HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bata Chvale
    Banovan
    • 06.12.2010
    • 61
    • Herceg Novi

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Ja sam se bavio Passatom b4 i nisam zalazio dalje.Sto se tice strucnjaka.Nemam kad da se nastavljam.Dodjem, sipamo od cepa do cepa, pa onda neka razmisljaju..kako, sta, zasto..nemam ti pojma.Sto ne pitase onog Grka zbog koga si otvorio ovu temu..ili sto ne pitaju..hiljade njih koji koriste HHO..Iama na netu svih odgovora.Kod mene mogu da dodju da im snimim CD ili kakav Spot..Ako znaju da pevaju Sto se tice dinamita..ja bacam vrsu ako znas sta je to..svaki put po nekoliko kila kad ima, kad nema ..cekas drugu priiku..

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Znači da rezimiramo ukratko, ti nemaš pojma o bilo čemu što sam te pitao ali veruješ njima da je to ok Za koje dizele kažu da je to ok? Dizel u americi ima samo u traktori, kombajni i tako te brze mašine... Skidanje katalizatora bi bilo kontraproduktivno propisima a biće i kažnjivo uskoro i u katalizatoru nema naslaga jer ako ih ima onda se zove auspuh.

Normalno da znam šta je vrša samo ovde je oberu pre nego što ti dodješ
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

@Bata Chvale

da li si pravio test da vozis samo pomocu te elektronike na MAFu , a bez ukljucivanja HHO aparata ?

kad si vec spomenuo google i youtube , ima dosta njih koji su ugradili samo tu "elektroniku" isto to ili nesto slicno.
        i celokupnu ustedu postizu osiromasavanjem smese. bez ikakvog HHO uredjaja.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Bata Chvale
          Banovan
          • 06.12.2010
          • 61
          • Herceg Novi

Ni ovde nije nista bolje, sto je najgore imaju ferale pa se sve vidi odlicno.Slzem se da u Americi voze pretezno na benzin ali imaju kamione. koji imaju turbine i ostalu gimnastiku bas kao i ovi automobili kod nas.I ljudi se bave proizvodnjom HHO generatora evo bacicu ti link pa studiraj, kao sto sam ja svojevremeno.
          http://www.hho2u.com/HHO_DRY_CELL_Home.html Ali nemoj da preskocis nesto. Daj svojim strucnjacima neka im nadju manu..Jer naravno da smo mi najpametniji na svetu..zato smo tu gde smo.Izvinjavam se Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu i naravno Dejanu Ilicu.Ako dolazis ovamo javi, da ti spremim malo prave ribe..posto tamo toga nemate Znas kako je minerali..maslinovo ulje marinade.. itd..A za to sto ja pojma nemam nije bitno, nisam pilot hvala bogu..Auto po nekad odvedem do mehanicara,tacnije receno kod svojih drugara ..posto me mrzi da radim te poslove i kazem: Promeni to ,to i to.Mada da budem iskren..slabo sta treba da se radi..Ne zameri na sali..Ipak si ti malo mladji

Comment

• Bata Chvale
            Banovan
            • 06.12.2010
            • 61
            • Herceg Novi

Originally posted by zoranbg
            @Bata Chvale

da li si pravio test da vozis samo pomocu te elektronike na MAFu , a bez ukljucivanja HHO aparata ?

kad si vec spomenuo google i youtube , ima dosta njih koji su ugradili samo tu "elektroniku" isto to ili nesto slicno.
            i celokupnu ustedu postizu osiromasavanjem smese. bez ikakvog HHO uredjaja.
            E to ja kao neznalica ne bih preporucio.To je vec zadiranje u performane motora.Ako imas HHO to je vec alternativa ..dodatak..koji radi posao.Ja se osvedocio.Zato su ljudi ulozili truda pa napravili uredjaj, da ti bude fino kad ides na pumpu.A da motoru pri tom ne fali ni dlaka s'glave.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

@Bata Chvale , OK znaci nisi probao.

