Jel ostalima zabranjuje neko da prave velike motore?
Imaju i Italijani svoje exotic automobile pa je opet najbrzi automobil na svetu iz male Americke kompanije koja se zove SSC.
Ne, ali ako nam je svima jasno da se jedna strana odlučila za veliko, a druga za umereno ili malo, onda nemaš razlog da ih stavljaš u isti koš.
A po ceni da ne pričamo. Vette ovde košta preko 100000 eura.
jomini, Corvette Z06 kosta 85-90000 evra. Njegove perfomanse postizu evropljani od oko 200000 evra. Neces valjda reci da je to neislativa kupovina... Jedino Nissan GT-R ce moci da parira po perfomansama i ceni Z06.
Evo pogledaj sta Jeremy Clarcson kaze o Z06...obrati paznju na zavrsetak testa. Inace, ovo sto cujes od Clarcsona je najgore sto ces negde naci o Z06 posto on deklarisano ne podnosi americka kola.
Novi STi košta 45000 eura. Daj Američko (u Evropi) za te pare šta mu parira.
Možemo tako do sutra, ima argumenata za svaku stranu, ali neka doza realnosti je požaljna. I po pitanju cena, tržišta, ekonomija određenih država, potražnje, patriotizmu (nacionalizmu) naroda...
Odoh na posao, pozdravljam vas.
Zahebano je to kad neko nezna da cita ili ne razume neke stvari, a hoce da se mesa.Al' ajde... Ovo je sekcija o vasim autima tako da necu da mesam ostale zemlje.
Btw, stock Supra + 15 do 20k dolara = 800+whp
800whp Supra > 800whp Viper
Izneo si ovaj debilni komentar, i sad, predpostavljam, da mislis da si neka faca? Sky, izvini, ali moram ovo da ti kazem: Neverovatno si arogantan i bezobrazan, a tvoje poimanje automobila se svodi iskljucivo na Japance, kojima si opterecen i ponasas se kao zaljubljena siparica. Tako da, ukoliko mozes normalno da komentarises, to i radi, ako ne... onda stvarno iskuliraj ovaj deo foruma. Hvala Bogu, Cannon je veliki, siguran sam da ces se negde pronaci...
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Evo pogledaj sta Jeremy Clarcson kaze o Z06...obrati paznju na zavrsetak testa. Inace, ovo sto cujes od Clarcsona je najgore sto ces negde naci o Z06 posto on deklarisano ne podnosi americka kola.
ovaj klip je obavezna lektira za sve koji vole US automobile ali i za one koji ih mrze, da znaju zasto ih mrze, da znaju koliko su dobri i sta sve rade... Odlicno je poredjenje sa F575 ...
Ponosan sam sto sam amerikanac....
Koliko Japanaca postoji koji rade istu stvar? Meni jedino GT-R pada na pamet.
Sad kada izadje novi NSX, objasnice par stvari Ferariju i tim kompanijama kao sto je to uradio jos davne '89-te.
Postoji i Lancer FQ400(2.0 16V 400ks) koji do 100km/h stize za 3.5sek, ali neznam da li je vec izasla verzija FQ460(valjda) koja do 100 stize za 3.3 sek.
Takodje, tu je i impreza 22B i ja mislim da je to to...
Naravno ovi auti ne kostaju vise od 100 000eur.
Japanci da nisu imali onu hebenu homologaciju(kako se vec zove) '90ih godina, sto znaci da serijski automobili ne smeju da imaju vise od 280ks i da idu brze od 180km/h, siguran sam da bih imali jos dosta ultrabrzih masina...
A ti Pro_Touring_Mopar smiri hormone malo i ne primaj sve k srcu!
Ovde pricamo o automobilima...
Zahvalite Bogu sto ovaj Ford nikad nije usao u serijsku proizvodnju jer da jeste pre 13 godina cak ni McLaren F1, tadasnji najbrzi automobil na svetu, mu nije mogao nista. F1 je bio dobrih 10 mph (16 km/h) sporiji.
