Pitanja i zanimljivosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • andrigo
    CBC Član
    • 30.05.2008
    • 94
    • Nis

Ovaj sivi sto si slikao to su igracke....To ti je Hyundai za Americko trziste. Znaci to je ono da kupi covek da vozi i da baci... Ja mislim na prava americka kola ( HEMI zna na sta mislim ) a ne na ove gluposti koje kostaju manje nego pezo 106 kod nas
    Inace ako su takve cene daj mi ti zavrsi cadilaci STS/CTS pa da mi napravimo biznis... Ovde kod mene ima jedan prejeban sto doso i kupili ga da ga prejebu i jos nemoze dok ce hyndai da ode iz prve...
    Ajd pa se vidimo

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Dodge Intrepid Sport 3.5L (sivi model sa slike) je 1997. godine posle Vipera bio najbolji model iz Dodgea. Za taj period je imao poprilicno mocan 3.5L motor, auto-stick (menjac koji se moze voziti kao manualni i automatik), dimenzije u klasi sa 7-Serijom i udobnost koju su jedino Nemacki luksuzni automobili imali.

Novi 1997 Intrepid je imao pocetnu cenu od $27,000, a to je vec prilazilo ceni koju je imao 1997 BMW 328, kakav crni Peugeot 106.

Pa je opet bio kanta, bio i ostao, i situacija sa novim Dodgevima nije nista bolja. Dosta ljudi se zali na menjace kod Chryslera 300 i to na malim miljazama (kod mene barem menjac nije poceo praviti probleme dok se nisam poceo priblizavati 100,000 milja).

Opet ti kazem, ti kupi onu Dodge Dakota, ali ces se setiti mojih reci. Pickupi su mi specijalnost i licno posedujem jedan i koliko god Dodge Ram i Dakota izgledali mocno toliko su lose uradjeni (niko ih vise i ne kupuje pa Dodge trenutno nudi 40% popusta na njih).

Comment

• andrigo
        CBC Član
        • 30.05.2008
        • 94
        • Nis

Originally posted by jomini

Pa ko voli, nek' izvoli...
        Neko mi rece da nije greska ovog automobila
        Evo vam momci prava cena ovog automobila pa kom treba da seca nek iskesira ( covek je cak i smanjio 500E ) cash i nek tera po livade

Comment

• jomini
          CBC Senator XXL
          • 11.03.2007
          • 490
          • Novi Sad

14500 za stranca, pa još Amera? Je l' čovek lud? Možda neko da nazove onaj telefon da vidimo šta je istina, a?
          Koliko je koštao nov, zna li neko?
          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• andrigo
            CBC Član
            • 30.05.2008
            • 94
            • Nis

14500 za stranca, pa još Amera? Je l' čovek LUD? Možda neko da nazove onaj telefon da vidimo šta je istina, a?
            Niko te ne bije po usi da das tolike pare. Inace takvi se krecu u americi od 1500E pa na gore kao sto je reko Horsepower, u nemackoj se krecu 2004 godiste od 15 000 pa na gore a taj nek kosta 13 000 dok ga je covek doterao dovde i da zaradi i onda izadje ta cena. Vidim ti vozis subaru pa mi kazi gde nalazis delove za njega a ipak si ga kupio... Merak nema cenu....
            http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Evo takav isti u Nemackoj kosta 13500 E znci taj za 14500 se i isplati.

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Nova 2003 Dodge Dakota, Regular Cab, 4x4, V6 je bila oko $17,000-$20,000, zavisno od opreme.

Ako vec hocete stranca pickupa onda mozete sami uvesti. Recimo sad se moze naci potpuno novi Dodge Ram Quad Cab (4 vrata), 4x4 i 4.7L V8 (a mozda cak i Hemi) za iste pare koje taj tip trazi za Dakotu.

Comment

• jomini
                CBC Senator XXL
                • 11.03.2007
                • 490
                • Novi Sad

Originally posted by andrigo
                14500 za stranca, pa još Amera? Je l' čovek LUD? Možda neko da nazove onaj telefon da vidimo šta je istina, a?
                Niko te ne bije po usi da das tolike pare. Inace takvi se krecu u americi od 1500E pa na gore kao sto je reko Horsepower, u nemackoj se krecu 2004 godiste od 15 000 pa na gore a taj nek kosta 13 000 dok ga je covek doterao dovde i da zaradi i onda izadje ta cena. Vidim ti vozis subaru pa mi kazi gde nalazis delove za njega a ipak si ga kupio... Merak nema cenu....
                http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Evo takav isti u Nemackoj kosta 13500 E znci taj za 14500 se i isplati.
                Ali stranac je, pa još redak kod nas. Ne može da traži njegovu vrednost koja je negde napolju realna, jer ovde nije.

