ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Da, mislim da sam bas taj video.
    Inace, ulaz je cetvrtast, tako da za bilo sta kruzno treba adapter...

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

a taj adapter,koji je moj drugar na pezou 405 mi16 napravio od medijapana i traje vec dve godine savrseno i lepo dihtuje
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• JaMaL
        CBC Senator XXL
        • 14.04.2007
        • 448
        • JaMaL

Moram samo da se pohvalim...

ostala je u porodici... i nece dobiti plin... nikad...

kasnije vishe... kad reshim par bugova...

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

ma gde god da je samo da se vozi sa apetitom,meni je zalije kad dodje u ruke bezosecajnog vozaca koji unakazi za noc

Comment

• Friš75turbo
            CBC Senator XXL
            • 22.06.2005
            • 545
            • Novi Sad

@Jim Mojo

Ostao sam bez jednog dela sebe... ovo stvarno nije bilo lako... kao kad otac udaje ćerku jedinicu...
            Ali s druge strane, SIGURAN SAM DA JE OTIŠLA U PRAVE RUKE!

Želim Ti da uživaš celim srcem u tom automobili, jer je zaista poseban!
            http://www.myspace.com/perodefformeroklan

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

i zapamti auto i zena se ne daje nikom na uslugu,jer znas sta bude,auto raz.eban a zena piiiip

Comment

• Gruja
                CBC Senator XXL
                • 09.02.2006
                • 614
                • Bgd
                • Alfa 75 TS

Aaa lave, BRAVO, BRAVO!!!
                Nek te dugo sluzi i zadovoljstva ti pricini!

Prodjoh malopre kroz tvoju ulicu i vidim dve limuzinice... E prizora!
                Sta ce sad biti sa TSom?

P.S. i mnogo mi drago sto ostaje "u porodici"...
                Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

@Gruja...

Ne znam... TS cu verovatno prodati... TB je dosta koliko ja vozim auto i gde... TS je presao 1300km za godinu dana... dakle 2 promene ulja za 1300 km... kapiras... a da drzim 2 automobila ovde... rado da imam neko dvoriste ili nesto... ovako veoma neprakticno... i TB ide u garazu kad padne sneg preko zime...

Razmisljam jos o tome... jbg. taman sto sam poceo da radim TS uleti ovo... nema veze... ako se preselim bice mesta i za 3 ali... otom potom...

Comment

• Nigy
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2006
                    • 921
                    • BGD

Svaka cast, drago mi je da si je uzeo!
                    E, sad, par saveta.
                    Ako hoces motor da ti traje, ne poitaj za savet Doru i mene!
                    (mada ce ti od Dorinih saveta motor malo duze trajati nego od mojih)
                    Sto se TS-a tice, prijateljski savet je da je ostavis - makar je oterao kod nekog na selo. Ako nista drugo, da ti posluzi jednog dana za rezervne delove. I sam znas da ne mozes izvuci skoro nista za nju, a delova je svakodnevno sve manje...
                    U svakom slucaju, rules!

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ciccio75
                      CBC Senator
                      • 06.06.2006
                      • 207
                      • istra-pazin

posto vi samo sminkate vase alfe..........

ja ju koristim za ono sto je stvorena......

slike od 25.6. sa staze green garden u puli........

trece mjesto klasa preko 1600 ccm......
                      samo za info prvi je bio renault 5 GTT s motorom od clia williams.....a drugi golf 2 s motorom od trojke 2.0 16v.......

iza mene je ostalo par golfova gti,ibiza gti....i moj prijatelj koji inace ima americu a ovom prilikom je vozio moju alfu......
                      ALFA ROMEO CLASIC CROATIA CLUB
                      www.forums.cjb.net/alfa75.html
                      LADA NIVA CLUB
                      http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

@ciccio75

Svaka cast...,daj neki klip da se uverimo kako to ide??

P.S Dobre ti zadnje felne...

@jim_mojo

Bravo druze...,nadam se da je dosla u prave ruke!!!!

@Fris

Sram te bilo!!!

