Strava izgleda. Svaka cast.
Shasija i upravljanje
Collapse
X
-
hvala trudimo se ...
sledeci zahvati su :
1. prednji amortizeri
2. Preformatiranje kartera
3. nosachi motora
pa onda tezi deo
3. letva (koja letva, prorachun i montaza)
to je planirano za naredne 2 nedelje ... pa videcemo kako finansije i vreme dozvoli.
Nisam znao kolika je nauka namontirati letvu , Bumpi stear se javlja ako se pogreshno montira, sad bash studiram tu tematiku opet ne bih kao neki da svedem ovaj inzenjerski poduhvat na trial&error vec na matematiku ...
p.s. da li neko zna da li moze da se letvi promeni smerimam novu Yugovu koja je zadnja letva a treba mi prednja , ili od chega uzeti prednju letvu ali shto novijeg datuma a da nije servo (po mogucstvu nova)
Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
nije bitno da li se postavlja ispred ili iza motora bitno je da se spone kache ispred viljushke a ne iza ... u tome je ceo trik.. ma ako nenadjem odgovarajucu letvu.. ide Yugova a volan na englesku stranu i sve radiPrevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
opruge su OK kad sednu dvojca a treci skache po zadnjem delu sve radi extra .... ali videcemo u voznji shta se deshava na suvo deluje super
provericu ovu letvu od renoa u nekoj radnji ...
edit: 5000din je letva ... sutra cu da pogledam kakva je ...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Dutchman
daco ovi brezoni se drze samo na lepku ili ide i jos nesto tu
probao sam ovo skidanje rdje to stvarno radi i to do..j..a
a u vezi tvrdoce amortizera moras da ukalkulises i to da ti
dolaze i balans stangle koje dodatno ukrucuju vesanje a to nije malo
pogotovo ako se uzme u obzir masa automobila od 600 kg
i zbog toga problema podesavanja tvrdoce ogibljenja sada razmatram varijantu da napred stavim varijantu sa " pushrods" oslanjanjem to je malo komplikovanije ali se isplati jer ima mnogo
vise mogucnosti za stelovanje samo gde naci tako kratke opruge i amortizere
Comment
-
-
brezon se drzi na navoju kao i shraf , loctite je tu samo da se eventualno ne odvije pri stezanju i odvijanju inache i bez loctitea nece on nigde ...
kruta osovina pozadi neide balanshtangla .. a napred ... videcu ... mislim da necu stavljati bash zbog gradske voznje, ako ukrutish mnogo ne pogonsku osovinu dolazi do proklizavanja na pogonskoj ako se nevaram ...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
trenutno nije u planu ... a i shto kazesh najmanji problem staviti ... moze i od fiata ona iz dva dela ...
pitanje gde ima u BG-u mashina ili radionica koja moze da izvede neshto slichno od ravnog lima
presa znam gde ima ali za presu treba alat da se pravi kako bi dobio ukrucenje lima, mene zanima ako je neko gledao Bojda na Discoveriju , oni imaju mashinu koja kao da udara u lim jako brzo i pravi liniju koja uchvrshcuje lim , za patos za firewall i slichno ...
gde to naci ... ili kako napraviti sam tu mashinuPrevelika slika u potpisu!
Comment
-
Comment