HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strauss
    CBC Član
    • 24.01.2011
    • 68
    • Frankfurt

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Pravo da ti kazem, nemam Fluke ali imam Voltkraft (klesta) koji neje los.Iznenadio sam se kako to druka.Odmah se nesto dogodilo.Kazem izlazi nekako cistiji gas sa manje elektrolita u rezervoar.Sa dve rupe radi nekako sporije i ima vise tecnosti u crevu prema kanisteru.Naravno treba napraviti kolometrazu sa ovim.Kako mi se cini to jako dobro radi.Sto se Faradeja tice, njega su izgleda poslali kuci, uz pomoc Tesle.Jos kad bi mi mogli...Dosli bi majstori u crnim odelima Za sad cemo se zadovoljiti Dry Cell-om..

Comment

• strauss
      CBC Član
      • 24.01.2011
      • 68
      • Frankfurt

U pravu si za celiju sa dve rupe,skoro pola plate otaje suvo.Ovaj sa tri ima nekakvu mutljagu sve vri i sve je mokro..Ima neke vitamine...Ta rupa u sredini radi magicni posao.Ima tu nesto..Probaj..iznenadices se..

Comment

• Zarko007
        CBC Član
        • 28.01.2011
        • 17
        • N/A

ovdje i u povezanim filmićima govore nešto o tome, navodno s ćelija s tri rupe ima konstantniju struju:

Comment

• strauss
          CBC Član
          • 24.01.2011
          • 68
          • Frankfurt

Nije navodno veruj.Stvar radi..Za sad, najbolje..

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Pa,ako si radio testove kao ovaj sa youtube onda nije ni cudo. Gledao sam ga ranije,stvari stoje ovako: Test protoka HHO-a sa meracem protoka vazduha ima veliku gresku. Realni su mu oni prvi snimci kad je koristio flasu,treba mu oko 20A (na kolima) za 1lpm!Merac protoka vazduha pokazuje 2lpm na 12A. Jedino dobro sa tri rupe je stabilna struja i verovatno cistije ploce. Znaci,mogao si cak dobiti malo bolju efikasnost zahvaljujuci stabilnoj struji i potpuno potopljenim plocama,cistijim plocama, kao i vecem zagrevanju(mozda ne mozes da izmeris jer se ohladi do rezervoara ali u samim celijama je sigurno bar malo toplije),ali nikako onoliku efikasnost koliko si napisao u prvom postu. Da se sa tri rupe obara Faradej,lako bi bilo... Toliku efikasnost(18A:2lpm) mozda bi mogao dobiti sa jednom rupom ali sa malo drugacijom konstrukcijom... Znaci,sto manje rupa-efikasnije! Naravno,ponavljam,nesto dobijes-nesto izgubis...

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Ako hoces da koristis taj dizajn sa tri rupe evo da ga malo unapredimo: Busi tri rupe ali asimetricno,na jednoj polovini ploce,pa onda ih slazi suprotno,prva ploca ima rupe recimo na levoj polovini a druga na desnoj i sve tako(kvadratne ploce). Ili dve levo(donja i gornja)jedna desno(srednja),ili donja levo,srednja desno a gornja u sredini(za okrugle ploce). Ovo ce smanjiti curenje struje ali nisam siguran kako ce delovati na stabilnost struje,trebalo bi isto kao i kad su u liniji. Treba probati razne konfiguracije,okrugle i kvadratne ploce sa razlicitim rasporedom rupa.

Comment

• strauss
                CBC Član
                • 24.01.2011
                • 68
                • Frankfurt

Probao sam sa asimetrijom.Mislim da bi struja brzo napravila rupe tamo gde ih nema, narocito kad je u pitanju 316l debljine 1mm.Sto se merenja tice,moguce je naravno da ima odstupanja.Moje merenje je : Potopi se u plasticnu kantu flasa od litre.Napuni se vodom,dovede se crevo ispod i okrene se flasa napoako.I stoperica.Taj fazon sam video od jednog Amerikanca na You Tube.Naravno, sve je to na oruk merenje.Mislim da kolicina gasa nije problem.Veci mi je problem, gde ga dovesti u filter, ispred protokomera ili iza, blize turbini.Da registruje kompjuter HHO, ili da ga zaobidjem.Vidim po forumima..razlicita su misljenja.Zanima me sta ti mislis o tome..auto nema lambda sondu, samo protokomer..Golf tdi ..

