HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

u svakom slucaju,cak i ako ovakav uredjaj ne bude imao efekta u motorima sa unutrasnjim sagorevanjem,nije uzalud potroseno vreme,trud i novac,jer je osnova za odlican aparat za varenje! vari i topi sve moguce i nemoguce! super je za umetnicke radove... recimo,moze da se spoji staklo i celik,ili da se celik skroz zalije staklom...

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

pa za takve se stvari i koristi i nije nikaka magija,ali se ne koristi za pogon .
      evo vidi : http://www.mackatica.rs/green_gas.htm nema lazi nema prevare .

GREEN GAS GENERATOR

Green Gas generator je pronalazak koji iz vode proizvodi pogonski gas bez zagadivanja sredine i ima široku primenu u industriji.
      Koristeći proces elektrolize, generator razlaže vodu na mešavinu 2 dela vodonika i 1 deo kiseonika da bi se proizveo veoma stabilan gas. Mnogobrojne uočljive prednosti Green Gas generatora nad klasičnim gasom - ispitao je Singapurski Odbor za Produktivnost i Standarde (PSB).
      Rukovanje generatorom je jednostavno. Napunite rezervoar vodom. Uključite dovod struje i generator u roku od nekoliko sekundi proizvodi trenutni neutralni plamen, i sečenje može da počne.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

pa to je to,isti princip - razne namene. moze za grejanje prostora,ili za kuvanje hrane... samo je fora u konstrukciji,da bude sto vece iskoriscenje energije. i svuda je usteda,odnosno,svi se hvale da pretvaranjem elektricne energije u vodonik pa koriscenjem tog vodonika imaju vecu ustedu nego da koriste elektricitet direktno. kosi se sa teorijama fizike,ali,te teorije su pisane u osamnaestom-devetnaestom veku,sta vise reci? ni ja ne mogu da poverujem u nesto sto nisam proverio ali ima tu nesto sigurno,ja znam da u prirodi vodonik sluzi da se cista energija prebaci u materijalni svet. od nje nastaje sva materija,sve nama poznate energije... zvanicna nauka to zna ali cute,s razlogom. vodonik,kao i voda,ne uklapa se u klasicne naucne teorije,ni modele. sto kaze jedan naucnik koji je istrazivao neobicna svojstva vode, "da nema samo jedne od anomalija vode,zivot ne bi postojao"! pa video si onu moju bateriju. vise uopste nisam u dilemi posto sam odgledao ruski film "tajne vode",onaj moj elektrolizer je bas kao sto sam i mislio,prikupljao energiju iz prostora preko vode i punio bateriju!ne postoji nikakvo naucno objasnjenje koje moze sve to da pripise klasicnoj fizici ili hemiji! kada sam zimus citao o tome pomislio sam "sta lupetaju,ovi nisu normalni"! a onda kada sam probao i uverio se da to moze,ooo,nisam mogao da spavam! sve sto vidimo nastalo je od vodonika,vodonik je sastavni elemenat vecine hemijskih jedinjenja,vodonik nam daje (prenosi) energiju za zivot,pa - hajde da se malo pozabavimo time,da ga malo bolje iskoristimo! (ala sam se primio)

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

stiglo novo napajanje! nisam mogao da izdrzim pa sam isprobao napajanje i novi generator i - radio je savrseno - par minuta! onda je pritisak gasa razdvojio celije... nisam stegao srafovima,mislio sam da ce raditi i ovako neko vreme pa kad vidim da li valja da ga dovrsim,a ako ne valja da ga rasklopim. eto,radio je mnogo krace od ocekivanog... sutra cu ga doraditi. obzirom da je gas cureo nisam tacno izmerio ali svejedno,evo podataka : 14V, 5A, 70W, na 30*C,oko 400ml u minuti. za prvi rad,sa curenjem gasa,veoma sam zadovoljan! sve sam snimio ali jako los snimak,mobilnim...

