HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikelandjelo
    CBC Veteran
    • 07.09.2010
    • 130

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

sistem se zagreje i onda drži temperaturu...do 60 stepeni...sud hladne vode i sve rešeno....i još uvek gori
    Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Mikeloandjelo, opomenut si pre neki dan, ako ti nije dovoljno ima i drugih načina da se spreči spam na temi. Imaš dobru volju pa činim ustupak i ponovo te zamoljavam da smanjiš pitanja na koja već postoje odgovori, da ne govoriš ljudima da nemaju pojma jer iz tvojih pitanja i ja koj ise time ne bavim vidim da nisi u toku itd... Dobra volja je jedno a znanje je drugo. Tema je jedna od kvalitetnijih na forumu i neću dozvoliti tebi ili bilo kome drugom da kvari.

Tema je suviše kompleksna, ima mnogo načina i pravaca kojima se dobija krajnji rezultat, neko se bazira na ovome a neko na onome, u prednosti su oni što eksperimentišu sa svim i svačim ali ih ometaju stalna elementarna pitanja a da ne govorim o tome da ćeš naći rešenje do večeras samo što nije a hiljade ljudi širom sveta rade na tome i nema rešenja bar ne lako prilagodljivog u šupa (garaža) uslovima.
      Ovo sve pišemi zbog drugih, uključite se ali ne smarajte sa prostim pitanjima a da pre toga niste ništa pročitali na temu ili odradili nešto.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• qwisko
        CBC Veteran
        • 10.07.2009
        • 124
        • Beograd
        • 406

To je ok, ali ne znam koliko ti je prakticno za montiranje u kola. Veruj mi da nemam nista protiv tvog rada, cak i mislim da treba sto vise ljudi da se pozabavi ovime, da razmenjujemo iskustva i usavrsavamo uredjaje. Na greskama se uci... svojim i tudjim .
        Meni je prvenstveni cilj da napravim sistem za centralno grejanje, tako bih sebi smanjio troskove ohoho... vec sam pomenuo da je jedino sto me brine visoka temperatura plamena, koja bas i nije za velicinu kotla za centralno grejanje koji ja posedujem. Moracu da narucim u inostranstvu diznu za gas za moj kotao (problem je sto kod nas to nema ), pa onda da probam bez ugradnje u kotao sta ce se desiti. Mozda se i bude culo u okolini kad budem probao

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

Dora ja jesam napravio , i izneo rezultate ,pročitao sam sve ko je šta radio i kako , pitanja su bila vezana za ono gde niko nije pomenuo to šta pitam , ničiju temu ne spamam ... pogledaj malo postove unazad.Nisam rekao "nema pojma" nego nema predstavu ... nikog nisam vređao ... niti imam namere ... na putu sam nečeg velikog...i nemam namere da raspravljam oko bilo čega.Ako misliš da su moji postovi loši izbriši ih nemam protiv jer će bar oni koji su ukapirali veličinu energije koju sam dobio da se bune.Drugo "tip garaže" kod mene ne postoji jer imam mini laboratoriju kući ... i ništa ne radim napamet.U svakom slučaju hvala za upozorenje.

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Mikelandjelo, ja cu nesto kao nepristrasan posmatrac i obozavalc ove teme, za koju je u pocetku bila borba da opstane, a sada je jedna od jacih na forumu. Budi siguran da Dora cita sve pazljivo, ali ovde je osnovni problem sto se u komunikaciji oseca izvesan negativan naboj. Hocu reci da mora malo intelektualnija komunikacija da bude. Ja te inace jako podrzavam u tome sto radis, i uvek zeljno iscekujem rezultate.
            Long Live CBC!!!

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

Koja crna negativna komunikacija ... pa sve šta sam i kako sam uradio i šta sam dobio izneo sam ... ne očekujem ništa za uzvrat...nikakva mi korist od toga ne treba...niti imam bilo kakvu lošu nameru...takođe sada kada odradim ceo projekat i dobijem nekih 6l u minutu u najgorem (do sada po merenjima) slučaju takođ ću izneti rešenje...koje će vući oko 30 A do min 24A ...jedino šta me muči je trajnost akumulatora a to ne mogu nikako da izmerim osim da ga pustim da radi.Interesantna stvar je da u elektrolizi kod mene nastaje voda iz hemikalija u akumulatoru .

Comment

• qwisko
                CBC Veteran
                • 10.07.2009
                • 124
                • Beograd
                • 406

Naravno da nema negativne komunikacije. I ja sam hteo samo da se posavetujemo.
                Ovo sto si naveo je interesantno. Kad zavrsis sve, nadam se da ces nam reci kako si to izveo. Posto si do sada samo rekao da koristis stari akumulator, cesmovacu i sodu-bikarbonu

Comment

• Mikelandjelo
                  CBC Veteran
                  • 07.09.2010
                  • 130

Naravno da ću reći sve kako sam i u prvom postu rekao.

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

A posle svi na
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Mikelandjelo
                      CBC Veteran
                      • 07.09.2010
                      • 130

Može , ali samo ako izdržim , bez posla i ja i žena a 2 deteta .... da radim ovo ne bi nikad napravio pa se ne zna šta je gore a šta bolje .... fale mi glupe male pare za neke stvari ...ali šta je tu je

Comment

• Mikelandjelo
                        CBC Veteran
                        • 07.09.2010
                        • 130

Kada bi i painter dao svoj sistem javno kao ja..i kada bi smo iskombinovali (palo mi na pamet pre neki minut ----- moram da nabavim kapu ) mislim da bi smo dobili jako efikasan sistem.

