Jestre, tacno je, "akcije" su vecinom krajem meseca, da se popuni budzet, a svaki pandur koji je u sacekusi mora da ispuni kvotu kazni, da doprinese...
Nagodbe sa saobracajnom policijom
Collapse
X
-
Ja, ovaj,moram da pitam pošto nikako ne razumem šta se desilo.
Zašto je meni pandur ostavio broj svog telefona?
I kad sam ga pitao šta će mi, rekao mi, ti si fin dečko, kad te neko zaustavi, pozovi me, samo pre nego što počnu da pišu...
Napravio sam prekršaj, ok, pogrešno se prestrojio (nisam naravno ni prvi ni poslednji, rade to svi tu kad je gužva), vidim da hoće da se časti, gledam da prođem što jeftinije, ali, što da mi ostavi broj mobilnog?
Comment
-
-
He, he, he upucava ti se drot i to pred ribom. Neodoljiv si bato. Ti lako mozes da se "nagodis". Mislim ne znam zasto bi ti covjek dao broj, a jos si i fin i tako to... Au brate.
Prisjeti se scene iz Policijske akademije, 1. dio, bar Blue Oyster, pun gey drotova.
Comment
-
-
Subota ujutru, oko 8 sati, na kackoj petlji iznad auto puta ( malo izvan ns ) ja sam vozio "sluzbeni" auto ( Toyota Auris ) nekih 120 km/h kad sam naleteo na patrolu sa radarom. Ogranicenje je valjda 80 ako ne i 60 km/h. Umesto para kerova, tamo stoje trojica i zaustavljaju kao sumanuti. 1 u mesecu a nisu ispunili kvotu! Joj, jaoj, uzas!Zaustavi me jedan matori pandur, na silu kao ljubazan i zeljan krvi i mojih para i kaze da sam vozio 112 km/h i da li hocu da pogledam. Ja mu kazem da je to sigurno tacno i da nema potrebe da se cima jer je 112 bilo na kocenju, prilazio sam jos i brze. On krene da se beci i da mi trazi dokumenta. E sad, zbog prirode posla kojim se bavim i automobila koje vozim, panduri su najcesce naklonjeni i tolerantni ali ovaj nije bio. Kad sam mu ponudio neke od "proizvoda" iz gepeka, nije bio zainteresovan a kad sam se kao slucajno razmahao sa jednom crvenom, uvredio se i okrenuo da mi pise kaznu!!!
Ili je moralan ( sto ne postoji ) ili mu posao zavisi od kvote ( pre ce biti to ). Namerno me pusta da cekam jer zna da zurim a po svaku cenu oce da mi izvuce pare. Dok sam ja cekao, jos petorica su popila kazne, jer su panuri radili ko blesavi. Na kraju trazi da potpisem, na cega ja pocinjem da se smejem a on pocinje da besni. Onda mi on kaze da mora da napravi dodatni zapisnik zato sto necu da potpisem ( mene boli uvo, zapalio sam cigaru naslonjen na haubu ) i u nju mora da stavi razlog zbog cega necu da potpisem i ja mu dobacim da jako volim da idem kod sudije za prekrsaje....
Moj drugar u kolima se smeje a pandur piz.di i pise zapisnik a cujem kako me psuje jer nije bio daleko...
Na kraju mi daje kaznu i dokumenta a ja se brutalno potpisujem sa kolima 10 tak metara od njih, cisto kao pozdrav!
Ovo je taj famozni zapisnik, ako ne mozete da ga procitate, prevescu ga...
Comment
-
-
ih bre hemi pa kako nemas razumevanja za cike u plavom.
i jos ispade da nemas primedbi na zapisnik.
Nego,
problem sa kaznama pred kraj meseca jeste u cinjenici sto svaki saobracajac dobije par blokceta na pocetku meseca, koje mora da vrati popunjene na kraju.
ukoliko ne ispuni broj kazni odbija mu se od plate 10-20%.
zanimljiv mi je moj tetak, koji se ziv isvadjao sa komandirom i na kraju, posle par meseci odbijanja od plate, ostalo da ne popunjava blokcice i ne odbijaju mu od plate.
Comment
-
-
popio sam jednu kaznu u pancevu. prilaz pa iz pravca bg-a, novi put, zadnji pravac pred pumpom. i ufatili me sa ~ 102 u kocenju. ogranicenje 80.
uglavnom cika na kraju ponudi prekoracenje 10kmh, hiljadarka ....
iskustvo sa njim sasvim ok. lik iza mene pokusao da podmiti pandura, al mu ovaj galantno odbio.
e sad cuo sam da su panduri po vojvodini poprilicno strogi i da nema "dogovora" sa njima?
kolko je to tacno
Comment
-
Comment