F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Fong i Nissany testiraju za Sauber

Adderly Fong i Roy Nissany će testirati Sauberov C31

Oni će 22. i 23. oktobra imati priliku da u Valensiji testiraju Sauberov dve godine star automobil.

Fong, koji je ove godine skoncentrisan na Audi R8 LMS Kup, voziće u sredu, dok će Nissany, koji se trenutno takmiči u Formuli 3, imati priliku da sedne za volan u četvrtak.

Novo-krunisani šampion Formule 3, Esteban Ocon, će takođe testirati dva dana za Lotus.

Preuzeto sa
    f1srbija.rs
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hakkinen: Hondi će trebati vremena

Mika Hakkinen tvrdi da će biti čudo ukoliko McLaren i Honda budu na vrhu naredne godine

Bivši svetski šampion Formule 1, Mika Hakkinen, tvrdi da Honda neće odmah biti uspešna i da će joj trebati malo vremena da se popne na vrh.

“Tokom moje F1 karijere radio sam sa mnogo različitih dobavljača motora. Iz iskustva znam da, kada promenite dobavljača, ne možete biti potpuno zadovoljni prve godine. Bilo bi to pravo čudo da se Honda odmah nađe na vrhu , iako iza sebe, naravno, imaju bogato iskustvo u motorsportu.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Christine Bianchi: Formula 1 je biznis

Bianchijeva majka je nagovestila da je porodici rečeno da ćuti o Julesovoj užasnoj nesreći

Christine Bianchi je intervjuisana u petak od strane francuskog RTL-a. Otkrila je da je 25-godišnji vozač Marussije i dalje bez svesti.

„Julesa tretiraju veoma dobro. Bolnica je savršena, doktori su odlični, puni poštovanja i ljubazni.“

Osim toga, dopisnik za RTL je otkrio da je Christine rekla da ne želi da priča.

„Odnosno, rekla je da ne može da priča,“ rekao je novinar.

Gospođa Bianchi je objasnila: „Ne mogu ništa više da kažem, osim o kritikovanju. Znate, neki ljudi govore neke stvari kako bi izbegli svoje odgovornosti.“

Novinar je direktno pitao da li su ona i porodica primorani da ćute.

„Formula 1 je biznis. Veoma veliki biznis.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Button bi mogao da pređe u WEC

Jensonova F1 karijera se možda završava, ali njegova karijera u sportskim automobilima možda tek počinje

Pouzdani izvori su nagovestili da je bivši F1 šampion, Jenson Button, imao razgovore sa Porsche LMP1 programom u WEC (šampionat izdržljivosti). Poći stopama Marka Webbera bi bio interesantan put za Buttona, koji bi mogao da ostane bez mesta u F1, u korist Fernanda Alonsa.

Buttonov menadžer, Richard Goddard, je rekao: „U McLarenu nisu sigurni šta rade i koja će im biti vozačka postava. To je vrlo očigledno. Jenson je i dalje fokusiran na F1, ali želeo bi da ostane samo u nekom od top timova, pa smo uvek otvoreni sa razgovore sa svima.“

Diskutujući o WEC, opisao ga je kao tešku seriju koja je sve jača, i to sa pravom. WEC brzo sustiže F1 po pitanju popularnosti. Poslednjih godina, njihov LMP1 sastav se udvostručio i nastavlja da raste po pitanju kalibara vozača i automobila.

Webberova debitantna sezona sa Porscheom nije bila ništa spektakularno, ali uspeo je da ostvari dva završetka na podijumu do sada. Porsche tek treba da pobedi u trci, nakon ovogodišnjeg povratka u sam vrh trkanja sportskih automobila.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Moguća trka i u Las Vegasu

Bernie Ecclestone je u pregovorima oko održavanja trke na ulicama Las Vegasa

„Vegas kaže da su spremni i da će biti na Stripu sigurno,“ rekao je Ecclestone, misleći na famozni put koji prolazi kroz centar Las Vegasa i u liniji je sa kazinima, uključujući Bellagio i Cezarovu Palatu.

Međutim, on priznaje da ne postoji garancija da će se trka održati, nakon neuspeha u New Jerseyu.

