Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SLOBODAN
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 63
    • Novi Sad

Kako sam narpavio soferku? Nacrtao sam na papir sta hocu i odneo crteze kod Mice Mikelandjela, misleci da mi savije od gotovog U profila. Mica je rekao da to nece biti lepo jer gotov profil ima ostre ivice i da ce je napraviti od ravnog lima. Onda je para dana pravio alat za savijanje, zatim je isekao lima makazama, savio ga u U profil sa radijusima, kuckao, savijao, merio i na kraju sve ispalo odlicno. Napravio mi je i drzace soferke i stitnike za zadnje blatobrane, makazama, naravno. Ja sam sve to odneo na poliranje i niklovanje u DES, dao staklaru da ugradi staklo i montirao na auto.

Nisam verovao da ce to izgledati kako treba, ali ga ne zovu dzabe Mica Mikelandjelo.

Inace, secenje na WJS su mi u Fadap-u u Beocinu naplacivali 7EUR po metru. Naravno, zavisi od vrste materijala i debljine, ali je daleko od pomenutih 20.

Comment

• tamburski
      CBC Senator
      • 27.09.2007
      • 210
      • PANCEVO

dvoslojno staklo tj soferka konkretno se moze seci u kucnoj radinosti dijamantom za staklo (nozem,radlom itd) prvo jedna strana pa onda druga pa onda cak
      a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• kobacbobac
        CBC Senator
        • 21.12.2006
        • 229
        • bg. sremcica

pa da nisi iz panceva nebih ti verovao ovako moram .....

...ooooppss sace moderatori da nas srede sto se nedrzimo teme

Comment

• SLOBODAN
          CBC Član
          • 22.08.2007
          • 63
          • Novi Sad

@TAMBURSKI

Kako to funkcionise po radijusima?

Comment

• tamburski
            CBC Senator
            • 27.09.2007
            • 210
            • PANCEVO

za krivine ne znam (nisam probao)ali za pravac i male krivine radi dobro samo mora precizno da se meri.Pitacu jednog lika koji to zna bolje od mene pa javljam
            a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Optimista
              CBC Veteran
              • 22.09.2007
              • 171
              • Stapar

Tip u americi je sam pravio coilovere za Zastavu 128 koristeci njene originalne amortizere.
              Tvrdi da ga je izaslo veoma jeftino, zanimljivo za videti evo linka:

http://www.mirafiori.com/~courtney/128/ ... lover.html
              All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Ovo je projekat cevaste shasije uradjen za bagi varijantu na bazi z101 ( pozadi ) i lade ( napred ) . Bagi ima medjuosovinsko rastojanje 2150 mm i visok je oko 1 metra . Sve u svemu jedna cvrsta i kompaktan konstrukcija .
                Jas sam u procesu izrade svih potrebnih detalja , ali generalno to je to .

...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Optimista
                  CBC Veteran
                  • 22.09.2007
                  • 171
                  • Stapar

Van majstore,
                  Bravo covece ovo izgleda odlicno, cvrsto i pouzdano!
                  Jesi li mozda racunao koliko bi bila teska ta sasija? Sta je sa ogibljenjem Standard Lada, Zastava ili?
                  All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

Mrzi me da racunam , treba da sabiram duzine . Cenim da nece biti teza o 100 kg sve zajedno sa limenom podom i pozarnim zidom . Cekam crteze sa dimenzijama ladinog vesanja , da mogu da nacrtam precizno i prednji deo .

Comment

• nkosta
                      CBC Veteran
                      • 05.08.2006
                      • 140

Pa najzad :
                      prvi pokusaj na nasem terenu za mid locost i to sa kecom.
                      (pa motor je jeftin i ok ali menjac i recimo vesanje .... mozda golf ili nesto novije ... nije bitno samo da se pocne)
                      Ono za ladu napred je vidjeno i provereno na vise mesta( estonska sedmica npr)
                      Vane samo napred !

obiazite povremeno http://www.locostbuilders.co.uk/forumdisplay.php?fid=26
                      ima mnogo interesntnih ideja
                      ok svaka cast za pocetak

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Redovno svracam

Comment

• Sasha
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 4126
                          • Novi Sad

Transaxle super 7,
                          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Super ! ( 7 )
                            Sasha , sad i ti mozes da se zarazis ovim bolescu

Comment

• majstor zivota
                              CBC Početnik
                              • 18.12.2007
                              • 2
                              • beograd

e pa ljudi zarazili ste me ovom temom ....

jos odavno tj. od pre jedno dve godine vrtim po glavi ovu spravicu koja bi trebala da se pravi , nabavljao sam razne inform. i nacrte za sasiju ali isto kao i kod vas , problem se zove atest ili kako isterati ovo vozilo na ulicu sa tablicama ..... .... tako da je ova tema bila malo zamrznuta zadnjih godinu dana kod mene , ali sad citajuci ove tekstove , adrenalin je proradio ... i to zestoko

naso sam neku vezu na masinskom fak. tako da cu verovatno ovaj vikend otici do coveka sa svom papirologijom pa da vidim sta ce reci .

u vezi viljuska , neznam sta reci sve osim ovih napravljenih je ruzno , lada riva ima isti princip kao i s7 , 2viljuske gore i dole i stozer poprecno , mozda se da nesto nabudziti samo za atest . uglavnom odoh prvo da vidim sa covekom sta i kako pa vam javljam.

p.s. bilo bi lepo videti sve autice na ulici kako se vozikaju .....
                              nadam se da cemo uspeti u ovome , samo glavu gore i nemojte klanjati duhom ....

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Pozdrav
                                Tema je malo uspavana , sto zbog zime , sto zbog ...
                                Na masincu neces biti ni prvi a ni poslenji koji je otisao . Reci ce ti moze sve , a kada se budes pojavio sa kolim a, recice ti to nema sanse da prodje atest .
                                A ako i budes hteo da pravis , ovmah idi na ladine viljuske , i nema da teboli glava .
                                A imaju 2 koja se voze u NS i jedan koji kostur od zveri koji se ponekad vozi nelegalno po Vracaru . Imas na forumu link ka snimku voznje

Comment

Working...
                                X