@Dora Jedan litar HHO ima 2.15 watti energije : http://www.overunity.com/index.php?topic=3107.0

Comment

• Bata Chvale
                Banovan
                • 06.12.2010
                • 61
                • Herceg Novi

Kod diesel-a je nezgodna situacija.Konstantan dotok vazduha..koji se komprimovanjem pretvara maltene u zar.Kad imas turu ..bez obzira na sagorevanje hladi se situacija ..kad nemas ili kad je nafte manje zbog navedenog temperatura se dize..Ali pitaj strucnjake ja ovako bzvz..Kad imas HHO on ima svojstva..kao sto je hladjenje motora,potpuno sagorevanje goriva itd..

Comment

• Bata Chvale
                  Banovan
                  • 06.12.2010
                  • 61
                  • Herceg Novi

Nisam probao ali sad cu kad izadjem..Iskljucujem HHO na prekidac i probam..Javicu sta se desava..

Comment

• Bata Chvale
                    Banovan
                    • 06.12.2010
                    • 61
                    • Herceg Novi

@Dora Jedan litar HHO ima 2.15 watti energije : http://www.overunity.com/index.php?topic=3107.0
                    Da ali nisi primetio da tih 2,15w hho..moze da istopi metal.Pitaj Paintera covek ce ti sve objasniti.Nije to sve kako se cini..Ili kad tu flasu sa litar gasa stavis na antenu od auta pa zapalis ispod sibicu..flasa ppoleti 2km u vis..nista ti nisam rekao ..nemoj da probas..

Comment

• Bata Chvale
                      Banovan
                      • 06.12.2010
                      • 61
                      • Herceg Novi

Mislio sam na plasticnu flasu naravno..

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa sad ja otprilike znam kako radi motor ali nemam pojma o tom gasu tako da ne znam pola od jednačine što je puno. Hladna tela se skupljaju a topla šire (sem vode) pa je taj princip iskorišćen za rad motora. Ekslozija pored priiska koji stvara ima za posledicu i toplotu koja pospešuje još veću ekspanziju u cilindru. Nuspojava ovoga je da turbina rado prihvata topao vazduh na izduvu, što topliji to bolji do granice za materijal, zato prave sve savremenije turbine koje se brže vrte i od boljih materijala koji izdržavaju veće temperature.

U tom kontekstu kako se objašnjava da je eksplozija hladnija a ima se ušteda?

Kad imas HHO on ima svojstva..kao sto je hladjenje motora
                        Koliko? Da li je motor sa uvodjenjem mnogo veće količine HHO-a na kraju mrtav ladan ili?

U medjuvremenu dok se vratiš sa experimenta...

Da ali nisi primetio da tih 2,15w hho..moze da istopi metal.
                        Topi ga i glupi butan koji ima 650 stepeni temperaturu sagorevanja ako mu se doda kiseonik. Topi ga i acetilen koji ima veću temperaturu sagorevanja a topi ga i upaljač ako mu daš metar dana vremena.

Ako tako topi metal, kako ne otopi motor?
                        Code:
                        Mislio sam na plasticnu flasu naravno..
                        Kasno, već imam srče po radionici...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ja imam pitanjce jedno, kao laik. Slobodno me ispravite ako nesto lupim, ili se pozovem na netacne podatke.

- Jednom autu za konstantnu brzinu od 100 na sat treba oko 25KS, otprilike tacno za auto srednje velicine, odnosno 18KW. Recimo da je jako mali i lagan auto, pa neka bude 15KW.
                          - Ako sam dobro pratio temu (mada nisam...) video sam na par mesta, ispravite me ako gresim, da se ustede krecu i do 30%? Uzmimo pola od toga, odnosno 15%.
                          - HHO generator, pod uslovom da je 100% efikasan (sto bi samo po sebi bila revolucija), treba da proizvede energent cijim bi se sagorevanjem i potpunom konverzijom u energiju bez oslobadjanja toplote (dakle, opet 100% efikasnosti) oslobodilo 15% od 15KW, odnosno 2.25KW.
                          - ovlas sam citao na kojoj voltazi rade ti HHO generatori, ali auto radi na 12V, pa bi za tih 2250W vama trebalo...koliko, 180A ili tako nesto?

