Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kobacbobac
    CBC Senator
    • 21.12.2006
    • 229
    • bg. sremcica

pa visok sam 188 nisam nesto debeo oko 87 kg trebao bi stanem u ovo moje kako sam ja to zamislio mada sam rasmisljao o smanjenu dimenzija ada ne pokvarim izgled i mogao bih medjuosovinsko rastojanje da spusti na 239 to je minus 3cm u odnosu na ovo sto imam sad

da to je dobra ideja sa kutijama 20x20 ja sam mislio da stavim okrugle cevi fi 25 na takva mesta tako je i uradjeno na modelu

imas letvu irukavce ( mislis glavcine tocka) viska pa to bi me spasilo samo tako daj brate

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Okrugle cei su bolje jel se manje uvijaju od kvadratnih tako da je i sasija kruca . Losa stvar tu je naleganje cevi pri konstruisanju . Ima da se otelis dok pravis da svaki kraj naleze lepo na svaki . Te krace cevi mogu da budu i tankozidne 1.2 , 1.5 mm . Stedi masu gde god mozes . Dobijas letvu i rukavce . Treba onda i zadnja osovinao od taunusa . Ima i takvu jednu ali je u k... Pravi vibracije preko 100 i cuje se . Ne znam sta unutra moze da od sem lagera . U svakom slucaju imas kucis koje ces da modifikujes zadnje vesanje , a kada zavrsis sve ti posle nadji dobru osovinu i izmenjaj delove unuta. U svako slucaju je OK za probnu voznju . Moze da ubrzas onda pripreme i kupis sponu od tranzita i donju kuglu od taunusa ( x 2 ) . Narucis od strugara caure za selen blokove i ostale sitnice i mozes da napravis viljuske i pre sasije .
      Koliko ti je najsira mera sasije tamo gde se sedi ?

ps. ti si malo manji od mene , staces bez problema .
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
        CBC Senator
        • 21.12.2006
        • 229
        • bg. sremcica

nema problema za seckanje okruglih cevi imam jako dobar ger ( kojisam ja pravio ) za secenje sa tim cu se izboriti ...

...to sto kazes da stedim na masi to upravo sada i radim prepravljam model gde god mogu nesto tanje da stavim..

za trazitovu sponu sam zvao kosta oko 800 din za kugle neznam posto nisu imali trebaju da naruce e sad prenego sto odem kod strugara trebam da odaberem neke silen blokove

a sirina gde sedim je sa unutrasnje stane mereno tacno 109cm ali kod mene je malo drugaciji taj deo pase do dela gde pocinje instrument tabla skuplja na 98 cm ali mislim da ce biti prostor posto mi je centralni tunel nesto uzi ito je to

ps : pa bilo je lako kolinu cepmenu da stane u njegov original kad je sigurno bio metar i zilet a stacemo mi koji smo tu oko metar devedeset......... koliki je prostor za noge kod tebe

Comment

• Van
          CBC Senator XXL
          • 16.02.2007
          • 1425
          • Nbgd

Mere ne znam tacno posto sam mnoge stvari modifikovao na licu mesta . I jos moram ! . Moja shasija je par cm shira ali je tu negde . Kugla donja taunusa je od 800 do 1600 din . Mislim da ladina donja ima isti konus , poram da probam a ona ti je 300-400 din . Spona tranzira je do 84 god. desni navoj
          800 din . Za selen blokove , pravac Bubanj potok . Ja sam koristio ultra jeftinu varijantu , selen blok kecevog ramena . 15 din kom . Isecem ga na pola i gurnem svaki sa po jedne strane i nabijem bolcnu kroz koju ide sraf . Kupio sam brdo za 300 din . Galvni problem kod njih je sirina , tako da je i nosac vesanja sirok i mnogo onda strci sa cevke 25 ( sa 30 manje ) . Mogu da se naprave i do plastike kod strugara , prava stvar za trke ali mnogo lupaju za svakdnevno uzivanje . Ja sam placao cauru po 100 din i bolcnu 60 din i to sve x 8 za prednje vesanje . Ima i varijanta da nadjes neku besavnu cev deblji zida oko 3 mm i precnika koji ti treba kupis najmanju meru i seckas na geru . Za ove pare koje platis strugaru mozes 30-40 da ih napravis. Imas stonu busilicu ? Bitan alat ! Pogledaj sta je pisano pre dva tri meseca . Postavio sam sliku u velikoj rezoluciji sta treba za gornju viljusku . Ostampaj i odnesi strugaru . Ovaj dasa kome ja nosim je na Bubanj potoku subotom inace je iz Kaludjerice . Jeftiniji je od ostalih

Comment

• kobacbobac
            CBC Senator
            • 21.12.2006
            • 229
            • bg. sremcica

pa brate mislim .......sta da ti kazem ..pomazes savetima ..hoces da mi das delove ....i jos da sve prekopiram sa tvojega vesanja i sasisije...pa neznam jos da dodjes i sve da izvaris aaa..jeb..ga...

pa kakav bi ja bio covek bre ....