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Ako si tako merio i nemas greske u ciframa ili mnogo vodene pare pomesane sa gasom,onda je krajnje neverovatan rezultat! Da bi pre****o faradeja moras meriti na temperaturi vode od 20*C...mala greska u instrumentima nije strasna..ako dobijes 1lpm sa 130W tu si!
                  Mislim da je bolje da zaobidjes protokomer ali nisam siguran u to. Probaj Moze doci do paljenja gasa od strane turbine(pritisak,EGR ventil) ako je veca kolicina gasa. Neki voze i nemaju problema ali postoji opasnost,da znas.

Comment

• strauss
                    CBC Član
                    • 24.01.2011
                    • 68
                    • Frankfurt

Pravo da ti kazem VW imju Bosh-ove alternatore ovaj moj 120A ..da povuce i 25A nije strasno.Kako god da sam merio, svi proizvodjaci tvrde da sa 21 plate se dobije 2lpm bez problema.Mislim da je to dovoljno za 1900cc.Sto se turbine tice, ako zasvetlim..javljam..

Comment

• strauss
                      CBC Član
                      • 24.01.2011
                      • 68
                      • Frankfurt

Ove koje sam gledao na netu iamju plate 3,5' znaci puta 25,4 to mu dodje 88,9mm X 88,9mm moje plate su 100x100mm i dihtiunzi nisu okrugli vec kvadratnog oblika..sto znaci da imam vecu povrsinu od njih..Premericu ja to ponovo..mada i sam znas, kad bacis crevo u vodu, odmah ti je jasno u koje je doba celija...

Comment

• strauss
                        CBC Član
                        • 24.01.2011
                        • 68
                        • Frankfurt

Evo, prostudirao sam ovog lika.Stvar je sledeca.Celija 11 plate 3,5''x3,5''.. 3 rupe 1.4'' sto ce reci 8,57mm vuce 15A i proizvodi 1,5lpm.Ista celija sa 3 rupe od 3/8'' tj.9,525mm proizvodi 2lpm.Strujom od 18A.Vrh totalni.. Dobro kaze covek, nema potrebe praviti velike celije, bitna je konstrukcija.Moja je greska sto sam izbusio 8mm rupe.Znaci ladno pakujem celiju od 11 plate sa rupama 3/8'' koja ce povuci 18A.I dobicu 2lpm.Nemam razloga da mu ne verujem.Ipak cemo proveriti radi slova A, .Znaci usteda materijala. Da covek ne poveruje, 3mm a razlika ogromna.Otvori mi covek oci, kao da sam izasao iz tunela.. A peglam se mesecima oko ovoga...Znaci Painter, tri rupe obavezno i stelovanje sa dimenzijama rupa..naravno tu je i debljina dihtunga..i ostala gimnastika.

Comment

• strauss
                          CBC Član
                          • 24.01.2011
                          • 68
                          • Frankfurt

Sto se tice teorije 20% za Naoh i 28% za Koh.Potpuno se slazem sa ovim likom ..ta prica u praksi ..ne pije vodu.Tacno je da je to kataliticki optimum..ali..takva celija nece dugo voziti.Covek je rekao preko 10% nista.Lako je napumpati rezultat u reklamnom smislu..ali to treba da radi na duzu stazu..Ako je katalizator maksimalno zasicen, dolazi do gejanja, habanja elektroda, dihtunga itd..Dobro si rekao. kompromis je jedini ispravni zakljucak.

Comment

• grozda_88
                            CBC Član
                            • 28.07.2010
                            • 47
                            • Nis

Jel su ovo dobre dimenije plocica da drycell sa 3 rupe??? Ja bi ovako nesto da pravim.

Pozdrav

Comment

• strauss
                              CBC Član
                              • 24.01.2011
                              • 68
                              • Frankfurt

Probaj, trebalo bi da je dobro. Rupe kod njega su 8,5mm i 9,5mm.Njegove plate su 3,5'' ili 88,9mm x88,9 mm ..Ako nemas kruzni gumeni dihtung onda ce i taj dihtung biti negde 8mm ..tako da su ove dimenzije po meni ok.Naravno probaj, pa napisi sta se desilo.To su ljudi koji su godinama eksperimentisali..mene su ubedili da su u pravu.Sve su fino prikazali..sa jednom rupom sa dve i sa tri..Sto se mene tice vise se ne zadrzavam oko celija..zanima me digitalni EFIE ..analogni sam odradio,PWM takodje..ako neko ima scheme neka baci.. Mada sumnjam..ne bi ga zalivali dzaba..

Comment

• genie_m_1984
                                CBC Član
                                • 01.12.2010
                                • 12
                                • Novi Sad

Digatilni EFIE....to je već moj fax....zna li se šta bi trbalo da radi pa da pokušamo da napravimo?

Comment

Working...
                                X