Pa su moja pitanja sledeca:

- da li gresim negde u zahtevima za snagom kod konstantne brzine, ili sa racunicom?
                          - odakle vucete 180A struje?
                          - ako ne vucete toliko, nego recimo 30A, hocete reci da vam je generator 600% efikasan?
                          - ako je generator efikasan "samo" 100% odakle vucete ostatak?
                          - koja je energetska efikasnost sagorevanja HHO gasa?
                          - na osnovu cega, odnosno kojom metodom merite procenat ustede?
                          - usteda je kolika, TACNO? Znaci li to da je usteda 15% u SVIM rezimima voznje, ili samo u cruisingu? Ako tvrdite da se potrosnja smanjuje za recimo 10% pri voznji sa 90% opterecenja, onda racunica nije kao gore navedena, nego x5, najmanje. Pa?

Evo ja nudim sledece, skepticima koji ne zele da se zezaju sa HHO - smanjicu potrosnju bilo kom benzinskom ili dizel motoru za 15% za 5 minuta, bez naknade. Pitate se kako? Prosto, smanjicu im pritisak goriva, ili na bilo koji drugi od 5 nacina koji mi sad padaju na pamet ograniciti dotok goriva u istom procentu. Trosice manje, ici ce isto. Znate za one price kad ovi sto voze auto na LPG malo "zavrnu" plin da im trosi manje? Radite istu stvar, i sa "zavrtanjem" goriva i sa HHO.

A imam i jos jedan test: umesto merenja potrosnje metodom prelaska po 100km ko zna kakve voznje, pa odlaska na pumpu i sipanja do cepa, predlazem da sednete u 3 identicna auta: potpuno standardan, drugi opremljen HHO uredjajem koji stedi 15%, i treci sa gorivom "ustinutim" za 15%. Izadjite na autoput i drzite konstantan gas na 90% opterecenja motora, 180 na sat, recimo. I postavite rezultate.

Ja bih tu tipovao da ce najmanje potrositi standardan auto, a od ova druga dva, ako im ne izgori klip, dihtung ili ventil - manje ce potrositi onaj sa zavrnutim gorivom, jer nece morati da tera alternator da proizvodi dodatnih 30A koji teraju 100% efikasan HHO generator.

Ili ako BAS hocete prosto, uzmite 3 EGT meraca (meraca temperature izduvnih gasova) pa stavite na 3 auta ovako modifikovana, pa nam javite za koliko (stotina) stepeni je topliji izduv auta sa HHO generatorom i zavrnutim gorivom. Visok EGT mozda naskodi motoru, mozda ne, mozda mi saksija padne na glavu, mozda ne...Gospodo, povecanjem EGT motor GORI, i to jednostavno NE VALJA. Postoji razlog ZASTO to ne valja, i zasto je pravi odnos goriva i vazduha 14.7:1, koji vi spustate na 12.5 ili nize, rezultat toga je zaista smanjena potrosnja ali i GUBITAK SNAGE i potencijalno, i vrlo izvesno - ostecenje motora. Samo zavisi od toga koliko je jak i koliko gasa daje taj HHO u odnosu na snagu motora i rezim voznje.

Dok na nedvosmislen, RELEVANTAN i ponovljiv nacin u kontrolisanim uslovima ne dokazete smanjenje potrosnje goriva (sto niste uradili), i dokazali da to ne steti motoru (a najjednostavnija varijanta za proveru bitnog i jako indikativnog parametra je bas EGT) - sve ostalo je cisto pisanje u vetar.

Necu da vam se mesam puno u diskusiju, niti da flejmujem, vidim da vas se puno zanosi obaranjema Zakona fizike, ali izvolite - dao sam vam objasnjenje zasto vam motori trose manje, postavio relevantna pitanja, ostavio prostora da dokazete tvrdnje po pitanju smanjenja potrosnje, dao nacin KAKO - pa izvolite. Nema potrebe da se nervirate i ulazite u polemiku, ako nemate nameru da radite bilo sta od ovoga, nikakav problem, jednostavno ignorisite post. Ali vi ste na ovom Forumu, gde se jednostavno na relevantan nacin mora podupreti ono o cemu pricate. Vi to niste uradili, dajem vam priliku. Ako makar pokusate, to je OK, idemo nekuda. Ne pokusate - i cela tema i vi licno ce, od strane drugih ucesnika Foruma koji koriste glavu za sta drugo osim za ****nje, biti oznaceni kao najobicniji sanjari, da ne kazem sta ostrije - i to je OK, ali onda SVI makar znamo na cemu smo.