„Na kraju krajeva, ima milion zemalja koje bi želele F1 trku ali ne mogu da je priušte.“

F1 se poslednji put trkala u Las Vegasu 1982. na stazi u auto parku Cezarove Palate, ali nije dobila podršku. Trka na ulicama bi bila trajnija i odradila bi bolji posao u prikazivanju lokalnih obeležja.

Vodeći F1 sponzor agent, Zak Brown, je rekao: „Vegas bi bio sjajan dodatak F1 kalendaru i bio bi uspešan za toliko ljudi koji učestvuju. Odlično se uklapa u F1 brend i privukao bi dosta interesovanja sponzora u jednom od najvažnijih strateških tržišta za Formulu 1 – Americi. Vegas kao grad bi imao veliku dobit od F1 fanova, koji bi – bez sumnje – potrošili dosta novca tog vikenda.“

VN Meksika će se pridružiti kalendaru 2015. i trenutni broj trka bi bio 20. A Bernie očekuje rekordni kalendar naredne godine, kada će se dodati i trka u Azerbejdžanu.

„Veće su šanse da će uz Baku preći 20, nego da ćemo izgubiti trku.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Intervju sa Robertom Kubicom

Kubica o Alonsu, Formuli 1 i Julesu Bianchiju

U intervju-u za italijanski Sky Sport, Robert Kubica je dao svoje mišljenje o Fernandu Alonsu, Ferrariju, Formuli 1, Mercedesu i Julesu Bianchiju.

„F1 je veoma konkurentan sport“, kaže Kubica, koji je godinama van ovog sporta: „Svi Ferraristi bi voleli da vide kako Ferrari pobedjuje u svim trkama, ali postoji mnogo konkurentnih timova i mnogo super konkurentnih timova, kao i super vozača kao što je Fernando Alonso kada ima pobednički paket, što je sad veoma teško.“

Što se Španca tiče, Kubica je dodao: „Mislim da je Fernando najbolji vozač na gridu, posebno sa mašinama koje nisu pobedničke, i tada može da pokaže najbolje šta zna i ume. Možda je on jedini koji može da napravi razliku sa mašinama koje nisu pobedničke.“

Kada su ga pitali da li je Alonso bolji od Vettela, odgovorio je: „Imam svoje mišljenje o tome i smatram da jeste, a sada ću vam reći i zbog čega. Kada bi obojica imali pobedničke bolide, Vettel bi bio veoma jak, kao što je i pokazao u prošlosti, ali se ove godine veoma muči. Fernando pravi razliku baš tada, kada treba izvući maksimum iz sebe i bolida.“

Mnogo se priča o tome da će Alonso napraviti jednogodišnju pauzu, i evo šta o tome misli Kubica: „Malo sam izvan svega toga, ali kada bi se to desilo, to bi bio veliki gubitak za F1. Mislim da se to neće desiti, iako sam siguran da su mu potrebni novi izazovi.“

Kubica nastavlja: „U Formuli 1 ili postajete svetski šampion, ili vozite za Ferrari. On (Alonso) je postao svetski šampion i vozio je za Ferrari, medjutim, nakon nekoliko godina bez titule, on želi da se vrati na sam vrh.“

Kada su Ferrarijevi problemi u pitanju, Kubica je bio jasan: „To me ne iznenadjuje jer je F1 veoma konkurentan sport. Morate da uklopite sve ljude, a u jednom timu to nije lako.“

Menjamo temu i nastavljamo o Mercedesu: „Aerodinamika je ranije činila 70% uspeha, a danas je mnogo važniji motor i vidimo da Mercedes ima veliku prednost. Siguran sam da će se Ferrari vratiti na vrh, ali Mercedes ima neverovatnu superiornost. Čak ne koriste ni 100% svojih performansi.“

Na kraju, mislimo i na Julesa Bianchija: „Kasno sam čuo vesti. U motorsportu uvek postoji opasnost, iako je FIA uradila odličan posao sa mašinama i bezbednošću. Poznajem Julesa, on je neverovatno talentovan, a danas se bori za svoj život zajedno sa svojom porodicom.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Lewis Hamilton filozofski opisao svoj uspeh

Hamilton: Uspeh je vrh ledenog brega

„Ovo su dve najbolje sezone u mom životu“, rekao je lider šampionata, Lewis Hamilton, prošle nedelje, kada je njegov tim proslavljao prvu konstruktorsku titulu šampiona u F1.

