Dnevna svetla kod nas(novi ZOBS)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Ko spava za volanom dzabe mu NLO osvetljenje, ko je budan, netreba mu.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

U Austriji od skoro parlament je promenio zakon i svetla vise nisu obavezna preko dana, javljaju tata i sin.

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

e kakve ce nam sve zakone uvesti,da se ja pitam kao sto se ne pitam,ali predlazem da sva vozila koja idu na tehnicke preglede i da se sitni kvarovi ili stelovanja svetala obave odmah,na licu mesta,jer po magli se najbolje vide kome gde sijaju,dosao mi drugar pre par meseci i kaze bio je kod elektricara da mu nesto sredi oko struje i ujedno mu zamenio farove na jugicu i nastelovao,kaze svi mu ablenduju a ne vidi put,ja iskusno nateram moj auto na nekih 10-ak metara od zida i obelezim kredom moje farove,nateram njegov,kad ono levi,sija preko zida a desni prema levom,nastelujem mu po mojim linijama,kad ono brate sad sijaju kao ksenoni,inace pre par godina sam platio kaznu za voznju sa maglenkama u ranim jutarnjim satima u ugrinovackoj ulici,jer je sitno padala kisica i pravila se magla na putu,kako sam upalio posle 500m zaustavi me lepi nas i kaze vozna sa svetlima za maglu je zabranjena sem ako ima magle,pa reko ja ih upalio iz preventive posto mestimicno ima magle,kad on na mene poceo da histerise i da platis kaznu za maglenke i na kraju plati samo da ga ne gledam (******) koji nije sinoc dobio od zene a sef ga je tog jutra naguzio pa ajde malo po narodu i ja nalete,ali da se vratimo temi dnevnih svetala koja smatram da ipak treba i po danu paliti jer ja sam jedan od vozaca koji vozi malo zivlje i desavalo se da me sunce zaslepi i dok se vozilo iz suprotnog smera ne priblizi dovoljno ne vidim ga pogotovo ako je vlazan kolovoz pa pravi odbljesak,ali ima ljudi koji negledaju tako,pa cak i nocu voze pod ulicnom rasvetom,a inace praktikujem da vozim i danju sa upaljenim svetlima,mada koristim sijalice halogene H4 xenon plasma 90/100w,sa prepravljanim releima i za svako vlakno poseban relej,sa 2.5mm napajajucim kablom,sijaju belo i nastelovana su da i kad sednu dvoje pozadi ne smetaju kao kod pojedinaca koji imaju rastelovana svetla pa ne vide put i onda upale i duga za svaki slucaj,e takve bi izdvojio na kontrolu i obezbedio im bar simbolicnu kaznu za recimo ugrozavanje ucesnika u saobracaju zaslepljivanjem lose podesenim farovima
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• boris58
          CBC Veteran
          • 19.02.2007
          • 196
          • Cacak

jedno pitanje,
          jel ovi noviji jugici imaju regulatore visine farova

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Imaju, otvoris haubu i na faru nadjes zabicu kojom malo spustis far. Ima dva polozaja, visi i nizi
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• cveleBMW
              CBC Senator XXL
              • 21.03.2006
              • 370
              • Beograd, Banovo Brdo

Yugici imaju drugi problem,...
              Strasno im stradaju zabice koje se kace na far za vezni lim....
              i onda ako ti to ne valja dzaba ga stelujes

Comment

• cveleBMW
                CBC Senator XXL
                • 21.03.2006
                • 370
                • Beograd, Banovo Brdo

BOOST Posted: Mon 18 Feb 2008 13:33 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Ko spava za volanom dzabe mu NLO osvetljenje, ko je budan, netreba mu.

sto je tacno tacno je

Comment

• ljube-kugla
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 1531
                  • batajnica

a zato ima novih zabica koje za jednu kutiju hvalitetnijih cigara kupis punu saku,i imas za duze vreme,samo se ne smeju cupati i vracati kad je hladno onda pucaju,ali kad se nameste kako treba onda drze

Comment

• boris58
                    CBC Veteran
                    • 19.02.2007
                    • 196
                    • Cacak

dakle standardno delovi za jugica se naplacuju na kg.
                    sinoc sam popizdeo kod GM. idem u koloni svi koji idu u susret blickaju jednom i lagano kopaju oci. ispred mene neki noviji jugic sa onom coooool plastikom. preteknem ga i skontam zasto blickaju - lik osvetlava pistu za avione. krenem ja za migelevcima, lika zabole krasno sto mu ja dajem migelevce i sto milion njih usput blica. usporim da me pretekne - on nece (mada nije imalo ni tolko mesta) ....

