PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • amargedon
    CBC Početnik
    • 11.06.2009
    • 2
    • asas

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Zna li neko kakva je procedura u Vrscu koliko traje,neko iz vrsca ili ako imate nekog speditera u Vrscu.Poz.

Comment

• m303
      CBC Početnik
      • 11.06.2009
      • 1
      • Pancevo

I mene interesuje stanje i kontakti speditera u Vrscu, pa ako neko ima sveza iskustva neka ih podeli sa nama.

Comment

• ivan.stojanovic
        CBC Veteran
        • 21.05.2007
        • 115
        • Novi Sad - Kragujevac

E, jel zna neko da li moze auto da se carini na jednu osobu, a u SUPu da se registruje na drugu???

Spediter mi je rekao da zavisi od opstine do opstine i da negde moze verovatno

PozZzZz...
        Ivan Stojanovic
        Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• Joker
          CBC Veteran
          • 09.05.2005
          • 116
          • Subotica

U subotici moze, a kao sto ti je spediter rekao, zavisi od opstine do opstine.

Comment

• krimortus
            CBC Početnik
            • 05.06.2009
            • 1
            • Jagodina

ok...ako moze mala pomoc jednom laiku....

skupio sam kintu za nekog stranca koji bih preveo na srpske table...

e sad koliko je realno potrebno novca za nekog punta od 99godiste pa mladje....1000 do 1100kubika...

ne bih bas da me zaebu za kintu i da mi se ugradjuju previse...

hvala....

Comment

• maliomladinac
              CBC Senator XXL
              • 21.11.2008
              • 995
              • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Procitao sam zadnjih 10 stranica i buni me to sta i kako...Moze li neko da mi objasni postupak po postupak kako ja da se snadjem? Elem, Golf 2 1.8 benz, iz svajcarske bleji u beogradu, u svici je ja mislim odjavljen 2006. Sta ja sad trebam da radim? Gde da idem? Gde da se informisem? Laik sam oko uvoza pa imajte razumevanja... Hvala

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
              061/665-94-23

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Postoji li varijanta za preregistraciju automobila sa BiH tablicama? Auto star 10-ak godina, u vlasnistvu Firme iz BiH, sta bi bilo potrebno da se preregistruje, da li se procedura nesto razlikuje i koji bi dokumenti bili potrebni?
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Igorkpa
                  CBC Član
                  • 18.10.2008
                  • 40
                  • Kosovska Mitrovica

Eto i to sam docekao da 206 nesto registruje

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Evo je uredba:
                    http://www.informisanje.info/2009/06/od ... utomobila/

"Lice sa prebivalištem u Republici Srbiji..."
                    Nigde se ne pominje da li je lice koje vrsi uvoz i preregistraciju pravno ili fizicko lice, sto meni govori da je svejedno, ili se eventualno ovakava formulacija "lice" odnosi samo na fizicko.

Sto se tice toga ko je u inostranstvu [bio] vlasnik vozila, pravno ili fizicko lice, to se apsolutno ne pominje, mislim da nije nikakav problem preregistrovati vozilo koje je u vlasnistvu firme.

I na kraju, u Uredbi se ne izdvaja CG, BiH ili neka druga strana drzava, sve su ravnopravne, tako da ne vidim ni jednu prepreku da se uveze auto registrovan na BiH tablice.

Comment

• Igorkpa
                      CBC Član
                      • 18.10.2008
                      • 40
                      • Kosovska Mitrovica

Samo fizicka lica mogu imati prebivalište. Pravna lica imaju sediste i drzavljanstvo. Prebivaliste je promenljiva kategorija te je to semanticki odredjeno da je u pitanju fizicko lice

Comment

• Paja Chutura
                        CBC Član
                        • 31.05.2007
                        • 47

Originally posted by krimortus
                        ok...ako moze mala pomoc jednom laiku....

skupio sam kintu za nekog stranca koji bih preveo na srpske table...

e sad koliko je realno potrebno novca za nekog punta od 99godiste pa mladje....1000 do 1100kubika...

ne bih bas da me zaebu za kintu i da mi se ugradjuju previse...

hvala....
                        Racunaj oko 600-650 eura sa spediterom.Ako prodjes jeftinije,pevaj

Comment

• vasavasa
                          CBC Veteran
                          • 24.11.2007
                          • 185
                          • Chicago,USA

a za golfa gti 93,94 koliko bi bile dazbine?
                          vidim da se u oglasima krece oko 1500 stranac i na cg oko 2500...
                          budimo realni,zahtevajmo nemoguce!