I o kom meraku uopšte pričamo?
                San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Sto volim voznju vikendom, uvek na nesto dobro naidjem ...

Naime, danas sam menjao pakne na Mustangu i odlucim da ga provozam posle toga.

I nedaleko od kuce na semaforu vidim ...

I naravno odmah sam znao da ima auto show klasike negde u blizini. I ja za njim i ovdede me pravo ovde. Nisam dugo mogao biti jer mi dolazi jedna drugarica iz Idaha pa sam morao kuci, ali sam uspeo da uslikam nekoliko slika. Mnoge aute cete prepoznati sa ranijih auto shows kad sam postavljao slike.

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

I ono najbolje sam ostavio za kraj - 2008 Dodge Challenger SRT-8. Privlacio je vise paznje nego svi ostali auti na auto show.

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833
                      • Novi Sad -United States of Liman

WOOOOOOWWW
                      Na jednoj slici ima vise amerikanaca, nego sto ja vidim za godinu dana...
                      Prvi put kad si postavio slike sa car showa, ja sam pao na teme...do danas, nisam ustao

Nego, imam par pitanja?
                      Da li je 70 Stang pravi Mach I i koji je motor ( 351, 428 )?
                      Da li je crna Impala zaista 409 SS?
                      Da li je Riviera GS ili obicna?
                      Da li imas neke slike Lincolna Continentala V12 iz 40tih i kako izgleda uzivo?
                      i
                      kakav je novi Challenger uzivo?

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Mach 1 je dolazio kad sam ja odlazio tako da sam ga samo na brzinu uslikao.

Za Impalu i Rivieru stvarno ne znam. Proveo sam mozda 20-ak minuta tamo jer sam stvarno zurio. Ali ne brinem, ovakav auto show bude prakticno svaki vikend preko leta (pod uslovom da je vreme lepo).

Continental o kome pricas (1946-1948) sam video samo jednom, pre 2 godine, na ovom istom mestu, ali ga od tada nisam video do danas. Mislim da nije isti model jer je onaj prethodni bio crveni.

A Challenger uzivo izgleda fantasticno. Ja cekao i cekao da se ljudi razidju da ga mogu uslikati, a kad sam video da se to nece desiti uslikao sam ga ovako. Vlasnik je neki stariji covek koji je bio tamo i odgovarao na pitanja. Platio ga je oko $13,000 preko MSRP, znaci oko $55,000 ukupno, barem mi se cini da je tako rekao. Challenger je ogroman, onaj Viper pored njega izgleda kao Fico pored Golfa. Ali definitivno mi se dopao.

A jedan tip se pojavio sa AMC Gremlin sa 304 V8 koji kao da je sa otpada dosao, izgleda da je u toku restoracija ili ce ostati rat rod. I poceo da radi burnout na kratko.

Ja sam se najvise "muvao" oko onog belog Trans Am sa druge slike jer je na prodaju. Uvek mi se dopadala ta generacija, auto izgleda fantasticno, fenomenalno ocuvan, 1 vlasnik. Tip trazi $19,000 za njega.

A ti obavezno gledaj da dodjes ovamo sledece leto, onda ces moci uzivo da gledas ovakve aute. Ovakvih auto shows ima svaki vikend i danas je bilo poprilicno malo auta kako inace zna biti.

Comment

• andrigo
                          CBC Član
                          • 30.05.2008
                          • 94
                          • Nis

E ovo su automobili horsepower ( ne racunam ona iz vremena "Mafije" ) a ne one americke verzije hyundaija

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Americki automobili su i jedni i drugi. Novi Americki automobili nemaju dusu i imidz kao klasicni, ali sto se tice kvaliteta definitivno su bolji.

p.s. samo da napomenem da je onaj moj Dodge Intrepid imao potpuno identican 3.5L V6 motor koji ce naredne godine biti ugradjivan u Dodge Challengera.

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

svaki put kad postavis slike sa takvog showa ja otkacim, uvek mi prodje kroz glavu kad cemo mi biti makar i blizu tog nivoa...

kad bi mi neko rekao da izaberem jedan auto sa tog placa koji bi oterao kuci posla bi mi para na usi... na takvom mestu bi se ponasao kao beba. u odyacima je bila izlozba pre mesec dana nisam video nista spektakularno, pa sam se opet ponasao kao dete, devojka nije mogla da veruje, kako bi se tek ponasao na ovakvom mestu... challenger iygleda odlicno, uzeo bi ga bez raymisljanja, bas me briga sto je preteyak ionako ga nikad ne bi smeo nagaziti do kraja...

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Vremenom naviknes tako da ti bude drago da vidis ovakve aute, ali i dalje nedostaje ono uzbudjenje kao kad sam prvi put ih video. Vecinu ovih auta vidjam vec godinam posto idem na nekoliko auto shows klasike svake godine.

Comment

Working...
                                X