HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Svi koji misle da Painter preteruje (mogu naći i dokumentovano) trebali bi da se sete da PARNI AUTOMOBILI nisu bili uništeni zbog nekonkurentnosti, loših prerforansi i (pogotovu) troškova, već PRVENSTVENO zbog administrativnih (zakonskih) odredbi koje su nalagale izuzetne mere bezbednosti (zbog kotla) koje su koštale. Opravdano? Ma, kakvi! Mere bezbednosti su onda morale da budu i za benzinske motore (na istom nivou) ali nisu ... Što je još zanimljivije jedini opasan slučaj je bio u trkačkom automobilu gde čak i nije bilo žrtava (koliko je kasnije samo poginulo u F1 i drugim takmičenjima, setite se požara gde je Lauda jedva izvukao glavu, sedamdesetih a bilo je i žrtava) a jeste eksplodirao kotao.
    Šta tek mogu da izvedu da "softificirano" izbace iz igre male firme (čak i Peru a kamoli druge).

Uzgred,
    Kada Painter kaže Mikelanđelu "samo polako" to me neodoljivo podseća na scenu kada vanzemaljac kaže zemaljkom genijalcu (film i knjiga "Kontakt") da sve ide u malim koracima. Jako mi se sviđa.

P.S.
    Parni automobili su se u USA zadržali do II svetskog rata.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Ma,parna masina je zakon! Ljudi malo znaju o tome,uglavnom zamisljaju cadjavog cikicu kako lozi ugalj u lokomotivi... Cak i u ono vreme bilo je dobrih modela a zamislite da se usavrsavala!! Ona je najpoznatiji predstavnik masina sa spoljasnjim sagorevanjem koje su inace efikasnije od masina s unutrasnjim sagorevanjem. Ali i to je protiv prirode. Svako sagorevanje je protiv prirode. Tehnologija koju zemljani koriste prljava je,opasna,unistavajuca. Tehnologija koja postoji na zemlji ali nije upotrebljena (skuplja prasinu po patentnim zavodima i sefovima mocnika) u odnosu na ovu upotrebljenu je nekoliko hiljada godina ispred! U procentima se to ne moze ni iskazati! Mislite da preterujem? Godinama sakupljam informacije i dobro sam razmislio o tome.
      Mislim da ce za pocetak da se uvedu SUS motori na vodonik ili onaj EXXON-ov sistem (da se ne bace SUS motori,jos ne),ALI: vodonik ce se dobijati uglavnom iz NAFTE u rafinerijama znaci dodjes na pumpu i sipas vodonik ili u slucaju exxon-a sipas benzin u auto a benzin ide u reaktor u kome se odvaja vodonik koji se prvo skladisti a potom uvodi u motor gde sagoreva.Ovo je bezbednija varijanta jer su rezervoari na mnogo manjem pritisku. Mada postoji i tehnologija rezervoara koji "upijaju" vodonik pa su bezbedni kao i prazan rezervoar! Nasli su nasin da tu tehnologiju zabrane jer "od istih materijala moze se napraviti homemade bomba a terorizam je danas velika pretnja covecanstvu" ??? Znaci,nemojte se nadati da ce koristiti elektrolizere i vodu! Ako to i urade,voda ce biti preskupa,pola planete ce pomreti od zedji a ostatak ce ratovati oko prava na vodu...sto njima i nece biti bez koristi
      Eh da,gorive celije ce (po meni) doci kasnije...

Comment

• Pera Zdera
        CBC Član
        • 24.09.2010
        • 68
        • Novi Sad

Ma painter je je uvek tu za diskusiju, ne sekiraj se. Nego mene vise brine pera zdera sto se ne javlja Da nema neke veze onaj meteorit sa njegovim istrazivanjima Da nije ta kamencuga ispaljena iz njegovog dvorista, to me brine
        Jos uvek cekam na "diznu" iz Nemacke. Pratim sta se desava na forumu ali trenutno nemam novosti.
        Moj sistem je potpuno drugaciji nego ovo o cemu se trenutno diskutuje - sve se desava u "letu" i bez klasicne elektrolize.

