Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Sve je to lepo, Srbija jeste jednim delom divlji zapad i mnogo tu stvari ne radi, nema tu rasprave! Ali... "Nemacka odavno kuburi zbudzet, Japanska privreda posrce, a Boga mi gospodje i... Gospodjo! Ne cveta cvece ni u nase preduzece!"

Ma ljudi su svugde samo ljudi i nista vise, e sad mogao bih da se kladim da od ovih silnih promena pa na ovamo, znaci u poslednjih nekoliko meseci do godinu, teze je podmititi policajca u Srbiji nego negde drugde (ovo ja onako subjektivno, ali ima i tu smisla), jer valjda posle dugo godina javasluka, valjda je i njima malo zapreceno i oni bi sad glumili postenjacine!

Sve u svemu sa njima uvek problema, a EU nudi jos vece restrikcije po pitanju ne pridrzavanja propisa, tako da svi moramo da se malo promenimo i pazimo, ali opet od nekih stvari se ne mozes sacuvati! Za proteklih nedelju dana sam dobio dve prijave sa preko 30 km\h prekoracenja, a niko mi ne bi verovao da vozim kao penzioner, ali jbg tu su neke deonice gde je 40, a ti citav zivot guras tuda 80 i svi oko tebe... Ishod poznat!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• greywiendog
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 421
      • Stara Pazova

Upravo tako!
      Kad vidim kako neki ljudi voze, dodje mi da ih prijavim, majke mi! Najvise me iznervira kad me neko obidje na raskrsnici na "16 punih linija" kada postoji traka za skretanje u levo i za pravo, i on smeker da iskoristi prosirenje na putu!!! Takvima bih dozvole oduzimao. Da se razumemo, nisam ni ja svetac ali se trudim da sto vise postujem pravila, barem ona osnovna (puna linija, crveno svetlo...) Ja uvek vozim po ogranicenjima max do 20km/h preko osim u situacijama kad znam gde mogu i kad znam da moram, a na****m isto kao i oni sto voze po gradu 200km/h
      Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

a kakvu diplomatiju primeniti kad te OSL zaustavi ni krivog ni duznog i bukvalno izmisli prekrsaj?
        Dipolomatiju zastite ustavnog prava,ja bih mu izvukao usi,bez zezanja nikad nisam naisao na tako nesto,tako da bih burno reagovao

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Ja ne da sam nailazio, nego mi se desavalo, oko jednom godisnje....
          Tip 'ladno izmisli nesto, valjda da popuni kvotu ?! E tu reagujem najstrasnije... po Ustavu i bez Ustava nezaUstavljivo... Popisem i ko je i sta je i sve lepo utefterim i nateram ga, ako treba, da i on meni potpise moju pisaniju kao i ja njegovu pa prijava na njega i nadleznog mu organa i sve u tom smislu. Kad vide da sam smrtno ozbiljan, pocnu da se izvinjavaju i pokusavaju da zaglade stvar... Kad mi se zuri, onda popustim i odem, ali ako imam vremena...kuku....

Jes' da smo banana drzava, ali motka ima dva kraja i za njih postoji zakon, pravilo sluzbe i kojesta jos. Samo im pokazite da ste nacitaniji od njih, da imate vise od tri nedelje kursa, da umete da izgovorite komplikovane reci i dugacke recenice sa smislom. To ih mnooogo plasi...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Što bre kukamo stalno na naš sistem?

Šta treba, da nam stave kamere, pa svaki put kad pređemo 60 u gradu da nam ode 3 poena sa dozvole? Pa lepo ljudi pišu koliko ih policija dere po inostranstvu i kako nemaju slobode, a mi se opet žalimo. Idite na neki Engleski forum i napišite kako mi vozimo ovde i za šta i koliko plaćamo kazne i svi će poželeti takav sistem i kod njih.

Comment

• bozza1979
              CBC Veteran
              • 08.01.2007
              • 112
              • Beograd

Sto se tice izmisljenih prekrsaja, ja sam dvaput to doziveo...
              Prvi put, leto 2002. u Zemunu...
              Skrecem desno, na cisto zeleno, iza kontejnera vidim izlece policijski Punto, skrecem u neku ulicicu desno, trazim mesto za parking, odjednom Punto iza mene sa rotacijom... Stajem, dolaze dvojica, traze dokumenta, sve ok... Pita me jesam li bio vezan ili sam se sad vezao, kazem, bio, kao i uvek... Sledi pitanje, a zasto si prosao na CRVENO? Ja ga zacudjeno gledam i nesto se prepiremo, sreca, nista nije pisao...

Drugi put, jun 2005.
              Krecem s drustvom u Vrsac, rezervoar mi malo preko rezerve, jedna pumpa, nema dizela, druga, nema dizela... Trebalo sutradan da poskupi ili neka slicna za*ebancija... Vracamo se nazad, 3 nocu, vozim 80 ceo put da ne ostanem bez goriva, ortak vozi za mnom, za svaki slucaj, ako stanem da me vuce Pred pancevackim mostom, mase policajac, zaustavlja me... Pita kuda zurim... Kazem nigde, vozim lagano, prazan mi rezervoar, samo da se dovucem kuci... Pokazuje mi radar 96 km/h! To nema sanse da je bila moja brzina, saputnici se smeju, ortak koji je vozio zamnom posle kaze da nijednom nisam presao 80 od Vrsca. Sigurno mu neko drugi nije stao, pa hteo da iskoristi to... Pisao prijavu, bio sam kod sudije, tvrdio da nisam vozio vise od 80 i da to nema sanse da je bila moja brzina... Jos nikakvo resenje nije stiglo... Nadam se da ce uskoro da zastari

Imao sam i jednu situaciju kad me je zaustavio zbog voznje sa upaljenim maglenkama po magli! Trazio tada 1500 dinara, dao sam mu 600... Nisam imao strpljenja da se svadjam sa njim...

