Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

TOKYO cista 10-ka za samokontrolu, alal vera!

Ja ne verujem da bih mogao da se savladam a da ne puknem.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kuntalo
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2007
      • 342
      • Predgradje

@Tokyo: Kad je to bilo? Od skoro imaju nove automate.
      Save the Panda!

Comment

• TOKYO
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2006
        • 1696
        • Beograd- NBGD

Nemaju nove automate, to su takodje prilicno stari i pohabani automati samo su noviji u odnosu na one praistorijske sto su imali!

Da fora bude veca, Tast svako jutro sipa gorivo na toj pumpi, a posto radimo zajedno, danima mi baljezga kako ga potkradaju, ja mislim matori izlapetus non stop prica o nekim teorijama zavere, jos ga ja napadnem kako lupeta..., sad ne smem da mu kazem, ima da mi svako jutro uz kafu natrljava nos, jesam ti rek`o, jesam ti rek`o. . .
        MY ex RWD Alfa
        Drift & Donuts & Track

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Tokyo,
          Nadam se da ti tast ne posećuje CBC jer si nadreao 120%.
          Dobra zapažanja. Ja kao zainat u moje selo nisam imao ovakvih situacija. Prilikom premeravanja flašama Coke vodite računa da su one nešo preko 2lit. čak sam i merio ali ne znam gde sam zapisao a zaboravio (steti se bolan, seti se!).
          Svaka čast za samo kontrolu ali agresivnost tu ne pomaže. Samo bi još morao (bar) kod prekršajca za bilo koje nasilje.
          Naravno nasilje nad građanima pokornim se ne računa.
          Inače tek sam sad shvatio koliko sam glup. Pumpadžija "cepa" nauku. Kaže lepo od stajanja se posude prošire ... pojma nisam umao. Verovatno kada "kuvaš" PET ambalažu da se i tad širi, a ja mislio obrnuto
          I mađioničar početnik bi u SVOJU kantu od 5lit. sipao 6 litara goriva, ali u tvoju "rođenu" kantu, to ne bi ni Hudeini.
          Ovi su brate veći ILUZIONISTI i od onog iz istoimenog filma.
          Sve je jasno.
          Možda je samo više za temu "krađa goriva na NIS pumpama". Jeste da je Lukoil ali oni su ionako kolege (razmenjuju iskustva i smišljaju nove sisteme za povećanje količine goriva), šta reći nego: isti KARTEL.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• kuntalo
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2007
            • 342
            • Predgradje

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Što je najsmešnije (ako je nekome do smeha), auto mi značajno manje troši kad sipam na toj pumpi (iz Tokyo-ve priče) nego na Zmaju. Ukoliko je krađa normalna rabota na toj LukOil pumpi, koliko li tek kradu ovi NIS-ovi na auto-putu? Katastrofa.
            Save the Panda!

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Oni nas kradu,neko i njih pokrade,upadnu razbojnici i opeljese ih.Ne mozes ti nekome da cinis zlo,a da ti se to ne vrati.Visa sila!

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Hvala što ste uviđajni!
                Ipak da se ispravim pošto sam se sam sebi.
                U prethodnom postu sam napisao:
                - Možda je samo više za temu "krađa goriva na NIS pumpama".
                Bravo majstore!
                Totalno sam se izgubio jer sam mislio da sam na temi "cena goriva". Doduše dođe mu isto. Da li poskupeli ili te pokrali opet dođemo do cene (para).
                Zabrinulo me je šta je naveo 'kuntalo'.
                Zvuči zaista zastrašujuće (iako nije naveo, sve upućuje na to da svi kradu i to bar 5% ili više ).
                Ipak ima još jedno objašnjenje.
                Moguće je da automat ukrade 1lit. (ili sličnu količinu) u prvih 3-4litara. Ko sipa u flašu reći će da je manje od 2lit. Ko sipa mnogo, procentualno nije velika krađa pa se ne primeti (ili se primeti manja potrošnja ).
                Kako većina sipa za 500 ili 1000din. to je ciljna grupa. Od mnogo njih maznuti 1lit. (pa litar po litar ... stan u Bgd.).
                Ne kažem da je tako (a i teško je izvesti) ali eto palo mi na pamet.
                Sreća što nisu čuli vic kako je Fata kao prostitutka zaradila 502 evra.
                - Ma jasno mi onih 500, ali odakle ti bona ona DVA?
                - Dva po dva ...
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• ichuki
                  CBC Početnik
                  • 28.02.2011
                  • 1
                  • Krusevac

Žena mi ima relaciju svakog dana Kruševac-Niš 75km+75km. Auto je Megan -2005. Potrosnja otprilike u din. 900din. Po bordu 6,5-7l. Sipanje svakog puta 1000din.
                  Ja sam uglavnom zadužen za održavanja i sipanja goriva, nisam istripovao nikakav problem. Pre mesec dana mi je rekla da joj nisu sipali u nišu (zaboravio koja pumpa-mogu da proverim kad dodje iz niša), pola puta vozila na kontrolki. Rekoh ne tripuj, kako se to meni nije desilo...a ti sipaš 10x godišnje...JUTROS zove, nisu mi sipali OPET, Po bordu se nije pomerilo, i upalio joj kontrolku na pola puta, a sipano za 1000din. Vozio ih juče znam da je imalo u rezervaru po bordu oko 150km do pumpe, a pali kontrolku na oko 100km...ZNAČI SIPALI 0.
                  NOVA PUMPA NIS-A kod bazena
                  dodje mi da odem (kad mi stigne auto) da sipam za 1000din, i da iskuliram i odem...

