Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Ok, ti fedox... 1300 gasni sumnjivog kvaliteta sigurno.. .
    Ali me sad zanima opruga... Od nekog fitje, pegle.... Zadnje... Po kilazi bi to trebalo da bude to, zar ne? Jedino fi federa dal moze da prodje izmedju gornje viljuske... Ukapirao sam sve otprilike... Bubine opruge?
    Evo gledao sam u knjizici jednoj staroj... fica ima male oprugice... Golf 1 i audi 50 ili ti polo iz 80- tih godina...

Mozda je ipak bolje praviti... Nisam pametan vishe...

Comment

• sn00py
      CBC Senator XXL
      • 15.08.2005
      • 851
      • Belgrado

Evo da se ja ubacim kad se govori o peglici i fici, fi opruge je identican yugovim.. A opruge su dosta tvrdje nego yugove.. Yugova od 30cm i peglicina od 25cm i isto lezi auto..
      Elem imam od peglice optuge 2kom, pa ak treba...

BMS team

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

@sn00py Sto su lepe yugishe sve tri Ali greota sto nemaju neke spoylerchice kao oni gvx...

Kazi mi kolika je sirina te opruge u odnosu na yugove??? (KRUG) Jel uza? To nam je najbitnije... Jer ne moze da se uglavi izmedju viljuske...

@Van Za FENOX kocione cilindre kazu da su sranje... Ovde na ruskim automobilima... Jesi li te pazario ili kako kazes FENDOX???

Comment

• kobacbobac
          CBC Senator
          • 21.12.2006
          • 229
          • bg. sremcica

ja zvao za amortizere zadnje od fieste sport (2001 god) to su gasni i koliko me secanje sluzi mogli bi da pasuju za ovo nase cudo(video sam ih prosle godine mere neznam nisam nasao na netu ako neko nadje nek javi)........uglavnom su pravi jako dobri amortizeri cak ekstra..dobri ...kad ih stavis auto skoro da se ne naginje u krivini lezi ko pegla .................a to je ovde glavna poenta zar ne
          ...........kad su mi rekli cenu pao sam u nesvest .....i....evo tek sad sam se osvestio...a....zvao sam ih pre jedno tri dana

stvarno nisu normalni ja mislim da su od ferarija jeftiniji amortizeri

koga da zovem ko radi samo prodaju amortizera da vidi imali gde jeftinije...neki telefon dajte ljudi

ono sto je jos zanimljivo ato je da napred i nazad treba da idu isti amortizeri i opruge jer raspored masa je 50;50% ako se nevaram

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Pazi... Fora je kod gasnih amortizera da isprde ako se auto ne vozi
            Tako da polovni ne dolaze u obzir.

Ja imam 4 sashova amorta i auto je krut kao kamen ali to sve ima veze sa oprugama, balans stanglama... Puno faktora cini celinu.

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

E ovako , napravio sam coilover beta verzija . Bacicu sliku kasnije . Strava izgeda i lako se pravi . Malo sam imao problema da stavim na mesto , morao sam da skidam gornju viljusku . Bio je problem i da skupim oprugu da bi mogao da zasrafim solju , moja tezina nije bila dovaljna . E kada sam ja to sve lepo stavio na auto i spusti dizalicu . Opruga se savila skroz . Legla je do gumenog distancera koji sam stavio . Mislim da se sabila 2/3 ukupne duzine . Napravio sam opugu kao sto ima Daca . I njegova legne 3 cm pod tezinom a moja 10 cm . Toliko o kvalitetu pravljenih opruga .
              Ostale stavi su isle dobro , ugradjena je kociona instalcija i kocnica radi , povezaan sajla za gas , montirana bobina , sirena ... itd . Ostalo mi je da montiram sajlu kvacila , ali taunus koga kupusam ima autimatsko stelovanje sajle kvacila na pedali i to je neka budza za koju nema mesta a ja ionako koristim pedale od capri-a koje su krace i manje . G60 imas mozda sajlu , treba mi za montazu , vracam kad zavrsim . Poceo sam da razmisljam i o svetlima . Hteo bih da stavim farove od spaceka , sa hromiranim soljama , ali je to skupoooooooooooo .... IMT 500 din , HELLA 1800 din . Zadnje stopaljke , neke univerzalne za prikolice , ima veliki izbor u radnju koja prodaje takve stvarcice .
              Za opruge , stvarno ne znam sta da radim , da pravim deblje ili da nadjem neke od motorcikla . Maruti napred opruge malog precnika .
              Fica , peglica, jugo , ma svaki meni znani auto ima opruge precnika preko 10 cm . a treba max 6 cm .
              G 60 , doneo sam knjigu
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Lepo sam ti ja rekao da su to kreteni koji savijaju najobichniju armaturu oko bandere pa peku u smederevcu a ti me ne slusas Sve sto kod nas radi mala privreda nije ni za qurac a to sam ukapirao jos davno kada sam neke karike pravio... hilzne... Bukvalno ti uvaljuje i josh ti se smeje

