HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivans023
    CBC Član
    • 18.11.2008
    • 54
    • Kumane

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Čitao sam da je jedan naš naučnik pravio dvadeset puta efikasnije (brže) gorivne ćelije tako što je koristio leguru platine i hroma, ako se ne varam. Pošto je to hrom, onda nije daleko od prohroma
    Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Nadji taj clanak,trebace... ili ime coveka.

Comment

• genie_m_1984
        CBC Član
        • 01.12.2010
        • 12
        • Novi Sad

Da li neko zna gde u Novom sadu mogu da kupim prohrom?
        Jedino što sam našao je FauM ali oni prodaju samo table od 1000x2000mm a meni toliko ne treba (niti imam kako da donesem niti gde da smestim toliko parče)
        meni bi trebalo 750x600mm

Comment

• Ivans023
          CBC Član
          • 18.11.2008
          • 54
          • Kumane

U vezi gorivnih ćelija:
          http://www.vreme.com/cms/view.php?id=488829 i i ovo
          Nisam dobro zapamtio. Platina i nikl su u pitanju...
          Srećno drug
          @genie_m_1984, koliko znam, svi prodaju na table. Proveri ako imaš nekog u nekom brodogradilištu. Mislim da oni koriste prohrom u brodovima.
          Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• halo
            CBC Član
            • 31.07.2010
            • 60
            • Kruševac

Drugi članak u vezi gorivnih ćelija istih autora:
            Code:
            http://www.astronomija.co.rs/nauka/fizika/2740-kuna-elektrana-u-friideru.html

Comment

• halo
              CBC Član
              • 31.07.2010
              • 60
              • Kruševac

Uz pomoć Sunčeve svetlosti (solarne enerije) iz vode je moguće izdvojiti vodonik:

Code:
              http://www.astronomija.co.rs/nauka/fizika/1229-sunce-voda-gorivo.html

Comment

• joja
                CBC Član
                • 01.12.2010
                • 27
                • Zemun

Sta reci. Dva dana citam ovu diskusiju. Svaka pohvala. Ja sam ne znajuci da postoje ovolika iskustva, prosle nedelje, a posle malo sunjanja po netu, porucio system iz USA http://www.hho2u.com/HHO_DRY_CELL_Home.html od 21 ploce za napon od 24 V. Ukratko shvatio sam I pre citanja ove diskusije da se moze lako napraviti ali da ce veliki problem biti kvalitet materijala, ploca, gumica, prikljucaka I sl. Posto sam sklon da Grumfujem,( a nebi da mi bas sve odmah procuri ili nedajboze pukne u brodu), odlucio sam da porucim gotovu stvar gde mi se cini da je sve reseno,a posle mogu to I da kopiram ..za auto itd. Ljudi sa hho2u sajta su se stvarno potrudili da sve objasne I kupili su me jasanim i pozitivanim pristupom. Elem I normalni su sa cenama ( uslovno receno 259$ tj oko 200€ za sistem od 21 ploce na 24V ) u odnosu na druge ponude cini mi se ok, pod uslovom ako radi ono sto pise ) .

Instaliracu ga na brod tj brodski dizel motor od 75KS pa cemo videti efekte.

Ako je neko od ostalih Grumfova zainteresovan da pogleda I prouci uredjaj i mozda skine neko resenje, kad dodje, nek se slobodno javi na pp. Ja sam u Zemunu. Ocekujem ga za desetak dana.

Razmisljam u smeru da se electrode prave od ploca Titanijuma a prekrivene Platinom. Ne pricam bas napamet jer imam neka iskustva a imam I neku kolicinu Pl u prahu, koja mi je ostala kada sam radio aktivnu katodnu zastitu na brodu.

Jos jednom cestitke inadam se da cu ubuduce dati konstuktivan doprinos

Comment

• Mizika
                  CBC Početnik
                  • 02.12.2010
                  • 3
                  • ~Novi Sad

Pozdrav narodu koji je pokrenuo ovu temu

Najzad ova tema da se ozbiljinje shvati i ovde u Srbiji. Posto vidim da je tema iole ozbiljnija imao bih i ja nesto da dodam. Posto ne znam kako da prikacim fajlove na ovaj forum morace te da zatrazite da vam posaljem mail-om ili da ih skinete sa neta:
                  wfc_files.zip
                  waterfuel_aug_08.zip

Cela prica moze da krene sa ovog klipa http://www.youtube.com/watch?v=2vzTzqpp ... re=related - ima devet nastavaka.
                  Naime Ravi je pokusao da kopira HHO reaktor od Stan Mayer-a (mislim da ne moram da objasnjavam ko je ovaj inovator) i misli da je uspeo u tome, zapanjicete se s kojom strujom je uspeo da dobije izvesnu kolicinju HHO. Postupak pravljenja reaktora ima u ova dva fajla.

