Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Da li plin-gas može u baš ovaj auto

Lista sa "problematicnim" motorima je takva ******stina, da treba da ih bude sramota. Bild sam inace smatrao katastrofalnim casopisom, a ovo je razlog da ga vise nikada ne citam
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Stvarno je neverovatno kakve informacije se plasiraju u javnost. I šta sada potrošač (laik koji hoće da ugradi autogas) treba da pomisli!?

Dobro je da se već jedan renomirani plinadžija oglasio, ali šta sada treba klijenti poput mene da rade pošto nisu stručni (a i ne treba da budu), s obzirom da informacije, ipak, nisu potekle iz Kurira ili Press-a. Razbijanje mita o autogasu zahteva ozbiljnu diskusiju.

Bilo bi dobro da neko objasni koje su netačne informacije iz Autobilda, pošto smo već čuli neslaganje sa crvenom listom. Da li je istina da su ventili posebno ugroženi zbog plina?

Pozz

Comment

• KIBLAs
        CBC Početnik
        • 25.08.2009
        • 7
        • Sabac

Re: Koji TNG uredjaj za Citroen Xsaru II 2.0

ugradio sam tartarini uredjaj, cena je 780e sa bocom na mestu rezervnog tocka,
        za sada sam zadovoljan ustvari automobil se isto ponasao kao i na benzinu,
        jos mi ostaje da proverim potrosnju i to je to.
        evo okacicu par slika, jedino nisam slikao bocu, bilo mi mrsko.

Comment

• KIBLAs
          CBC Početnik
          • 25.08.2009
          • 7
          • Sabac

imate li neki komentar, na osnovu ovih slika?

Comment

• vrecko
            CBC Početnik
            • 17.08.2009
            • 3
            • Belgrade

Ventili se pominju na sve strane kao nešto što je osetljivo.
            Da li neko zna posle koliko km su mogući problemi sa ventilima : 10, 20, 1000, 20 000, 100 000.............1 000 000?

Comment

• bmiillan
              CBC Senator XXL
              • 18.04.2005
              • 393
              • beograd
              • clk 200k

da je moglo da bude pedantnije uradjeno moglo je (narocito one zice sa desne strane), ali jbg ja nisam
              merodavan posto svi kazu da sam picajzla. da si mogao proci jeftinije sa istim kvalitetom mogao si.

ali nije to bitno ugradio si vozi i nek te lepo sluzi (ovo vise zavisi od majstora koji je ugradjivao a
              manje od opreme)
              nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Mislis za aute koji su problematicni ili za ove ostale?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

da se nadovezemo malo na ovu pricu....

Svako ko se iole razume u konstrukciju motora, kao i sam proces sagorevanja, bice mu jasno da prica sa "crvenom listom" ne pije vodu. Tacno je da kod pojedinih tipova motora postoje (postojali su) problemi sa ventilima, ali je to prvenstveno zbog njihove lose fabricke konstrukcije. Pocelo je da se stedi na svemu, pa tako i na materijalima od kojih se prave ventili i vodjice. Stari tipovi uredjaja, kojih ima i danas, su bili veoma teski za precizno mapiranje zahvaljujuci relativno losim softverima, pa se kvalitet smese u svim uslovima voznje dovodio u pitanje. Kod motora koji su imali ne kvalitetne ventile, zbog lose podesenog uredjaja je dolazilo do povecanja temperature sagorevanja, pa se kod tih nekih motora desavalo da nakon predjenih 100-150.000km ventili izgore, a pitanje je sta bi se desilo da se istim da je pogon bio samo na benzin. Ako procesljate netom nacicete tone slucajeva da se isto desava na tim motorima ukoliko se voze samo na benzin. Tope se ventili, klipovi.... Kod istih tih motora sa dobro podesenim uredjajima problema nema.
                  Aditivi tipa flash-lube ili tune-up, imaju efekta, ali se niko nije zapitao sta oni zapravo rade?
                  Dodavanje aditiva zapravo obogacuje smesu i blago smanjuje temperaturu sagorevanja, pa se samim tim vek ventila blago produzava. Aditivi ne stete nicemu, a imaju neku malu korist. Kacenje jednog EGT senzora jasno prikazuje sta se desava sa temperaturom. Ako uspem da pronadjem LOG fajl postavicu vam temperature izduvnih gasova, sa i bez flash lube aditiva....
                  Da zavrsimo polako sa ovom pricom...Crvena lista koja se pojavila u Bildu je cista glupost, a na listi se nalazi FIAT, Dacia, VW, Audi (npr. razliciti modeli 1.6l, a isti nisu problematicni u VW-u SEATU ili Skodi) ! Ako ovo ikada procitaju, neka obezbede dva problematicna motora(automobila) po njima, ja u jedan ugradjujem gasni uredjaj i vozi se na gas, a drugi se vozi samo na benzin. Testiraju ih 150.000km i onda neka otvore motore i pregledaju koji je u boljem stanju. Treba da ih je sramota zbog postavljanja fotki sa zakoksalim motorima...ono nije od gasa!
                  Lek za sve je izbor pravog uredjaja, majstora koji zna da ugradi sistem i da ugradjeni sistem pravilno nasteluje.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Blic online, najnovije vesti, politika, tema dana, svet, društvo, ekonomija, hronika, zabava, kultura, auto, sport, vojvodina, srbija, republika srpska, beograd, intervju, komentar, reportaža, serija, dodatak, strip, comics, tv program, horoskop, arhiva vesti, dobre vesti

BTW procitajte i ovo...
                    – Jedino automobilima koji imaju više od 20 ventila može da šteti ugradnja plina. Međutim, u takve automobile malo ko i želi da ugradi plin. Možda kod automobila marke „ford“ može da šteti plin, jer on ima keramičku pločicu ventila. Međutim, onaj ko ugrađuje plin u Fordovo vozilo, ukoliko je stručan, to zna, pa će na pravi način taj ventil obezbediti –
                    ima jos puno gluposti, ali procitajte pa sami izvucite po neki zakljucak.

