Idemo iz pocetka...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Idemo iz pocetka...

E onda vidis upravo u cemu je moj problem, jer mapa koju sam prvu dao je takodje za neko normalno gorivo - problem je sto u Srbiji gorivo nema vise od 92 oktana, a bolje ne postoji. 24 stepena na 100kpa je otprilike max. s kojim se moze raditi a da ne dodje do ozbiljnih detonacija.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• 206
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Danas radna akcija.

Povezan sav "hardver", novi ECU, malo prckanja po programu, i...jedno sekund verglanja na potpuno novom i hladnom motoru, i radi na leru bez ijedne jedine knedle, bez ler ventila, lambda sonde, sa diznama od 750cc i 30% vecim pritiskom goriva i MAP-om koji pokazuje 90kpa - ali boli njega uvo, on radi na 800 obrtaja, sve u redu, ne smeta nista

Naravno, ovo nije paljenje da kazemo eto gotovo, vec da vidimo sta nedostaje ili radi pogresno, ili ne radi uopste - a toga ima, podosta. Pritisak goriva iz nekog razloga uopste ne spada ispod 4 bara, okupasmo se gorivom iz rampe koja curi, fals vazduh na sve strane, TPS daje signal naopacke, kontrola ventilatora ne radi uopste, dosta drndanja oko izvesnih uklapanja u ono malo fabricke instalacije koja je ostala. Malo se zeznuli i oko kolicine ulja - sipamo 5 litara, ulje na sredini. Upalimo, malo odradi, ulja ni trunke. Sipaj jos litar...nista. Jos pola, tek malo ispod minimuma...pobogu sta je ovo, stade 6.5 litara u motor u koji fabricki staje 4,3 Ajoj, uljni rezervoar, uljni hladnjak prazni...sipaj dalje. Stade 7 litara kusur one Motulcine, znaci da ce svaka izmena biti tiha jeza

Ajd' sad lagano dalje.

Comment

• 24v
        CBC Senator XXL
        • 11.12.2004
        • 479
        • Beograd, Karaburma

to se zovu decije bolesti...ali sve to treba da se prodje... u svakom slucaju
        I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Nemoj da ga drzis na leru ako su nove bregaste.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Znam Ali nisu nove, iste bregaste koje su vec bile unutra kad je radio kao N/A na 4 leptira, vec su "uklizane" i prilikom prve instalacije (3000+ rpm prvih 30-ak minuta), a i odvezeno je par stotina km s njima.

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Zasto nove bregaste ne smeju da rade na leru ?

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Napisao si "nov ECU", jer NIRA otpala iz kombinacije pa uletelo nesto drugo ili nova verzija NIRE?
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Rekoh ja da uzmes jos ulja da nece da se baci
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• loodilo
                    CBC Senator
                    • 04.08.2008
                    • 236
                    • Beograd, Mirijevo

Jos on postaljva nagradna pitanja i kao nagradu daje ulje a i kasnije i potpuno zaboravi na uljni rezervoar i hlanjak u vezi kojih je i bilo nagradno pitanje

Auto je teska boleshchina! Kad sam bio kod vas u garazi raspametio sam se kad sam video sta je ispod haube... qq majko! Jos kad bi se uradio neki 4x4 pogon... kakav bi to PUG bio ! Jujuju! Svaka cast ljudi, ne vidja se ovako nesto cesto na nasim prostorima. Jel na kraju sve stalo pod haubu? Ne treba nista da se prepravlja? I interesuje me enterijer... ocete menjati nesto kao kod aera tipa cajgere, volan i sl... dodavati razne chukice na centralnoj konzoli, rollbar ? Poozz samo napred!

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Nisi ti to dobro zagledao izgleda
                      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• loodilo
                        CBC Senator
                        • 04.08.2008
                        • 236
                        • Beograd, Mirijevo

Iskreno da ti kažem više ni ja ne znam šta sam video a šta nisam kad sam ušao u garažu pogubio sam se "kao bumbar u mešalici" nisam znao u šta pre da gledam (zaboravio i zbog čega sam došao), a što kaže Rale "ima šta i da se vidi i da se pita i da se nauči" Dok nisam ušao u njihovu garage, sve ono sam samo mogao da gledam na Diskaveriju u emisijama tipa West Coast Customs Over Haulin, Chop Shop i sl... Onoliku dozu znanja, ambicije, fanatizma i kvalitetnog (timskog) rada nisam video ni na jednom mestu. Reči su suvišne, a pitanjima nikad kraja kao i odgovorima sa njihove strane! Poz momci još jednom, kapa dole za sve vas bez obzira što nisam neko ko se ekstra razume u sve to što radite ali mislim da bi vam se i najveći profesionalci poklonili.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Originally posted by Vocko
                          Zasto nove bregaste ne smeju da rade na leru ?
                          Zato sto je opterecenje na valvetrain, odnosno bregaste i stepsle koje su bitne za ovu pricu - najvece na leru. Potrebno je odredjeno vreme rada na manjem opterecenju za bregastu (a to su neki srednji obrtaji, 3000+) da se korektno "ukliza" i legne na stepsle, inace moze doci do habanja cementacije i trosenja bregova.

Originally posted by Dzoni_mkv
                          Napisao si "nov ECU", jer NIRA otpala iz kombinacije pa uletelo nesto drugo ili nova verzija NIRE?
                          Nova verzija, I3+

Pod haubu je stalo sve, naravno, osim akumulatora, koji je u nosacu ispod gepeka. A ono pitanje, da li nesto treba da se prepravlja...ne razumem, pa SVE je prepravljano, gde god pogledas. Enterijer ostaje manje-vise onakav kakav jeste, s tim sto ce ici malo bolja sedista i chukice kao na Aeru na centralnoj konzoli.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Znam da sam jos daleko od toga, ali, da pitam na vreme, ako neko ima neku ideju. Elem, auto ce posle prvog podesavanja najverovatnije odleprsati na krsteno podesavanje na dyno. E sad, pitanje je GDE? Ne bih da ga saljem preko pola Evrope, a opet ne bih ni da ga dajem ne znam ni ja kakvom dundjeru u ruke koji je relativno blizu, pa da pravim kompromis blizina radionice vs. strucnost - jedno je imati dinamometar a sasvim je drugo imati mozga znanja i iskustva da ga koristis kako treba i izvuces maximum iz motora a da ga ne ubijes ili izvuces iz njega mnogo manje nego ono za sta je sposoban. Da ga podesim otprilike ili na 90% od onoga sto moze da se napravi, to znam i sam. Fali mi neko ko zna da izvuce i onih preostalih 11%

Znaci, ako neko ima kakvu ideju za neku respektabilnu tuning kucu sa iskustvom u podesavanju auta na dinamometru, po mogucnosti u blizem okruzenju tipa Austrija, Madjarska itd. (mada ni nesto dalje relacije nisu iskljucene, ako se vredi cimati dotle) - bilo bi lepo znati za to.

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

hehe...javicu ti se za par dana
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

@206: Hoces li nositi i nase gorivo sa sobom, da ne mapiraju pogresno, prema normalnom gorivu ?
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X