HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Bravo! Usput,otkacio sam vakum crevce sa EGR ventila i auto se preporodio! "OSECAM" DA IMA BAR 30% VECU SNAGU!

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Sa zacepljenim "crevcetom" EGR-a kao sto je Bata Chvale savetovao ima se utisak da preko 1500rpm malkice bolje vuce ali pri manjim obrtajima od toga, npr kad krecem prvom sa semafora kao da ima malu knedlicu i pomalo se gusi.

Check Engine se ipak pali kao sto mi je i potvrdio jedan nas strucnjak koga sam konsultovao u vezi ove egzibicije sa EGR-om.

PS Samovelicanje ce nas unistiti
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Bata Chvale
        Banovan
        • 06.12.2010
        • 61
        • Herceg Novi

Druze, sorry ako se pali lampica.Dobar ti kompjuter brate.Moraces da ides na varijantu da se promeni Ventil, Pogledaj kakav je sic da li je ostecen.Mozda se moze naci koja grana na otpadu da valja.Mozda je membrana ostecena...Ventil je porozan pa ti propusta gasove i onda kada ne bi smeo.Znaci, pri punom gasu mora da je zatvoren.Ako imas HHO u autu, ako je tacna teorija da u potpunoisti sagori smesu, onda i nije strasno za motor ako radi egr.Jbg.. savremeni motori ..vise nije dovoljno da si dobar automehanicar.U moje vreme smo ponekad morali da tusiramo radilice rucno..tako je bilo.Sad je tehnologija otisla na mesec.Moras da si dobar informaticar,elektronicar,elektricar, pa tek onda mehanicar.Ustvati menjec delova.Napravis odlican HHO generator i mozes da se slikas sa njim, ako ne odradis posao oko elektronike.Evo ja se vratih s' puta tek u zadnjih 300km se nesto desilo.Od Visegrada do Novoga 10e nafte.To mu dodje da Passat trosi oko 3l ..da budem iskren nisam zadovoljan ..dok ne bude 2,5 na 100km nista od HHO.Prvo cu odraditi celiju sa 21 plate..da vidim sta ce se desiti..Ovih dana moram videti nesto i sa protokomerom.Neki lik je pisao na Hrvatskom forumu da je vozio Audi-ja A6 sa 1,8l pri 80 kmh ..koliko mu je verovati..Sve sto budem odradio.. podelicu sa svima.Pozz..

Comment

• grozda_88
          CBC Član
          • 28.07.2010
          • 47
          • Nis

Pozdrav svima,
          evo posle duzeg vremena se vracam ponovo na temu HHO i to sa novim Dave Lawton's Pulse generatorom cisto da prekinem malo pricu o EGR...

Evo nekoliko slicica, generator isproban, radi, improvizovana celija od obicnog lima, sa obicnom vodom cisto da se proveri ispravnost generatora. U svakom slucaju rezultati su bolji nego bez njega s obzirom da sam za napajanje koristio 12V 0.5A.

gradnja prave celije sledi i ozbiljna testiranja...

pozz

Comment

• Bata Chvale
            Banovan
            • 06.12.2010
            • 61
            • Herceg Novi

To 0,5A mi deluje kao naucna fantastika.Idem za Bg u ponedeljak opet. ako si negde usput..ja ti poklanjam jednu Dry Cell celiju 11 late 2mm debljine..da se ne zadrzavas.Pa testiraj.Samo mi napisi adresu na inbox..pozz..

Comment

• Bata Chvale
              Banovan
              • 06.12.2010
              • 61
              • Herceg Novi

Tek sad videh da si iz Nisa.Plati soferu nesto..i ja ti posaljem iduce sedmice..kad se vratim s'puta.

Comment

• subancbf
                CBC Član
                • 27.03.2008
                • 17
                • Alibunar

Evo primera kako izgledaju prohromske ploce posle 60h rada i zasto se insistira na prohromu 316L. Test je radjen pri struji od 10-16A, Katalizator KOH (bolji od NaOH) 25gr/1.5lit vode.

Prohrom 304

Prohrom 316L

Svetu su potrebni ljudi koji se nedaju ni kupiti ni prodati. Koji se ne stide zlo nazvati pravim imenom i koji su časni i pošteni u dubini svoje duše.