Nista ne javljas!!!!
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• superfly tnt
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2006
                          • 609
                          • Zagreb

evo i mene nakon duzeg izbivanja. bilo je posla i tako to. vidim da je frisheva pila osla u druge ruke, ajde neka je sa srecom i nek radi bar jos toliko godina koliko vec ima. i pazi na nju jer ce te frish zadavit zicom od gitare.

ako vam se da, bacite pogled na www.alfa75.net malo smo se igrali sa pocetnom stranicom.

ostalo je po starom , vozi se i dalje alfa sve radi sve 5
                          TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
                          nova stranica

Comment

• JaMaL
                            CBC Senator XXL
                            • 14.04.2007
                            • 448
                            • JaMaL

E ovako...

Prvo hvala svima na cestitkama... koje realno treba da idu chika Frishu... on je sredio... ja sad moram da nastavim njegovim stopama...

Kao i svaki polovan auto i ovaj ima svojih gremlina na koje se treba navici...

Ali u odnosu na TS... hmm ne znam... totalno drugacije zveri... TS je daleko upotrebljiviji auto... kao auto mislim... TB je brzi definitivno... ali je i daleko zahtevniji za voznju... i manje oprasta nepaznju... Cini mi se da je turbo tezi napred od TS-a... odnosno da zeli malo vishe da kliza preko nosa... ali to je mozda i samo do setupa kola...

Imam par stvari koje treba da uradim na njemu... boost chukicu da stavim...
                            Da vidim zasto puca na izduvu na vishim obrtajima...[jeste sexy, ali nisam siguran da treba tako] i mozda neki BoV da nabavim... kazu treba...

Imam svecice 8 na njemu... po knjizi pishe da je njegov toplotni razred 6... videcu da stavim 6 iridiume pa da vidim kako ce da se ponasa onda... 8 mi se cini pretoplo za ovaj motor...

svakako sjajan auto... TS je pravio veliki osmeh... ovo je vec orgazam na tockovima...

Comment

• Nigy
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2006
                              • 921
                              • BGD

=]
                              Kad je sredis, dogovoricemo se jedan dan da odemo negde da ih uporedimo. Bas me zanima kako ide.

Comment

• JaMaL
                                CBC Senator XXL
                                • 14.04.2007
                                • 448
                                • JaMaL

posto ste se svi uspavali ili otisli na letovanje... da napisem nesto da se topic ne ubudja...

Zamenio sam svecice na TB-u, kablove, filtere, kais. Ocistio AFM... i ... drugi auto... definitivno...
                                dakle jos moram da pogledam gume ili nosac/lager kardana... nesto mi vibrira... ne mnogo ali osecam pri odredjenim obrtajima kada stoji auto... u voznji se i ne provaljuje...

sve u svemu... 0.8 bara lagano... 0.9 max... lepo ide... sa starim delovima je jedva vukla 0.7 kako treba. vratio sam je na default 0.75 jer injektori ne mogu to da prate... na 0.9 vec se oseca da nema dovoljno corbe...

dakle sledeca stvar je bolji dihtung, obrada glave i injektori od saaba 9000 turbo...

nasao sam da ovi stock imaju max do 186ks, sto je 0.9bara otprilike... to im je to... i kada su ok naravno... saabovi mogu da prate do 240ks i to je max max za ovaj motor bez ozbiljnim modifikacija unutrasnjosti i ecu-a.

Vidi se razlika izmedju .75 i .9 itekako... verujem da 1.1, sto je max sto stock moze ide veoma lepo... veoma veoma lepo... to je oko 200-220 ks-a sa front IC-om i malo jednostavnih modifikacija...

Do sada prilicno besan auto... ako karakter automobila moze da se tako opise... za razliku od prikrivenog vristavca, koji je TS, ovo je dosta primitivnije... onako kao iz kamenog doba... jos bez serva sa onim "volanchicem" ... ludnica... opet radim ramena i triceps kad sednem u auto... a taman sam se odvikao od toga...

Comment

Working...
                                X