HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Covek se ne javlja... Da se ne bi pregrevao najbitnija je konstrukcija celija pa elektrolit itd. Za cepanje vode treba 1,23 volte plus otpor lima to je obicno oko 1,73 volte. Sva struja preko toga samo zagreva vodu! Eto to je osnovna stvar. U upotrebi je 2v jer je malo grejanja pozeljno. Obzirom da na kolima imamo oko 14V idealno je napraviti 7 malih elektrolizera,celija,u serijskoj vezi. Ali to nije preterano jednostavno pa ljudi smisljaju razna resenja... Tako tehnologija napreduje...

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Jedan forumas je napravio lep generator,nadam se da ce nam se pohvaliti...
      Mislim da sam provalio zasto i kako cak i naj slabiji generatori pokazu neku malu ustedu i smanjenje stetnih gasova posle nekog vremena! Tako sto se ocisti prostor za sagorevanje,neverovatno koliko mu to znaci! A i oni bubleri,buckaju vodu i vodena magla ulazi u motor i povecava mu efikasnost. Verovatno ste primetili da auto bolje vuce kad je magla i kisa??

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Gledam danas na Youtube snimke gde mithbusters-i ispituju neke uredjaje za ustedu goriva i ni jedan ne radi! Pa onda neka tv emisija o hho booster-ima,isto ne radi! Pa nekakvi strucnjaci objasnjavaju da to ne moze,da bi to bio perpetum mobil... Ja sada verujem da je sve to namesteno. Mithbusters-i su koristili elektrolizer koji uopste ne radi! Magnete od ko zna koje firme,a onaj stedljivi karburator ne znam odakle im,sa njim je auto trosio vise... Ona emisija prikazuje nekog americkog prevaranta koji prodaje hho generatore,jako lose,za oko 900 dolara,covek je poznat kao prevarant,svasta je taj prodavao. Sto nisu uzeli neki dobar generator,u americi ima ozbiljnih firmi,poznatih!? Nikako ne verujem da neki naucni radnik ne zna sta je perpetum mobil,ne moze on da prica (ko neki ovde forumas) a da ne razume sustinu! Svi ovi uredjaji ukljucujuci hho generator NE DODAJU ENERGIJU vec uticu da gorivo bolje sagori,a lose sagoreva jer su automobilske kompanije NAMERNO NAPRAVILE DA AUTOMOBILI MNOGO TROSE da bi se vise nafte prodavalo! Zato je i lako smanjiti potrosnju. Na stotine nacina! Svako ko se razume u sus motore I u fiziku i veruje u sebe moze smisliti kako ustedeti gorivo! Cak i jedna losa naprava kao sto je SUS motor moze imati mnogo vece iskoristenje goriva. Samim tim i mnogo manju emisiju stetnih gasova koji zagadjuju prirodu i truju nas! Obzirom da se bavim ekologijom stalno sam "pljuvao" po nafti kao najvecem zagadjivacu i bio sam sokiran kada sam vremenom shvatio da nije nafta losa vec nepotpuno sagorevanje iste!

Comment

• singer
          CBC Član
          • 13.07.2010
          • 29
          • vrsac

Izvinjavam se nisam bio tu. Elektrolizer sam napravio od oka bez mozga ali cu da napisem dimenzije za koji dan. Posao me gusi momentalno!

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Sve nas gusi posao! Dimenzije elektroda,razmak,oblik odnosno vrsta cele konstrukcije,itd...

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Kucajte na pretrazivacu " Ivona Zivkovic",kad udjete na njen sajt ima tekst "auto na vodu necete voziti". Preporucio bih citanje i ostalih njenih tekstova. Mogli bi biti prvi korak ka budjenju i oslobadjanju od modernog ropstva.

Comment

• singer
                CBC Član
                • 13.07.2010
                • 29
                • vrsac

Najzad malo vazduha! Elektrode su po cetiri plocice sastavljene u obliku ceslja 5,5 x7,5 cm,1mm prohromski lim i razmak 4mm. A posuda ni manje ni vise ekspres lonac. Napravio sam brener i lepo gori. Samo jos nisam izmerio kolicinu gasa! Jel neko probao elektrolizu sa pulsnom strujom i malom amperazom?

