Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Bahato parkiram

Ipak moraš da priznaš da sam veoma pažljiv slon keramika je možda zadrhtala, ali to je sve, nikakve štete nema ni za koga. A ne bi bilo šta da se slika da je bilo bar 30cm prostora više, tj. da su okolni vozači razmišljali o tome da bi još neko mogao da stane u taj prostor. A tih 30cm je u suštini 15cm po okolnim vozilima.

Nije teško biti fin

Još jednom, da izuzmemo sve ostalo, trudim se da sačuvam SVOJ auto. Ako ovako oštetim tuđi, oštetio sam i svoj, a to ne želim. Na stranu koliko mi je auto izubijan sa strana, od strane onih koji svom silinom i bez razmišljanja otvaraju vrata na uskim parkinzima (tamo gde stoje vozila paralelno a ne u nizu), dok ja svaki put pazim koliko ću vrata otvoriti. A mesta mi treba kako bi ušao/izašao (2m/120kg).

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

koliko si goriva spalio na ovaj manevar?
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

E ako ću sad još i o gorivu da mislim... .... Svako to uparkiravanje je trajalo do 3 minuta, sve laganica i na pipkanje gasa. Jedino je servo radio prekovremeno Sa istom količinom goriva ne bi našao bolje parking mesto, ili parking mesto uopšte, bar ne u zoni u kojoj ima smisla parkirati auto.

Comment

• ASTRAOPC
          CBC Član
          • 16.06.2010
          • 70
          • Cacak

http://www.youtube.com/watch?v=m1PwOrSM ... re=related

Ovo se zove parkiranje.

http://www.youtube.com/watch?v=-PjMNbyq ... re=related

Moj idol.

@Drax

Najrealnije na to mesto moze da stane neki auto iz c klase sve ostalo je zajebano malo uvuci

Comment

• RSS
            CBC Član
            • 03.03.2011
            • 10
            • Beograd
            • Astra G 2.0 dti I`m blue Da ba dee

Originally posted by DraxNS
            Citiraću samog sebe:
            A kad je frka za parking mesto, ako je moguće ja ću se učačkati u svaki slobodan prostor koji uspem da nađem. Pa čak i tad gledam da li će vozila oko mene moći da izađu, ako ne, odlazim dalje.
            Upravo tako, nije problem prepesaciti 50 metara, a realno pre cu se parkirati dalje nego da mi neko zakaci auto jer nije mogao da se isparkira.

Ova akcija bahatoparkiram... velika glupost.

Odakle nekom studentu pravo da nesto lepi na mom autu? Da se razumemo, nikada ne ostavljam auto da nemom smeta. Da li je to ulaz u zgradu ili da smanjim prostor da zena sa kolicima moze proci.

Jednostavno, zna se ko je relevantan da oceni da li sam se ja bahato parkirao ili ne.

Taj koji bi meni lepio nesto na autu, ne bih se lepo proveo nikako.

Stoji da smo nekulturni, stoji da ne razmisljamo o drugom ko treba doci ili proci, stoji da se zauzimaju 2 parking mesta iz bahatosti... Ali ima ko je placen da to resava, e sada, da li to rade ili ne... Nema ni veze, to je druga prica.

Licno mislim da se sve i svako moze promeniti. Svojim postupcima pokazujem drugima, a da svi mi to radimo, svi mi koji vidimo da su neke stvari nepravilne ubrzo bi se nekulturni ljudi nasli u manjini, ubrzo ne bi videli kako neko prazni pikslu na asfaltu, da izbacuje pikavce kroz prozor, ili kako vec djubre.

Krenemo od sebe, pa ce i drugi prihvatiti to sto radimo... A ovo za nalepnicu glupost najobicnija, a to sto su se pojavili na TV-u ne kazuje da su u pravu.

Ja bih te ljude pohapsio, a da sam zatekao nalepljenu nalepnicu na autu, dao bih sve pare advokatu da im i gace uzmu bez da imam ja ista od toga.

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Smanji mržnju, ljudi su smislili odličnu foru za "oslobodioce Beograda", a advokat bi pare uzeo samo tebi.

