HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mvujanovic
    CBC Veteran
    • 08.06.2010
    • 102
    • beograd

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by painter
    Au,koliko postova! Iz nekog razloga nisam dobijao izvestaje na mail!
    Mvujanovicu,odakle Ti onaj komentar za snimak s youtube,ja nigde ne videh komentar (ispod snimka)? Dakle,kako znas da je napravio elektrolit koji proizvodi ne-eksplozivan gas ili kako si vec napisao? Drago mi je da si zavrsio generator. To nije (kao sto neko napisa) wet cel,ni kombinacija,nego "dry" ali sa smanjenim curenjem struje,znaci naprednija varijanta. Srafovima nista ne fali,osim izgleda. Pritisak od 1.5 bara verovatno nece biti unutra nikada a i da bude nije problem.
    Vujanovicu,jos uvek nisam siguran zasto ti izbacuje elektrolit napolje,mozda je mala gornja komora? Uradi onako kao sto sam Ti rekao,sa "hvatacem" pene i tecnosti jer steta je rasturati ga celog i prepravljati. Nego,na fotkama vidim samo 4 celije!???
    Počeću redom:Za snimak sa youtube sam našao komentar na nekom hrvatskom forumu i tu je lik dao link prema youtube,kontaktirao sam ga ali se nejavlja..?!
    Merač pritiska sam stavio onako za svaki slučaj,izbacivanje elektrolita sam rešio bila je prejaka koncentracija NAOH pa je reakcija bila suviše burna.Četiri ćelije vidiš zato što krajnje ploče nisam stavio kad sam slikao inače ima 6 ćelija.Ovaj hibrid radi mnogo bolje nego dry cell to sam odmah uočio.Nemam amper klešta pa nisam uspeo da izmerim koliku struju vuče,napon je 11,60 V,što mislim da nije velik pad napona.
    Painteru jesi li našao plastiku?
    Pozdrav!

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Mislim da nije fora u elektrolitu vec u tecnosti koja je u bableru,mada nikad se ne zna. Kontaktirao sam ljude (hvala na tel.)ali nisam isao. Kad odem javicu kakva je ponuda da svi znaju. Rec je o PP cevima za bablere itd,u Indjiji.

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Eh...izgleda da dugujem izvinjenje onom gospodinu Jakobovicu iz Hrvatske. Malo sam ga popljuvao,to jest njegov HHO generator.Ali nisam ja kriv,stvarno je los "HHO generator".Ali,nacuo sam da se g.Jakobovic samo krije iza price o HHO-u i da je zapravo rec o odlicnom orgonskom generatoru iliti "Joe cell". Video sam neke fotke i procitao neke njegove tekstove...
        Eto toliko.

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Svima koji rade na HHO projektu:
          2010. je bila zagrevanje, a da u 2011. isti i napravite (potpuno dorađen).
          Ovde je više primenjene nauke nego u mnogim naučno-istraživačkim ustanovama. Nije sve u radovima po časopisima, malo je i u praktičnim rešenjima koja čine život boljim!
          Uz to, puno zdravlja Vama i Vašim porodicama!
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• milangru
            CBC Član
            • 25.10.2010
            • 34
            • Novi Sad

Originally posted by alexa05
            Imam utisak da je tvoj Vortex previse "zatvoren" u odnosu na painterov.

Painter, gde je slika tvog Vortexa?
            Dobar mu je vortex usis,mozda bi bilo bolje da skrati peraja pa da dobije malu rupu u sredini ali to je sve teorija,treba probati. Odlicno mu je uputstvo na video snimku!
            Kako mislis gde je slika? Na 22-oj strani,ako to mislis.
            Cim sam pogledao post probao sam
            precnik vortexa 4.8cm ,napravio sam rupu u sredin 1cm i potrosnja mi je porasla za 10% , mereno na 200km, nakon vracanja na predhodni model potrosnja se vratila na "normalu". modifikaovao sam ga jos samo tako da su peraja umesto pod 30 stepeni sada pod uglom od 45 stepeni. Narucujem magnete, probam pa vam javljam.
            pozz.
            www.sitans.iz.rs
            Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• mvujanovic
              CBC Veteran
              • 08.06.2010
              • 102
              • beograd

Svim aktivnim učesnicima foruma želim srećnu 2011 godinu,i da napokon poklonimo nešto lepo ovom narodu,bez EPSA,NISA i ostalih derikoža!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

@Pera Zdera jel poslao deda mraz tu diznu iz Nemacke ?
                sta bi sa projektom , imali sta novo ?
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Pera Zdera
                  CBC Član
                  • 24.09.2010
                  • 68
                  • Novi Sad

Jeste samo nismo daleko odmakli zbog redovnih poslovnih obaveza.
                  Na zalost samo smo je raspakovali ali nismo nista probali da uradimo jer postupak zahteva odredjene pripreme za koje nismo imali vremena.
                  Redovno Vas pratim ali dok ne budem imao neke novosti (zajedno sa fotografijama ili video snimkom) ne zelim da Vas "uznemiravam".