Comment

• alexa05
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2006
                          • 1769
                          • Smederevo
                          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ma painter je je uvek tu za diskusiju, ne sekiraj se. Nego mene vise brine pera zdera sto se ne javlja Da nema neke veze onaj meteorit sa njegovim istrazivanjima Da nije ta kamencuga ispaljena iz njegovog dvorista, to me brine
                          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• qwisko
                            CBC Veteran
                            • 10.07.2009
                            • 124
                            • Beograd
                            • 406

@painter je dosta slikovito opisao sta je sve do sada radio, i zahvaljujuci njegovim savetima napravio sam generator koji je dosta uspesan u proizvodnji HHO. Doduse, brzo procuri zbog losih materijala od kojih sam ga napravio, ali generalno njegovi saveti ovde su dosta precizni i vode u dobrom pravcu. Neke detalje najverovatnije nije izneo, sto je i razumljivo, ipak je utrosio dosta vremena i novca da usavrsi svoje ''cedo''
                            Pera zdera je krenuo na drugu stranu i on ''puca'' visoko., sto apsolutno podrzavam. A stvarno ga nema vec neko vreme

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Baš kako je qwisko rekao! (U vezi "Mikelanđela").
                              Veoma zanimljivi rezultati (doduše još bez detalja) obzirom na korišćeni sistem.
                              Da se ne vraćam unazad, samo bih podesetio da ti je painter već rekao da je bolje koristiti NaOH kao elektrolit (o čemu smo se pre "desetak strana teme" lako usaglasili).
                              Soda bikarbona je dobra samo za početak pre svega zato što je prilično bezopasna. Zaista ne samo u teoriji nego i u praksi ne daje neke dobre rezultate (kao el.hem. sistem je malo komplikovano pa ne bih detalje). Čak je i obična kuhinjska so bolja jer daje veću provodnost elektrolitu. Nepovoljno je što se razvija hlor, mada pri manjim strujama (zapravo gustinama struje) u maloj meri, toliko da nije zabrinjavajuće; za konačni sistem nije primenjivo i ne bih preporučio. Rad sa 20% NaOH može biti opasan ali o tome je već pisano na forumu (i u ovoj temi), zaštitne naočare pre svega!

Painter,
                              svidelo mi se ono za Exxon Mobil. doduše imaju bar milion puta veći fond ali nije sve u parama. Naročito je potvrda da tu nečega ima to što nema detalja. Ima i malo kontroverznosti, pričaju o "generatoru vodonika" ali na videu ima i rezervoara za isti. E sad, da li je to za proizveden ili je sistem zapravo kombinovan deo H2 se proizvodi a deo skladišti (slično CNG-u) teško je reći.
                              Zapazi zadnju rečenicu "inženjerke" da se upotrebom vodonika (izbacio sam ekologiju) štedi 80% energije (ili goriva, svejedno; zapravo "fuel economy" šta god su time mislili).
                              Kako god to ili nećemo videti (skoro) ili će da KOŠTA, nema razloga da se ne nastavi čak bih rekao da je ovo dodatan razlog (druga ili treća kompanija na svetu, i prva naftna, se bavi istim ili sličnim, treba li još nešto reći?).
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Kao sto vec rekoh u nekom ranijem postu,ne krijem detalje mog izuma zbog vas vec zbog ljudi koji su u poslu s ovakvim uredjajima,ne zelim da oni naplate moj trud!A citaju ovu temu,i nasi i strani. Pa ni sam nemam nameru da pravim takve uredjaje,pravicu neku "prelaznu" varijantu jer jednostavnost puta cena puta rezultat jednako uspeh. Za smanjenje potrosnje i onako nije toliko bitno da li na 10A dobijas 1l ili 2l gasa vec neke druge stvari.
                                Mikelandjelo,svi su ovde (ukljucujuci mene) zbunjeni tvojim postovima. Budi malo umereniji,nemoj ocekivati da odjednom shvatimo i prihvatimo to sto pises. I mene neki jos uvek gledaju "ispod oka" zbog mojih izjava. Sam si rekao da treba vremena da proveris neke stvari,nemoj ocekivati da ce ti forumasi poverovati pre nego ti sam sebi. Polako,samo polako. Ljiudi se plase promena,sigurno je sigurno.
                                Qwisko, za onaj kotao centralnog grejanja,pa to je isto kao s kolima. Slobodno pusti hidroksi gas unutra,za pocetak tako da ne "udara" direktno u neki deo kotla. Javi rezultate(meri bar vreme rada gorionika ako ne mozes i potrosnju,i hidroksi obavezno gasi kad se iskljuci gorionik. Meri kolicinu hidroksi gasa i potrosene wate. Gledaj izduv ako mozes i izmeri gasove? Posle me zovi da malo "unapredimo" kotao.
                                Expendable,slucajno ili ne,EXXON-ov sistem je upravo zamisljen kao i moj,onaj za koji sam rekao da ide preko 50% smanjenje potrosnje. Ali naftasi su veliki igraci,smisljaju nesto veliko,siguran sam! Uskoro ce pola sveta "provaliti" kako da se jeftino vozi,a oni ce to zaustaviti i jos ce im narod aplaudirati(zato sto ce se predstaviti kao spasioci prirode,preci ce na novu zelenu tehnologiju a zabranice "homemade" sisteme zbog "ekologije i bezbednosti")

Comment

Working...
                                X