Od serijskih automobila postoje samo 2 automobila koja su brza - Bugatti Veyron i SSC Ultimate Aero (oba su izasla daleko posle GT90; GT90 je iz 1995).
obrisacu off iz ove teme i necu dozvoliti svadju i provokacije bilo koje vrste jer se na ovoj temi do sad, sasvim lepo i kvalitetno razgovaralo...
skyline, lepo je to sto ucestvujes u diskusiji ali prosecno, posle 2-3 posta, postajes navalentan i kreces u svadju...ako moze bez pljuvanja, gluposti i sa argumentima a ako ne onda "delete"...
Dobro sada, bilo je milion kocepata koji su trebali da budu najbrzi auto na
svetu, a taj ford je jos samo jedan od njih...
Ford GT 90 je bio mnogo vise od samo jos jednog koncepta jer mu je malo falilo da se nadje na ulici kao serijski model. Licno mislim da je ogromna steta sto se to nije desilo jer bi McLaren F1 odjednom postao anemican...
GT 90 je imao dosta mehanike preuzete sa Jaguara XJ 220 ( koji je jedno vreme bio najbrzi i najmocniji super auto ) ali je ima V12 ( napravljen od 2 skracena modularna V8 ) sa 4 turba i 720 KS! Za razliku od ostalih koncept automobila tog tipa, GT 90 je bio potpuno funcionalan i vozio se ( Clarkson ga je testirao ) a nije usao u proizvodnju zbog toga sto se te godine 95, promenila uprava i projekat je ugasen ( neki delovi i resenja su kasnije zazivela na Fordu GT ). Dakle, iako je ostao samo pokusaj, to je i dalje najozbiljniji i najopasniji ( po konkurenciju ) pokusaj...osim toga, po performansama potpuno parira Veyronu koji je vise od 10 godina mladji...
Ford je mogao mnogo vise da uradi u svojoj istoriji da nije bilo losih menadzera. Pre svega to se odnosi na Robert McNamara, on je bio katastrofa. Iako je Henry Ford II bio fenomenalan vodja bio je jako tvrdoglav i to je kostalo Ford mnogo i sa Pintom (Lee Iacocca je hteo da prodaje Civic sa Ford oznakom, ali je Henry Ford II to odbio jer nije zeleo Ford ime na Japanskom automobilu sto je i za ocekivati od coveka koji se borio protiv Japana u 2. svetskom ratu) i kasnije kad je otpustio Lee Iacocca. K-Cars i Minivans su bile ideje koje je Iacocca pokusao da uradi u Fordu, ali ih je Henry Ford II odbijao; na kraju svi znamo koji posao je Chrysler uradio sa njima.
Ford GT90 je bio jos jedna takva ideja. Zao mi je sto Jacques Nasser nije bio predsednik Forda u to vreme jer znam da je on obozavao GT90.
Jesi li primetio kakvi su interiori bili tokom 1960ih? Niko se nije zalio na njih.
Kriza sa gorivom je glavni neuspeh. Da nije bilo krize sa gorivom i novih zakona governmenta nebi imali kate iz 1970ih i 1980ih koje smo imali. Nebi imali Mustang II sa 2.3L vec bi i dalje imali veliki Boss 429. Nebi imali Camaro sa 5.7L i 175 hp vec bi i dalje imali 427. Nebi imali 301 turbo u Trans Am vec bi i dalje imali 400.
Imali bi i dalje imali ovakva vozila.
Ili se ti i ja ne razumemo ili ti po 100-ti x pises samo ono sto si naumio.
Ti si opet prepicao isti post i ako sam te ja pitao nesto sasvim drugo.
OSTAVI GORIVO po strani.Ostavi velicinu motora...sta je sa ostalim stvarima automobila koji ne valjaju a koje sam pomenuo.
Jer gorivo krivo za zaostalu suspenziju?Jel gorivo krivo za los kvalitet motora.Jel gorivo krivo za ruznu i nekvalitetnu unutrasnjost auta?
Originally posted by Horsepower
Jesi li primetio kakvi su interiori bili tokom 1960ih? Niko se nije zalio na njih.
To i jeste problem.TAD se nisu zalili...ali u 2000-itoj im se bas i ne svidja to isto
Nesto se razmisljam ...vama - muscule cars nostalgicarima - je extra...vi u koj god auto da sednete...ko da ste seli u neki old timer
Comment