Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Evo jedne situacije gde nije ni bilo nagodbe..
    Situacija od pre par sati, veceras oko 20h, spustanje niz Zlatibor kod mesta Ćivan, vučem se za šleperom koji ide ~30km/h, nailazim na deo puta sa tri trake, puna linija, za suprotan smer namenjene 2 trake u desnoj krivini i pretičem bez prekoračenja brzine, 50m odatle prestaje puna linija ali me sačekuju plavci i kreće..dobro veče..prekršaj po članu 226 st.1 tačka 16 bla..minimalna kazna 3k i ne traže novac već samo daju zapisnik i ćao..čekaj poziv od sudije..bez mogućnosti nagodbe ili plaćanja na licu mesta.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Da... tu su mene na'vatali na prekoracenje... Lep put, nigde nikog, po' bela dana, sunce sija.... prekoracenje za 11km/h! Kazna... sve s osmehom pandura popraceno sa izvol'te i hvala

Za tu situaciju mozes da se vadis na 'obilazenje' jer se kretao suvise sporo, tretiras ga kao traktor. Trazis suocenje, pa opleti po panduru, njegovoj pogresnoj proceni (niko nije nepogresiv), pa svedoci... Inace, najmanje ti je kazna po novcaniku i uslovna na 3 meseca.

?omi_Z.J. je imao slican slucaj pa ga pitaj kako je prosao i na koji nacin.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sooloodo
        CBC Član
        • 10.03.2007
        • 16
        • Beograd

Originally posted by bakara
        Da li mu je dozvoljeno da se kamuflira?
        Pa verovatno da jeste...ali nije to bitno, vazno je da su to obicno "gusteri" koji tek peku zanat na ulici...
        ne nikako... zakon je po tom pitanju jasan... i kaze da vozilo saobracajne policije koja vrsi kontrolu saobracaja mora biti postavljen bocno u odnosu na smer kretanja saobracaja koji se kontrolise, sa jasno vidljivom oznakom da se radi o sluzbenom vozilu... tako da ako je njihovo vozilo sakriveno iza znaka, kamiona, aviona ili ko u 90% slucajeva parkirano paralelno sa ulicom (bosanci inace cak moraju da postave i dva flouroescentna cunja na ulicu)... a ti uzmes mobilni uslikas to lepo i eto ti slicice za sudiju za prekrsaje...

ili ako je znak kojim se regulise brzina kretanja na manje od 50ak metara od pandura kji te je zaustavio uslikaj i to i tvrdi da te je slikao pre znaka... posle kojeg si ti usporio... to je za stare dopler radare... ovi novi laseri imaju varijantu da snime kompletnu situacjiu na onom zakacenom fotoaparatu sa sve telemetrijskim podacima pa ti ne pomaze ni Sveti Petar jer oni ne mogu da se "nagode" jer ne mogu da brisu sa kamere...

inace sa vise strana sam cuo da tu postoji neka zakonska zackoljica po kojoj oni krse tvoje ustavno pravo zastite privatnosti ukoliko ti mere brzinu kretanja van zone obelezene za radarsku kontrolu (znakom, jer se ti znakovi tretiraju kao otvoreni nalog sudije ili slicno i samo tome i sluze) ili im treba poseban nalog sudije za vrsenje radarske kontrole bas tu i bas tada (koji oni u 99% a i vise situacija nemaju)... e sad posto nisam siguran kako ovo sve tacno ide, tj ja licno nisam nasao u zakonu nista sto bi ovome govorilo u prilog (a trazio sam i to prilicno temeljno), ne mogu ni da tvrdim da je ovo istina ali ako neko zna nesto vise nek napise koje slovo...

Comment

• Jesse Jane
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 355
          • Zemun

U Kragujevcu zaustavljaju zelenim puntom koji ima civilne tablice i kriju se iza nisko postavljenih bilborda svakog dana...
          Toliko o tome...
          Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• sooloodo
            CBC Član
            • 10.03.2007
            • 16
            • Beograd

znam i u BGu je bio beli golf II-ka na NBG-u i plavo-ljubicasti karavan na bul JNA, al su ih sklonili sa ulice zadnje dve godine... samo ti slikaj pa kod sudije... al posto je KG mali i sve sudije i panduri se znaju verujem da ti je slaba vajda od svega toga...

Comment

• doc
              CBC Senator
              • 25.08.2006
              • 240
              • BGD/KG

Originally posted by gorilerma
              U Kragujevcu zaustavljaju zelenim puntom koji ima civilne tablice i kriju se iza nisko postavljenih bilborda svakog dana...
              Toliko o tome...
              da, da, KG 607-67, mada sam vidjao isti punto i sa drugim tablicama...
              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• prle
                CBC Senator
                • 04.09.2006
                • 223
                • Beograd - Konjarnik

Originally posted by greywiendog
                @ AMD

Tebe interesuje da li ce ti stici kazna?
                Budi bez brige jer ne moze da ti naplati kaznu, niti da dobijes bilo kakav poziv ukoliko ti na licu mesta ne da ceduljicu da ne kazem "racun"! Ako ti nisi nista dobio znaci da te je pustio
                A šta ako ti kažeš sudiji da nisi dobio papirić? Praviš se lud, "odakle ja ovde"

Sinoć na smederevcu, uhvatili me sa 76, a dozvoljeno 40km/h. Odmah piše kaznu, a da su bezobrazni jesu, stoje na samoj raskrsnici, gde prestaje važenje znaka, i pritom se zavukli. Gročani Jel zna neko, dolaze li na sučeljavanje? Pošto nisam imao prilike da pričam sa sudijama, jel ima neke koristi od zdravorazumske priče sa njima, pošto ovaj na cedulji može da napiše i pesmu, a materijalnih dokaza od radara nema.

Znam da je ranije prolazila fora da radari nisu baždareni u zavodu za mere, ali i tu su rupu popunili.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Rupa sa bazdarenjem je popunjena, a da li dolaze ?! To zavisi od samog pandura i/ili njegovog komaldira, kako ti se zalomi.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prle
                    CBC Senator
                    • 04.09.2006
                    • 223
                    • Beograd - Konjarnik

Opet me zaustaviše, mesto kao i ono, možda 1 km iznad, i izmeriše mi brzinu od 77, samo što sam ja ovog puta vozio stvarno 40, nigde nisam 60 prešao. Još mi čovek blicnu, i spustim na ispod 40. Kukajući uspem da me puste, ali kao pripretiše mi, sada su me častili ali sledeći put neće, a dolaziću im tamo. Ne mogu da verujem, kakav je to bezobrazluk. I kako da se čovek bori protiv ovoga?

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

I TO treba da me kontolise ? Pa ja bar znam tablicu mnozenja! A i velika i mala slova

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

@myokis
                        A onaj za prepust na Puntu?
                        Ispricaj i taj...

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

myokis@ pa poobaraj to sve bre,nek ide na njivu da kopa

Comment

• vladabgd
                            CBC Veteran
                            • 01.01.2005
                            • 132
                            • beograd

Comment

• zvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2005
                              • 961
                              • Beograd, Batajnica
                              • Golf 4

“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Eh, sta ti je solidarnost na drumu

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X