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

Originally posted by RSS

Taj koji bi meni lepio nesto na autu, ne bih se lepo proveo nikako.
                pravilno se kaže ne bi se lepo proveo.....

bih se govori u prvom licu. na primer ja bih.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Srbi vole da teraju inat i dokazuju se pa cak i na sopstvenu stetu To sam nebrojano puta osetio. Za ove SUV-ovce mogu kure da zalozim, 95% njih se bahato parkira. Kazu veliki auto, ali bre, niko ih nije mocugom tukao po ledjima da ga vozi. Ako tokom svog radnog dana provedem 12 sati u centru, logika je kupiti mali autic koji se lako parkira i jeftin je za eksploataciju. Zbog cega bi iko mucio sebe i pojio neki SUV kao da mu je drugo dete. Zasto sebe i svoju licnost ne izraziti na nekakav poseban nacin nego ici na snagu i urlanje.

Nazalost, jos jedna stvar me grozi kod nas srba, a to da smo mnogo bezobzirni prema drugima. Mene je sramota da bacim omot od cokoladice na ulici cak iako nije moj grad i moje naselje. Stavim to u dzep ili drzim u ruci do prve kante. Sa druge strane, imam komsiju koji svoje djubre baca u ulici ispred svog dvorista i kaze, sad mi je dvoriste cisto a uprljao put kojim prolazi svaki dan. Sto je najgore, dodjem i kazem, komso, to sto uradis nije u redu, trebalo bi da postupis tako i tako i obicno me oteraju u musku genitaliju jer sam ja klinac i nemam pravo da ucim starije Tako da, te metode kulturnog stavljanja do znanja ne pale, jer cim vide da si blag, odmah udare na dreku.

Verovatno cete me napljuvati zbog ovoga, ali sam poceo da prijavljujem ljude bez da se mnogo mislim jer razumeju i smire se samo kada ih opletu po dzepu. Cini mi se da je to jedini nacin drustvenog vaspitanja.

Treca stvar koja mene uzasno nervira do tolike mere da bih ga i fizicki napao:

Parkiram skuter ili motor negde, i onda se nadje neki majmun koji ga pomera i vucara gde stigne da se uglavi iako sam ga ostavio tako da nikome ne smeta.

Mnogo smo suntav narod.
                  Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Originally posted by DraxNS
                    Originally posted by DovlaK
                    Ti druže ne bi pronašao sva stakla na kolima da se ovako parkiraš u mojoj blizini.
                    Hm.. hajde sad da nešto drugo pogledamo. Ja sam se uparkirao na ultra tesno ali slobodno mesto. A zašto? Jer gospoda ispred i iza nisu marila za druge vozače i ostavila DOVOLJNO prostora za parkiranje. I jedan i drugi mogu opušteno (u oba moja slikana parkiranja) da izađu sa parkinga, a u sredini je realno mogao biti samo neki Yugo ili slično i to dosta sabijen. Meni je jako žao ako će se neko naći uvređen, ali ko tako (a upravo o NEOSTAVLJANJU prostora je naslovljena tema - BAHATOST) parkira, nema prava da se ljuti, kada neko poput mene iskoristi slobodan parking prostor, A DA NIKOGA NE OŠTETI NI NA KOJI NAČIN.

Ideja moje osnovne poruke (sa slikom) je bila da pokažem da se može i relativno veći auto parkirati ukoliko ima apsolutni minimum mesta te time izbijem "adut" iz ruke onima koji se time izgovaraju, a ne da se raspravljam da li sam imao kontakt branik-branik prilikom parkiranja. Da se ne lažemo, naravno da jesam, ali kao relativno iskusan vozač bar znam da kontrolišem svoje vozilo, a to je jedino potrebno u ovakvim situacijama.
                    Aha, a da rezimiramo ovako:

- ja sam se lepo parkirao i došao je neki car i parkirao tako ispred mene da ti ne možeš da se parkiraš i ti onda drljaš i moj i njegov auto

- ja sam se lepo parkirao između mene i cara je bio parkiran Jugo (koji je inače najčešće vozilo u Srbiji), u međuvremenu je on otišao i došao ti... drljaš po mom i carevom autu neopravdano.

- ja sam se parkirao iza cara tako da namerno napravim prostor u koji može da uđe samo Jugo. Pa šta? Jel' to razlog da mi drljaš auto? Ako jeste, onda je podjednak razlog da i ja tebi polomim staklo jer si ti meni drljao po braniku.

