Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

ajde da probam da ti odgovorim
    sto se tice poverenja za pare neverujem ni samom sebi a ne tamo nekim likovima to pod 1
    ajmo dalje
    na koji nacin ce on kupiti tebe netreba da znaima.
    preko rertko ali ekstremno retko ko daje auto na tablice.znaci moze da ga odjavi pa da ti donese originalnu odjavu sto je i najcistije jer znas da se auto onda netrazi.
    ugovor on moze gore da napravi ali ako ga napravi na svoje ime onda mora i on da ga carini.
    ovo pod 2 je isto ispravno i moze tako.punomoc mora biti overena u sudu i prevedena najmanje na engleski jezik.

po meni. auto da se odjavi, jer je onda sumlja smanjena posto ce ici ocito na tvoje ime napraviti punomoc i overiti u sudu.
    ako auto dodje na tablice ne odjavljen iste tablice po carinjenju predajes supu na koje ti oni daju potvrdu da su tablice predate i sa tom potvrdom se ide nazad u maticnu zemlju gde je vozilo kupljeno i kod njih se onda odjavljuje.
    napomena
    u dosta slucajeva se desavalo da ti odradis sve kao sto sam napisao a da je doticni auto u inostranstvu preveo na sebe i sacekao da mu ti das papiric iz supa, a onda prijavi kradju vozila...
    oprez u svakom slucaju
    ako te zanima jos sta ili ti je sta nejasno pitaj....
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ppejic
      CBC Član
      • 09.09.2007
      • 75
      • Dornbirn-Nis

Znam da on tamo mora odjeviti vozilo. Kupio sam onu SAT reviju specijalizovanu za polovnjeke i tamo pise sta sve od papira treba, ali oni kao da su to pisali kada bih ja sam sebi uvozio auto.

Ja prvo zelim da vidim tog "stranca", oteram u ovlasceni servis i pregledam ovde u Srbiji.Tek posle provere stanja bih kupio i krenuo sa carinjenjem vozila na caleta (invlaida).

Nije mi jasno sta se sve papiroloski pri toj kombinaciji treba odraditi. Cuo sam da se u inostranstvu ne moze kupiti auto na ovlascenje "treceg lica", vec on tamo kupuje na svoje ili na ime firme, a kada dodje na granicu...udje u Srbiju...dodje u Nis....pregledam vozilo...sta onda...kako vozilo prelazi na ime mog oca...papirologija?

pliz help

Eto to mi nije jasno
      LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

ti i dalje verujes u deda mraza (vezano za sat)
        u tvom slucaju posto zelis da vidis auto onda bo vozilo trebalo da dodje na tablicama znaci ne odjavljeno.u svakom drugom slucaju auto ce vec imati napravljen ulaz (mislim na papire) i neznam kako ces onda resiti problem sa carinomi pdv-om.
        sto se tice ovoga zadnjeg pitanja u slucaju da auto dadje na tablicama da bi ga ti video pregledao okupao ili sta vec pa da uradis onda papire sve je to krivicno delo tako da necu ni da pricam o tome, ali je izvodljivo.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ppejic
          CBC Član
          • 09.09.2007
          • 75
          • Dornbirn-Nis

Prvo, meni je u APSOLUTNOM interesu da sve bude legalno
          Drugo, zar se vozilo ne carini u carinarnici koja je pri tvojoj opstini...Cuo sam da kada udje u zemlju, prijavljuje se na granici, vozi do mesta prebivalista i posle najvise 72h moram dati auto na carinjenje. Da li je to istina?

Evo odgovora na pisto pitanje, koje sam postavio nekom liku koji dovozi auta:

"
          OBE VARIJANTE SU IZVODLJIVE,SVE ZAVISI I ODAKLE DOVOZIM, I DA LI DOVOZIM PA CARINIM ZA MENE(PRODAJU) ILI IDEM NAMENSKI PO PORUDZBINI .

AKO IDEM NAMENSKI ,PRAVIM UGOVOR NA SVOJE IME,ILI NA FIRMU, OSTAVLJAM VOZILO NA CARINI SA PRETHODNO OVERENIM OVLASTENJEM KUPCA(PORUCIOCA),OD TADA KUPAC ZAVRSAVA POSLOVE OKO CARINE I OSTALO.

TRECA VARIJANTA JE DA MOGU DA DOVEZEM I VOZIM STRANCA OVDE PO SRBIJI PA KAD NADJEM KUPCA,KOJI ZELI DA CARINI VOZILO,PREDJEM GRANICU SA TIM VOZILOM,ODMAH SE VRATIM I NAPRAVIM ULAZ.OSTAVIM NA NA CARINI 7-10 DANA DOK SE NE ZAVRSE PAPIRI,AUTO MOZE DA PREUZME I KUPAC I DA SA PROBNIM TABLICAMA ODE NA TEHNICKI PREGLED I REGISTRUJE AUTO NA SVOJE IME.