iznervira me i ja po gasu, sledeca krivina panduri, ja ~ 30 preko ogranicenja u polunaseljenom mestu, prolecem pored njih panduri utrcavaju u auto i krecu, preticu jedno po jedno auto bez rotacije. i konacno preteknu i mene i odjurise dalje (bio sudar, gadan ispred)

i naravno lik i dalje uziva za volanom svog novog jugica sa svemirskim svetlima.

e sad malo me nerviraju i likovi koji voze "novije" autice strane proizvodnje, pa ih malo pretovare i naravno i ne pada im na pamet da spuste malo regulator.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

primeri koji po n-ti put pokazuju da je ljudski faktor glavna i dobra i losa strana, a auto bilo koji tek usputni faktor u stvaranju problema u saobracaju.

pre neki dan, Ibarska neposredno pred Beograd, kasno uvece.

nailazi tip sa jednim farom koji normalno svetli i sa drugim koji emituje neko ogavno plavo svetlo.
                      strava, niti vidi kuda vozi a zbunjuje sve ostale.
                      i nastavlja dalje, niti na kraj pameti da zastane, proveri i evenutalno zameni sijalicu.

a otkud ideja da napred ima sijalice plave boje u farovima, valjda iz nekog crtanog filma za deciji nivo da se razvije masta
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

ali na kutiji tih plavih sijalica pise xenon light,a sto nisu nema veze bar pise i ljudi se prime kao ........,odvratno sijaju,a jako se lose vidi sa njima,i ja sam se zajjjj,kad sam procitao xenon ali mi je ono plasma nekako delovalo interesantno,i ona snaga sto pise na njoj,bila neka simbolicna cena nesto skuplje od najfush sijalica i kad sam probao vrlo rado ih preporucujem ali pod obavezno dodatni relej jer su 90/100w,pa koji nemaju istopi ablender,sto sam imao kao kvar

Comment

• boris58
                          CBC Veteran
                          • 19.02.2007
                          • 196
                          • Cacak

Originally posted by ljube-kugla
                          ...odvratno sijaju,a jako se lose vidi sa njima,i ja sam se zajjjj ....
                          .... i kad sam probao vrlo rado ih preporucujem ...
                          u cemu je fora

Comment

• 230
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2007
                            • 775
                            • Semberija

Pa radi se o različitim sijalicama.
                            155+75=230
                            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Imam i ja pricu.u zadnje vreme vozim cesto nocu i ljudi to je uzas.Morao sam napraviti mali test jer sam mislio da gubim razum.Vidi se da su svi kupili te pojacane sijalice ili one kineske xenon prevare sa buvljaka sto svetle plavo kao neki "jeftin a dobar" upgrade a samo su zaboravili da se far podesava i koje snage sijalica su dozvoljene a koje ne.Kakvi raspadi prolaze na tehnickim pregledima nije cudo da to niko ne proverava.
                              sta rade:
                              -stavi sijalice od 100W jer to niko ne proverava,mislis da vozi sa dugim svetlima ablendujes mu i onda dobijes takav udar iz kontra smera da krenu suze na oci.
                              -sijalice odgovarajuce ali geometrija farova totalno razdesena,a onda ukljuci duga svetla da kompenzuje jer naravno nije zadovoljan.Na pamet mu ne pada da ode do tehnickog da mu to podese besplatno.Balkanski macho man.
                              -vozi se sa stalno upaljenim dugim svetlima!! Jednom sam odlucio da vozim 50 km samo sa dugim svetlima da proverim i na moje zaprepascenje od nekoliko desetina auta sa kojima sam se mimoisao samo par njih mi je ablendovalo!Inace imam osram SS H4 sijalice i farovi su nastelovani na tehnickom.Zakljucak blago receno "tranzicija cini svoje".

Comment

• jomini
                                CBC Senator XXL
                                • 11.03.2007
                                • 490
                                • Novi Sad

Originally posted by sri98
                                Jedna od pametnijih stvari koja je predvidjena su uvek ukljucena oborena svetla.
                                I po danu su vozila uocljivija.
                                Da, ali su motocikli (neuporedivo veća opasnost na putu) manje upadljivi sa svojim upaljenim svetlima. Ionako padaju k'o kruške, u NS dvojica u poslednja 4 dana pogiboše u udesu sa kolima.
                                A i čuo sam da u jednoj zemlji ukidaju to pravilo, neko mi reče nedavno.
                                edit-sad vidim da je iznad neko već pomenuo austriju.
                                San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

Working...
                                X