Nedavno je, preko svoje Facebook stranice, opisao naporan rad i sekvence uspeha: „U životu stvari nisu onakve kao što izgledaju, lako je videti rezultat nečega, na primer kamena, i ne razmišljati o tome kako je on oblikovan ili formiran.“

„Ova slika tačno pokazuje kakav je život, i deo ledenog brega ispod vode je deo koji ljudi uglavnom ne žele da vide. To je deo za koji smo se ja i moja porodica borili 15 godina kako bi došao u F1.“

„Da bi došao na vrh ledenog brega i da bi bio veliki kao njegov donji deo, potrebno je strpljenje, požrtvovanje i neodustajanje kada zagusti. Ako imate san, ne dozvolite da vam neko kaže da to možete ili ne možete da uradite. Verujte u sebe. Da vam neko kaže: trpite sad, a ostatak života provedite kao šampion, ja bih pristao, a Vi?

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Milionska poboljšanja spasla Interlagos

Brazil uložio milione u stazu kako bi spasli GP

Gradonačelnik Sao Pauloa, Fernando Haddad, izvršio je inspekciju staze u koju je uloženo 65 miliona dolara, a najveći izazov, pred trku koja se vozi sledeće meseca, je bio novo-postavljeni asfalt.

Do 2015. godine, timovi će dobiti nov pit i kompletan padok.

„Da nismo ispunili program, bili bi u veoma delikatnom i ozbiljnom riziku da izgubimo trku u korist nekog drugog grada“, rekao je on.

„Ovo je najveća reforma od 1990.godine, jer smo mogli da izgubimo trku zbog nekog drugog Latino-Američkog grada poput Buenos Airesa.“

„To je bio delikatan momenat jer ovu stazu vole i vozači i timovi, ali smo imali veliki tehnološki jaz.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Smedley iznenađen Alonsovim odlaskom iz Ferrarija

On nije karakter kog možete lako poremetiti

Bivši Ferrarijev trkački inženjer Rob Smedley kaže da Fernando Alonso nije "onaj kog možete poremetiti" nakon što je priznao da je iznenađen njegovim odlaskom iz Ferrarija.

Alonsov odlazak tek treba da se oficijelno objavi od strane tima ali bivši predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je to potvrdio u sredu. Smedley - sada šef ze performanse vozila u Williamsu - je bio trkački inženjer Felipeu Massi kada je on bio klupski koloega Alonsu od 2010 do 2013. i kaže da španac nije vozač sa kojim je teško raditi.

"Ne ne, on je neko koga ne možete poremetiti uopšte," kaže Smedley. "Mislim da je prilično koherentan (čvrst) u svojim viđenjima i zna šta hoće, ali većina ljudi koji su veoma dobri u svom poslu su takvi i mislim da je to jača strana."

"On se ne koleba oko onoga što hoće, on je mentalno veoma jak, može da se adaptira na pravila kakva god da su; on će izvući maksimum i iscediti 100% iz auta ako ne i više. Mislim da to malo nervira ljude samo zato što je dobar u tome."

I Smedley priznaje da je začuđen potezima u Ferrariju koji ukazuju da će Sebastian Vettel zameniti Alonsa sledeće sezone.

"Često sam govorio da mislim da je Fernando najbolji vozaćč svoje generacije. Ja sam njegov veliki fan i ići ću toliko daleko da ču reći možda i najbolji od svih, toliko je dobar. On donosi mnogo performansi timu. Veoma sam iznenađen da su se rastali on i Ferrari. Očigledno je to obostrani sporazum ili nesporazum kako god želite da to nazovete."