Ovde je bila greska... bilo je 4A i 56W,sto znaci 1lpm sa 140W. Sa sve curenjem gasa,znaci da je pravi rezultat jos bolji od izmerenog. Znacu precizno kad ponovo sklopim ovaj model.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

propast! trudio sam se da osposobim generator ali nista,ne vredi,curi na sve strane! trebao sam lepo da napravim nesto jednostavno i provereno (sa youtube) da proverim ima li efekta u kolima a moje inovacije da razvijam uporedo,polako... uf,kad dodjem sebi videcu sta cu. ovo su fotke od sinoc. mozda se ne vidi curenje ali se vidi da nema mehurica u gornjem crevu,sve je izlazilo sa strane,i gas i tecnost...

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Evo,napravio sam nesto inspirisan podacima sa interneta,ima dosta slicnih na youtube.
              Jednostruki generator,7 celija,14 volti,elektrode od inox 304,110x110mm ali obradjeni coskovi tako da nisu sve iste...
              Rupe u elektrodama za cirkulaciju gasa i vode.
              Kuciste od klirita 10mm,dihtunzi oring 100mm,itd...
              Na 16 ampera proizvodi 1,2 litre gasa u minuti.
              Postavicu video uskoro,mada je los snimak...
              Ups! moram da prijavim gresku. Na 16 ampera sve je bilo jako vruce i creva su popustila pa je gas cureo. Mislim da je prvo merenje merodavnije,bilo je 3,5A,14V,49W i 0,3 litre po minuti. to je bolji rezultat,a kada se preracuna ispadne 163W odnosno 11,64A za 1LPM,a u gore navedenom slucaju ispada 13,33A odnosno 186,7W za 1lpm!!!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Odlicno , znaci da bi proizvodio 360 litara gasa za 1 sat uz utrosak 1000 W.
                Dok naprimer ovaj uredjaj iz mackatice proizvodi 300 litara gasa uz utrosak 1000 W el.energije.
                Gledam ovu tvoju stabilnu proizvodnju kad nije bilo pregrejavanja ( 49W uz proizvodnju 0,3 litara gasa u minuti,to jest 18 litara na sat) .
                Jedan litar HHO ima 2.15 watti energije : http://www.overunity.com/index.php?topic=3107.0
                To znaci da si ti potrosio 49 watti struje , da bi proizveo HHO gas koji ako potpuno sagori proizvodi 18 x 2.15= 38,7 watti
                a posto je motor sa unutrasnjim sagorevanjem neces dobiti ni tih 38,7 watti " na tocku" ..nego mnogo manje (oko 20 watti) da neracunam sad.
                tako kaze hemija,matematika i fizika.. u svakom slucaju odlican rezultat za Elektrolizu.imas 78% od teoretski maximalnih rezultata.
                ali je ipak vise ulozeno nego sto je dobijeno (normalno) .... to je ona toplota u celiji
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Da,samo sto oni iz mackatice izgleda sipaju obicnu vodu a ja 80% destilovane vode i 20% natrijum hidroksida,verovatno zato oni imaju tolike gubitke,treba vise struje da se razdvoji obicna voda u istoj jedinici vremena. U svakom slucaju,uredjaj koji sam sam osmislio i testirao pre ovog ima jos bolje iskoriscenje,a to nije kraj. Mislim da moze i sa obicnom vodom vise gasa,probacu to kasnije.
                  Sto se tice iskoriscenja u varenju,tvrde da u dodiru sa pojedinim materijalima temperatura plamena dostize i preko 6000 stepeni celzijusa,sto isto tako deluje nemoguce ali ako je tacno onda je to sigurno odgovor na pitanje da li i zasto je jeftino variti hho gasom,jeftinije nego sto kaze ona jednacina.
                  A motori sa unutrasnjim sagorevanjem... hm,pa izgleda da je fora skroz jednostavna,bez neke magije,hho ne dodaje dovoljno energije za ustedu nego utice da se gorivo bolje iskoristi a usput i cisti prostor za sagorevanje pa sve to kad se skupi...
                  Ma nije ni bitno,ako radi...

E da,prepravio sam ovaj poslednji uredjaj,nece da se greje sa sedam celija pa sam mu skinuo jednu,zbog ugradnje u kola... ako se ne greje nece da poraste amperaza vise od 5A sto je malo! Ja sam mu grejao vodu dupliranjem napona na kratko,preko univerzalnog ispravljaca... Ima mana ali nije los! Idem da mu izmerim proizvodnju!

