HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by zeljko71
    Hvala Painter,

Znaci nastala vodena para ne smeta ni ventilima, karikama, svecicama itd... , kako je podnosi izduvni sistem ?

Sad si me malo zbunio sa bubbler-om, zar on nebi trebao da sluzi kao povratni vodeni osigurac da plamen nebi dosao do generatora, kakve on ima veze kao filter pare kako sam ja tebe razumeo ?

Zeljko
    Moze da ubrza propadanje auspuha,uglavnom zadnjeg lonca,to sam zaboravio da napisem,mada je pitanje bilo u vezi motora. Moglo bi se diskutovati i o propadanju delova motora kod pojedinih automobila ali samo ako su veoma velike kolicine hho,a toga nema. Babler ima tri funkcije,ako nisam zaboravio neku,: Sprecava povratni plamen u generator,s tim da na bableru treba imati ispusni ventil,da se ne osteti babler pri eventualnoj eksploziji; Sprecava isparenja od NaOH recimo,da ulaze u motor; Ubacuje malu kolicinu vode u obliku magle,ona ulazi u motor i poboljsava rad i korisni efekat motora.

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by hmisa
      Originally posted by painter
      Originally posted by singer
      U kom smislu mislite da ne znate sta cete sa njim?
      Nisam siguran kako bi naftna industrija i vlada reagovali ako pocnem da reklamiram uredjaj koji im smanjuje zaradu...

Pa naravno da bi se ljutili ali tako da se ne diže velika prašina.
      Pozz svima već sam pre sat vremena pokušao nešto pametno da kažem ali izgleda da moderatoru nisam bio po ukusu pa se izvinjavam. Evo me opet da Pomognem ako ikako mogu bilo kome ko zna manje od mene a mislim da znam dosta i da naučim nešto što ne znam a sigurno ne znam još više.

Pozz

Dobro dosao! I ja sam imao istu dobrodoslicu! Celog zivota se uci,svidja mi se kako razmisljas. Molim te napisi nam po neko tvoje iskustvo...potrosnja itd?

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Eh da,imam ja jos jedan razlog za cuvanje mog uredjaja...zastita patenta,naravno. Kada ga dobro zastitim ici ce u javnost,ne pre.

Comment

• hmisa
          Banovan
          • 02.11.2008
          • 36
          • Beograd,Vrčin

Originally posted by painter
          Eh da,imam ja jos jedan razlog za cuvanje mog uredjaja...zastita patenta,naravno. Kada ga dobro zastitim ici ce u javnost,ne pre.
          Hteo bih da te ispravim, ne može se patentirati nešto što je plasirano kao slobodan proizvod što su u principu i S.Meyer B.Boyce uradili.Ono što je for free to je for free do god nije nesto novo odnosno više od 30% različito ali u principu a ne u merama delovima materijala i td.
          Ne znam sta sve može da Vas interesuje ali mislim da je najbitnija stvar da dry cell radi i to dobro.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Pa vidis,kod nas su neki vec patentirali dray cell i wet cell i ako to nisu njihove inovacije. Valjda zato sto su to mali patenti i gleda se samo da li je kod nas to vec patentirano. Ali ja sam napravio nesto novo,takodje je elektrolizer ali ima resene sve probleme koje imaju drugi elektrolizeri. Efikasnost je takodje ogromna,veca nego kod B.Boysa brute force. U vozilima smanjuje potrosnju preko 50%. Nema potrebe za varanjem senzora i racunara u novijim vozilima. Dobro,nije fora samo u elektrolizeru,inovacija je citav sistem! Ulozio sam mnogo vremena i novca,zapostavljao i sebe i porodicu,i rado bih pokazao ljudima kako da naprave takav uredjaj za sebe ali ne dolazi u obzir da neko drugi patentira moj trud i pocne da proizvodi!!!!!!! A to bi se sigurno desilo. Doduse,cak i da nekome prodam uredjaj pa ga on nekako rasklopi sto nije lako bez ostecenja,tesko bi ukapirao kako radi,ali ipak... A hocu da ga komercijalizujem i taj novac ulozim u neka jos ozbiljnija istrazivanja. Eto,ako razumes...