"Malo jesam iznenađen ali to je posao. Nadam se - zbog sporta - da će naći top mesto. Podržavam njegove ambicije toliko da se nadam da će uzeti još nekoliko šampionata pre neo što se povuče jer to zaslužuje tolio je dobar."

Smedlez takođe veruje da su Ferrarijevi timovi u mogućnosti da daju svoj maksimum kada bi imali nekog sa sposobnostima Alonsa da vozi za njih.

"Mislim da on prema svom talentu može da motiviše ljude. Kada ste na vrhuncu karijere, kada nema mnogo ljudi koji mogu da vas prate, to je onda motivacija sama po sebi. Ako ste veoma odlični u onome što radite to je bilo kakva priča oko Formule 1 - ili da ste vozač, inženjer, tehničar, bilo šta. Mislim da kada radite sa ljudima sa veoma veoma nmnogo talenta onda i taj talenat okružuje sve i diže vaše performanse. Mislim da odatle i potiče motivacija za rad sa Fernandom."

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Force India čeka na konačnu postavu Ferrarija

Force India neće potvrditi postavu za 2015. pošto bi nesigurnost Ferrarija oko vozačke postave moglo da utiče na Nica Hulkenberga.

Hulkenberg je, već nekoliko sezona, bio povezivan sa Ferrarijem, medjutim, do sada ništa se nije materijalizovalo.

Prošle sezone mnogi su mislili da će Nemac otići u Italiju nakon godine provedene sa Sauberom ali Ferrari se odlučio za tandem Kimi Raikkonen - Fernando Alonso.

Tim se sprema za još jednu promenu sledeće sezone pošto Alonso napušta ekipu, i očekuje se da će njegova zamena biti Sebastian Vettel.

Takodje pitanje je da li će i Kimi Raikkonen definitivno ostati u ekipi ili će I mesto drugog vozača ostati popunjeno.

I dok Ferrari ne potvrdi svoju postavu, drugi timovi, uključujući Force Indiju neće biti u mogućnosti da potvrde svoje postave.

"Uvek postoje elementi u ugovorima koji samo čekaju da budu komletirani," zamenik šefa tima Bob Fernley je rekao za Crash.net.

"To će biti rešeno u narednih nedelju ili dve dana, ali u osnovi to je već rešena stvar.”

"Možda ne do trke u Austinu, nismo baš najbrži po pitanju objavljivanja postava!"

Na pitanje da li Ferrarijevo odlaganje u objavi postave utiče na potvrdu Hulkenberga rekao je: "Postoji element toga, da, jer je to očigledno deo ugovora koji imamo sa Nicom. Tako da to moramo uzeti u obzir.”

"To su elementi koji pomalo odlažu stvari i onda ih očigledno dokrajčujete."

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Neka svaki tim bira svoje gume

Force India ima predlog za Pirelli

Nakon turbulentne 2013. godine, ova sezona je mnogo konzervativnija kada je izbor guma u pitanju, a to se najbolje pokazalo tokom VN Rusije, kada su gume trajale predugo.

Sportski direktor Force Indie, Otmar Szafnauer, ima nov predlog za Pirelli.

„Zašto ne bi dozvolili da svaki tim bira dve komponente guma za sebe pre svake trke?“

„Svaki tim koji ima bolid koji je agresivniji prema gumama izabraće tvrdje komponente. Oni koji su dizajnirali bolid koji više čuva gume, izabraće mekše komponente.“

„To bi dovelo do različitih strategija i veće razlike u brzinama izmedju bolida. Neki bi vozili brže, neki bi duže ostali na stazi. Ponekad bi neki timovi odabrali pogrešne gume i to bi trku učinilo još uzbudljivijom.“

Medjutim, Pirelli smatra da bi to bilo opasno.

„Kao prvo to bi bila logistička noćna mora za nas, jer bi morali da nosimo individualne gume za svaki tim“, kaže Paul Hembery: „Onda postoji opasnost da nekim timovima puknu gume. Onda bi mi bili krivi. Kada gume predstavljaju bezbednosni problem, onda krive nas, a ne neki tim.“

Paul Hembery je iznenadjen činjenicom da sada timovi traže gume koje su rizičnije za vožnju: „Prošle godine su nam tražili konzervativnije gume. Kada nam Starteška grupa bude tražila više pit stopova, mi ćemo razmisliti o tome.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Kubica: Povratak u F1 bi bilo ostvarenje sna

Da li postoji šansa za povratak talentovanog poljaka?