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Evo poneki savet: ko je veoma zainteresovan za temu,kada pregledava postove neka zapisuje bitne stvari. Na kraju kada rezimira ako se nesto ne podudara (recimo ja sam pre par meseci rekao jedno a sada drugo) neka pita samo to,da se pojasni.Normalno je da se potkrade poneka greska ili da se shvatanja menjaju,ili da nesto zavisi od slucaja do slucaja,nista nije fiksno,itd. Tako ce mu biti lakse da eksperimentise itd. Vec je bilo previse slucajeva da ljudi pitaju vec rezimirane stvari a verujem im da su procitali sve postove jer i meni se desi da se mucim oko nekog "problema" a onda prelistam svesku i nadjem da sam taj problem VEC RESIO pre nekoliko meseci ali sam zaboravio na to! A pogotovu kad neko ko se slabo razume u materiju cita postove na forumu,mogu misliti kako je. Ono sto nije svakodnevna rutina brzo se zaboravlja...nesto vise nesto manje. To je odbrambeni mehanizam mozga,kad bi sve pamtili brzo bi se "popunila memorija". Zato treba zapisivati.
          Ja sam u ovu pricu usao tako sto sam danonocno visio na internetu i zapisivao. Onda sam uporedo poceo eksperimentisati,poceo sam s dve zice,pa dva lima itd. Sve po redu. Mozda neko moze brze i bolje,i upravo mi je cilj da pomognem vama da preskocite taj deo s prostim eksperimentima i da odmah pravite takozvane "HHO generatore" i da se vozite! Ko hoce da eksperimentise moze uvek,ako voli i speman je na "ulaganje". Morate shvatiti da su kompromisi uvek u igri. Savrsenstvo je umerenost a ne preterivanje. Jedan dobar elektrolizer treba da ima vise prosecno dobrih osobina (ukljucujuci cenu) a ne jednu odlicnu osobinu. Ja sam gresio u tome pa vam zato to naglasavam.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Originally posted by painter
            Originally posted by milangru
            @Pera Zdera

Ako imas stojadina na tng mozes ovako da probas
            skines filter za vazduh, ispod njega otvoris karburator.
            tamo ces naci mali prelivni sud sa plovkom( kao plovak na wc kotlicu) I 2 dizne. onu gornju zacepis sluzi za dovod góriva na vecim obrtajima. onu donju treba da smanjis na meru spram koje hoces da ti kolicina vode udje u cilindre.kada to zavrsis posto je prelivni sud bio suv jer si vózio na tng , sipas vodu u prelivni
            sud sve vratis kako je bilo i palis na tng ,nikako na benz. ako vodu i ne zapalis u čilindrima a uspes daw je pretvóris u gasovito stanje povecao si joj zapreminu 1800 puta.srecno i javi se ponekad da idemo u zezanje
            Dobra ideja ali ima jedan problem: voda ce iz karburatora izaci cim zaverglas a potrebno je da izadje kad se motor zagreje. Ovo resite i...
            Izgleda da sam pogresio: ler dizna treba da se zacepi i problem je dopola resen! Radna dizna sprica samo kad je leptir otvoren jedino sto bi auto trebalo zagrevati u leru... Takodje ono busenje rupe u karburatoru ne zahteva elektro ventil jer ce voda poteci samo na visim obrtajima kad je i najpotrebnija.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Originally posted by painter
              Pa jes,to je logicno! Trebalo bi staviti po jedan na svaku granu,pre usisnog ventila za pun efekat. Ali ako nisam umislio nego auto sad zaista ide mnogo bolje..??
              Sutra cu probati da ugradim isparivac acetona.
              Imam pitanje: Kazu da ako imas senzore poput MAF,MAP,LAMBDA...,ne moze se ubrizgati voda ili vodena magla u motor. Navodno zato sto ti senzori registruju kiseonik. E sad,kako registruju kiseonik kad je on vezan u vodi,nije odvojen??? Meni to nema smisla..
              I tako ja sam sebi odgovaram... Problem je samo u lambda sondi koja ne registruje kiseonik( zapravo) nego registruje promene temperature! A visak kiseonika ili voda u motoru spustaju temperaturu. Kiseonik valjda tako sto se veze s ugljenikom pa gradi CO2 a on "hladi" a voda tako sto oduzima toplotu motora i menja agregatno stanje... tako sam to "shvatio".

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Razmislio sam i o sestovalentnom hromu. Da,definitivno ga nema (ili jedva malo) u pulsno - rezonantnoj elektrolizi jer se cepanje molekula H2O odvija negde na pola puta izmedju dve elektrode a ne na elektrodama,tako da kiseonik ne moze da odreaguje s hromom iz prohroma.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Originally posted by Dora
                  I sad, jel smemo mi ovo da čitamo ili ne? šalim se naravno
                  E,jos jednom,ovo je najbolja sala na forumu! Treba je negde postaviti da se ne zaboravi! Samo Doro nisi trebao napisati da se salis,bio bi bolji efekat,hehe. Stalno se iznova smejem..
                  Inace mislim da je izraz "teorija zavere" smisljen kao psiholoski efekat kojim se upravo razbijaju ideje o velikim zaverama,pa to sve zvuci kao nesto preterano i odbojno. U stvari to je jednostavna i odavno prisutna glad za vlascu i novcem,a onaj ko ima vlast i novac lako ce napraviti jos vise vlasti i novca... Jedan ljudski zivot ili hiljade zivota njima nije nista naspram lazne moci koju poseduju. Ova dorina sala upravo bi mogla opisati sta se zbiva negde u podsvesti ljudi ispranog mozga...

Comment

• Pera Zdera
                    CBC Član
                    • 24.09.2010
                    • 68
                    • Novi Sad

Steta sto se niko nije ozbiljnije zainteresovao za ponudjeni Open Source projekat.