Mora da ima neki auto od koga pashe... Sitan neki auto, traktorcic... freza... prikolica?

Ne znam sta imam, veruj mi... Taunus je mislim 77 bio godishte... U krajnjem slucaju boban sajla Mozes da dodjesh pa da malo prekopamo ali ponesi slem i bateriju Ne mogu sam jer je mislim ceo trap sve sa tockovima navaljen na sitne delove... I taman tu knjigu malo da oprljim Mogli bi zajedno da odemo iza coska i da je ostavimo na fotokopiranju??? Jel u boji? Moj matori bi se obradovao kao malo dete
                Zakleo bih se da su na bubnjaku farovi jevtiniji Drze ih u kartonskoj kutiji sve na gomili Imaju male i vece... Pa lepo odneses jednog dana na hromiranje

Aj ja sam josh nekoliko dana ovde pa sto pre... Kad ti odgovara pa se cujemo

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ne mogu da pravim sajlu bez uzorka . Imam je i ja negde , bar sam je imao , toga se secam . Videcu ako idem do grada da svratim .

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

van brate daj neke dimenzije sajle imam ja neke pa mozda nesto odgovara...ovako ova je nova dimenzije 28 cm to je onaj gumeni deo + 17 cm jos izlazi sajla do one kuke za kacenje i pozadi izlazi 8.5 cm onaj sraf za stelovanje nepitaj me od cega je jer neznam ako odgovara ok tvoja je

Comment

• g60
                      CBC Senator XXL
                      • 20.10.2006
                      • 1011
                      • Vrachar je majka ;)

Knjiga je prokleto dobra... Oce neko da je kupi za 30 evra?

Nashao sam na yugo fan forumu... Lik prodaje neke bilnstain amortizere na kojima je napravio coil over za fixno samo 400 evra

E sad sta je zanimljivo... Stavio je 3 razlicite opruge jednu na drugu

Bacite oko...

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Zato sam je i kupio . Zbog knjige ujedam !
                        Elem gledam sada u katalogu , GAZ amortizer, coilover , skroz rasklopiv , sa stelovanjem otpora 79 funti + opruga 22.50 .
                        Meni pade napamet da ja skratim one pravljene opruge za par krugova , da cisto vidim sta se desava . Ima 12 navrta . Cenim da kada je secnem na 8 , bice ok za probu .

Comment

• Memphis_Raines
                          CBC Član
                          • 07.12.2006
                          • 99
                          • NBG Blok 30

Pogledacu danas-sutra koliki su precnici opruga kod mene na kolima jer su jako blizu amorta, vama je 6cm max unutra ili spolja?
                          The time you enjoy wasting is not wasted time
                          Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Unutra , ali to je honda i ta opruga nije jeftinija od 22.5 funti + troskovi

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

@Van, ne reche ti ja juce... A da stavish obe opruge na jedan amort i taman kad legnu skroz - bice ok?

Vidim ja da je torzija majka za ove budzevine...

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

He , he , bilo bi dobro da moze .

Comment

Working...
                                X