F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Dva poena za Kobayashija na oprastaju od Saubera

Japanac je uspeo da trku završi na devetom mestu.

Sauber je sezonu završio na šestom mestu u konkurenciji konstruktora. Na trci za VN Brazila Kobayashi je uspeo da završi u bodovima dok je Perez odustao.
    "Imao sam dobar start i početak trke bio je dobar za mene. Uslovi na stazi su bili jako teški pa sam imao kontakta sa Markom Webberom i zbog toga sam morao da promenim nos bolida. Tada sam stavio intermidijat gume ali sam ih ubrzo zamenio za medijum pneumatike. Možda smo pogrešili kod mog zadnjeg pit-stopa jer smo ga uradili prekasno pa sam imao problema pregrevanjem guma. U finišu trke bio sam brži od Schumachera ali nisam uspeo da ga preteknem jer je na stazi bilo dosta vode. Srećan sam što sam zabeležio ponene na mojoj zadnjoj trci za Sauber", izjavio je Kobayashi.
    "Stvarno sam želeo da završim sezonu na drugačiji način. Ona je bila veoma dobra gde sam zabeležio tri podijuma i želim da se zahvalim Sauberu. Timu želim sve najbolje. Ne znam šta se desilo na startu jer sam ja pokušavao da izbegnem kontakt ali me je neko udario i ja sam morao da odustanem", izjavio je Perez.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Force India: Zabavna trka

Nico Hulkenberg je danas vodio tokom trideset krugova, a na kraju je došao do pete pozicije i deset vrednih bodova.

„Bilo je jako zabavno pošto se sve vreme nešto dešavalo oko nas. Imali smo odličnu priliku da završimo na podijumu, ali na kraju nismo uspeli. Na početku trke je bilo teško održavati bolid na stazi zbog slabe kiše, ali po meni to nije bilo dovoljno za prelazak na intermedium gume. Dobro sam se osećao na slikovima, i napravio sam samo jednu grešku nakon koje me je Hemilton prošao. Uspeo sam da zadržim priključak i u duelu za prvo mesto u krivini 1 je došlo do kontakta. Šteta je za obojicu pošto je borba bila dobra. Peto mesto je dobar rezultat za kraj sezone i mislim da je ekipa obavila odličan posao“, izjavio je Hulkenberg koji će sledeće sezone voziti za Sauber.

„Bila je ovo teška trka i nije bilo jednostavno donositi odluke u ovakvim uslovima. Na kraju smo doneli pogrešnu odluku kada smo prešli na intermedijum gume pošto je staza odmah nakon mog pit stopa počela da se suši. Prešao sam na slikove neposredno pred izlazak sigurnosnog vozila na stazu. Tu smo se malo povratili, ali sam se i dalje mučio sa prijanjanjem zbog čega sam izgubio nekoliko pozicija. Nakon novog prelaska na intermedijum gume smo bili nešto bolji i popeo sam se do osmog mesta. Na žalost, krug pre kraja sam naleteo na jednu veću baru, izgubio sam kontrolu i udario u zid na izlasku iz poslednje krivine. Bio je to jak udarac, ali sam u redu“, rekao je di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Horner: Vettel je pobedio najboljeg

Christian Horner smatra da je Sebastian Vettel dostojan svetske titule, jer je pobedio najboljeg.

Sa Alonsovim drugim mestom na VN Brazila, Vettelu je trebalo sedmo ili bolje mesto kako bi postao najmlađi trostruki prvak.

Nemac je trku završio na šestom mestu i pobedio je Alonsa za tri poena u generalnom plasmanu.
        Horner misli da je ova titula, Vettelova treća uzastopna, pokazala da je on dostojan Svetski šampion.
        "Bilo je baš burno na startu trke, kada se Vettel okrenuo na stazi", rekao je Red Bullov šef tima.
        "Onda je počela kiša i radio je prestao da funkcioniše, zaista nismo mogli da komuniciramo sa njim", dodao je on.
        "On je potpuno zasluženo osvojio ovaj šampionat, jer nikada nije odustao", rekao je Horner.
        "Takođe, čestitam Fernandu, koji je bio brilijantan ove sezone", dodo je on.
        "To je ono što čini ovu titulu tako vrednom, jer se Sebastian borio protiv najboljeg", rekao je Horner.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Originally posted by Boki Ar View Post
          Odlično takmičenje danas. Pogledajte komentar Alana McNisha u vezi kontroverznog preticanja. Interesantno je sve, a na ročito od 04:00:
          http://www1.skysports.com/formula-1/news/12433/8282398/
          Svaka cast Boki...gde nadje ovo

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Raikonen: Znam sta sam hteo da uradim

Raikkonen je pokušao da upotrebi pomoćni put kako bi se posle izletanja vratio na stazu.

