Sale, nema ljutis, ali u ovom slucaju nisi u pravu... ukoliko se motor prevrti puci ce jednako i lak i tezak zamajac... samo ce tezak zamajac napraviti vecu stetu, jer je u njemu smesteno vise energije...
Urose, o tome sta bih dobio a sta izgubio sam davno razmisljao.
Dobio bih da auto malo bolje ide, za sta bi mi bio potreban malo jaci motor za isti efekat - to mi ne fali, svrati da vidis, sutra u isto vreme na istom mestu, napunio sam boce
Sta bih izgubio? Izgubio bih jedno kilogram sa zamajca, dobio par vibracija o kojima ranije nisam morao da brinem, i dodatnu bubu u glavi koja stalno kljuca da ce taj zamajac da se razleti...sta ce mi to? I onda treba opusteno da zavrtim taj motor na 8-9000...
Neka, hvala. Radije cu imati sto je moguce stabilniji motor naustrb par KS razlike.
OK, da ne idemo u dalje ubedjivanje, ostanimo na tome da ako ljudi koje ja smatram za autoritete u ovom polju grese po ovom pitanju, gresim i ja.
U svakom slucaju zamajac ostaje tu gde jeste, a tebe cu Urose prvom prilikom tako da isprepadam, jer me nerviras, da ti nece biti dobro
Nema razdora, u nasem malom timu ja sam zaduzen za nerviranje, rasprave i slicno, Sale samo vozi
The difference between men and boys is the price of their toys
Nikola, vozio sam auto sa 1500kg i za laksanim zamajcem i 1 2 i 3 su bile neupotrebljive.
Previshe agrsivan gde je bilo dovoljno pritisnuti gas u 3 brzini na 140km na sat da tochkovi izgube trakciju.
Tek kad sam zamenio zamajac za tezi 3 brzina je dobila smisla.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Ali moram da dodam jos jednu sitnicu... mene mnogo vise plase teze stvari koje se vrte velikom brzinom od laksih . Ako je zamajac pravilno olaksan/napravljen onda je laksi mnogo manja opasnost i pre ce da se razleti tezi.
Elem, to nema veze sa ovom pricom. Vidimo se sutra
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Tek kad sam zamenio zamajac za tezi 3 brzina je dobila smisla.
Ali koliko ti onda proklizavaju tockovi kada prebacis u cetvrti stepen prenosa?? Energija smestena u zamajcu mora nekud da ide...
Tebi treba regulacija obrtnog momenta... znaci mogao si ili da manje pritisnes gas i izbegnes proklizavanje, ili da koristis neku vrstu elektronskog traction controla...
Ovako gubis u stepenima prenosa gde ima dovoljno trakcije (cetvrti i peti) jer zaleces nepotrebno zamajac.
Nikola, znam, ali nije bilo vredno truda na modifikacjama na APC unitu gde sam se tukao sa elektronikom (analogna) da poslidam sve blokade nebi li dobio sto bolji odziv i da se ponasa kao atmo motor.
Za dalje nisam imao vremena, karoserija se istegla , ebesh FWD
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Pa ja koliko znam vozim za 011 a ne za neki tamo... Moje dugogodisnje iskustvo skupljeno na trkama govori da tim pomaze vozaca!!! A ne da ga podhebava...
I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!
Malo smo se igrali G-Tech-om veceras, i iako to nije ni blizu toliko precizna sprava, jer je pokazivao od 12.9 do 14.1 (mada JAKO mnogo zavisi od starta...), na kraju izmerenih 13.2 i 177 km/h izlaz su, otprilike realna slika.
Ostaje jos par stvari:
- prokleta mapa goriva, odnosno NIRA, ukljucuje nekakvu mapu obogacenja koju ja ne mogu da nadjem i iskljucim, sto rezultira konstantnim prelivanjem gorivom za oko 5%
- paljenje na max. load i dalje nije pomereno dalje od 25 stepeni - jer ne smem preterano napamet da se igram s time
- pored toga sto je N2O radio sa prebogatom smesom, nijedna boca nije imala grejac, sto bi malo popravilo rezultat
- i na kraju, izgleda da je jedna solja ventila dobila maaaalo vise lufta nego sto sme, tako da jedan usisni ventil ne naleze bas najbolje...hmmmm
Rezime cele price je da sa postojecom diznom i peglanjem ovih par problema, moze da se skine jos par desetinki. Sa nesto vecom diznom, koju ipak nisam hteo da probam dok sve ne dovedem na 101%, nekih pola sekunde bolje je sasvim realno za ocekivati.
M-Power je napravio par slikica i poneki klip, pa cemo sacekati da to postavi, ako ga ne bude mrzelo preterano
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment