I da voze svojom trakom, a ne malo jednom, malo drugom, pa izmedju automobila ? I da ugase duga svetla ?
Dnevna svetla kod nas(novi ZOBS)
Collapse
X
-
^ Ja sam zastupnik mišljenja da ako se propisno ponašaš u saobraćaju i vidiš normalno, onda svetla nisu potrebna....ako neko nemože da uoči vozilo , nego mu trebaju u po bela dana ( vedrog ) da ovaj ima upaljena svetla, onda ne bi smeo da ima vozačku dozvolu...ionako je previše ******,idiota i neiživljenih kretena za volanom.....
Comment
-
-
vec sada policija u austriji vise ne kaznjava kad neko vozi po danu bez upaljenih svetala..od 2008 se taj zakon izbacuje iz snage...kompletna prognoza je bila pogresna i pokazala da statistika nema veze sa realnim zivotom,na zalost mnogi su tu gresku platili zivotom.
mislite o tome..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
da zivimo u nekoj utopiji to bi bilo ok, ali ...
-ne vide svi isto
-u moru auta u gradskoj guzvi kad pazis na pesake, auta iz nekoliko smerova uvek moze da se prosverca neki motor koji vecom brzinom prolece kroz raskrsnicu i to bez svetala
Comment
-
-
Originally posted by boris58da zivimo u nekoj utopiji to bi bilo ok, ali ...
-ne vide svi isto
-u moru auta u gradskoj guzvi kad pazis na pesake, auta iz nekoliko smerova uvek moze da se prosverca neki motor koji vecom brzinom prolece kroz raskrsnicu i to bez svetala
Comment
-
-
Ne bih da kvarim zabavu, al ovo vec nema veze sa svetlima...
ako cemo tako, moze lik na motoru i rotaciju da ima...sta mu vredi ako vozac automobila drzi retrovizore radi ukrasa ili da baci pogled da li ima podocnjake...
to je vec mnogo dublja tema o samim vozacima i njihovim navikama...istina je da bi 50% ljudi sa b dozvolom trebalo u zatvor zbog voznje, ali ni motoristi nisu cvecke....zzbog mogucnosti motora, tripuju se da su uhvatili boga za ****....
svetlo je samo jedan od faktora...
Comment
-
-
Originally posted by boris58a ha
znaci pregazis lika - ok decko, dobar student, jedinac ovo-ono
a ti pogledas, pljunes i nastavis dalje?
mislis da bi tek tako mogao da nastavis dalje?
Ma za džabe u saobraćaju da si dobri samarićanin ako voziš ko ****** i ugrožavaš ostale učesnike u saobraćaju.....čuo sam dobro poređene za takve idiote, tj da je isto kao i da neki kreten izađe na ulicu i počne da puca između ljudi...jeste da neće nikog na ubije/rani, ali doveo ih je u veoma veliki rizik da umru od njegove ruke...da li bi ti bilo žao takvog čoveka, ako bi došla murija i ucmekala ga , pa makar bio on i najhumaniji čovek?
Ajmo malo da se vratimo na temu!
Comment
-
-
pa jebiga sta da radis, bez obzira kakav je savest je opet nesto drugo.
a tema ... sta bese tema ... a da
nesto primetih postoji jedan generalan problem sa propisima kod nas.
propisima je utvrdjeno da se mora upaliti svetlo u uslovima smanjene vidljivosti.
padne magla, jace naoblacenje, pomrcina sunca dok vozim i onda primetim da jedno 30-40% vozaca vozi bez svetala. naravno panduri takvo nesto uglavnom ne kaznjavaju ili opominju jer im je glavna okupacija da iskamce hiljadarku od potencijalne zrtve.
isto tako jedan potencijalni problem koji bi nastao po obaveznom koriscenju svetala jesu ti "nesavesni" vozaci koji bi i dalje nastavlili da voze bez svetala. problem lezi u cinjenici sto bi oni bili manje uocljivi u gomili auta sa upaljenim svetlima.
Comment
-
-
Ne znam da li ima sličnih iskustava, ali mene je pre neki dan(u po bela dana) skoro zaslepio jedan BMW koji mi je dolazio u susret!Nemam pojma kakva su mu to svetla i kako su podešena, ali sam siguran da takva svetla ne doprinose sigurnosti!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by mikimazdavec sada policija u austriji vise ne kaznjava kad neko vozi po danu bez upaljenih svetala
Najbolji dio je "zasto" - ekologija! Naime, ispostavilo se (poslije duzih ispitivanja - Njemci, jelte...) da auta koja ispunjavaju E4 i E5 norme dok rade hladni i sa upaljenim svjetlima NE ISPUNJAVAJU emisione normeZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Ne mogu da verujem da ljudi u vremenu u kojem mi živimo (era metalik sivih automobila) smatraju da su svetla nepotrebna.
20% povećana potrošnja?!
Uvek postoji neki tupadžija koji podigne farove i upali maglenke, ali to je onda problem koji se tiče njega, a ne zakona o bezbednosti u saobraćaju. Godinama sam vozio i dok nisu bila obavezna svetla po danu, ali bez obzira uvek sam ih palio čim izađem iz garaže. Nekoliko puta sam se čak i posvađao sa policajcima kad hoće da se prave pametni, a tek koliko puta se ispred mene odjadnom samo pojavio neki automobil čiji je ponosni vlasnik zaboravio da u sumrak upali svetla...
BTW, što se tiče ksenona, po noći mi manje smetaju nego obični farovi.
To može biti stvar fizionomije, pa neću da ulazim u diskusiju.155+75=230
VIVA LA VITA!!!
Comment
-
Comment