Vozač Lotusa je u veoma teškim uslovima izleteo sa staze u 52. krugu, pa je želeo da uz pomoć drugog prilaznog puta vrati na pistu. To je učinio ali kapija na izlasku od tog pomoćnog puta bila je zatvorena.

"Izleteo sam sa staze u zadnjoj krivini a pritom moj vizir je bio uprljan i zamagnjen. Hteo sam da se na stazu vratim preko drugog pitlejna ali je tamo kapija bila zatvorena. Istu stvar sam uradio i 2001. godine ali je tada prolaz bio otvoren. Postaraću se da sledeće godine kapija ponovo bude otvorena", izjavio je Raikkonen.

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Link ka najboljim momentima u 60 sek. :

http://www1.skysports.com/formula1/video/12870/8282439

Za onaj "extended" traže lovu... a tako bih voleo da pogledam reprizu...

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Domenicali: Alosno je zasluzio titulu

Šef tima Ferrarija pohvalio je dobre performanse svog vozača.

Sve ukupno Stefano Domenicali je zadovoljan sezonom i veruje da je njegov vozač isto tako zaslužio da se okiti šampionskim trofejom.

"To je sport i način na koji on funkcioniše. Izgubiti vozačku titulu na zadnjoj trci i to dva puta u tri godine ume da boli. Razočaran sam zbog Fernanda koji mislim da je sada zaslužio titulu više nego li pre. On je bio izvaredan, ne samo na načinu koji vozi već i zato što nikada ne odustaje a ponajviše zbog njegovog odnosa sa timom.", izjavio je Domenicali.
                On se pritom požalio na dva odustajanja u zadnjem delu sezone, što je omogućilo Vettelu da se približi u generalnom plasmanu.
                "Gde smo izgubili tih tri poena, to je sada teško je reći. Možda su nas samo nekoliko predjenih metara u SPA i Suzukui skupo koštala. Takodje, ne možemo da ignorišemo da Alonsu nismo dali dobar automobil. Zato ćemo se potruditi da od početka naredne godine Fernado ima dobar bolid", dodao je on.
                Pritom, Stefano se zahvalio svom timu na uloženom radu i trudu, kao i da je čestitao Sebastianu Vettelu i Red Bullu na osvojenoj tituli.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton ce pre isteka ugovora sa McLarenom poceti rad sa Mercedesom

Britancu je dopušteno da ranije počne svoj rad sa novim timom.

McLarenov ugovor sa Hamiltonom važi sve do 31. decembra, ali britanski mediji navode da će Britanac prve razgovore sa inženjerima Mercedesa imati nešto ranije.

"Neću biti u mogućnosti da radim oko tehničkih stvari, ali mi je Martin Whitmarsh dozvolio da pričam sa ljudima iz tima. Očekujem da vidim dobru grupu ljudi koji su odlučni da pobedjuju", izjavio je Hamilton.
                  On je dodao da ga očekuje dosta posla pre prve trke u Melburnu.
                  "Ne želim da pravim dramu oko toga ako ne budemo konkurenti u prvoj polovini naredne sezone. Mi dosta očekujemo od bolida za 2014. godinu. Radujem se saradnji sa Mercedesom", kazao je Lewis.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Mareschitz: Bice apsurdno ako Ferrari uzme Vettela

Vettel ne razmišlja o prelasku u tim iz Maranella.

To je izjavio valsnik kompanije Red Bulla Dietrich Mateschitz.