Postigao sam sta sam hteo,ali,sad radi dosta losije... ali nije samo zbog jedne celije manje nego mu je spala izolacija koju sam stavio da sprecim curenje struje oko rupa. Nema svrhe da ponovo stavljam,brzo spadne. Stavljao sam epoxy lepak... Dakle,sada mu treba oko 178W za 1lpm.

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Evo jedan video,konacno!

POstavicu jos snimaka kasnije,kad provalim kako da izbacim suvisne delove...

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Proka pronalazač Izbegavaju li te komšije šalim se samo nastavi
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Hehe! Komsije ne smeju mene da pitaju pa pitaju moje ukucane "a sta to stalno puca (eksplodira) kod vas"?
                        Osim sto je bucno uopste nije tako opasno,juce mi je eksplodirao gas u flasici zapremine oko 2dl,a flasica je bila zacepljena mojim dlanom! I nista nisam osetio,mozda kao kad pljesnes rukama,aplaudiras..
                        Jedino me oci boluckaju od gledanja u plamen. U dodiru sa pojedinim materijalima svetlost je neverovatno bela i jaka!

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Uskoro radim test potrosnje na skuteru,ako sve bude u redu! Nemate pojma koliko sitnica koje me neprestano usporavaju!
                          To sve izgleda mnogo jednostavno ali daleko je od toga. Uklopiti jednostavnu izradu,dobro iskoriscenje energije,sigurnost,itd,i na kraju trajnost...! Uh! Nije ni cudo sto vecina ovakvih uredjaja radi samo na video snimcima po internetu. Retko zavrse u kolima i ostanu tamo. Evo na primer,navucem crevo na "riblju kost",stegnem selnom,i pusta tecnost! A o gasu da ne pricam,koliko li on tek curi... Temperatura+pritisak,+kiseonik koji "jede" vecinu materijala,pa natrijum hidroksid koji nagriza i staklo!,pa vodonik koji je tako male strukture da prolazi i kroz lim... Vidim ovde reklamu za neki generator,mislim da kosta oko 200evra,pravi manje od 1litar hho na 25 ampera! Preterano jaka struja za sta??? Pa ako njihov ustedi 30% goriva kao sto se reklamiraju,moj ce ustedeti 300%

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Jos jedan video! Usput,zelim da pozovem i ohrabrim druge "pronalazace" da ucestvuju. Javljaju mi se ljudi privatno i razmenjujemo iskustva a izbegavaju forum zbog losih iskustava,uvek se javi neki pametnjakovic koji "sve zna" i iz udobne fotelje pljuje po ljudima koji rade nesto prakticno! Definitivno,naslov teme nije "verujemo li u zakone nauke" nego znamo li nesto o hho" ! Ja kapiram da je "znati" ipak "spoznati" a ne teoretisati. Znaci, VIDEO SAM,PROBAO SAM,UPOREDIO POTROSNJU...itd. Nekad su ljudi "znali" da je zemlja ravna... Pitanja dobrodosla,i ona sumnjicava naravno,ali pljuvanje NE! Hvala!

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ne moraš se sekirati, ja ću voditi računao o tome. I ako ne nema ili nije rezultat kako je očekivan, cenim kad neko radi i proba. Zato sam protiv postavljanaj linkova u temu sa opisima kako je to neko drugi radio isključivo u cilju da se dokaže da to radi, ako je cilj da se pomogne nekom idejom ili tehničkim savetom onda je i link opravdan.

Samo ti guraj napred a i ostali ako ih ima...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Super,treba ohrabriti ljude. Moram da napomenem da po mojim proracunima MOGU da dobijem bolje iskoriscenje elektrolize od zakona koji je postavio Faradej,ali da svi do sada objavljeni moji rezultati nisu sigurni jer imam neprestano curenje gasa pre nego sto stigne do boce za merenje. Sa druge strane,moji instrumenti za merenje struje i napona mozda nisu precizni pa mozda nemam tako dobre rezultate. Resicemo i to i o svemu cu vas posteno obavestavati!

Comment

Working...
                                X