HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strauss
    CBC Član
    • 24.01.2011
    • 68
    • Frankfurt

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Treba da isfolira kompjuter..kako ima manje kiseonika u izduvu nego ga stvarno ima.Ako ima vise kiseonika Lambda sonda salje signal kompjuteru i ovaj dodaje gorivo, ako ima manje obrnuto..signal se salje naponom od 0 do 1V ili malo vise, zavisi od sonde.Otprilike treba da je oko 045V ..E sad ima vozila..koja imaju vise senzora..Pa za tu gimnastiku nije vise dovoljan ni dual EFIE vec quad..evo ti link pa prostudiraj..Pazi ljudi su radili godinama..trika nema da ce to ici lako..ako uopste bude islo.

Comment

• genie_m_1984
      CBC Član
      • 01.12.2010
      • 12
      • Novi Sad

Ček da vidim da li sam skontao...kada koristimo HHO u izduvnim gasovima ima više kiseonika i ECU povećava količinu goriva koju ubrizgava...
      Dodavanjem EFIE-a mi smanjujemo napon sa O2 senzora i tako "varamo" računar o količini kisonika
      Što znači da bi,po meni, idelno rešenje bilo sledeće....da pročitamo koliko je količina kiseonika kada je HHO generator isključen pa uključimo generator i pročitamo kolika je količina kisonika tada... Razlika izmedju ta dva je u suštini ono što doprinosi HHO i tu razliku treba da oduzmemo opravog čitanja senzora kada je generator uključen? Što znači da bi pored O2 senzora trebao da bude i u vezi sa PWM-om da isključi gen za čitanje pa da ga uključi na željenu širinu impulsa i onda ide gornja priča oko razlike

Medjutim koliko sam skontao iz pročitanog oni uvek oduzimaju (ili dodaju to mi nije jasno koje od ta dva?) neku vrednost na čitanje senzora bez obzira da li HHO radi ili ne
      To mi nekako ne liči na OK logiku....ili možda ja u nečem grešim? Možda se EFIE premošćava kada je HHO isključen?

Drugo,
      oko digitalnog EFIE-a...koja je njegova prednost u odnosu na analogni....da li je o2 senzor digitalni ili je i tad analogni a digitalno/anologni konvertor je na izlazu?

Comment

• strauss
        CBC Član
        • 24.01.2011
        • 68
        • Frankfurt

Mislim da to nema veze sa PWM-om..PWM koriguje napon na celiji od 0-100% .Znas i sam to je pulsni prekidac.Teza je da PWM samim pulsiranjem poboljsava elektrolizu, tako tvrde strucnjaci.Pa se desava da ti celija bolje radi na odredjenoj hercazi sa manje volti.Da budem iskren, nisam primetio nikakva poboljsanja ali..nisam ni testirao nesto dugo..videcemo..Digitalni EFIE koriguje napon sa vise senzora,prema komjuteru.Pa komjuter obradjuje sve to i pravi idealnu smesu..za benzin 14,7:1..mislim da je bilo reci o ovome na forumu..e sad, da l' na ovom ..nemam pojma..Da rezimiram.PWM poboljsanje rada same celije, manje grejanja vise gasa..ili ako si na leru ..mozes da smanjis proizvodnju gasa..itd.EFIE gomnastika izmedju senzora i kompjutera.U smislu pravljenja idealne smese ..bez obzira na pravo stanje u usisu i iduvu..kazem, ljudi su se peglali dugo, godina..sve izgleda prosto..ali..kad bih znao da mogu istopiti onu plastiku i videti vezu i elemente..sutra bih narucio jedan..Sve bih vas pocastio jednom semom

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Bilo je reči u ovoj temi oko lambda sonde i lažiranja, prelistajte malo unazad pre ponovnog pisanja o istoj stvari.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• genie_m_1984
            CBC Član
            • 01.12.2010
            • 12
            • Novi Sad

Evo kako bi (možda) moglo da se realizuje digitalni EFIE...S time da se na napon O2 senzora dodaje odgovarajuća vrednost (+0.1,0.2...0.6 LED diode pokazuju koja se vrednost dodaje na slici je prikazano za prvi +0.2V a drugi +0.4V, plus naravno greška AD/DA koinverzije koja može softverski da se koriguje ali to još nisam uradio)
            Na slici nije prikazan DA konvertor (realizovan je uz pomoć diskretnih komponenti pa je malo veća šemica pa sam je izostavio)

Vaše mišljenje?