Sve najbolje u novoj 2011. godini.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

HHO praktična primena je OVDE
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Bata Chvale
                      Banovan
                      • 06.12.2010
                      • 61
                      • Herceg Novi

Pozdrav forumasima, nov sam na forumu sto ne znaci da ne radim nista po ovom pitanju.Prosao sam sve faze pravljenja celija i zadrzao sam se na Dry cell jer su mi apetiti za sad zadovoljeni.Moj doprinos ovoj temi je sledeci.Imam VW Passat tdi ..ugradio sam mu dry cell sa 11 plate proizvodi preko 1,5 lpm katalizator Naoh.Na 1litar destilovane jedna kasikica Naoh u granulama.Zatvorio sam mu agr ili egr ventil..izbacio katalizator i auto ide kao metak..ne mogu da ga prepoznam.Nisam merio potrosnju..kako vidim skala stoji 7 dana kao da se zaglavila, a vozim svaki dan..ali kad krenem ovih dana iz Hn za Bg objavicu rezultate.Da napomenem Crevo od HHO sam instalirao iza protokomera koji nisam dirao.Nemam lambda sondu na autu, sto mi je mnogo zao ali prezivecu Ugradio sam diodni reley, plus sam uzeo sa brave tako da kad se iskljuci konrtakt nema proizvodnje gasa,narano ima i prekidac.Pa se moze iskljuciti dok radi elektropokretac.Mada sa 80ah akumulatorom i alternatorom od 120A nemam nikakvih problema sa strujom.Hteo sam pre neki dan da objavim nekakve fotografije ali nisam uspeo..i ako znam proceduru..nesto nije u redu..ne znam zasto.Ovih dana cu napraviti HD video materijal pa cu baciti na You Tube i naravno postovacu link.Eto za sad toliko..pozz..

Comment

• Banjo
                        CBC Član
                        • 18.10.2009
                        • 10
                        • Crna Gora

Pozdrav svim forumašima, pratim ovu temu već duže vrijeme jer me jako zanima izrada HHO generatora a za sada sam u fazi prikupljanja djelova i izučavanju najboljeg rješenja za 1,9turbo dizel motor.

Otkrio sam nesto zanimljivo. Secate se mojih zapazanja o acetonu i vortex usisu u citroenu 2,0HDI? Auto mi ima problem s EGR ventilom,nekad ide losije a nekad bolje,a nekad nikako (od skoro)! Tako da mi to kvari testiranja... Mozda je i usisna grana zapusena ili ce se zapusiti ako ne sredim EGR. Obratite paznju na ovaj problem,to je najcesci uzrok lose vuce na ovim novim dizelima a malo se zna o tome(bar u mojoj okolini). HHO uredjaj moze spreciti da dodje do ove pojave jer sa njim nema naslaga cadji! Zna li neko,smem li zapusiti EGR na HDI-u?
                        Pozdravljam tvoj rad i zelju da iskustvo podijeliš sa drugima, pa stoga evo i moj mali doprinos u rješenju pomenutog problema.Ako sam dobro vidio sa ranijih slika radi se o Xantiji HDI, sa čijim EGR ventilom sam imao prilično neprijatno iskustvo.Desilo se da je klip ventila pukao i sišao u kućište turbine pa je auto moglo da radi samo na leru i nižim okretajima.
                        Bez ikakvih posledica možeš da ga začepiš (ja sam odradio aluminijumskom pločicom na strani izduvne grane) jer kompjuter nema povratnu informaciju o izduvnim gasovima.Kod mene radi tako već dvije godine i jedina razlika je što bolje ide bez EGR-a.

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

Bez ikakvih posledica možeš da ga začepiš (ja sam odradio aluminijumskom pločicom na strani izduvne grane) jer kompjuter nema povratnu informaciju o izduvnim gasovima
                          mali off:
                          tacno je da nema info o izduvnim gasovima, ali ima info o kolicini u****nog vazduha. kad zatvoris egr, raste kolicina u****nog vazduha (jer sad vuce samo vazduh,a ne i deo recirkulisanih izduvnih gasova) , pa ecu "zna" da mu ne radi egr. neki sistemi pale check engine,a neki ne zbog ove greske, u svakom slucaju zdravije je za motor kad se zatvori egr.
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• ale944
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2006
                            • 1457
                            • Beograd

Nemam lambda sondu na autu, sto mi je mnogo zao ali prezivecu
                            na dizelu ti ona i ne treba kao parametar za pracenje smese, ima sasvim drugu ulogu.
                            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Hvala na informacijama Banjo i ale944! Mada sam vec saznao o tome ali jos mi nije jasno mogu li EGR samo iskljuciti (ako pretpostavimo da je u zatvorenom polozaju)? Mislim da je ovo iskljucivanje (zatvaranje) EGR-a i ugradnja HHO sistema veliki plus za automobile!Gorivo potpuno sagoreva pa mu ne treba EGR! Ovih dana cu probati po prvi put HHO u modernom automobilu(ne toliko modernom,mislim na HDI koji je moderniji i komplikovaniji od obicnog dizelasa) i zatvoricu EGR! Takodje bih rado skinuo katalizator jer mu nece trebati,gasovi ce biti odlicni zbog HHO-a! (naravno,prvo cu izmeriti gasove).Katalizator sam skidao na BX-u benzincu iz 89-e i dobio sam manju potrosnju i vecu snagu ali ne znam kakva je situacija s HDI-em,sme li se njemu skinuti?? Mozda je negde pisano o ovome ali nisam uspeo da nadjem...

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Da pojasnim: nasao sam pisano je o skidanju katalizatora na HDi-u,ali oni sto su skinuli kazu da su time resili problem (nastao zapusavanjem istog) ali pitanje je: nastaje li neki novi problem tim skidanjem? Molio bih poznate i nepoznate teoreticare foruma da "zaobidju",treba mi pouzdan odgovor od nekoga ko ima prakticno znanje. I ja mogu da se "vikipedisem" ali to nije resenje.

Comment

Working...
                                X