Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dejo_Joe
    CBC Veteran
    • 25.08.2009
    • 104
    • Subotica

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Evo mene pokradose u subotu na NIS-u.Sledeca situacija:Nagradna igra na nisu,da je ne objasnjavam pogledajte na NIS.RS,kupujem 20L TNG teskim srcem jer su za 1 din skuplji nego na Euro Gasu,ali hocu da ucestvujem u nagradnoj igri,skupljam racune i hocu da dobijem tih par litara gratis jer dosta prelazim pa mi se isplati,i desava se sledece: Ulazim na kasu i lik mi kaze da njihova pumpa nije u nagradnoj igri jer NIJE U MREZI (BEM TI 21 VEK),ja ludim u tom trenutku i obliva me znoj jer sam pokraden.NIgde nije istaknuto da nije u nagradnoj igri ta pumpa,cak sto vise stoji nalepnica da je nagradna igra,a kakve to veze ima kad je za ucesce potrebno samo fiskali racun prikaciti,a on je isti svugde,bio u mrezi il ne,vazan je smao on.Napustam radnju frustriran,zgrozen i pokraden,sedam u auto,zovem 988 trazim br call centra NIS-a,tamo se javlja gospodin koji mi je 20 min objasnjavao kako on nije odgovoran za to a ko je odgovoran ne zna ni on,prakticno ti ljudi u call centru sede tamo i imaju ulogu samo da govore sto duze i zbune te i jos vise nerviraju.U glavnom rekao sam da mi se javi nadlezni iz NIS-a,tokom dana,inace idem sa inspekcijom da vidim zasto ni racun nisam dobio.
    Poenta ovoga jeste samo ovo:ne zelim da pametujem,ali ja sam covek koji zeli ono sto je svoje,ne zelim nista sto me ne sleduje,ali mi sad nije jasno,lanac pumpi,sve su NIS,i sad od jednom da ova nije u sistemu nagradne igre,a pre 2 dana sam na istoj toj pumpi dobio fiskalni i imam vec dva a ovo bi bio treci racun i sad od jednom ne.AU,neko ce da ispasta,ali vidim da cu samo ja!Ne treba mi nista drugo,samo taj jedan fiskalni,a sad ako ga ne dobijem idem sa inspekcijom i trazim obestecenje zbog pretrpljenog nerviranja!
    Ljudi,izbegavajte NIS,nasiroko!!!!!!

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

...kako može da ti ne da fiskalni račun,zar nisi tražio?to se odmah zove inspekcija,a ne kol centar...

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Nije preterivanje!
        Mi smo jednostavno navikli da nas šišaju. Iako će mnogi pomisliti da je preterivanje - zapravo nije. Zaista je KLASIČAN slučaj prevare. Mnogi zaista kupe gorivo zbog raznih pogodnosti (koje se reklamiraju) pa makar i dinar (ili više skuplje).
        I vi lepo sipate gorivo, kad ono međutim. E pa, gospodo "draga" iz NIS-a da li Vaši ukradu litar na 20litara ili ukradu (i to je krađa) 20din. jer su zabludom čoveka naveli da kupi skuplje gorivo, sve jedno je. Dinar ili milion, sve je to krađa.
        A posle akcija hapšenja trebali ste da "istresete" sve pumpe i da postavite sistem kako dolikuje Nacionalnoj kompaniji i još i više gigantu kao što je Gazprom.
        Ako već jure Shell neka počnu ovakvih sitnica inače će ih stići 200 godina pošto nafte više ne bude (možda na Neptunu što bi rekao Brus Vilis).

"prakticno ti ljudi u call centru sede tamo i imaju ulogu samo da govore sto duze i zbune te i jos vise nerviraju"

Dva puta sam ali oba puta nisu bili obavešteni i rekli su ili da zovem lokalce (jednom u vezi goriva) ili "tamo neku službu" ali bez broja telefona. Stručne stvari ne znaju, za pravne nisu nadležni, za info nisu obavešteni ... čemu li služe?
        Zvaću ih ja i treći put - NIKAD VIŠE.
        (a to im je i cilj, manje posla; uostalom da pogađamo TRI puta kako se dolazi do tog posla i koji su "stučnjaci" tamo).
        Sramota.

Za fiskalac si trebao zaista odmah inspekciju da zoveš, sad ćeš dokazati - "na sveti nikad".
        Inače bar na 51% NIS-ovih pumpi "ljubazno" pitaju - treba li vam fiskalni (jok! ja sam veverica!), naročito na lokalu ako vas "znaju". Na OMV ili MOL uvek sam dobio bez pitanja i bez traženja.

Uzgred, OMV je za mesec maj - "naj". Osim benzina koji samo "deluje" bolje, TNG im je veoma dobar. MOL je "standardno" O.K. ali subjektivno me je rezervoar kod OMV-a oduševio. NIS u moje selo prodaje PBS (mada može da prođe, nije katastrofa), dok Lukoil ima TNG (čak i dinar jeftiniji) koji je verovatno bolji ali se subjektivno ne oseća velika razlika.
        Inače na Lukoil-u daju fiskalne (uredno) mada ponekad koriste gužvu pa moraš malo
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dejo_Joe
          CBC Veteran
          • 25.08.2009
          • 104
          • Subotica

Originally posted by kristina990
          ...kako može da ti ne da fiskalni račun,zar nisi tražio?to se odmah zove inspekcija,a ne kol centar...
          To se desilo u subotu u 2h posle ponoci,od trzisne inspekcije nije onda bilo ni T.