Comment

• markovic.mr
              CBC Član
              • 05.04.2008
              • 46
              • Niš

Znate sta - ako mi sa Balkana ne resimo ovu pricu, niko nece!
              Pozdrav svim HHO entuzijastima, i ja sam od onih koji je temu video pre godinu dana kako umire...a sada sam odusevljen brainstormingom koji se ovde desava.

Originally posted by genie_m_1984
              Vaše mišljenje?
              Cini se da je pristup sasvim ok, mada ja to kazem sa elektronicke tacke gledista, a neka dopune oni koji malo vise od mene znaju o doticnim sondama.

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Pratim temu (ne baš redovno) i zaista mogu reći: pravi brainstorming.
                Svaka čast!
                Otprilike sve ide u dobrom smeru uz male korekcije članova sa više iskustva.
                Rad, eksperimenti i malo sreće, a ona prati hrabre. Makar za uštedu goriva nema šta da brinemo samo je pitanje vremena.
                Ponekad mi se čini da bih trebao da se umešam no čemu? Možda bih bio previše rigidan.
                U situaciji kada je 96% svega još uvek nedostupno nauci (osim indirektno, "tamna" energija* i materija) reći da je nešto nemoguće je baš hrabro i pre svega glupo!

* Iako deluje na intergalaktičkim prostorima DIREKTAN je dokaz da prvi zakon TD zapravo nije tačan!! Šta će još da se desi i otkrije, ni mašta nije dovoljna.
                Profo, obrći onu šesticu da te ne izvrnem naglavačke
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• strauss
                  CBC Član
                  • 24.01.2011
                  • 68
                  • Frankfurt

Cemu briga, u doba kad nas svakodnevno HAARP-aju, ovo je prica za malu decu.Igramo se malo, ne bi li ustedeli koji litar.Smesno deluju oni koji svoje sklopove zalivaju plastikom ne bi li avaj, sacuvali cudo od tehnike.Ali ne predajemo se..stemovacemo ako treba.. Ili ce im genie doskociti.Naravno treba odraditi sklop pa probati..Evo ja finansiram materijal.I onako nemam lemilicu za onu stonogu, makar imala 32 pina.

Comment

• mvujanovic
                    CBC Veteran
                    • 08.06.2010
                    • 102
                    • beograd

Ja sam uradio PWM po dole datoj šemi i primetio sam da kada menjam frekvenciju, dolazi do promene proizvodnje gas u smislu pojačane i smanjene proizvodnje.
                    Još nisam stigao da uradim sva merenja, ubi me ova zima...,ali sam primetio onako vizuelno da je sa PWM bolja proizvodnja gasa.

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

To zavisi od konstrukcije generatora i PWM-a. A da bi jos vise efekta dobio potrebni su neki dodatni uredjaji.Nisam probao pa ne mogu da pricam previse o tome,znam samo ono sto sam video na youtube i po kojekakvim patentima.

Comment

• strauss
                        CBC Član
                        • 24.01.2011
                        • 68
                        • Frankfurt

Bice malo 30A..Grejace se to..Dodaj jos koji Irf u paralelu..

Comment

• strauss
                          CBC Član
                          • 24.01.2011
                          • 68
                          • Frankfurt

Ovaj je 30A ..greje se..radim to svakodnevno..moze za motorcice,sijalice ..ali za Dry Cell, tesko..Ili, ako budes radio polako okreci potenciometar..nikad odjednom..ako ne mislis da menjas fetove svaki dan

Comment

• strauss
                            CBC Član
                            • 24.01.2011
                            • 68
                            • Frankfurt

Evo, ovo je takozvana mama od celije.. za sad najbolje radi..

Pa navalite na stancovanje..

Comment

• joja
                              CBC Član
                              • 01.12.2010
                              • 27
                              • Zemun

Najzad sam dobio celiju za 24V iz USA, ali nazalost bez rezervoara za elektrolit, vodenog osiguraca...Ako imate neko prakticno resenje bio bih vam zahvalan da me posavetujete. Interesuje me i vase iskustvo kako da povezem struju, presek kablova i slico...Unapred zahvalan!

Comment

• mvujanovic
                                CBC Veteran
                                • 08.06.2010
                                • 102
                                • beograd

Originally posted by strauss

Ovaj je 30A ..greje se..radim to svakodnevno..moze za motorcice,sijalice ..ali za Dry Cell, tesko..Ili, ako budes radio polako okreci potenciometar..nikad odjednom..ako ne mislis da menjas fetove svaki dan
                                Za sada radi super fet je potpuno hladan,ne greje se uopšte !

Comment

Working...
                                X