Comment

• nickname
                    CBC Veteran
                    • 01.07.2009
                    • 116
                    • Beograd
                    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Tako možeš samo prijavu da zaradiš, kad te prijave policiji sa sve snimkom tebe kako odlaziš.

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995
                      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Crvena pumpa na Bogosloviji, mislim da je EKO ili MOL, nisam siguran. Ostao sam bez goriva u Puntu namerno da bih sipao na prazan rezervoar. Odslepa me devojka do pumpe, natocim za 3000din, 24,8l. Upalim auto, resetujem bord, i krenem. Evo na bordu stoji 156,6km, prosecna potrosnja 10,2l cisto gradske voznje, upalio mi je rezervu juce, a danas skala samo sto nije legla kao prosli put kad sam ostao bez goriva. Ili mi auto trosi kao hamer ili tu nesto nije u redu... Mozda sam i ja lood...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                      061/665-94-23

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

To ti je jako dobar način da testiraš potrošnju, kad ti crkne benzinska pumpa biće ti svejedno koliko troši...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Nije auto uvek na rezervi, samo jednom se desilo da ostane bez goriva, i uvek se vozi sa barem 15l u rezervoaru...
                          Ne brini...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• buldozer
                            CBC Veteran
                            • 24.03.2006
                            • 151
                            • Beograd

Originally posted by ichuki
                            Žena mi ima relaciju svakog dana Kruševac-Niš 75km+75km. Auto je Megan -2005. Potrosnja otprilike u din. 900din. Po bordu 6,5-7l. Sipanje svakog puta 1000din.
                            Ja sam uglavnom zadužen za održavanja i sipanja goriva, nisam istripovao nikakav problem. Pre mesec dana mi je rekla da joj nisu sipali u nišu (zaboravio koja pumpa-mogu da proverim kad dodje iz niša), pola puta vozila na kontrolki. Rekoh ne tripuj, kako se to meni nije desilo...a ti sipaš 10x godišnje...JUTROS zove, nisu mi sipali OPET, Po bordu se nije pomerilo, i upalio joj kontrolku na pola puta, a sipano za 1000din. Vozio ih juče znam da je imalo u rezervaru po bordu oko 150km do pumpe, a pali kontrolku na oko 100km...ZNAČI SIPALI 0.
                            NOVA PUMPA NIS-A kod bazena
                            dodje mi da odem (kad mi stigne auto) da sipam za 1000din, i da iskuliram i odem...
                            Mislim da je tu jedina varijanta da je placeno u kesu bez gledanja kolicine i uporedjivanjem sa fiskalnim racunom.

Comment

• NShappy
                              CBC Senator
                              • 09.03.2005
                              • 261
                              • Novi Sad
                              • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by maliomladinac
                              Crvena pumpa na Bogosloviji, mislim da je EKO ili MOL, nisam siguran. Ostao sam bez goriva u Puntu namerno da bih sipao na prazan rezervoar. Odslepa me devojka do pumpe, natocim za 3000din, 24,8l. Upalim auto, resetujem bord, i krenem. Evo na bordu stoji 156,6km, prosecna potrosnja 10,2l cisto gradske voznje, upalio mi je rezervu juce, a danas skala samo sto nije legla kao prosli put kad sam ostao bez goriva. Ili mi auto trosi kao hamer ili tu nesto nije u redu... Mozda sam i ja lood...
                              Ostajanje potpuno bez goriva je sjajan način da se u rekordnom roku sprži pumpa za gorivo.
                              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Azrael
                                CBC Senator
                                • 29.06.2006
                                • 278
                                • Kragujevac

Omladincev post me natera na razmisljanje. Prosli ponedeljak sam isao za bg, i pre puta sam sipao za 3000, dakle oko 25litara na MOL-ovoj pumpi u kg-u, a dan pre toga sam sipao 8 litara, ukupno 33litara. Za bg sam isao starim putem, a vracao se auto putem, s tim sto je u povratku auto vozen konstantno 180 do Batocine, a onda do kg-a normalno. Put do bg-a i nazad je bio oko 260 km, i plus sam napravio jos 140km u gradu, ukupno 400km i malopre mi je upalio lampicu za rezervu. Malo mi je nelogicno da potrosi 33 litara, pa nesto me vodi na zakljucak da tu bas i nisu cista posla, ili je moje tandrkalo pocelo da trosi ko Hummer...

Comment

Working...
                                X