"Svaki vozač sanja o prelasku u Ferrari jednog dana, ali u ovom trenutku to nije slučaj i sa Sebastianom Vettelom. Sve dok je Alonso tamo, apsurdno je pomisliti da bi i Vettel otišao u Ferrari.
                    Vettel je izjavio da njegov ugovor sa Red Bullom važi do kraja 2014. godine i da će ga on u potpunosti ispoštovati.
                    "U ovom trenutku ne vidim poentu zašto bi menjao tim. Izuzetno sam zadovoljan gde sam", izjavio je Nemac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Razia pregovara sa Force Indiom, Caterhamom i Marussijom

Vicešampion GP2 serije traži svoje trkačko mesto u Formuli 1.

"U pregovorima sam sa ova tri tima. Pre toga su u pitanju bili skoro svi timovi sada su samo ova tri", izjavio je Luiz Razia misleći na Force Indiju, Caterham i Marussiju.

On je priznao da preferira da se nadje u timu Force Indije.
                      "Postoji još šansa da se sklopi ugovor sa timom", kazao je Brazilac ali je naveo da je favorit za mesto u timu Adrian Sutil.
                      "Ja ne mogu da priuštim sebi da mnogo biram. Ja još nisam F1 vozač a želim da budem. Za sada imam dobar odnos sa svima. Voleo bi da znam nešto više početkom decembra tako da bi mogao da budem malo opušteniji za Božić", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

F1 ostala bez spanskog tima

De la Rosa je potvrdio da Thesan Capital neće više sponzorisati ovaj tim.

Izgleda da je trka u Brazilu bila poslednja za tim HRT-a pošto njihov vlasnik Thesan Capital ne želi da sponzoriše ovaj tim.

"Mi smo završili ovu sezonu sa velikim nedoumicama šta će se sada desiti. Da li ćemo nastaviti sezonu ili ćemo promeniti ime? To sve daje gorak ukus celoj situaciji a mene je posebno žao mehaničara jer mi je ovo možda poslednji put da radim sa njima. Kada sam došao u ovaj tim mislio sam da će ovaj projekat biti na duže staze.", izjavio je Pedro de la Rosa.
                        Na kraju Pedro je potvrdio da je Formula 1 ostala bez španskog tima.
                        "Šta god da se desi, ovaj tim više neće biti španski. Najverovatnije da više nikada nećemo videti španski tim u Formuli 1", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso: Ferrari mora da se poboljsa u narednoj sezoni

Španac je izjavio da sledeće godina u Ferrariju mora da bude znatno bolja.

"Mislim da smo imali najbolji tim po pitanju pristupa i priprema za trku. Nismo imali mehaničkih problema, ali smo imali dobre pit stopove, startove, strategiju ali jednostavno bili smo dosta sporiji", izjavio je Alonso.

Dvostruki šampion je izjavio da Ferrari nikada nije imao tempa da se bori za sam vrh.
                          "Mi smo bili iza Red Bulla i Mclarena tokom čitave sezone a na zadnjih par trka čak smo bili iza Williamsa i Force Indije. Imali smo slabiji tempo u odnosu na njih. Tu stvar moramo popraviti za narednu sezonu jer se ne možemo boriti za titulu ako ponovo budemo sporiji", dodao je on.
                          I pored toga Alonso je bio u vrhu šampionata u generalnom plasmanu iako nije pobedio posle trke za VN Nemačke. Španac je na zadnjih osam trka bio sedam puta na podijumu.
                          " I pored svega ako ponovimo svih 20 trka, bilo bi teško da uradimo nešo više", dodao je Španac.

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Snimak GP Brazila

Ako neko nadje link da moze da se "skine" cela trka, molim da postavi.

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Evo torent fajl. Ne znam da li je ovo dozvoljeno, ako nije neka neko makne, a mi podelimo na PP. Zdrav je fajl, ide puna brzina u downloadu. (Y)

Comment

• Boki Ar
                                CBC Senator XXL
                                • 11.11.2004
                                • 2827
                                • Aranđelovac
                                • Vektra

Sa YT, nije baš kvalitet snimka ali vredi pogledati. Neko je odabrao par momenata vrednih pažnje. Inače, po nekim glasanjima vidim da većina misli da Sebastian nije zaslužio titulu...

Comment

Working...
                                X