nazad na kolima koja ga nemaju? Razumeš šta pričam? Negde su pustili - neka ga, nema veze sad bezbednost, nećemo da cimamo ljude sa ugradnjom pojaseva, a za drugi primer - kupi si sedište?!?
                                Naravno, zašto bi tebe zanimalo što neko drugi vozi auto bez fabričke ugradnje pojaseva pozadi?
                                Save the Panda!

Comment

Working...
                                X