Comment

• sneki23
                            CBC Početnik
                            • 05.06.2009
                            • 9
                            • Dizeldorf

Jel ko registrovao auto koje je se zadnje dve godine vodilo na strancu,a ne na nasem coveku?Mislio sam do skoro nesta doterati,al su kod nas,zbog mase istih ovlascenja,sad poceli da rade samo crnogorce,ili strance,al striktno ako se vodi na vlasniku,koji je drzavljanin.Sup Uzice.Ako ko ima informaciju,nek napise

Comment

• Paja Chutura
                              CBC Član
                              • 31.05.2007
                              • 47

Originally posted by vasavasa
                              a za golfa gti 93,94 koliko bi bile dazbine?
                              vidim da se u oglasima krece oko 1500 stranac i na cg oko 2500...
                              imas u onoj tabeli sto sam postavio na prethodnoj strani.Osnovica je od 1000 do 1250.Znaci ,to delis sa 3-Dakle od 333 do 416 eura za carinu i pdv.Naravno,plus spediter,magacin i na kraju registracija.
                              Originally posted by sneki23
                              Jel ko registrovao auto koje je se zadnje dve godine vodilo na strancu,a ne na nasem coveku?Mislio sam do skoro nesta doterati,al su kod nas,zbog mase istih ovlascenja,sad poceli da rade samo crnogorce,ili strance,al striktno ako se vodi na vlasniku,koji je drzavljanin.Sup Uzice.Ako ko ima informaciju,nek napise
                              cekaj ok,sup uzice,ali koja carina?kraljevo,ili...?
                              Ja znam masu ljudi sto su registrovali i na magacinama vidjam 50% crnogoraca,30% sa stranim tablicama,20% bez ikakvih tablica.Jasno je da se carini.E,sad:Ima logike da ce oni kasnije proveravati.Ima logike da ce drkati i oduzimati automobile na kojima je menjan vlasnik ove godine.trazim auto i velika vecina je sada promenila vlasnika i doterala ih ovde.To se carini i registruje sada,ali ko garantuje da nece da plene.Kao sto rekoh ,ima logike:sada im trebaju pare za budzet i pune ga tako sto se u proseku placa 500 eura drzavi po automobilu.Sledece je da ti zaplene auto i da ga prodaju na licitaciji posto je ovako legalan(nije ukraden,prekucavan....).To je bar jos 1500.I stize ti prijava koja se najcesce zavrsava novcanom kaznom u masnom iznosu.Dakle,postoji osnova da poklonis drzavi 2500+ eura ,a stres da ne racunam.Elem,pamet u glavu.Moj je savet,ako ste resili ovo da uradite,uradite iskljucivo sa autom da je sadasnji vlasnik ,vlasnik bio i 2007.Ja licno cu tako najverovatnije uraditi.Ugovore ce tesko proveriti,ali da je auto promenio vlasnika to im je lako.i recice:Ti tvrdis da je auto kod tebe od 2007,sta sada u 2009. ima da menja vlasnika?I cao...

I jos nesto..molio bih sve koji mi postavljaju pitanja preko privatnih poruka da to cine ovde.Ne mrzi me,svako je dobio odgovor i ubuduce cu pomoci koliko mogu i znam(a to nije puno),ali cisto da i drugi vide,posto se neka pitanja ponavljaju.Bas ako je nesto skakljivo,ajde na pm,valjda zandari ne citaju ovo

E,sada i mene interesuje nesto..dok ne navatam nekog ko zna.Macaneli i ostali "zabari":Kako da znam ko je zadnji vlasnik kod italijanske saobracajne?Kako da znam da neko nije odlepio onu nalepnicu pozadi?Unapred hvala i uzdravlje

Comment

• ivan.stojanovic
                                CBC Veteran
                                • 21.05.2007
                                • 115
                                • Novi Sad - Kragujevac

Ja danas vozim svoj auto u neku agenciju u BGu, oni ce da mi zavrse sve, bukvalno sve. Carinicu ga i registrovati na tog lika iz BGa koji ima ovlascenje i napravicu novo ovlascenje kada dobijem BG table i posle 2 meseca cu da ga prebacim na sebe (tj. cak cu mozda i sacekati registraciju sledecu). Tog lika sto ima ovlascenje necu morati uopste da cimam, samo kada bude sve gotovo da odemo u neki sud, opstinu,...da overimo to ovlascenje i gotovo.

Pozdrav svima, javljam se sa izvestajem koliko je bila carina i porez

Inace, u pitanju je Golf 3 GTI '94 godiste (neko je pitao koliko ce izaci carina i pdv, pa cu javiti cim saznam - platim)

Pozzzzzzzzzzzzzzzzz...
                                Ivan Stojanovic
                                Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

Working...
                                X