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Vec sam pisao o tome,to je takozvana "mokra celija",vecina struje ide na grejanje vode,ne na elektrolizu. Nisi napisao koji elektrolit koristis,probaj sa manje elektrolita ili napravi hladnjak,ili bolji generator! A pulsna elektroliza je mnogo komlikovanija,prvo savladaj standardnu... u principu sve je jednostavno kad znas,a kad ne znas deluje komplikovano...

Comment

• grozda_88
                    CBC Član
                    • 28.07.2010
                    • 47
                    • Nis

@painter Kazi mi kako da napravim uredjaj za merenje kolicine dobijenog hho.

THANKS

Comment

• singer
                      CBC Član
                      • 13.07.2010
                      • 29
                      • vrsac

Stavio sam 1 kasicicu soli na 2l cesmovace! Painteru nisi mi odgovorio dali si probao stenly mayer tehniku? Grozdo napuni flasu vode i stavi je u neko burence sa vodom, turi u flasu crevo i meri vreme.

Comment

• grozda_88
                        CBC Član
                        • 28.07.2010
                        • 47
                        • Nis

Pa da, hvala na savetu.

Imam jos jedno pitanje. Ako bi generator koristili za smanjenje potrosnje u autu, sta se desava ako izdvojimo samo cist vodonik (bez kiseonika) i da takav ide u motor??? (a kiseonik koji se dobije eventualno moze da se ubaci negde kod filtera za vazduh ali i nije neophodno).

Jel ima neke logike u ovome ili je to mozda losija varijanta.

Pozz

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Originally posted by grozda_88
                          @painter Kazi mi kako da napravim uredjaj za merenje kolicine dobijenog hho.

THANKS
                          Motes samo sa flasom kao sto kaze Singer,to se radi tako sto je prvo izbazdaris pa napunis vodom,okrenes naopacke u vecoj posudi sa vodom i onda moras da istovremeno ukljucis stopericu i ubacis crevo u flasu. Kad stignem postavicu slike ili snimak jednostavnog i jeftinog meraca kakav ja koristim,dosta je laksi za upotrebu nego obicna flasa i ruke su uvek suve! .

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Originally posted by singer
                            Stavio sam 1 kasicicu soli na 2l cesmovace! Painteru nisi mi odgovorio dali si probao stenly mayer tehniku?
                            So nije pametno koristiti jer dobijas bojni otrov a cini mi se i kiselinu,hlorovodonicnu. Bolje stavi sodu bikarbonu mada ni ona nije dobar elektrolit ali ajde,za pocetak,za eksperimente,moze da prodje. Cesmovaca takodje ne valja,prljas elektrode,samo destilovana. Nisam probao da napravim nista poput Stanley Meyera,trebalo mi je pola godine da ukapiram kako to radi! Ja mislim da je on previse zakomplikovao plus sakrio bitne detalje tako da je to tesko kopirati. ja razvijam svoje inovacije i uzivam u tome,poneku ideju pozajmim ali to su ipak moji izumi...

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by grozda_88
                              Pa da, hvala na savetu.

Imam jos jedno pitanje. Ako bi generator koristili za smanjenje potrosnje u autu, sta se desava ako izdvojimo samo cist vodonik (bez kiseonika) i da takav ide u motor??? (a kiseonik koji se dobije eventualno moze da se ubaci negde kod filtera za vazduh ali i nije neophodno).

Jel ima neke logike u ovome ili je to mozda losija varijanta.

Pozz
                              Ima logike ako ubacis cist vodonik,bez kiseonika, za novije automobile sa ubrizgavanjem. Na tome se upravo zasniva moj naj noviji uredjaj Nego,kako ces da odvojis kiseonik od vodonika?

Comment

• singer
                                CBC Član
                                • 13.07.2010
                                • 29
                                • vrsac

kako ti je prosao eksperiment sa mopedom? Dj podeli malo tvoja otkrica sa nama! pozdrav...............

Comment

Working...
                                X