Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kobacbobac
    CBC Senator
    • 21.12.2006
    • 229
    • bg. sremcica

pushrods....

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Eheheheee... Ponestalo ideja

@Van, mozda ima polovnih opruga od honde? Mora da neki auto krije tajnu...
      Ma sta fali od obicne opruge praviti? Koliko mi se cini - tvoje viljuske su krace zbog sirine trapa ili mi se cini?
      A i ne mora najdeblji celik da se koristi za viljuske... Ako bi bilo po knjizi, mozda bi stale od 10 cm precnika opruge? Sad evo listam knjigu a sutra se spremam da rastegnem peskir na caprijevoj haubi i napravim pdf

Comment

• Memphis_Raines
        CBC Član
        • 07.12.2006
        • 99
        • NBG Blok 30

Evo, odprilike metodom (lenjirom za tehnicko), jer subler nemam, zadnja opruga je 7cm unutra / 9cm spolja, prednju sam zaboravio da premerim zbog nekih komplikacija (puko mi sraf koji drzi klesta u 3 ujutru!) al mislim da je ista, jedino sto su verovatno predugacke, pitajte nekog sa civic-om ili CRX-om mislim da su slicne, a oni su cesci pa sigurno ima polovnih.
        The time you enjoy wasting is not wasted time
        Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• Van
          CBC Senator XXL
          • 16.02.2007
          • 1425
          • Nbgd

9cm ? Mnogoooooooooo. Inace hvala . Puce sraf na hondi ? Ja u to ne verujem , ona je sinonim kvaliteta ! cccccccc
          Bilo bi lepo da se koriste opruge 2 1/4 incha unutrasnji precnik , jel je to standard . Razmisljam i o pushrod-ovima . G60 sta rece , da se uzme normalna opruga od kola i odvese kod kovaca da ih on navije ponovo ? Kako , usija ih ? Ko zna gde ima kovac koji budzi opruge ?
          ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

9 cm mnogo? Pa ti van hocesh bas ovaj coil over od 200 funti da napravish za saku para

Imas jednog kovaca (opruge, savijanje... sprengovanje) koliko ja znam kod one dvojice u bulevaru sto peglaju alu felne... To ti je iza cvetkove pijace
            Barem je bilo pre nekoliko godina kada sam ja nesto pitao.

Ima u oglasima sigurno... Ljudi se bave spustanjem i dizanjem automobila. Ja sam mislio da si ti na nekom takvom mestu pravio opruge Tu moze da ti kaze i od cega da jurish oprugu ako ne mogu da je naprave
            Raspitaj se malo...

PS: Stare opruge ne mogu da se navijaju opet na manji precnik... Mogu da se sabiju ili rastegnu. Jedino da ti pravi nove ili kazem preporuci od nekog auta!

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Opruga udara u gornju viljusku ako je 9 cm . Ili prolazi za zazorom od 0.0001 mm . Tip koji je meni pravio opruge ima masine i proizvodnju opruga . E sada ne baca mi se jos 20 e za nove opruge za koje nisam siguran da li su dobre.
              Pitao si za viljuske , moje su po meri iz knjige ( duzina , sirina , mesta oslonaca ...) ali sam koristio 27 mm cev i razlikuju im se neki detalji .
              Jel gotov pdf ?

ps. LOW COST , bato !

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Gotov pdf Oznojih se bogato skljocajuci na terasi...
                Pa ti daj onima za koje mislish da su bili dobri

Danas ne verujem da cu da stignem ali sutra da fotokopiram za caleta pa...
                Se divimo...
                Pozz

Comment

• kobacbobac
                  CBC Senator
                  • 21.12.2006
                  • 229
                  • bg. sremcica

van daj brate da stavimo i neke gibnjeve ako treba....jedan o fice ili juga poprecno i eto resenja........ samo da se vozimo........vidi bre kakva je vrucina ...+40...ccccccc

low cost.....uopste neznam zasto ga tko zovu meni je ovo kako god okrenem da racunam sta mi sve treba uvek ispada high cost

.....posh rod to je meni od pocetka zanimljivo resenje ....samo ako ima prostora da se ubaci bez mnogo prepravki.....a pruza i kasnije vece mogucnosti za stelovanje sto je ovde jako bitno jer jedno je da ti auto stoji na odgovarajucoj visini ^ sto je kod tebe problem sa tim oprugama ^a sasvim druga stvar da se ok ponasa na putu .......

a te opruge od honde to zvuci ok samo ako od civika moze ali zadnje jer one nose otprilike tu tezinu kao i s7
                  razgovarao sam sa nekim likom koji drzi otpad o oprugama malog precnika jedino cega se setio je mercedes iz .. pazi sad ovo 60 tih 230 250 280 koji pozati ima rasecenu krutu osovinu i na njoj je opruga malog precnika ali ni on se neseca tacnih dimenzija ....bas mi je pomogao posto u celom gradu ima mozda takvih pet a ta opruga ide jedna po kolima ...znaci opet nemoguca misija petnesti deo .........e dodje mi da skinem ove moje sa bicikle mozda one pasuju a usto su i coil over

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

Vrati ti meni knjigu , a posle distribuiraj pdf k'o bog pamet ! e sada ako nista ne bude od opruga , stacu kod njih , pa da napravim poseban fond , i lepo kupim preko neta . 100 e i neka ide sve u pm . A zadnje od golfa nove sam platio 800 din . Cekaj prvo da vidim kako se ponasaju ove kada ih skratim . E sada nagradno pitanje : od cega staviti hladnjak ? Voleo bih nov , i da ne bude preko 50 e a poceljno je manje .
                    @ Kobac , pa lowcost je u odnosu na Caterham koji je 10 000 funti .

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Evo infomacija iz oglasa . Lotus s7 replika sasija sa vesanjem i panelima od lima , 2000 evra .
                      Pa ko voli ....

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Ma taj je prevarant... Iz zemuna kod altine, prodavao je "kompletno" uputstvo za pravljenje S7 preko oglasa...
                        Ja zvao, sasija i viljuske... Nista vise Nema ni coil overe... Samo je oblepio shasiju limom i oce da zaradi 2 soma evra

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Daj nos da mu maznemo ako ima ...

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Pa pitao sam ga ja... Mislim da je on to sam nesto sklepao kao ti Van...
                            Kao odakle je, jel original... On je nesto promumlao... Pitaj boga na sta to lici.
                            Nema tu srece dok ne uzmem testeru u ruke

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Radio sam sinoc celu noc , sto se i vidi po jutarnjem postu . Danas umesto da spavam , ceo dan sam zujao ... Narednih par dana mogu da se posvetim mom kvazimodo lotusu ... Da ga upalim konacno , zavrsim sasinu , sklopim kalup za nos , zezam se sa sitnicama ... dosta je do mora . Mozda cu i kaprija da sklopim

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Starac vujadin, tada kada je projektovan nisu ni postojale alu felne 15" a kamoli niskoprofilne gume

Znaci da ja ne smem u moj auto da sipam sintetiku jer u to vreme nije postojala???

@Van, sta ce meni saobracajna uz koju nema motora??? Sta konkretno da radim ja sa tom saobracajnom? Da je uramim? Ne kapiram nishta...

Taunusi su toliko budjavi i niko ih nece da ljudi jednostavno ni ne daju oglase nego ih teraju na otpad odma

Comment

Working...
                                X