Robert Kubica kaže da još nije digao ruke od nade da se vrati u Formulu 1 u nekom trenutku u budućnosti i da će razmotriti odlazak na operacije ove zime kako bi ubrzao napredak.

Kubica se takmičio u Formuli 1 između 2006. i 2010. i ima jednu pobedu za BMW Sauber na VN Kanade 2008, ali je pretrpeo ozbiljne povrede u udesu na reliju u februaru 2011, što ga je ostavilo sa posledicama ograničenja pokreta desne ruke.

Kubica se takmiči u WRC-u ove sezone i kaže da će pogledati svoje opcije na kraju ove godine, pored nade da bi buduće operacije mogle da unaprede njegove šanse da se u budućnosti vrati u Formulu 1.

"Kada se sezona završi popgledaću sve opcije," kaže Kubica za BBC Sport. "Bilo bi to ostvarenje sna da se vratim u Formulu 1."

"Podlaktica i šaka su u redu. Sa strane mobilnosti postoji izvestan napredak. Sa strane ograničenja, sve je manje-više isto."

I dok ga još uvek drži nada da bi jednoga dana mogao da se vrati u kokpit jednoseda, Kubica ostaje oprezan oko svojih šansi.

"Formula 1 bi bila zaista ostvaranje sna o povratku, ali moramo da budemo realni. Ako odlučim da pokušam da se vratim imaću još operacija ove zime i možda uz pomoć lekara i uz malo sreće to bude i moguće."

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Alonso u Ferrariju do 2019. godine?

Španac bi mogao da ostane u Ferrariju ukoliko se ispune njegovi zahtevi

Špekulacije oko transfera vozača za narednu godinu su u poodmakloj fazi, a u žiži interesovanja su Fernando Alonso i tim Ferrarija.

Mnogi ga povezuju sa McLaren-Hondom od naredne sezone, što je potvrdio i sam Ron Dennis, ali Španac uporno priča kako je njegova želja da ostane u Ferrariju i da sa njima osvoji titulu.

Sada, poznati Italijanski novinar, i jedan od retkih ljudi koji imaju insajderske informacije iz Maranella, Leo Turini, kaže da je Alonso na pragu potpisivanja novog ugovora sa "propetim konjićem", ukoliko se ispune njegovi zahtevi.

Kao jedan od najvećih zahteva u tim pregovorima, Turini navodi da je novac. Naime, priča se da bi Alonso mogao ostati u timu do 2019. godine ukoliko Ferrari odluči da mu duplira zaradu po sezoni u odnosu na ono što trenutno zaradjuje.

Turini navodi da je, uprkos lošim rezultatima, Alonso spreman na produženje ugovora sa Ferrarijem, ali da će tim iz Maranella morati da "odreši kesu" ukoliko žele da ga zadrže.

Turini navodi da je zanimljivo i to da je, samo pre nekoliko dana, Hamilton takodje tražio dupliranje svoje zarade da bi potpisao novi ugovor sa Mercedesom.

Za razliku od Mercedesa, koji bi mogao da dovede Sebastiana Vettela umesto Hamiltona, a da pri tom ne plati previše, Turini je siguran da ukoliko novac bude jedina prepreka u pregovorima izmedju Alonsa i Ferrarija, da će Španac ostati u timu, jer je poznato da Italijanski tim ne štedi na novcu kada je reč o vrhunskom vozaču, što Alonso definitivno jeste.

Turini navodi da bi dogovor izmedju Alonsa i Ferrarija mogao biti realizovan do 20. avgusta.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Domenikali - dao otkaz i zvao Vettela

Kada je dao otkaz, pozvao je tri osobe: Alonsa, Raikkonena i Vettela

Stefano Domenicali je zvao svetskog šampiona Sebasiana Vettela na dan kada je dao ostavku na mesto šefa Ferrarija.