O&O.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

nepodcenjujem ja nista, ja samo iznosim podatak koliko 1 litar HHO ima energije , naravno litar u gasovitom stanju ,jer HHO u tecnom ne postoji.
                            ako imas HHO uredjaj koji naprimer proizvodi 2 litra u minutu HHO gasa , to je 120 litara na sat.
                            a to je 258 Wati.
                            eto koliko je to snage ,energije ,ili nazovite kako zelite. E sad ako taj gas potpomaze i sagorevanje neke energije u gorivu koja nije iskoriscena to je nesto drugo ,ali u sustini nema previse nesagorelog goriva ( ispod 10 % sigurno ).
                            A to sto generalno uzevsi motori svi sa unutrasnjim sagorevanjem ne mogu sagorelo gorivo da prevedu u mehanicki rad u vecem procentu od 30-50% (otprilike).je konstrukcijski tako i gorivom ne moze da se utice.
                            znaci idealan motor,sagori gorivo 100% , od toga u koristan mehanicki rad ode 40% a ostalih 60% se pretvori u toplotu.

ako alternator proizvodi stabilnih naprimer 14 Volti , a jacina struje koju vuce HHO uredjaj je ispod (258:14=18,42 A )
                            18,5 Ampera ... to onda znaci da si ZEZNUO cika Faradeja. to jest,manje trosis struje-energije nego sto proizvodis HHO-energije.
                            ALI cak i u tom slucaju motor ce SAMO 40% od tih 258 wati energije koju 100% sagori da pretvori u koristan rad na alternatoru.

Tako je to po nauci , ali ako vama to radi i nepravi probleme i ja bih koristio , ali sto kaze @Dora .zaista bih voleo da znam kako. ako zvanicna nauka nema objasnjenja a u preksi se pokaze da radi .. " oprem dobro" , mozda i ja nabudzim jedan u Punta.

pratim vas rad i trud i dalje , i zaista cenim sto nesebicno delite sa svima nama vas rad i experimente.
                            mozda je i u celoj ovoj temi i na forumu generalno , ovo nesebicno i najvaznije.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

ako alternator proizvodi stabilnih naprimer 14 Volti , a jacina struje koju vuce HHO uredjaj je ispod (258:14=18,42 A )
                              18,5 Ampera ... to onda znaci da si ZEZNUO cika Faradeja
                              To obicno znaci da postoji greska u rezonovanju, merenju, ili se proces ne razume do kraja, a ne da je Faradej bio diletant. Okamova ostrica, Google.

Cela prica i jedna takva tvrdnja da Faradej vise ne vazi - bazira se na DIY merenju, stapom i kanapom, potrosnje struje i kolicine proizvedenog gasa? Pa je dalje potkrepljena tvrdnjom o smanjenoj potrosnji, naucno izmerenoj sipanjem goriva "do cepa" na svakih 100km? Koliko STOTINA varijabli i potencijalno (i vrlo verovatno) pogresnih polaznih pretpostavki hocete da vam nabrojim u celoj prici?

Znate koliko vam fali da cela tema bude premestena u Zezanje?
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

Originally posted by Bata Chvale

Da ali nisi primetio da tih 2,15w hho..moze da istopi metal.Pitaj Paintera covek ce ti sve objasniti.Nije to sve kako se cini..Ili kad tu flasu sa litar gasa stavis na antenu od auta pa zapalis ispod sibicu..flasa ppoleti 2km u vis..nista ti nisam rekao ..nemoj da probas..
                                moje pisanje se odnosilo na ovaj post.tako da u tom kontekstu treba i da se cita.malo su me pretekli vasi postovi dok sam ja pisao i racunao.

bez da ulazim u to da li su uredjaji i nacin kako se meri proizvodnja HHO i merenja potrosnje struje precizni,tacni.
                                napisao sam AKO proizvede toliko-i-toliko a NE POTROSI toliko,onda JESTE zeznuo cika Faradeja .... .....ako.

Comment

Working...
                                X