Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolaf7
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 181
    • beograd

Ja im yebem 41 majku, za tu razliku od normalne cijene
    If God rides a Harley............
    The Devil rides a Duke!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

to je ukupno priblizno 202 majke...
      Sad smo se svi zadovoljili sexualno
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Vazno da su majke zadovoljne ...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Isekao sam postove o: kako bi mali Perica voleo da bude i nalaze se ovde

Ovde nastavite sa update-ovanjem cene goriva.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• -Q-
            CBC Senator
            • 03.12.2004
            • 288
            • Srbija/Beograd

Originally posted by sw.brick
            92 je standardan euro benzin, 95 je euro premium.
            98 je euro super.

takva je podela benzina po EN.

do sada sam na svega par pumpi video te benzine u ponudi.
            bio bih ti vrlo zahvalan ako bi podelio informaciju na kojoj si pumpi video Evropremijum BMB95 (iskljucujem pumpu na dnu Francuske ulice posto
            je tamo nalepnica evropremijum ali cena je kao obicnog premijum 95 tako da je jasno koji je)

thanks
            2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pumpe koju sam se trenutno setio, imao evropremium 95 i evrosuper 98 ( i taj je bezolovni naravno) na izlazu iz Vranja, oko 200 metara od magistrale. privatna, zaboravio sam kako se zove ali svi iz tog kraja je znaju.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Saabo
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1724
                • Vrbas
                • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Gorivo opet 101 i nesto od danas
                SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Jbg, barel 122 USD, novi rekord...
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Kao i profiti naftnih kompanija... rekodni... mislim, znamo mi to... ali ne moraju u facu da nam nabijaju te podatke...

Comment

• ajmo komentari,imate li snage?
                      od petka bezolovni 107.5 dinara što po današnjem zvaničnom kursu iznosi okruglo 1.3 eura/l.Od koga smo skuplji,jeftiniji i s obzirom na kvalitet da li imamo najskuplji benzin u Evropi?
                      izvor:Blic

Comment

• artichoka
                        CBC Veteran
                        • 14.05.2005
                        • 141
                        • Beograd
                        • Peugeot 205XS

pozlilo mi al stvarno

eto mozete doci do mene u ukrainu da naspete gorivo. auto gas kosta 36 dinara a benzin i dizel su ista cena 56 dinara za litru. ovde drzava postuje svoje ljude znaju da narod nema para za tako skupo a nekvalitetno gorivo kao u srbiji. ovde je gorivo mnnoooooogo kvalitetnije negu u srbiji. a sta je jos smesnije registracija auto se placa samo jednom a kasnije svake godine samo taksa koja je 250dinara a tehnicki se radi svake druge godine. e zato sad prodajem moj auto sa yu tablama jel mi se svi smeju kad kazem da placam godisnje 250 eura u srbiji

jedan od komentara, ovaj mora da se sali

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

ja znam da je sve ovo sa poskupljenjem nafte i uopste energije grozno.
                          ali , znamo to vetj 20 godina da je nafta:"jos malo pa nestalo"

pogledaj i ostale naslove u Blicu :

Njujorčani večeraju iz kontejnera
                          Svaki osmi Nemac relativno siromašan
                          Napravio bušotinu u dvorištu kuće zbog rekordne cene nafte
                          Hiljade ljudi beži zbog nasilja u Johanesburgu

idu kola uzbrdo,pa nizbrdo i tako....redom
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Odlično,Svet je u raspadu samo je u Srbiji sve sjajno.To je kao kad slušam vremensku prognozu na RTS-u,naravno biće sunčan dan ptičice cvrkuću i skakuću sa grane na granu,a u Americi uragan opustošio sve,poplave zemljotresi...njujorčani večeraju iz kontejnera.Svi ti naslovi koje si naveo u poređenju sa ovim su normalne i svakodnevne pojave koje popunjavaju novinski prostor,stari trikovi.Normalno da u Americi postoje beskućnici koji jedu iz kontejnera ili neko pokušava da napravi "statement" i obruka svoju vlast što je za svaki respekt,svaki osmi Nemac je imigrant ko zna odakle,napravio je bušotinu u dvorištu jer je pametan i isplati mu se i još će se obogatiti,u Africi neko pucao na nekoga-bilo bi čudno da nije.Zorane činjenica je da su kola krenula nizbrdo ovde kao nigde u Svetu.Da postoje organizacije za zaštitu potrošača o poskupljenjima bi se moglo pregovarati.Marže trgovaca u Srbiji su najviše u Evropi.Ako se potrošači ne organizuju da zaštite svoja prava ovome nema kraja.
                            Ovo su konkretne izjave,jer mene isto kao i svakog drugog zanima kakva je perspektiva,politika nije za ovaj Forum prema tome svako neka izvodi zaključke za sebe:
                            Zorana Milanović, stručnjak za enrgetiku kaže da bi Srbija plaćala jeftinije naftu i gas, kada bi kupovala naftne derivate direktno od proizvođača, a ne od posrednika.

"Da podsetim, NIS nabavlja gas i dalje preko tendera i tek budući vlasnik, ako to bude bio Gaspromnjeft, moći će da nam obezbedi jeftiniji gas i naftu, jer Srbija sada gas nabavlja preko posredničke kompanije", rekla je Milanovićeva.

