Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

dodzi kod mene, ja ti dam alat da vidis da li se lako otvara... ja cu je lako otvoriti zato sto sam vezbao a ti... vrlo tesko... i ono naj bitnije, ne moze svako da kupi taj alat . fabrika je duzna da napravi alat za svaku bravu koju izmisli pa tako je napravljen i za ovu. otvaraju se kase a ne cilindri , ja smao pricam o kvalitetu izrade i pouzdanosti.

prvi put cujem za izraz bampovanje ali ajde... kinska brava se ne bampuje vec lomi ustvari svaka moze da se slomi ali bas svaka ako ne onda se cupa. sto bi se drkao i gubio vreme kad cupolicom ili lomacem to traje jedan secund. postoje recimo i alati za otkljucavanje kola ali zasto bi se povlo hebavao i gubio vreme kad lomac zavrsi posao mnogo brze. ovde pricamo o kradji i nasilnom otvaranje a ne otkljucavanju bez ostecenja.

Mul-t-Lock nema kuglice tj ni jedan cilindar nema kuglice vec pinove...

ovo sto je postavljeno na YouTube su klasicni cilindri. zadnja generacija je sa teleskopskim pinovima izmisljenih bas zbog ovakvog nacina otavaranja (bampobanje) + chip
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Pa ti mislis da ce neko ko nije vezbao da krene da krade kola i obija brave? Poenta je da ce bilo koji vestiji lopov svaku bravu otvoriti za razumno kratko vreme, tako da svaka mehanicka zastita, koliko god uspesna bila, ima slabu tacku. Dakle Zeder, Mul-T-Lock i ostali se ne lome, vec im se otkljucavaju brave.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

zabrinuo sam se za tebe, nije te bilo neko vreme, bas sam se pitao gde si...

nije svako vest sa alatom pa cak i iskusni lopovi... belive me...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Tu sam, ne brini.

Znam da nisu, ali oni ozbiljni, kojih se najvise i bojim, itekako jesu.

Poenta je da ce lopov koji se nameraci na skuplji auto znati sta ga ceka i sigurno nece da krene kao june, bez pripreme i "znanja" u takav posao. Ako ide na Zeder, takav zna sta da radi s njim...

Comment

• level3
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2006
            • 857
            • BGD, V.B. Karaburma

Pre 2 godine za vreme bozica bio sam prisutan kad su se nasilnim putem otvarala blindirana vrata od stana.
            Od alata je koriscena busilica. Poenta je u tome sto je tip (moj rodjak) tacno znao gde da napravi rupicu i dodje do mehanizma za otvaranje.

Sad znam gde se buse rupice.
            www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Stefan Gta
              CBC Član
              • 11.05.2007
              • 16

kao sto su vec rekli zeder je izvaljen odavno, prosle godine su mom komsiji ukrali pasata i trazili mu pare za otkup......

uostalom ako hoce da ti ukradu auto, mogu da te izbace iz kola na sred semafora...

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

vazi. i kad se upali blokada i ostanu posle 200m zakljucani u kolima sa blokiranim kocnicama i mrtvim motorom, na sred ulice? lopovi su pucali u staklo i tako pobegli... auto je bio nista specijalno (Audi 80 jaje) ali je imao zlo od zastite u sebi.

evo ga zeder iznutra (ako nekoga zanima)
                .

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ma da, takve "blokade" se inace jako tesko zaobilaze...

Ako su lopovi razbili fabricku zastitu od kradje za jedan BMW X5, odnosno stigli do tog nivoa da daju silan novac za sisteme zaobilazenja vrlo naprednih elektronskih sistema zastite - koliko mislis da ce biti efikasna elektronska blokada koju pruza jedan Zeder?

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

ne pricam o elektronskoj blokadi zedera, vec o ozbiljnijim blokadama kola (motora, kocnica...) koje je veoma tesko po blokiranju staviti ponovo u ispravno stanje. Audi je od kolege, a najnoviji Caddy je od firme - provalnik ukrao kljuceve sa daljinskim za alarm, ali nije znao gde je skriveni taster i auto je ostao na sred pozeske ulice urlajuci. odneo ga pauk po prijavi komsija jer je bilo 04:00, naravno morali smo i "uslugu" pauka da platimo bez obzira sto je auto bio otet/ukraden.

licna iskustva, nazalost. ali da nije bilo tih blokada, ne bi bilo ni pomenutih auta, zar ne?
                    .

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

.. '' kao sto su vec rekli,Zeder je izvaljen odavno ''....ili opet ono cuveno
                      '' mom komsiji ''...Mada,bilo je i drugih varijanti takvih prica - '' mom drugu....mom kumu i sl.. ''
                      I na forumu je lik tvrdio da moze da ga otvori...naravno,bez alata,bez upotrebe sile,bez ostecenja brave...ma,bez icega..valjda na lepe reci..

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Uz dovoljno vremena i dovoljno velik cekic ... svaka brava se moze otvoriti...
                        Naravno da se sve moze provaliti, ne verujem da je to cilj ove misaone vezbe. Ako je za provaljivanje Zedera potrebno vise od 5 minuta tad ta stvar vrsi posao.
                        @dekideki: video je do 00.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Joooj profesionalaca na forumu koliko hoces....
                          Pa dobro ljudi kad se otvara ta brava,prave kljucevi i tome slicno!?
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• dandy
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 513
                            • Bijeljina-Beograd Medakovic

Nas narod je lijepo rekao, ako imas brdo ispred sebe, lakse je obici okolo....

Evo malo dodatnih informacija,,,,i to je kraj mog postovanja na ovoj temi,,,
                            kako zeder omogucava da se ne izgubi garancija na nov auto,,,,znaci ne smije da bude mehanickih prepravki na sistemima,,,,kako li se to omogucava .....
                            cime je spojena caura u koju ulazi klin na letvi volana......

,,,pa mislite o tome......

i dalje vazi ponuda da probamo....dandy ne lupeta....nikad....

Comment

• stefanves
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2006
                              • 1351
                              • BG

Iam tu i dosta lovackih prica, kao super ekipe ovo ono...ista prica kao i sa hakerima, puno se o tome preuvelicava.

P.S. Koliko znam za BMW-a X5 nije system crackovan, vec su ga prodali sami konstruktori.
                              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Cuo sam svakakve price, govorkanja, nagadjanja i gluposti, ali da BMW, odnosno Bosch proda lopovima nacin da zaobidju rodjeni sistem, to je vec iznad svega...Za koje pare? Par stotina miliona, za koje bi mozda i doveli ugled i reputaciju u pitanje? Daj...

Sistem za X5 je u stvari eksploatacija "rupe" u sistemu bezbednosti koja se inace u izvesnim slucajevima koristi za otkljucavanje ECU-a u slucaju gubljenja kljuca, i postoji odredjeni broj puta koliko se motor moze startovati pre totalne blokade sistema. Dakle, sistem za zaobilazenje blokade je dizajniran na takav nacin, i to nije nista novo, ni za BMW ni za druge proizvodjace. Samo sto je bilo potrebno dosta vremena da se "provali" taj sistem.

Comment

Working...
                                X