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Ispod dela gde pises tekst, imas "meni" koji se sastoji od dva dela "opcije" i "posalji prikaceni fajl".
                    Nadam se da ces sada uspeti da attachujes fajlove.

Comment

• Mizika
                      CBC Početnik
                      • 02.12.2010
                      • 3
                      • ~Novi Sad

Ok zahvaljujem se na objasnjenju al nesto nece da mi ide update, stalno mi izbacuje gresku. Posto sam ovde nov ne znam koliki je max velicina fajla koji mogu poslati. Posto su oba zipovana jedan je 40Mb a durugi je 95Mb untra ima svega i svacega tako da vam savetujem da to nadjete na netu jedan od fajlova je i ovo mislim da ce vas zainteresovati: http://waterpoweredcar.com/pdf.files/D14.pdf

Comment

• geiger
                        CBC Član
                        • 12.08.2005
                        • 25

Prvo ovo

a, onda ovo

P.S. Znam da se tema zahuktava...ali svima savetujem oprez...
                        Pozdrav svima

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Posto sam ovde nov ne znam koliki je max velicina fajla koji mogu poslati
                          Ja nisam siguran da ijedan forum dozvoljava fajlove te veličine sem ako nije specijalizovan za to. Moraš negde okačiti pa dati link ili dati link gde si skinuo. Zamisli da stotinak ljudi krene da skida fajl od sto mega....Jesmo jaki ali nismo jutuba ili gugla...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milangru
                            CBC Član
                            • 25.10.2010
                            • 34
                            • Novi Sad

Evo ideja za one koji misle da mogu da proizvedu previse hho gasa.
                            Ako neko uspe da proizvede preko 300lpm hho gasa , mozda bi trebao da uradi sledece:
                            1. Postojeci lpg sistem porpuno da isprazni
                            2. poveze svoj hho sistem sa bocom od lpg-a, i sa svojim gasom puni istu
                            3. Postavi na bocu presostat( elektrtoventil koji ce ukljucivati i iskljucivati relej na hho elektrolizeru) koji ce drzati pritisak u boci i sistemo na oko 5bar.
                            4. Podesiti svoj lpg isparivac tako da daje potrebnu kolicinu gasa u motoru.

Teoretski tako to mora da radi samo jos da proizvedemo 300lpm hho gasa.
                            www.sitans.iz.rs
                            Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• Ivans023
                              CBC Član
                              • 18.11.2008
                              • 54
                              • Kumane

Mislim da gasa nikada nije previše, naročito ako se koristi pwm. Sakupljanje gasa u bocu može biti veoma opasno. Ne bih to radio ni za koje pare.
                              Ja još tražim izolatore za moju ćeliju. Imam jako malo nemetala u skladištu i radionici

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Originally posted by milangru
                                Evo ideja za one koji misle da mogu da proizvedu previse hho gasa.
                                Ako neko uspe da proizvede preko 300lpm hho gasa , mozda bi trebao da uradi sledece:
                                1. Postojeci lpg sistem porpuno da isprazni
                                2. poveze svoj hho sistem sa bocom od lpg-a, i sa svojim gasom puni istu
                                3. Postavi na bocu presostat( elektrtoventil koji ce ukljucivati i iskljucivati relej na hho elektrolizeru) koji ce drzati pritisak u boci i sistemo na oko 5bar.
                                4. Podesiti svoj lpg isparivac tako da daje potrebnu kolicinu gasa u motoru.

Teoretski tako to mora da radi samo jos da proizvedemo 300lpm hho gasa.
                                S 300lpm ne treba akumulirati gas. To je dovoljno da se vozi auto od oko 3000ccm,direktno! Akumulirati HHO je opasno,ali ideja je odlicna ako se razdvoje Vodonik i kiseonik,onda se mogu akumulirati oba odvojeno za razne potrebe.. . Inace(opet ponavljam) niko jos nije uspeo toliko da proizvede u kolima!

Comment

Working...
                                X