Comment

• Bata Chvale
                  Banovan
                  • 06.12.2010
                  • 61
                  • Herceg Novi

Cuo sam da je i kalijum hidroksid jako agresivna baza..Mislim da se moze raditi i sa 304 ..smanji se koncentracija Naoh ili Koh-a.. razmak elektroda se poveca..sve se da nastelovati, napravi se kompromis...btw, primer je odlican..bravo.

Comment

• Bata Chvale
                    Banovan
                    • 06.12.2010
                    • 61
                    • Herceg Novi

Da, na 1,5 l bode 25gr Koha ..i to je dosta jak rastvor...

Comment

• grozda_88
                      CBC Član
                      • 28.07.2010
                      • 47
                      • Nis

A sta je ovo belo na povrsini vode??? a ima ga i u malim grudvicama kroz vodu... dodje po malo gusto.
                      Ovo je izvorska voda, nije cesmovaca, znaci nema hlor i druge supstance za preciscavanje vode.

Testirao sam sa punjacem akumulatora, max potrosnja 0.5A 12V bez dodavanja kiselina a i napon i struja se menjaju sa promenom frekvencije.

Inace celija opet improvizacija pocinkovan lim 0.8mm 5 plocica odvojeni plasticnim izolatorom 3mm.

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

Uh.Rekoh da necu vise da odgovaram ali jbg.Pazi ovako.Zatvaranjem egr ili agr ventila na izduvu se ne smanjuje dim vec se povecava.On je napranljen iz ekoloskih razloga da se emisija stetnih gasova smanji.Zato se i vracaju izduvni gasovi u usis da bi se ponovo sagorelo ono sto nije dobro sagorelo.I zaista postignut je ekoloski efekat.
                        moram jos malo da offujem

bata chvale , kako da ti kazem, ali skroz si omasio temu

egr je aktivan u rezim u parcijalnog opterecenja, dakle kada i dalje imas vise vazduha nego sto je potrebno da bi ubrizgana nafta potpuno sagorela, dakle nema govora o nekakvom ponovnom sagorevanju/dogorevanju necega sto je vec potpuno sagorelo.
                        lepo si skontao da mu je namena ekoloske prirode, ali zbog NOx-a. ako malo procitas kako i zasto nastaje NOx bice ti potpuno jasna i namena EGR-a.
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Mikelandjelo
                          CBC Veteran
                          • 07.09.2010
                          • 130

Nadurio me ban i reko da ne pišem , ali jače od mene ... Mosfet most ti je uzaludan za HHO...ako menjaš polaritet to je ekvivalentno naizmeničnom naponu četvrtastog oblika.Ako si sam napravio to o čemu pišeš onda me razumeš sigurno.Probao sam i to i otud znam.Naizmenična ide samo preko Puharićevog patenta.Ako ne znaš o čemu pričam google i naći ćeš.Na to stavi u izlazu RC član i veži transformator i dalje upotrebi znanje koje imaš i eto ti rešenja pred nosom , pivo može i kasnije .
                          Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Povratak Otpisanih

EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Mikelandjelo
                              CBC Veteran
                              • 07.09.2010
                              • 130

Izazivaj ti ali ja više ne pišem ništa van teme,ako se vrati dora ima da me j a ne da mi lupi ban .Inače pozdrav,tu sam,ako nađem nešto za pametno samo u mojoj oblasti za pisati pisaću...inače me neće biti.
                              Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Bata Chvale
                                Banovan
                                • 06.12.2010
                                • 61
                                • Herceg Novi

ale944.. Fino je to sto.. retoricki teoretises, treba da znas da je ovo forum i moze neko da procita od strucnjaka to sto pises.Nafta nikada ne sagori 100% u cilindru makar 30% se izbacuje kao sirov produkt.Tako je i sa benzinom.Dakle, sus motori su ne savrseni.Zato su ljudi izmislili Lambda sonde agr ventile..da bi se doskocilo stetnoj emisiji.Naravno da ima povratnih gasova iz izduva u usis.Pa se ta emisija ponovo sabija i pali..Sve sto sam naveo ..je tacno..verovao ili ne..Sto se mene tice nisam pilot pa i ako omasim ..kako rece temu..nece biti velike stete..Samo je to malo teze u mojim godinama..

Comment

Working...
                                X