....pa moram ja nesto valjda da radim ha..pa brate ....

....ovako bitne su mi glavcine tocka pema kojima cu da uradim nacrt vesanja koji ce da bude prilagodjen mojoj sasiji kad to budem imao onda mozes da mi das telefon od srugara ......ili...sta vec ........

...mozda i to sa besavnim cevima ni to nije lose zvuci ok

da imam stubnu onu malo vecu, ger ,malu brusilicu,aparat za varenje i prostoriju upravo ociscenu i nabavio sam i one bravarvke nogare da mozes nesto da stavis

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Vesanje prednje je koplikovana stvar . Nemoj da se upetljas u neku dubiozu ...

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Kobac, to se zove kolegijalnos' i normalna je pojava u svetu za ovakve stvari

Elem, kad ovo sklepamo svi zajedno, osnivamo klub S7 samo da znate
                Mnogi za ovo nemaju pojma a moze i neka lova posle da se pravi... Ono kao... Godovo prednje vesanje, zadnje.. . Pa blatobrani, njuska...

@Van, cuvam te za prednji trap

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ma bre ljudi meni je stalo da sto pre bude par komada pa da se trkamo negde ili bilo koja druga kombinacija koja iziskuje voznju . Da znate koji je smor kada radis sam . Mnogo je efikasniji rad kada rade bar dvojca .Pitaj te Dacu sta smo uradili za jedno popodne ( ako ovaj nije negde emigrirao ili se zaljubio ) E zaboravi sam . Imam par donjih viljuski od te sasije koja je isecena . Malo su duze od book mere . Tamam mogu da se skrate i navari im se nosac selen bloka . Jos su i ofarbane u crno . Ko prvi objavi post a hoce ih , njegove su . Pazite mnogo veci sex je napraviti donje viljuske od gornjih

Klub , moze .... Ma sve moze

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

nemomogu da kazem da necu jer nisam to radio ali trudicu se da ne upadnem ali ipak je to bravarija na kraju krajeva pa ako se nesto pogresim tu je brusilica

onaj dxf sam dobro proucio (on je sa taunosovim prednjim vesanjem ako se nevaram) pa odprilike sve se svodi na duze gornjeg i donjeg ramena proporcionalno naravno ( stim sto bi ostavio mogucnost za stelovanje castera ali to je nevezano za samo rame vec za samo kacenje za sasiju koje bi u pocetku bilo stelujuce dok se empiriski neutvrdi pravapozicija) .....

....usvakom slucaju detaljno cu obavestavati o radu pa ako nesto lose primetite vicite .......a mozda i odgonetnem prebacivanje u dxf format pa lepo to i posaljem....
                    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
                    van u svakom slucaju jedno je sigurno na ovoj temi jludi koji se redovno javljaju su sigurno oni pravi i sve sto govore je iz najbolje namere tako da sam na pravom mestu u pravo vreme sigurno//////////////////////////////////////////////////////////////////////

g 60

da to obavezno klub... to je prava stvar

Comment

• kobacbobac
                      CBC Senator
                      • 21.12.2006
                      • 229
                      • bg. sremcica

daj bre viljuke vece mi trebaju daj dimenzije

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Ja ga ispushi sa dial upom kad se nesto deli za dz. odkad su mi zamrzli adsl
                        chistim garazu pa... Ja radim 24h kad se zapalim tako da ne brinite Ima i da vas preteknem

Comment

• kobacbobac
                          CBC Senator
                          • 21.12.2006
                          • 229
                          • bg. sremcica

haaa.....

pa brate ovaj put nisi imao sanse sto se tice brzine neta(pogotovone sa dajlapom) ja trenutno imam 2 megabita protoka vajrles je cudu

ajde covece samo napred nemaveze ko ce prvi da zavrsi vazno je samo da se zavrsava vec nekako pa..... voznja

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

I prva nagrada tj donje viljuske idu ..... KOBCU !!!!!!!!!!!!!!!!
                            G 60 , tebi cemo da damo neku utesnu nagradu , hm, hm , da te upoznam sa komsinicom , ima 15 godina ?
                            Salim se ... Sistematizuj , tj popisi sta sve imas od tabanjer a sta ti fali pa da ga iskopamo ko Bili

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

@ Kobac
                              Nije to sa duplim viljuskama uopste prosto . Ne znam da li sam okacio sta se desava sa vesanjem kada se autonagen u krivini . Cilj je i tada da ti ostane tocak normlna na put ako ne i da ode u mali minus . Prekopiraj ti samo pzicije oslonjackih tacaka i nema da te boli glava . A konstrukciju koja to nosi pravi kao ti je volja , to nije toliko bitno za vesanje ( ali jeste za sasiju )

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Mozu i deca
                                Sve prihvatam... Kao socijalno

@Kobac, videcesh ti kad ja odem kod starog gde je 7 megabita sada aktuelno
                                A tebi komshinica prostre vesh izmedju ap-a

E nece niko celog yuga nego oce delove... Ima se i obogatim a skoljku bacim u kontish

Comment

Working...
                                X