Koliko dobro se razumemo u elektroniku i programiranje toliko nemamo pojma o SUS motorima pa nema sanse da ista pametno mozemo prakticno da uradimo po tom pitanju.
                    Ako neko ima vremena (i, naravno, prakticnog znanja a ne samo dobru volju kao mi) predlozio bi da pokusamo da prepravimo benzinski motor koji pokrece generator (2KW) da umesto benzina koristi vodonik (ili daj boze HHO) i vodu (uloga vode je samo da ekspandira i potisne klip).

Nismo nesto prebogati ali bi mogli malo da investiramo u ovu ideju. Ako je neko zainteresovan i ima vremena, znanja i radionicu neka se javi sa konkretnim predlogom.

Comment

• Mikelandjelo
                      CBC Veteran
                      • 07.09.2010
                      • 130

Ako zapošljavate za stalno ja imam vremena.
                      Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• mishop
                        CBC Početnik
                        • 18.11.2010
                        • 6
                        • Beograd
                        • Golf

Odavno sam razmisljao, ali sada imam i gdje da ugradim pa cu polako da krenem da sklapam.

Par stvari biće od koristi.

1. Voda, tačna formula vode još nije poznata, samo statistička 99% h20, medjutim u tragovima ima svega, Amri su bili obecali da ce da izbace formuli, medjutim nisu. Varijacije vode zato omogućavaju razne neobične manifestacije.

Ovo pišem zbog skeptičara i tvrdnji da se ne može dobiti energja iz ničega.

2. Elektroliza na maloj snazi je uslovno moguća. Neko je bio prošle godine objavio rezltate da je našao frekvecu i oblik implsa na NMR(nuklearnoj magnetoj rezonanci), ali se ućutao (kako zašto?), da li je stvarno radilo ne znam.
                        Ako nekome trebaju šeme za NMR mogu da pošaljem da se igra, ali mislim da je suludo a nije ni jeftino. Potreban je jak magnet ~1T i dobri mjerni uređaji.

Pošto ste bar tri koplja u istraživanju od mene ja bih se rado pozvao kod nekoga da vidim kako funkcioniše u praksi, pošto su moja saznanja uglavnom teorijska.

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Pero,nije to nista komplikovano. Odradite paljenje za taj agregat,napravite nekakav razvodnik paljenja da ne baca varnicu stalno nego samo kad treba(ukloniti varnicu viska). To uradite (recimo) mikro prekidacem ili senzorom (halov efekat) i neodijum magnet na nekom pokretnom delu(klackalici,radilici,...) Paljenje se presteluje,kazu 19* unazad (8* pre GMT). Hladjenje motora iskljucite. Eh sad,ne mora se dirati ugao paljenja a mozda ni varnica viska ako u motor uvedete vodenu paru (iz izduva recimo),ona ce smanjiti eksplozivnost praskavog gasa. To je radio S. Meyer. Ubrizgavanje vode bi valjalo resiti delom preko senzora za temperaturu. Mali je to motor,mozda bi bilo dovoljno samo s vodenom maglom,ultrazvucnim ovlazivacem ili kompletan usis(vazduh) provuci kroz vodu da bucka (babler). Uglavnom je sve vas posao,a za mehaniku vam se vec ponudio DJ DRAGON,radi i ugradnju plina i klikeras je,i to je bas ono sto vam treba. Mogu i ja uskociti ako zatreba. I MIKELANDJELO se ponudio ali verovatno nije procitao da imas ceo tim elektronicara...

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Eee,Pero,pa tek sad ukapirah sta si napisao u poslednjoj recenici! Ako hoces daj agregat,u moju ili dj dragon-ovu radionicu(prvo nek se on izjasni da li hoce,bez njega ne bih ulazio u projekat),odradicemo elektrolizer ili vodonik iz hemijske reakcije H2O+NaOH+Al i usis i sve sto treba i nacrtacu vam sta da odradite od elektronike(ili sami smislite,ja imam ideje koje nisu profi,a imam i seme skinute s interneta). Ako ces sve da finansiras onda cemo lakse naci vremena,a i nisu veliki troskovi osim ako bude nezeljenih kvarova motora.

Comment

• dj dragon
                              CBC Član
                              • 02.10.2010
                              • 18
                              • kaludjerica

pa ja sam tu mogu da pomognem ali je bitno da znamo da li je taj agregat 4t ili 2t kod ovog drugog tj.2t mislim da je nemoguce prepraviti ga na bilo sta sto usebi ne sadrzi procenat ulja za podmazivanje . da sad ne objasnjavam kako 2t motori rade.

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Naravno da mora cetvorotaktni. Ako taj motor ima stotinak kubika trebace mi 200W za elektrolizer znaci da ostaje 1800W besplatne el. energije! Tako kaze racunica... Ako Pera nece ja cu kad tad to uraditi,pa cete videti. Mada sam vec trazio da neko donira agregat itd pa nista. Jedino sto sam dobio su dve boce od LPG-a,od dj dragon-a.

Comment

Working...
                                X