Mala digresija (ili mozhda povratak na pravu temu
):
sve je pochelo ovako:
Koliko se secam, u pochetku je Logan obecavan kao "narodni auto za 5000 E". To je bilo sasvim OK, nov auto za 5 soma
. E sad, sa 5000 dodjosmo na 8500-9500 E, a to i nije tako mala razlika... Po strani PDV, carine, "ogradjivanje" uvoznika bla bla Chak shta vishe, obecavano je ukidanje carine za Daciu (izvor: "SAT" magazin), ali ne znam da li/dokle se stiglo sa tim... Elem, od "narodnog auta za 5000 E" dodjosmo na duplo vishe
Sve u svemu, "suma sumarum", platiti 9000-9500 E za auto koji, ruku na srce, ne vredi toliko je po meni apsolutno nerazumljivo/nelogichno... Ako je samo nov auto dolazio u obzir, i tu postoji mnogo bolji izbor od Logana u tom cenovnom rangu, o chemu sam vec ostavio post... Ipak, po mom rezonu, se za te pare mozhe pazariti sasvim solidan polovnjak od 5-6 god. iz vishe/srednje klase, ili odlichan polovnjak od 3-4 god. iz srednje/kompakt klase koji ce u datom trenutku na pomenuti Logan biti u zaostatku jedino zbog trenutne "starosti". ALI, za samo dve-tri godine ce se ta razlika (ekonomska) totalno istopiti, pa ce im cena biti "tu negde", a u kakvom ce stanju za tri-chetiri godine biti Logan, uzevshi u obzir (ne)kvalitet mozhemo da zamislimo. Ako se vec kupuje nov automobil, drzhim da se isti planira "drzhati" par godina, a upravo su automobili ovog tipa "najbolji" nachin najbrzhe izgubiti od ulozhenog. Shto se odrzhavanja tiche, i tu mislim da ce u vrlo kratkom vremenskom roku izdrzhavanje Logana postati nocna mora, mozhda OK dok potraje garantni rok, ali nakon 80-100 k km, paaa...razmislite sami... Servisna mrezha jeste sve "jacha" i proshirenija, a i nije za chudjenje: bice im vrlo skoro pune ruke posla
... I ova pricha sve u vreme kad se uveliko pricha o ukidanju one us*ane uredbe o ogranichenju uvoza, dakle kad je na pomolu liberalizacija i garantan pad cena polovnjaka od bar 20% !!!
Po mom skromnom mishljenju kupovina Logana (Dacie) je najlakshi i najbrzhi nachin da sami sebe opljachkate...
Pozz

sve je pochelo ovako:
Moji roditelji treba sutra ili u subotu da pazare Logan 1,6 laureat pack.
Posto za njih 9.5k evra nije bas mala para, ima li nesto sto bi trebalo da se zna, a da ne ispadne posle da su skoro 10k evra mogli i bolje da uloze, u sta ja licno sumnjam, al ajd da pitam.
Posto za njih 9.5k evra nije bas mala para, ima li nesto sto bi trebalo da se zna, a da ne ispadne posle da su skoro 10k evra mogli i bolje da uloze, u sta ja licno sumnjam, al ajd da pitam.

Po mom skromnom mishljenju kupovina Logana (Dacie) je najlakshi i najbrzhi nachin da sami sebe opljachkate...
Pozz
Comment