Jednom me je zaustavio u Srpskih Vladara zbog "voznje" zutom trakom... Stajao neki raspali fica prvi na semaforu, ja vozio za njim i stao na semafor pored njega u zutu traku, da ga obidjem na startu, ko zna da li bi uopste taj ficko i uspeo da krene, kakav je bio... Odmah posle raskrsnice se pojavljuje policajac od otprilike 19 godina i zaustavlja me... Ne secam se koliko je trazio, ali sam bio iznerviran taj dan i svasta sam mu rekao, sve sto mislim o njima i "zloupotrebi polozaja", na kraju sam mu dao 300 dinara za prljave tablice (jesu bile prljave, bas), bilo mi ga zao

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Originally posted by Bane?
                Što bre kukamo stalno na naš sistem?

Šta treba, da nam stave kamere, pa svaki put kad pre?emo 60 u gradu da nam ode 3 poena sa dozvole? Pa lepo ljudi pišu koliko ih policija dere po inostranstvu i kako nemaju slobode, a mi se opet žalimo. Idite na neki Engleski forum i napišite kako mi vozimo ovde i za šta i koliko pla?amo kazne i svi ?e poželeti takav sistem i kod njih.
                Ma pusti ti engleze koji su gori od bilo kojeg naseg regionalno/nacionalnog sterotipa ismejanog u vicevima. Staze za trkanje im ne fale, a kao hoce street race, neka plate kako zasluze. Da kod njih nije tako striktna kontrola i programiranost saobracaja nastao bi totalni kolaps, s obzirom na broj automobila.

A mi smo jos uvek u vrhu sa brojem s. neserca i poginulih.

Ja saobracajcima nikada nisam dao mito, par puta sam se provukao, par puta platio kaznu, mnogo puta imao srece. Dva puta sam se svadjao, jer mi pukne film kad pocnu da vredjaju i prozivaju, kazna par hiljada pa kao da su bogovi. Ne pravim probleme u saobracaju, pa bi se verovatno pogadjao samo ako je dozvola u pitanju. Pauk me najvise izludi.
                Par puta sam imao ok iskustvo cak prekrsio sam pravilo, a progledali mi kroz prste, pogotovo u bih.

Comment

• AMD
                  CBC Početnik
                  • 31.01.2007
                  • 6

Evo imam ja jedno pitanjce:
                  Zaustavi me pandur u bg i pocne da mi objasnjava kako sam prekrsio pravila(prelazak preko pune linije u cilju polukruznog,nije bas direktno po putu,vec sam koristio parking) i da je kazna od 5K do 25K,pocne da me pita pitanja tipa odakle sam,cime se bavim i tako dalje...Na kraju uzme licnu,dozvolu i saobracajnu i upisa u neku svesku kao nesto,vrati mi dokumenta i to je to.Bez prijave,bilo kakvog papira...Napominjem da je pandur bio u klasicnoj uniformi bez saobracajnih oznaka.Sta mislite o tome?

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Ma to je obican grebator-pozornik, nije saobracajac i nema pravo da ti naplati kaznu, vec ide na pricu kazna ti je toliko i toliko s nadom da ces da mu ponudis 1000 din...

Ja njihovu pricu prekidam sa: jel vi to hocete od mene da naplatite kaznu, ili jednostavno kazem napisite mi kaznu...onda oni obicno shvate da ste provalili i da vam ne mogu nista.

Nema nista od toga opusti se...
                    pozdrav

Comment

• AMD
                      CBC Početnik
                      • 31.01.2007
                      • 6

Ako je to slucaj onda imas pice!
                      A sta mislis da li je njemu dozvoljeno da se kamuflira kako bi bio manje uocljiv?

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

Da li mu je dozvoljeno da se kamuflira?
                        Pa verovatno da jeste...ali nije to bitno, vazno je da su to obicno "gusteri" koji tek peku zanat na ulici...
                        pozdrav

Comment

• greywiendog
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 421
                          • Stara Pazova

@ AMD

Tebe interesuje da li ce ti stici kazna?
                          Budi bez brige jer ne moze da ti naplati kaznu, niti da dobijes bilo kakav poziv ukoliko ti na licu mesta ne da ceduljicu da ne kazem "racun"! Ako ti nisi nista dobio znaci da te je pustio
                          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• AMD
                            CBC Početnik
                            • 31.01.2007
                            • 6

Ok,hvala.Rasteretili ste me brige
                            Mada ocekujem jedan poziv od sudije za prekrsaje napravljen pre jedno 4mes.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Svaka napisana prijava kad-tad dodje na red...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bakara
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2005
                                • 977
                                • nBGd

Da objasnim jos jednom:

Njega nisu zaustavili saobracajci, vec pozornici koji su zaduzeni za javni red i mir a ne za kontrolu saobracaja.
                                Pozornici (plavci) nemaju prava da ti pisu kaznu, cak nemaju ni blokce za kazne, oni su zaduzeni da upisuju u svesku sumnjiva vozila ili osobe.

Nema pravnog osnova da te tuzi jer nije ovlasceno sluzbeno lice koje je videlo ucinjeni prekrsaj...

Isto ovo pored pozornika znaju da upotrebljavaju i specijalci, samo sto oni obicno deluju nocu i mnogo su bezobrazniji, pa im je mnogo teze proci bez reketa, i ako ni oni nemaju pravo naplacivati kazne....

Kazne za saobracajne prekrsaje moze da pise samo saobracajna policija, a svi znamo kakve uniforme oni nose.
                                pozdrav

Comment

Working...
                                X