*expendable* razumemo se skroz,to su moje misli takodje.
          U medju vremenu evo resio sve (nista nije reseno).Zvao me neki sef NIS-a u SU,ljubazno objasnio kako smo mi u Subotici IZOPSTENI IZ NAGRADNE IGRE, ZNACI nama nagrada ne treba.Jao ljudi,nemoj da nekog vidim na NIS-u od poznatih u narednom periodu! A do tada uvek tankovao na Euro Petrolu i eto,kad god oces da prodjes dobro,moras prvo dobro da se opeces. Suboticani,nagradne igre nema!
          A za fiskalni racun necu da se svadjam sto ga nisam dobio,verovatno mi nisu izdali zbog moje pobesnele reakcije i toga sto smo od prepiranja zaboravili zasto smo dosli,nisu momci koji rade krivi za ovo,kriv je nas pravni sistem u drzavi,a taj ko treba da snosi posledice do njega ovo nece ni doci,a nagrebace samo radnici koji izvrsavaju njihovve naradbe a kao takvi nisu dobro obavesteni od strane nadlezih. Drago mi je da imam gde da podelim ovo iskustvo,i naravno pozdravljam sve koji ce me poslusati

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

jao što meni neće neki da ne izda racun,da znam tankao bi do vrha,pa da mu lepo kažem doviđenja punog novčanika

Comment

• Dejo_Joe
              CBC Veteran
              • 25.08.2009
              • 104
              • Subotica

U mom slucaju ja sam ostao praznog novcanika,al otkrivena je jos jedna prevara!

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by kristina990
                jao što meni neće neki da ne izda racun,da znam tankao bi do vrha,pa da mu lepo kažem doviđenja punog novčanika
                A onda bi ti stigla tužba za neplaćanje računa jer bi rekli da TI nisi hteo da uzmeš fiskalni a oni su ga uredno izdali.
                ex SAABotražitelj

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

nikakva tužba ne bi stigla,jer bi im pre tužbe stigla i inspekcija...nije igra ne izdati fiskalni racun,...a i lepo piše,ako se ne izda fiskalni račun ne morate platiti robu...

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Znam šta piše, a i razumem šta govoriš. Ali, hajd' ti dokaži da ga nisu izdali i da zato nisi platio. Onog momenta kad bi im okrenuo leđa, oni bi otkucali iznos i sačuvali račun kao dokaz da si ti zbrisao.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ma da, samo sto ce on da odstampa fiskalni naknadno i pravi se blesav, a bas me interesuje kako ti mislis da dokazes da ti ga NIJE dao
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

daće ti svi račun,budi siguran,ali tu smo i mi krivi što ne uzimamo račun i ne tražimo račun,samo mahnemo rukom,šta će mi...kao što je prodavac dužan da izda račun,kupac je dužan da ga uzme,a šta će s njim nebitno...

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

pre par meseci poslao sam jedan emile sa pitanjem ,zasto neke pumpe imaju vece cene od drugih za isto gorivo?,
                          radnik na pumpi mi je rekao da zavisi od lokacije.
                          na zvanicnom cenovnuki na sajtu NISa , nisu pisale razlicite cene..
                          odgovor preko emile-a nisam nikad dobio..
                          u medjuvremenu na sajtu vise i nema cenovnika..
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

cene ovise ne samo o lokaciji nego i sezoni...recimo nisovu pumpu Lozovička česma sam zapamtio po niskoj ceni za sendvič,flašicu kisele vode i kafu od nekih sedamdeset dinara van letnje sezone,u sezoni bogami cene su bile normalne...inače Lozovička česma mi je stalno mesto za odmor kad putujem (sve preporuke)...

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Nemojte se baviti nagradnim igrama,sve su one prevara,pa tako i ta na NIS-u,samo navlakusa da kod njih sipas!Inace imam losa iskustva sa NIS-ovim pumpama,tako da ih zaobilazim u sirokom krugu!

Comment

• BARTONE
                                CBC Senator XXL
                                • 25.09.2006
                                • 398
                                • Bor

Sledeca situacija na NIS Petrolu
                                pita lik za koliko,kazem ja 1000 i otvaram rezervoar
                                lik natoci,ja zatvaram rezervoar,crevo vec vraceno na automat,na kome i pise iznos 1000
                                odem na kasu,pruzim karticu,zenska provlaci,daje mi primerak za potpis,a na njemu iznos 1001,30
                                ne pravim pitanje za taj dinar,potpisujem,sedam u auto i bacim pogled na automat
                                kad tamo iznos 1001.30
                                e sad kako je automat registrovao tih 1.3 dinara vise kad je i posle vracanja pistolja u automat pisalo 1000?
                                to mi se desavalo vise puta na toj pumpi
                                ima li ko slicnih iskustva sa NISovim pumpama?
                                p.s. expendable,to je pumpa na trecem kilometru

Comment

Working...
                                X