NE MOZE DA SE PRAVI KUPOPRODAJNI UGOVOR NA TRECE LICE U INOSTRANSTVU AKO NIJE PRISUTNO,NITI MOZE DA SE IZVADI ZELENI KARTON KOJI JE NEOPHODAN .

BITNO JE DA JE SVE REGULARNO,E SAD ZAVISI OD SITUACIJE KAKO I STA RADIM."

Da li je ovo tacno?

Pozdrav

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Prvo drago mi je zbog toga
            Drugo sve je to istina i upravu si ali samo pod uslovom ako predmet carinjenja to jest vozilo ide na fizicko lice.

AKO IDEM NAMENSKI ,PRAVIM UGOVOR NA SVOJE IME,ILI NA FIRMU, OSTAVLJAM VOZILO NA CARINI SA PRETHODNO OVERENIM OVLASTENJEM KUPCA(PORUCIOCA),OD TADA KUPAC ZAVRSAVA POSLOVE OKO CARINE I OSTALO.
            sta mi ovde nije jasno
            namenski na svoje ime pa posle zavrsava kupac (verovatno si se pogresno izrazio) i posle kupac zavrsava. sta prosecan gradjanin zna oko carinjenja, ali ajde da kazemo da ce spediter to da zavrsi.

i treca varijanta je ok samo ti nije rekao ako vozilo ide na homologaciju da ostaje i do 60 radnih dana.

moze da se pravi punomoc na trece lice uz ovlascenje a zeleni karton je vezan za vozilo a ne za vozaca.

Comment

• ppejic
              CBC Član
              • 09.09.2007
              • 75
              • Dornbirn-Nis

Hvala na razjasnjenjima.

Jos ovo da pitam:
              Drugo sve je to istina i upravu si ali samo pod uslovom ako predmet carinjenja to jest vozilo ide na fizicko lice.
              Pa zar to nije kombinacija koja meni treba? On ce ostaviti ovde u Nisu na carini vozilo da se carini na fizicko lice (mog oca), spediter vodi ceo postupak...
              Jedino mi jos jasno u kom trenutku i kako ja postajem pravni pairoloski vlasnik vozila ako on tamo kupi na svoje ime ili ime firme?

Inace, mislim da homologacija nece biti potrebna za Punto 2003

Hvala Ada

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ajde ovako
                otac treba da u slucaju da ulazne papire (jci) ide na njegovo ime da overenu punomoc koju ce doticni dati na granici sa sve fotokopijom licne karte i na osnovu toga ce vozilo po automotozaciji po mestu prebivalista buduceg vlasnika vozilo biti upuceno tamo (u tvom slucaju nis)
                morace te jos priloziti kupoprodajni ugovor.
                znaci ovo prvo sto si rekao je ok.
                vlasnik postajes tek po ocarinjavanju vozila to jest kada dobijes od carine racun koji platis. sa tim uplacenim iznosom podizes auto sa carine i sa svim papirima ides u sup i tada postajes punopravni vlasnik

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

Ljudi postoji li negde na netu, posto ja nemogu da nadjem neki online kalkulator cene registracije, osiguranja i svega ostalog u kompletu.
                  Ili ako neko moze da mi kaze koliko bi bila registracija za bmw 750, 4988 cm3, 220 kw?

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Imas linkove na trecoj strani ove teme
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Video, ali mi se ne uklapaju kockice. Tj. ma amss sajtu nemogu nigde da nadjem cene osim za eko takse.
                      Ah da, na dunavovom sajtu mi izbaje cenu obaveznog osiguranja oko 23 000, a na ddorovom oko 14 000. E sad na dunavovom mi trazi god, cm3, kw... A na ddor samo kw??

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Nadjo, na:

Comment

• dragan76
                          CBC Član
                          • 06.09.2005
                          • 87
                          • Krusevac

cao,
                          na autu mi istice registracija 28.06. sa osnovnim AMSS osiguranjem. ja bih uzeo kasko preko DDOR-a ali sam u obavezi da imam i njihovo obavezno. Posto mogu da registrujem auto max mesec dana pre isteka registracije kako da odradim ovo? Da li mi kasko vazi tek od 28.06 ili od dana kada registrujem?

Comment

• bojanvet
                            CBC Član
                            • 06.04.2008
                            • 85
                            • kraljevo

ovlascenje za uvoz

Trebam da posaljem za italiju, znam samo da treba da se overi u opstini. Da li postoji obrazac ili ja sastavljam. Sta treba da pise u njemu.?

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Prvo predstavi se, a drugo o čemu ti to?!

Comment

• bojanvet
                                CBC Član
                                • 06.04.2008
                                • 85
                                • kraljevo

Bojan, kraljevo
                                Kao sto stoji u naslovu, rec je o Ovlascenju za uvoz i carinjenje automobila.
                                Naime, covek treba da uveze i carini auto na moje ime, a ja pre toga trebam da mu posaljem to ovlascenje za uvoz!

Comment

Working...
                                X