HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pdeedy
    replied
    Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Pozdrav ljudi, ja sam Dragan iz Nisa.
    Juce smo drug i ja sastavili jednu celiju (suvu) sa 16 ploca dimenzija 8x14 cm, gornja rupa je 8 mm a donja 3 mm u cik-cak. Danas sam sve lepo povezao i pustio da se kondicionira ali javili su se i prvi problemi, prvo elektrolit nije cirkulisao kroz celiju a razmak izmedju celije i boce za elektrolit je otprilike 15-ak cm. Pretpostavio sam da je mala visinska razlika pa sam bocu podigao na nekih 30 cm i onda se javio jos veci problem, ne samo da tecnost nije htela da cirkulise nego je gas poceo da izlazi na crevo koje je najnize na boci tj. sluzi za dovod tecnosti u celiju.
    Kad vretim bocu blize celiji gas se opet vrati na crevo njemu namenjeno (srednje crevo na boci).
    Negde smo drug i ja zeznuli stvar ali gde nije mi jasno, je l' ima neko ideju kakvi gremlini su spopali celiju?

Leave a comment:

• mvujanovic
    replied

Evo jedno pitanje za Expendablea, pokušao sam uporediti masene vrednosti vodonika, benzina i LPG.
    Dakle ovako: benzin: 750g / l
    LPG: 570g / l
    vodonik: 89g / l
    kada izračunam ispada da je dovoljno 8,42 litara vodonika da zameni jedan litar benzina ne računajući energetsku vrednost, e sada ako uzmemo potrošnju napr. 10l benzina na 100km pri brzini od 100km/h ispada da je potrebno za tu istu kilometražu 84.2 l vodonika. Ako negde nisam pogrešio a mislim da jesam onda ispada da mi možemo da vozimo maltene samo na vodonik ili da smanjimo potrošnju više od 50% uzimajući u obzir da nam elektrolizeri proizvode oko 1lpm, i kad odbijemo kiseonik dobiven sa vodonikom blizu smo ekvivalentu jedne litre benzina.
    I još jedno pitanje da li slučajno imaš podatak koliko se potroši aluminijuma u reakciji sa 10% NAOH da bi se dobila jedna litra vodonika, ovo pitam jer sam napravio jedan reaktor od plastičnih cevi za probu, oduševio sam se koliko sam vodonika dobio sa malo aluminijuma. Uspeo sam da taj vodonik zapalim u plinskoj peći na zemni gas i gorelo je veoma lepo, nažalost plastične cevi su se zagrejale od reakcije i nisam stigao sve to slikati.

Leave a comment:

• PedjaZ
    replied

Originally posted by angelss View Post
    Ne znam koliku struju vuce celija ali taj buvljacki aparat mi deluje vrlo zapaljivo, imao sam priliku da rasturim jedan istoga porekla i na sta je to licilo iznutra...tanusne zicice, hladni lemovi, tanka stampa, dobro da radi...

Ako se odlucis da ga koristis u svakom slucaju mozes napajanje da odradis preko nekog regulatora napona, recimo 7809, nadji datasheet za taj koji kupis i napravi predlozeno kolo u njemu, kao ovde recimo http://www.researchcell.com/general/7809-pin-and-circuit-diagram/

I
    ne zaboravi da stavis neki hladnjak, recimo uzmes na bubnju neki hladnjak sa stare grefike ili stogod slicno
    Unimer bez baterije...
    Masa unimera (- baterija) nije isto sto i masa akumulatora (sasija)!
    Mora se napraviti DC-DC galvanski izolovan.

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Materijal je najbolji Inox 316, a za dimenzije bi trebalo prvo da znamo za koji auto planiras da napravis celiju, pa onda da te posavetujemo

Leave a comment:

