Dakle Bregaste + Kraci Menjac + 70kg manje = 50ks vishe i 1 sec na 400m... not bad... ili je isti menjac... mada mi tih 0.3xx sec 0-100 ne daju neko opravdanje u to ulaganje... i od kada 1.8t ide 6.5 0-100...? zar nije 7.6?
ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!
Collapse
X
-
pitanje kakvu mu energy drink daju,i ko zna koliko oktana ima to sto pije,u sretna vremena dok se vozilo na benzin,mucko sam svakaveaditive i mogu vam reci da ima istine,primetno po potrosnji,snazi i boji auspuha,na ipak relativno malom motoru od 1.2 i 45ks,koji je predvidjen za bezolovni 98 super plus,i koji sam samo jednom nasao i isao na vrh gasa,smanjio potrosnju za skoro duplo,a sledece opet na staro i ogromnu potrosnjuko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Friš75turbo @ Da, toliko blenem u pretiskometar, da cem se slupam negde!
Slinava turbina je drzala negde oko 0.6 bara, mada je nisam razvlacio do maximuma i ne preko 4.5k rpm.
Evo kako pretiskometar izgleda po noci.
A onda update za danas.
Juce mi se na kratko 'zaglavio' gas. Par dodavanja gasa je resilo problem.
Danas se desilo isto, samo na nekih 4.5k rpm i morao sam iskljuciti struju motoru da bi stao.
Skapirah da drugi leptir glavi, pa sam posle sljake isao da ga 'podmazem'.
Tu videh jednu obeshrabrujucu stvar. Pored ulja koje je dolazilo iz kompresorskog dela, na gumi nadjoh i piljevinu!
Skapirah da je turbina odsvirala svoje i krenuh da je skidam. Kad mog shocka...
Evo kako izgleda ulaz u kompresorski deo turbine:
A ovo sam zatekao kada sam skinuo gumu koja povezuje zlotokomer i turbinu:
A evo ga i krivac za takav look
Dakle, ladno se odvila matica i zveketala s vremena na vreme u elisu.
Ako nista, bar sam sad expert za zamenu turbine - skidanje stare, pranje u****, vracanje druge, dihtovanje, dolivanje antifriza i izbacivanje vazduha iz rashladnog sistema + ispijanje piva - sve za 3,5h!
E sad sam mogao i turbinu 'ubicu' da (delimicno) testiram. Znaci, razlika nebo i zemlja. Konstantno radi na visem pretisku, a kad sam je zgazio, ukakio sam se na 1bar i pustio gas!
Sad vozim sa njom, a pedalu gasa stiskam trepavicama!
Originally posted by JovanaSamo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)
Comment
-
-
trk na bubanj potok,video sam par novih turbina na maloj pijaci,prosle subote,garant neka pasuje,bilo i vecihi manjih,vidjao sam male od nekih TDI-a ko dve pesnice,a i neke kamionske kao kosarkaska lopta
a cajger je bruka,sad moras celu tablu da uradis u belu pozadinu i plavo osvetlljenje ili vakumsko-duvajuci merac u crnu pozadinu sa zelenim osvetljenjemko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Originally posted by ljube-kuglatrk na bubanj potok,video sam par novih turbina na maloj pijaci,prosle subote,garant neka pasuje,bilo i vecihi manjih,vidjao sam male od nekih TDI-a ko dve pesnice,a i neke kamionske kao kosarkaska loptaTS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
nova stranica
Comment
-
-
Chika Nigy....
pitanjce... Taj drugi turbo sto koristis jel veci ili isti kao default...? I jel ti hvata kasnije...? Mislim jel ima veci spool time ili je samo druga geometrija pa postize veci pritisak na istim obrtajima/istom protoku vazduha?
Comment
-
-
@ ljube-kugla
Fala, al' nemam ti ja para za to planinarenje.
Plus, imam drugu turbinu, a definitivno se na ovom motoru ne bih igrao experimentisanja sta ce da radi kako treba.
@ jim_mojo
Da gi bem, identicne su spolja. Po plocici su takodje identicne. Eve sta pise:
Skoknucu na njihov sajt ako moze da se provali po SN da nije sa nekog drugog motora...
Originally posted by JovanaSamo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)
Comment
-
-
Realno to je ovaj turbo....
Garrett Alfa Romeo 75 1.8L 1986 60567271
(1.8) 155 B TB035 466858-0001 195490809000
A trebalo bi da nabavis ovaj:
Garrett Alfa Romeo 164 1987 M.601.FT20.0
(2.0) 204 B TB0338 466384-0007 76301260
Avo ti spisak Alfinif Turbo Punjaca...:
Comment
-
-
Pa zato sto zelis malo vishe konja na slicnom pritisku... dakle 164 ima samo malo drugaciju geometriju turbine... posto imas manje kubika, trebace mu samo malo vishe da se napuni ali ce ici bolje... malo veca rupa i vishe snage... a ne bi trebao da ti raznese glavu kao taj...
Ili najbolja ti je opcija posto vec imas identican turbo... samo da mu smanjis pritisak... hmm moram da pogledam kako 75tb kontrolise boost... ali bi trebalo da moze lako da se odradi...
Jel T3 ima unutrasnji wastegate? ako ima mozda ti je on neispravan... Ako nema mozda bi zeleo da stavis externi wastegate...
ili:
Adjusting the boost is straightforward. However, it depends on the type of boost controller.
1. For a standard Wastegates actuator, simply recalibrate the actuator to open (more or less) for a given pressure. Changing the length of the rod that attaches to the Wastegates lever accomplishes this adjustment.
2. For mechanical boost control systems, adjustments may involve changing the setting on a regulator valve(s).
3. For electronic boost control systems, adjustments may need to be made to the vehicle's engine management system.
4. For an external Wastegates, adjusting the boost often requires turning the adjustment screw (when equipped) to increase/decrease spring load, changing Wastegates springs, or shimming Wastegates springs.
Comment
-
-
Comment