Comment

• hmisa
              Banovan
              • 02.11.2008
              • 36
              • Beograd,Vrčin

Koliko sam shvatio uložio si svega mnogo i sad zadovoljan onim što si napravio hteo bi da u ovoj sredini ubereš plodove. Pa mislim da si veliki optimista. Ja bih iskoristio takvo znanje za početak sa ovim dokazanim stvarima a onda kao nadogradnji ili ti proizvod 1.1 ubacio to za šta kažeš da je bolje. Znaš pre pet godina sam bio neko vreme u Kini i tamo sam naučio da nije svaki proizvod za svaki trenutak, naime imaju razvijene proizvode za do komercijalnog trenutka ali su procenili da im nije vreme pa ih još čuvaju za trenutke kad se steknu uslovi. Ovo ovde okruženje još ne zna šta je hidroliza a kamo li šta su njeni proizvodi odnosno kako je motor sa unutrašnjim sagorevanjem u osnovi predimenzionisan i koliki su mu potencijali. Ono što nikom nije jasno kako sad odjednom postoji perpetum mobile pa ne postoji već se od viška stvorene energije taj višak usmerava za proizvodnju svog ekvivalenta. Moja ideja je da iz onog što je trenutno optimalno za ovaj prostor načini korist svima koji imaju volju da u to veriju. Sebe nikad nisam smatrao prosvetiteljem. Samo ako se u nešto veruje onda se to može ostvariti. Nagovarati nevernog je uzaludan posao. Naravno nisam ti otvorio oči ali ti je sad vidik sigurno čistiji.

Pozz

P.S. Nisam ja filozof i ako ovo liči na filozofiranje već sam se u životo imao prilike puno kaliti.

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Ma,slazem se. Nego,hoces li ti napisati neka konkretna iskustva,jesi li merio potrosnju,kakvi su rezultati...

Comment

• zeljko71
                  CBC Član
                  • 10.08.2010
                  • 17
                  • Indjija

Painter hvala sto pomazes drugima.
                  Kad smo vec kod bubbler-a, interesuje me jos:

1. Kako odrediti volumen bubblera naspram zeljene kolicine gasa, ili se proizvoljno odredjuje volumen ?
                  2. Kako i od cega najjednostavnije napraviti sigurnosni ventil
                  3. Nakon koliko vremena, odnono dali je uopste potrebno prazniti i menjati vodu u bubbleru?
                  4. Negde sam vidjao dva serijski spojena bubblera, zasto se to radi ?
                  5. Ima li kakvog uticaja temperatura vode u bubbleru na rad sistema ?
                  6. Obican bubbler ima dovod i odvod gasa, - vidjao sam ih sa tri creva. Cemu sluzi trece crevo, vraca li vodu nazad u generator ?

Zeljko

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

1.Bitna je visina,da bi imao dovoljno vode ali i praznog prostora da voda ne "iskoci". Mada hoce da iskoci i ako je preuzak a napravis vakum na usisu. Sto vise gasa po minuti to veci babler treba. Nemam neke odredjene dimenzije,osim da treba bar 10cm od vode do izlaznog creva.
                    2.Nesto poput onih za LPG uredjaje,ploca sa oprugom ili samo gumena traka oko cevi sa rupama. Dugo sam pravio samo sa providnom PVC folijom na cepu,cep izbusis,stavis parce folije i zavrnes cep.
                    3.Kazu da treba menjati,ja mislim da je dovoljno dosipati kad ispari.
                    4.Zbor vece sigurnosti kod jacih uredjaja,preko 20LPM,i zbog bolje filtracije gasa,ako varis s njim.
                    5.Bolje da je hladnija da zadrzi vodenu paru ako je ima,u principu nebitno.
                    6.Ne znam sta si video? Mozda cev ili crevo za kontrolu nivoa na neprovidnim bablerima ili mozda to i nije bubler nego rezervoar,on ima tri creva,elektrolitska tecnost kruzi termosifonski i pod pritiskom gasa a gas se u rezervoaru odvaja i izlazi napolje. Generatori imaju rupe pri dnu i na vrhu...

