pogon napred ( dugo vremena najmocniji auto sa prednjom vucom )
Ja sam mislio da je Alfa Romeo 147GTA najmoćniji auto sa prednjom vučom... hm...To sam čuo od Jeremy Clarksona...pih...to je sigurno prećutao jer nevoli Američku auto industriju =]
Originally posted by Sheta_Junior
...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Sumnjam da Clarkson uopste zna koji su se motori ugradjivali u STS-a. Iskreno, Top Gear je imao takvih katastrofalnih greski i gluposti koje su izjavili, da me cudi kako i dalje uspevaju da budu popularni...
Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Danas sam naleteo na nesto sto nikad u zivotu nisam verovao da cu videti: 1978 Dodge Midnite Express. Napravljen u jako malim brojevima i pravio se samo jedne godine. Gotovo identican kao cuveni 1978 i 1979 Dodge Little Red Express, ali je dolazio samo u crnoj boji i imao je Midnite Express oznaku na vratima. To je bio verovatno prvi muscle truck, 360 cid sa 225 hp.
Sasvim slucajno sam naleteo na njega, ali nisam siguran da li je original ili replica. Danas sam isao da jednoj devojci pomognem da preseli i ulazimo u veliku napustenu garazu da pokupimo neke stvari i tamo je Dodge stajao u odlicnoj kondiciji, kao da je juce izasao iz fabrike. Nisam mogao doci do njega jer je bila mreza u tom delu garaze. Bilo je jos nekoliko Mercedesa i Corvetta iz 1980ih, uglavnom udarani.
Olds Toronado je bio dugo godina neprikosnoven po snazi na prednjim tockovima ( kao i Cadillac Eldorado ). Motor kod njih je bio postavljen uzduz, iznad prednje osovine, konvencionalno dok se menjac nalazio ispod a snaga se prenosila preko lanca. to je jednostavno ali neverovatno pouzdano i efektno resenje koje je jedino logicno ako se uzme u obzir enormna snaga i obrtni moment. Ubrzanje Toronada nije bilo kao kod konkurenata sa zadnjom vucom ali daleko od toga da je bio spor...
Sto se tice Cadillaca i njegove prednje vuce, ona datira od 1967 i posle gasenja STS ( prosle generacije ) ugasena je i platforma fwd platforma. Ipak, odlicno se pokazala od 1987 do 2004 gde je taj sistem u kombinaciji sa popreko postavljenim Northstar 4,6 V6 32V motorom bio odlican.
Tesko je zakljuciti po takvoj slici, ali ne vidim dupli auspuh tako da je verovatno 4.0L V6 sa 210 hp. 0-60 mph (100 km/h) za 6.8 sekundi ... nije lose za $20,000 automobil.
Tezak je 1,400 kg za coupe i oko 1,500 za convertible.
Zastareo motor koji se vec neko vreme koristi u Fordovim pickupima i SUV (Ranger, Explorer).
Dosta ljudi se ipak okrece prema 4.6L V8 sa 300 hp.
Jedva cekam novi EcoBoost motoro. 3.5L EcoBoost V6 sa 340 hp koji ce se po prvi put naci sledece godine u Lincoln MKS i Ford Taurus, nadam se videti ga i u Mustangu.
Comment