• dadot2
    replied
    Originally posted by campi View Post
    NApraviou uredjaj probao....vozio...izvukao statistiku .....znas kako onomad i G Tesla pricao o polifaznim sistemima pa bio "******".....
    Ko hoce da veruje hoce ko nece nemora ....ja samo kazem ono sto sam dobio u praksi sa konstantnim naponom od 12 V i nekih 20A koliko je to cudo vuklo struje....nema potrebe za ubedjivanjem nikoga..i dokazivanjem ...by the way....procitah negde da nekolicina HAmera za US amry u iraqu je je ujedno na "treningu" po tom pitanju ...na HHO......inace ono sto sagorevamo u benzinima i drugim naftnim zezalicama je upravo VODONIK ...a u vodi ga ima DOVOLJNO kiseonih celu reakciju iz vode kada je razlozen potpomaze itd itd.....
    Perpetumobile nepostoji to je jasno odavno ali postoji nacin elektrolize vode sa malom ulaznom strujom testerastog oblika ALI kvak aje u tome da treb aelektrolit TACNOOOOOOOO podesiti kao i samu struju kako bi s edobila najbrza reakcija sa sto manje ulozene el. energije.....vreme ce svakako pokazati .....
    .................................................. ........................pozdrav zelio bi napraviti jedan ovakav uredjaj cisto za sebe da testiram,,,da vidim kako i sta s tim,,,nezelim komentarisati ni tvrditi nista samo zelim da probam pa ako je ok primjeniti u praksi licno kod sebe na duzi period opet da bi izvrsio test,,,ako nije problem nekakav sematski prikaz dimenzije materijal i slicno sta je vec potrbno da se napravi,,,ja sam jos jedan od onih kod kojih crv nemoze otrpit da neproba,,,vremena imam malo zbog obaveza ali bi ipak zelio probati,,,ako nije problem potrebne podatke mi mozete poslati na dadotrbic@hotmail.com unaprijed zahvalan dadot2

Leave a comment:

• painter
    replied

Hm, slicna stvar, ja skinuo rezervoar za elektrolit pre par dana da stavim drugi al nisam nesto dobro predvideo pa jos stoji tako, a sad mi dolaze ideje i da promenim generator, tako to ide... Malo falilo da mi se creva upletu u kais, od vibracija se pomerila i bas na tu stranu krenula... srecom pala su dole pa mi se vukla po asfaltu, kao kod starih keceva i jugica kad izbace iber lauf!
    Ako neko ima dobar prostor nek javi! Leti je lako,sad treba da se skupimo pored neke kafanice da mozemo da zasednemo u toplo...
    Ja sam do vikenda jako zauzet,u subotu idem van grada,a u nedelju cu mozda raditi... ipak javite ako nesto dobro smislite!

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Branik je spreman za montazu, ali me jos muci nosac celije. Ne mogu da ga uklopim izmedju hladnjaka i motora, pa je sada celija sa jedne strane usrafljena lepo za menjac, ali sa druge strane je privezana celicnom zicom, kao i posuda sa elektrolitom. Smejurija kako izgleda skarabudzeno... ali radi

Leave a comment:

• Scopul
    replied

Posto je danas cetvrtak do vikenda imas i vise nego dovoljno vremena da nabudzis sve to

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Mogli bi da se nadjemo, ali tek kad vratim branik na kola koji sam slucajno odvalio i napravim novi nosac za celiju koji sam takodje slucajno odvalio , a ne da visi na celicnoj zici kao sada

Leave a comment:

• Scopul
    replied

Ja sam uvek za druzenje

Leave a comment:

• painter
    replied

Hvala na cestitkama! I ja kasnim sa odgovorom! Mora uskoro da padne jedan skup HHO-ovaca!

Leave a comment:

• Scopul
    replied

Hvala prijatelju
    Drago mi je sto si zadovoljan pwm-om.

Leave a comment:

• qwisko
    replied

Moram priznati da ti celije bolje izgledaju uzivo nego na slikama. Pravo malo remek delo.
    PS. PWM radi, juce povezao a od danas u upotrebi... idealnih 4-5 A

Leave a comment:

• Scopul
    replied

Da predstavim i deo moje kolekcije, cisto da pokazem da ne sedim skrstenih ruku

Tu sam da pomognem a takodje i da naucim nesto novo.
    Last edited by Scopul; 24.11.2011, 00:44.

Leave a comment:

• Scopul
    replied

Pozdrav svima, ja sam Mirko i zivim u Beogradu. Registrovan sam ovde vec skoro 5 godina a nikad nisam primetio deo o HHO sistemima iako sam opsednut njima , morace da padnu jace naocare
    Vidim dosta poznatih imena sa drugih foruma i vama momci upucujem poseban pozdrav.
    Slavljeniku srecan rodjendan sa malim zakasnjenjem, nadam da ne zamera, sad videh .
    Za prvi post dosta, mora kvota da se popuni

Leave a comment:

Working...
X