I dokle tako?
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Player
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2006
                      • 458
                      • Novi Sad
                      • Alfa Romeo GTV V6 TB

Jel' to razlog da mi drljaš auto? Ako jeste, onda je podjednak razlog da i ja tebi polomim staklo jer si ti meni drljao po braniku.
                      I dokle tako?
                      Naravouchenije: Ko drlja taj i nadrlja?
                      Objects in the mirror appear
                      TO BE LOSING !!!

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

Aha, a da rezimiramo ovako:

- ja sam se lepo parkirao i došao je neki car i parkirao tako ispred mene da ti ne možeš da se parkiraš i ti onda drljaš i moj i njegov auto

- ja sam se lepo parkirao između mene i cara je bio parkiran Jugo (koji je inače najčešće vozilo u Srbiji), u međuvremenu je on otišao i došao ti... drljaš po mom i carevom autu neopravdano.

- ja sam se parkirao iza cara tako da namerno napravim prostor u koji može da uđe samo Jugo. Pa šta? Jel' to razlog da mi drljaš auto? Ako jeste, onda je podjednak razlog da i ja tebi polomim staklo jer si ti meni drljao po braniku.

I dokle tako?
                        Ko je rekao da ja ne mogu da se parkiram? Očigledno mogu Naravno PAŽLJIVO. Voliš ti svoj auto, volim i ja moj.

OK, može i tako. I dalje ja ulazim u taj prostor, pošto MOGU. Naravno PAŽLJIVO. Voliš ti svoj auto, volim i ja moj.

mmmm sad dolazimo na Made in Serbia... E baš hoću i baš mi se tako može i šta ti koji klinac hoćeš? E da .. i nemoj da te đavo nanese da "drljaš" po mom autu... da ti ne bi lomio staklo.... Ja i dalje ulazim u taj prostor. Pošto MOGU. Naravno PAŽLJIVO. Voliš ti svoj auto, volim i ja moj. A ako ti je auto takva svetinja da ne sme niko ni da ga pogleda a ne daj Bože i da pipne.... neću nastaviti komentar.... pipkanje branika i lomljava stakla su baš.. u reciprocitetu... šta je sledeće... prelazak na ekstremitete i organe?

Ja imam puno živaca i dobre volje. Trudim se da nikoga ne uzimam tek tako zdravo za gotovo niti da dajem paušalne izjave i ocene. I sve ovo oko čega mi razglabamo se može rešiti veoma jednostavno, prostom UVIĐAVNOŠĆU i LJUDSKOŠĆU. Da ne kažem osnovnom domaćom kulturom i vaspitanjem. Ako se ne varam, nikog na ovoj temi nisam napao, niti pisao agresivno, potcenjivački ili uvredljivo. A opet sam (nadam se) sve što sam hteo i rekao. Voleo bi da ova diskusija i dalje ostane na tom nivou.

Kod mene još uvek divlji NISU oterali pitome. Ja ne tražim hiljadu razloga zašto bi se sa nekim raspravljao, već bar jedan kako bi se sa nekim složio. Nadam se da je boldovani deo teksta dovoljan da se svi možemo složiti.

Peace

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Dosta off-ovanja
                          Svaka dalja diskusija bice obrisana.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Moderator kaže dosta off-a, ljudi nastave, dodje šumar i sve parkira bez prava žalbe.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

Evo ga i pomenuti "slon" sa 25. Maja

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Gaga
                                CBC Veteran
                                • 27.11.2010
                                • 124
                                • Novi Beograd

Slikano danas, 13. marta 2011. godine u 12:54 u Novom Beogradu, Blok 38, ulica Omladinskih brigada između brojeva 66 i 68.

Službeno vozilo Srbijagasa, Mazda BT Pikap.
                                Možda je čovek mislio da ako je ovaj Pikap 4x4 da može da parkira na zelenu površinu sa sva četiri točka !!! Razmišljam se da li da pošaljem ove slike Srbijagasu da eto vide kako njihovi ljudi čuvaju i brinu o zaštiti čovečije okoline. Ako i pošaljem, sigurno će se jako puno potresti !

Comment

Working...
                                X