Comment

• singer
                      CBC Član
                      • 13.07.2010
                      • 29
                      • vrsac

Pozdrav hmisa! Painter, covek koji se bavi ekologijom hoce da profitira... Hmisa kazi nam jel imas slicne ambicije! Ako ih nemas podeli neka iskustva sa drugima! POZ....

Comment

• zeljko71
                        CBC Član
                        • 10.08.2010
                        • 17
                        • Indjija

Painter, molim te:

1. Daj mi smernice kako da napravim mali HHO brener, odnosno sam gorionik.
                        2. Objasni mi sta je curenje struje kod generatora.

Zeljko

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

1. Nadji diznu,sto manju,o,3 do 0,5mm,to moze da bude i igla za inekcije ali brzo propadne jer su joj tanki zidovi pa izgori. Nije losa dizna od CO2 aparata o,6mm ili od nekog karburatora,snadji se. Celik ili mesing su dobri materijali. Dizna od CO2 je bakarna pa se brzo greje ako je mali protok gasa. Ako uzmes CO2 diznu,navijes je u odgovarajucu metalnu cev,na drugi kraj cevi navuces crevo i to je to! Ako imas mali ventil ugradis i njega da stelujes protok. Obavezno ti treba na crevu i blokator povratnog plamena.
                          2. Struja treba da "putuje" od plus elektrode do najblize minus elektrode. Ako svaku elektrodu povezes na struju onda nemas curenje(zavisi od modela!) ali takav generator je veoma neefikasan. Zato je bolje praviti takozvane "izolovane celije",gde struja ima vezu samo na prvoj elektrodi i poslednjoj,jedan plus i jedan minus. One izmedju nazivamo "neutralnim". Onda se struja prenosi preko elektrolitske tecnosti sa elektrode na elektrodu. Ovim se dobija velika energetska efikasnost jer je skoro sva struja usmerena na razdvajanje molekula vode a ne na grejanje vode. Takodje dolazi do usmeravanja elektro magnetnih sila sto pospesuje ceo proces i stvara energetski jaci vodonik. Da bi takav generator bio jednostavniji i jeftiniji neko je smislio dizajn sa rupama za kruzenje tecnosti i izlazak gasa koji je trenutno najpopularniji u svetu,poznat je kao "dry cell",sto je pogresan naziv ali opste prihvacen. Medjutim,kroz ove rupe malo "curi" struja pa mu smanjuje efikasnost. "Curi" tako sto kroz rupe "preskoci" prvu plocu i ode na drugu,ili cak sve do poslednje,samo malo manje. Onda vise nije isti napon i struja na svakoj celiji (izmedju dve najblize elektrode) nego negde vise,negde manje,uredjaj vuce vise struje nego sto mu treba ali trosi je na grejanje a ne na elektrolizu itd...

Comment

• singer
                            CBC Član
                            • 13.07.2010
                            • 29
                            • vrsac

Ja sam napravio brener od hemiske olovke a dizna ventil od bicikla. Blokator sam napravio od zice za sudove i odlicno funkcionise .

Comment

• zeljko71
                              CBC Član
                              • 10.08.2010
                              • 17
                              • Indjija

U redu, jasna mi je konstrukcija brenera.

1. Nije mi jasno kako celicna zica sabijena u telo brenera, u jednom smeru zaustavlja povratni plamen a u drugom propusta gas.
                              2. Pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=GRz0a2qiCtc , gas je generisan pomocu struje i magneta ???
                              - kakvi su vasi komentari ?

Zeljko

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by singer
                                Blokator sam napravio od zice za sudove i odlicno funkcionise .
                                Ako ovako nešto napišeš moraš jako da to pojasniš, to nema veze sa mozgom i neko može da nastrada. Blokator mora da blokira inače bi se zvao žica za sudove.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X