HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Ali je on izvukao živu glavu.
    I postigao šta je postigao. No pain no gain.
    Možda više zbog nobela kao nagrade, da nije leteo u vazduh ne bi ni bio meseca budućim naučnicima i referentna (najviša) nagrada u prirodnim naukama pa i uopšte.
    Možda i namerno njega jer ako neko kao on (veliki naučnik) nije ostao bez povreda (i pride bez članova porodice), onda je zaključak jasan: OPREZA NIKAD DOSTA.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• qwisko
      CBC Veteran
      • 10.07.2009
      • 124
      • Beograd
      • 406

Napravljena nova posuda i drugacije povezana instalacija. Stavio sam relej ponovo, ali sada i prekidac u kabini. Jos sam dodao i digitalni ampermetar umesto analagnog. U stvari, kupio na buvljaku unimer za 650din, meri do 20A DC, rasturio sam ga i ubacio u kola tako da se samo vidi displej. ''Mana'' uredjaja je sto radi na bateriju od 9V i koliko sam uspeo da primetim uporedjujuci sa profesionalnim ampermetrom laze za +-0,5A, sto i nije neki problem, a prednost sto mora i on da se upali da bi strujno kolo bilo povezano, tako da sada imam 2 prekidaca koja moram da ukljucim da bi sistem radio i nema sanse da zaboravim da iskljucim posto je displej uocljiv i vidi se kada je upaljen. Ovaj unimer mi dodje kao jos jedan sigurnosni sistem

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Vrlo dobro.
        Nemoj samo bateriju od 9V sa buvljaka. Uopšte, sad zimi, ti je baterija najnesigurnija stvar u sistemu (makar dodatnom).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• qwisko
          CBC Veteran
          • 10.07.2009
          • 124
          • Beograd
          • 406

Znam. Stavio sam duracell dok mi drugar ne napravi pretvarac sa 12 na 9V, pa cu onda povezati na instalaciju kola. Posluzice i baterija nekoliko dana . Jedno pitanje. Sada kad sam povecao koncentraciju NaOh da bi sprecio mrznjenje, kad ukljucim celiju u startu se pojavi pena koja posle 1-2 minuta rada nestane. Da li je to zbog vece koncentracije NaOH ili zbog jace amperaze? Mada i ti amperi nisu veliki. Kad ukljucim celiju krene sa 7A i posle 15 minuta voznje do posla doslo je do 10A a celija je pod rukom bila hladna. Ne koristim PWM, ali se razmisljam da uposlim druga da mi napravi, posto ce biti i vecih minusa pa da pojacam koncentraciju NaOH zbog mrznjenja. Trenutno mi je 20gr NaOH na 2l vode
          Last edited by qwisko; 14.11.2011, 11:36.

Comment

• angelss
            CBC Član
            • 03.09.2011
            • 16
            • Belgrade

Ne znam koliku struju vuce celija ali taj buvljacki aparat mi deluje vrlo zapaljivo, imao sam priliku da rasturim jedan istoga porekla i na sta je to licilo iznutra...tanusne zicice, hladni lemovi, tanka stampa, dobro da radi...

Ako se odlucis da ga koristis u svakom slucaju mozes napajanje da odradis preko nekog regulatora napona, recimo 7809, nadji datasheet za taj koji kupis i napravi predlozeno kolo u njemu, kao ovde recimo http://www.researchcell.com/general/7809-pin-and-circuit-diagram/

I
            ne zaboravi da stavis neki hladnjak, recimo uzmes na bubnju neki hladnjak sa stare grefike ili stogod slicno
            Last edited by angelss; 14.11.2011, 11:43.

Comment

• qwisko
              CBC Veteran
              • 10.07.2009
              • 124
              • Beograd
              • 406

Kupio sam po savetu drugara koji je elektronicar, sa integralnim kolom ICL7107CPL (jos u dzepu imam papir sto mi je zapisao sta da proverim u unimeru) i on je rekao da je dobar unimer koji sam uzeo. Nije onaj kineski posto mi je strogo zabranio da uzimam kinesku robu . Imao je on volju da mi napravi, ali nisam hteo da ga maltretiram da juri komponente i da cekam da napravi. Uostalom, posluzice i ovo neko vreme dok njemu ne dopizdi pa mi napravi kvalitetan digitalni ampermetar . Stavljen je osigurac od 15A tako da i ako slaze ampermetar, osigurac nece.

I PP aparat mi stoji u kolima, ako ova skalamerija pocne da se pusi

Comment

• qwisko
                CBC Veteran
                • 10.07.2009
                • 124
                • Beograd
                • 406

Painteru... srecan rodjendan, da pozivis 100 godina i usavrsis primenu vodonika na svim poljima

Comment

• Scopul
                  CBC Početnik
                  • 16.09.2007
                  • 8
                  • Beograd
                  • VW Scirocco GTX

Pozdrav svima, ja sam Mirko i zivim u Beogradu. Registrovan sam ovde vec skoro 5 godina a nikad nisam primetio deo o HHO sistemima iako sam opsednut njima , morace da padnu jace naocare
                  Vidim dosta poznatih imena sa drugih foruma i vama momci upucujem poseban pozdrav.
                  Slavljeniku srecan rodjendan sa malim zakasnjenjem, nadam da ne zamera, sad videh .
                  Za prvi post dosta, mora kvota da se popuni

Comment

• Scopul
                    CBC Početnik
                    • 16.09.2007
                    • 8
                    • Beograd
                    • VW Scirocco GTX

Da predstavim i deo moje kolekcije, cisto da pokazem da ne sedim skrstenih ruku

Tu sam da pomognem a takodje i da naucim nesto novo.
                    Last edited by Scopul; 24.11.2011, 00:44.

Comment

• qwisko
                      CBC Veteran
                      • 10.07.2009
                      • 124
                      • Beograd
                      • 406

Moram priznati da ti celije bolje izgledaju uzivo nego na slikama. Pravo malo remek delo.
                      PS. PWM radi, juce povezao a od danas u upotrebi... idealnih 4-5 A

Comment

• Scopul
                        CBC Početnik
                        • 16.09.2007
                        • 8
                        • Beograd
                        • VW Scirocco GTX

Hvala prijatelju
                        Drago mi je sto si zadovoljan pwm-om.

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Hvala na cestitkama! I ja kasnim sa odgovorom! Mora uskoro da padne jedan skup HHO-ovaca!

Comment

• Scopul
                            CBC Početnik
                            • 16.09.2007
                            • 8
                            • Beograd
                            • VW Scirocco GTX

Ja sam uvek za druzenje

Comment

• qwisko
                              CBC Veteran
                              • 10.07.2009
                              • 124
                              • Beograd
                              • 406

Mogli bi da se nadjemo, ali tek kad vratim branik na kola koji sam slucajno odvalio i napravim novi nosac za celiju koji sam takodje slucajno odvalio , a ne da visi na celicnoj zici kao sada

Comment

• Scopul
                                CBC Početnik
                                • 16.09.2007
                                • 8
                                • Beograd
                                • VW Scirocco GTX

Posto je danas cetvrtak do vikenda imas i vise nego dovoljno vremena da nabudzis sve to

Comment

Working...
                                X