Comment

• NED
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2008
                      • 149
                      • Kragujevac

Pa da, upravo sam na ovo novinsko pisanje i mislio...mada , kada vidim da je na crvenoj listi Punto 2, 1.2, 2000-2001god, a ja imam upravo takav, sa ugradjenim TNG, koji se lepo ponasa, pupupu, cini mi se kao da ova prica lagano pada u vodu....
                      A mene je konkretno zanimala ugradnja u Megane 2 , 1.4 16v, i eventualni naknadni problemi.

Comment

• bmiillan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.04.2005
                        • 393
                        • beograd
                        • clk 200k

kao i vecina drugih stvari

novinar napise ono sto MISLI da je CUO i sto je on "SHVATIO" , pri tome vecina njih nema (na zalost)
                        apsolutno nikakvog pojma o temi o kojoj pisu. da stvar bude gora konsultuju nekog ""MAJSTORA""
                        pa majstorova prica u njihovoj interpretaciji zavrsi tako da vecina onih koji citaju magazine takve
                        vrste u to poveruje (sem malog broja onih koji su u toj struci, ali naravno njihov glas ne moze da se
                        cuje).

slazem se da je SRAMOTA da se to obajvi u jednom takvom casopisu koji pretenduje da bude vodeci u
                        toj oblasti, ali mislim da je jos veci BEZOBRAZLUK sto to rade. (o njihovoj objektivnosti u velicanju
                        nemackih vozila drugom prilikom).

TO STO NEKO NE ZNA I NIJE INFORMISAN NE OSLOBADJA GA KRIVICE
                        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• slavko_bgd
                          CBC Senator XXL
                          • 24.03.2009
                          • 771
                          • Batajnica
                          • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by NED
                          Pa da, upravo sam na ovo novinsko pisanje i mislio...mada , kada vidim da je na crvenoj listi Punto 2, 1.2, 2000-2001god, a ja imam upravo takav, sa ugradjenim TNG, koji se lepo ponasa, pupupu, cini mi se kao da ova prica lagano pada u vodu....
                          A mene je konkretno zanimala ugradnja u Megane 2 , 1.4 16v, i eventualni naknadni problemi.
                          Žalosno i poražavajuće je kada nepismeni i neuki novinari sa nazovi-majstorima informišu javnost.
                          Tako je to u Srbiji, demokratija je kad slobodno lažete!

Činjenice su sledeće:
                          U Punto 2 1,2 LANDIRENZO TNG uređaj počinje da montira FIAT AUTO SRBIJA u Kragujevcu, na fabričkoj liniji.
                          Projektom upravlja MIRAFIORI direktno.Trenutno testiraju 2 protomodela.
                          Imam fotografije ova dva vozila.

Megane 2 1,4 16V nema nikakvih naknadnih problema. Uostalom, i RENAULT NISSAN SRBIJA forsira ugradnju gasa u svoja nova vozila i prodaje ih sa TNG-om. I skoro 75% njihove servisne mreže je edukovano za ugradnju i servisiranje autogasa.
                          Informacije na sajtu http://www.renault.com ili http://www.ekolukakey.com

Ivan T je u predhodnom postu lepo napisao i objasnio šta može da izazove problem na motoru.
                          Stajem uz Ivana za predlog za testiranje auta na gas i na benzin. I to sa ovim gov...njivim plinom na koji inače vozimo!!!

Dodao bih samo još da na redovno održavanom gasnom uređaju i motoru nikada, znači NIKADA NISAM IMAO PROBLEM SA VENTILIMA ILI BILO ČIM DRUGIM a imam dovoljno vozila iza sebe kao referencu...

Pozdrav svim Forumašima!
                          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• kerting
                            CBC Član
                            • 22.04.2009
                            • 70
                            • Makedonija
                            • focus 1.6-Doblo 1.9

Originally posted by dds
                            pozdrav, jedno pitanje... plin u r26 megana... 2.0t motor.... na što pripaziti ako se ugraduje i koji sustav je najbolji...Tema je već otvorena zasebno ali svaka pomoc je dobrodosla...

Upravo sam citao na jedan forum bas o tom motoru prosao 47000 km i sjebali se USISNI ventili.
                            Ako dozvoljavaju moderatori uradicu copi paste.

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Naravno, daj i link da se vidi koji je uredjaj...

Comment

• kerting
                                CBC Član
                                • 22.04.2009
                                • 70
                                • Makedonija
                                • focus 1.6-Doblo 1.9

Evo ga
                                Malo sam pogresio tip motota ali i ovo je korisno

Comment

Working...
                                X