Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

DES je firma , nalazi se na Zvezdari . Mislim da je 50 ili 100 din po kg . Pre par meseci sam pricao da sam cinkovao viljuske . Svi srafovi su pocinkovani kada ih kupis . Moze da bude srebrno i zuto cinkovanje . Nemoj ovo da te muci . Isti ljudi rade i niklovanje i hromiranje , ali je to skupo . Mislim da sam je platio 30 ili 40 e za poklopac ventila .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
      CBC Senator
      • 21.12.2006
      • 229
      • bg. sremcica

cev koju ti uzimas je besavna

...to je za ladin amortizer ( od koje lade ) imas neke dimenzije koliko je amortizer kad se sve sastavi dugacak ...

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

A jel ga i kratish ili? Cini mi se da recimo mogu i zadnji od recimo... Golfa? I opruge odgovarajuce od nekih sitnijih automobila?

Comment

• Van
          CBC Senator XXL
          • 16.02.2007
          • 1425
          • Nbgd

Ovo je prezizno uradjen crtez i to unutra je ladin prednji amortizer ( u pitanju je riva ili kako se vec zove , ma bre ljudi standardna lada ) . Ne mogu da stavim mere dok ne proverim koje dimenzije cevi mogu da se kupe . Onda da prepravim crtez i pravac strugar . G60 je dobio svoje od deda mraza , Kobac , kada ces ti da pokupis gvozdjuriju ?
          Dajte ljudi neko druzenje , dosadilo mi je vise da kuckam , prsti mi otpadose

Comment

• kobacbobac
            CBC Senator
            • 21.12.2006
            • 229
            • bg. sremcica

ja bih dosao odmah ako moze .....

.....ali lacija me napustila na jedno par dana bus nikako nevolim ....hmmm.....jedino bicikla......do novog beograda biciklom hmmm...to bi bilo veselo...jes da je bicikla dobra i to sve ...mislim kada bi se kobac usudio na ovu avanturu ...kada bi tamo stigao zvao bi se verovatno vrabac ....mozda i mogu da probam za viljuske pa vredi a i nestrpljiv sam pa neznam kad ti mozes

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Skupi su ti ladini amortizeri... Aj razvij ti projekat za taunusove amorte za nas koji smo siromashni

@ Van, sta fali uopste fordovim amortima za celu akciju ako nije tajna?
              Od cega ces opruge da koristish?

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Nov monroe za taunusa je 3500 din , ako nije vise . Ladin 800 din . To je jedini razlog . Ima zadnji od brave 2300 din gasni . Ladine sam kupio , zato sam nacrtao projekat po njima . Imam par komada taunusovih polovnih , ali to je sve sranje i to ne bih stavio ni u ludilu .

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Cuj samo 800
                  Pa da imam te pare, kuckao bih vam sa hawaja uz dve huanite
                  Ja apsolutno podrzavam nemachku polovnu mehaniku
                  Mora da moze neshto da se nabudzi... Javlja mi se

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

da ako je oridinal ford . Ali ovako kad ih kupujes , amortizere prave par firmi. Vidis dao si mi ideju da nesto nabudzim od starih amortizera cisto za probu .

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

@Van: Cije si opruge upario sa amortizerom? Do koje vrednosti trpe nosivost pojedinachno? Amortizeri od Lade su gasni ili uljni ili kombinacija..?

Ovo mozhe biti interesantno...
                      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Hteo sam gasne da kupim , 1300 din su , ali sve sam obisao i nisam ih nasao . Opruge s eporede po " SPRING RATE " ili ti koliko Lbs je potrebno da se skupe 1 inch . Meni treba nesto oko 240 il;i ti oko 110 kg za 2.54 cm . Opruge su tu najveci problem . Mogu da se poruce iz inostranstva i oko 20 funti je komad plus svi troskovi . Ja oprugu pravim kod nekog dase koji se time bavi , 800 din mi je napaltio komad . Covek mi je u startu rekao da ne moze da mi garantuje da se opruga vremenom nece sabiti , mada to nije neki problem jel celom duzinom amortizera sam predvideo navoj za stelovanje . Slicno nesto hocu da napravim na Capri-ju , samo sto tu hocu da zadrzim sve elemente , a dodam mogucnost stelovanja visine .

Comment

• g60
                          CBC Senator XXL
                          • 20.10.2006
                          • 1011
                          • Vrachar je majka ;)

Cekaj... 1300 je gasni ladin ako sam te dobro razumeo? Jel to neki ruski ili recimo monro ili sash zamenski deo??? Jer ako je monro ili neki slicni, moze da se poruci... To onda vredi te pare... A za opruge, ne kapiram sto se zezash sa nasom malom privredom koja te uvek zahebe. Prosto mu je glupo da uradi kako treba ako ne urlash na njega.

Opruge uzmesh lepo od golfa zadnje opruge, ionako turash coil overe pa ces da nastelujesh

Zar ne? Drzi vodu? Samo nemoj da kupujesh nove golfove opruge... Pucaju kao da su od keksa, provereno na taxiju
                          Znachi polovno...

Kolike su zadnje opruge na gnoju 1 ili2? Sad vidim da su taunusove iste nepred-pozadi...

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Ja i imam od golfa 2 zadnje opruge i amortizere , ali to nije coilover . To nazad generalno moze , ali napred treba opruga koja imam unutrasnji precnik 2 1/4 inca , posto je to standard za coilover . Sire opruge ne mogu da prodju napred . Ma sta ti pricam , sutra sam u Grockoj , sedi u kola pa dodji i vidi sve sto te zanima .

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

E bash me sutra zoves kad treba da idem da ugovaram neki sajt
                              I neki ruchak... Ccc...

A jel moze od peglice? Fice? Pominju nesto na yugofan forumu... Znam da precnik mora mali da bude... Prikolice????
                              Aj malo da mozgamo... Neka sitna kola zavrsavaju posao sigurno...

Ne verujem ja u nashe zanatlije nikako... Bilo je oglasa u novinama svojevremeno a verovatno i sada. Nove opruge za sve automobile.. .
                              Baja garant savija oko bandere aematuru i kali je u smederevcu

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Amortizeri su FENDOX , firma koja pravi delove za ladu . Ficin i pelicin su prostiji u toj meri za sa obe strane imas sraf tako da nista ne moras ni da seces . Baja pravi oprug eto mu je posao , i lepo je rekao da nisu za to da glume opruge od kola . Ja sam rekao da mi napravi , on je rekao , OK , ako ti hoces . Uvek moze da se poruce na kraju original opruge . Ja samo u Grockoj do danas , pa ako hoces javi se i dodji .

Comment

Working...
                                X