Ona podseća da je Srbija, do pre dve godine, gas nabavljala direktno od Gazeksporta, kompanije koja se unutar ruskog Gasproma time i bavi. “Zašto je Srbija, u međuvremenu, u toj trgovini izabrala posredničku kompaniju Jugorusgas, koja je kao takva i skuplja, do sada niko nije objasnio”, kaže Milanovićeva.

Novinarka lista Politika Jasna Petrović za B92 kaže da je jako mala mogućnost da nam Rusi daju niže cene nafte i gasa i dodaje da najava ministra Velimira Ilića pre može da se tumači kao politički marketing.

"Koliko sam uspela da razgovaram sa ljudima koji su u naftnom sektoru, mala je verovatnoća da nam Rusi daju takve povlastice, zato što oni ovde dolaze da rade i da zarade. Mislim da ne stoji ni priča da ćemo dobiti za 30 odsto jeftiniju naftu i gas, jer je po nižoj ceni dat NIS”, kaže ona.

“Dokaz za to je činjenica da je NIS u februaru raspisao tender za kupovinu 800.000 tona nafte, a Gaspromnjeft je pobedio na tenderu. Ta nafta je prerađena u našim rafinerijama, i gorivo je već točeno, međutim cena goriva je pratila kretanja na svetskoj berzi, tako da mi tu nismo videli nikakav ustupak s ruske strane", objašnjava Petrovićeva.
                            izvor B92
                            Jel može makar votka jeftinije?

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a Zorana Milanović je kao stručnjak. za šta, za rad jezikom

kao bivši službenik Vlade na vrlo visokoj poziciji, kao osoba koja je posredno upravljala NISom zašto nije uradila ništa od onoga što inače sada ponavlja u svojim političkim nastupima ?

šta je nju sprečilo da organizuje jeftiniju nabavku sirove nafte dok je bila na Vlasti. i da uredi način kako se kupuje sirova nafta. ?
                              i kako to da se sada kada više ona nije u posredničkoj ekipi, nakon izlaska iz lagodne fotelje pojavljuje toliko naknadne pameti.

činjenica jeste da Srbija mora da uzima naftu kao energent sa strane i činjenica jeste da Srbija nama kapacitet (u novcu na gomili) da bira mnogo odakle želi naftu.

cela planeta koja nije na izvoru nafte kao što je Zoranbg naveo ima problema sa energijom i to nije nikakvo iznenadjenje.

pričali smo već o tome ovde naširoko.
                              cena benzina i ostalih derivata u Srbiji nije niti pitanje NISa, niti pitanje cene nafte u svetu već pre svega pitanje socijalne politike ovdašnje Vlasti i količine poreza ( u svim mogućim oblicima i nazivima) kojom se veštački podiže maloprodajna cena.

2/3 prodajne cene benzina je trošak srpske skupe države i prevelikih apetita odredjenih grupa gradjana koji muzu tu državnu kravu.
                              i pri tome nema na vidiku naznaka da država zavodi strog režim štednje i smanjivanja te enormne potrošnje.
                              nafta će uskoro biti 200 dolara, i to se zna.
                              zna i Vlast. videćemo šta će uraditi sada da se prilagodi smanjenjem poreza akciza i ostaloga, ili će kao i citirana Zorana Miilanović početi tek po silasku sa Vlasti da "saznaje" odavno poznate stvari.

btw, Zorana Milanović već duže vremena promoviše svoje interese (firme u kojoj sada radi) kroz poveći broj članaka na B92.

najviše volim da ljudi bez rezultata ulaskom u politiku postaju stručnjaci.
                              ili "stručnjaci", samoproglašeni

politika je glavni deo pitanja energetike.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

@elwood pogresno si ti mene nesto ukapirao..
                                nikog ja nebranim..sto se politike tice jedino prihvatljivo resenje za mene je da JA budem predsednik

ako imas neku ideju , kako bi mogli da se organizujemo i nesto konkretno uradimo ,za zastitu nas-potrosaca po pitanju kvaliteta,cena,monopola ,, predlozi..ja sam STVARNO za!

evo malopre u maxiju .. pogledam wilkinson brijace za jednokratnu uporebu i LEPO nakacena cena pise 15.90 dinara komad.
                                uzmem dva komada i kad je provukla kroz kasu ..dva komada kostaju 84 dinara
                                pazi nije to prvi put
                                i ja lepo vratim...to jest ostavim na kasi a ostalu robu platim .

primer monopola .. ima mesec dana kako u prodavnicama nemogu da kupim nikakve druge pasterizovane feferone,osim od JEDNOG proizvodjaca iz Makedonije .. plus sto su bezveze (pretereano su ljute..nemogu se jedu)

nemogu nigde da kupim KEFIR ili ima negde a ja treba da ga trazim sa svetjom.
                                isti slucaj sa kiselim OVCJIM mlekom..nepostoji!
                                itd..itd..

na slicne i mnoge druge stvari bi mogli realno kroz neku jaku organizaciju u sprezi sa zainteresovanim medijima,da delujemo.

kod nafte..je malo zeznuto
                                OK treba nesto nize ..ali nemoze mnogo..

sve je to par dinara gore dole..ali OK ..zasto da ne.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X