Do sada, Domenikali se nije oglašavao od kada je napustio Maranello usled loših rezultata slavnog italijanskog tima.

Nemački dopisnik za Sport Bild, Bianca Garloff, rekla je u sredu, da je intervjuu postavljen na Italijanskom blogu u stvari lažan.

Ali intervju je postavio niko drugi do ugledni Leo Turrini, pouzdani izvor Ferrarija, na njegovom uobičajenom i pouzdanom Quotidiano blogu.

Domenicali je navodno rekao, da kada je dao ostavku, da je pozvao tri osobe:"Po alfabetu, Alonsa, Raikkonena i Vettela", kaže on.

"Fernando i Kimi su moji pravi prijatelji. Žao mi je zbog rezutata", dodaje italijan.

"Nisam ih spojio da bi se borili za šesto mesto, ali na žalost tako je na kraju ispalo."

On je zaobišao temu o Ferrarijevoj kontroverznoj pit stop strategiji u Španiji, tvrdeći da nije ni gledao trku na televiziji.

"Možda neću gledati ni Monte Carlo", dodaje Domenicali.

Kada se već spominje Monaco, on se priseća 2001, i pete pobede Michaela Schumachera u Kneževini.

"Sećam se da smo to veče svi bili ubeđeni da će Mihael da potuče Sennin rekord od šest pobeda, ali na žalost to se nije nikada dogodilo", kaže Domenicali.

Kako s piča odvijala prema Šumijevoj nesreći i komi, Domenicali priznaje:"Ponekad mislim da smo mi (Ferrari) imali Michaela negde između 2008 i 2013, da bih ja osvojio bar još jednu titulu."

"Ali da me ne shvatite pogrešno: mislim da je Alonso zaslužio da bude šampion i 2010. i 2012", insistira on.

A što se tiče trećeg vozača koga je zvao taj dan nakon ostavke, Domenicali je bio manje rečit.

"Zašto sam zvao Seba? To ćete morati sami da saznate, žao mi je..."

O svojoj budućnosti u F1, Domenicali je isključio povratak sa drugim timom.

"Nikada nisam odbio da ostanem u trkama, ali ne da radim sa dugim timom, bili to Caterham ili McLaren ili već ko."

"To ne bi funkcionisalo da odem do pit Walla i da kličem Raikkonenu i Alonsu. Ali na nekoj dugoj poziciji? Zašto da ne," kaže on.

"Dobio sam dosta ponuda čak i iz drugih serija, ali iskreno, nema potrebe da žurim."

Domenicali odbija, za sada da javno govori o svome nasledniku, neiskusnom Marcu Mattiacciju.

"Mattiacci me nije ništa pitao", priznaje on.

"Dobro je to što njemu nije trebalo saveta."

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Alonso želi da ostane u Ferrariju

Alonso otkrio svoju nameru da ostane u Ferrariju

Fernando Alonso je nešto malo rekao o svojoj budućnosti na Spa Francorchampsu i izgleda da će ići na produženje ugovora sa Ferrarijem.

“Imam ugovor na još dve godine, tako da nema razloga da žurim sa potpisivanjem novog ugovora, čak i da mi je to namera”, rekao je Alonso.

McLaren, koji otvoreno želi Alonsa u svojim redovima od iduće godine, nije uradio ništa da utiša spekulacije koje se vrte oko dvostrukog šampiona.

“Pitanje je zbog čega su informacije preuveličane ili izdvojene iz konteksta kako bi mi se nanela šteta. Ali to sad nije važno”, rekao je Alonso.

Alonso nije želeo da komentariše informacije u kojima se navodi da je tražio Ferrariju 35 miliona po sezoni od 2017. do 2019. godine.

Medjutim, Toto Wolff iz Mercedesa, ne veruje u tako nešto.

“Bilo da je ova informacija tačna ili ne, ta cifra nije u skladu sa trenutnim tržištem. Postoji mnogo mladih talentovanih vozača, poput Ricciarda, Bottasa ili Kvyata, koji će “leteti” za milion evra ili dva. Ubedjen sam da će plate vozača početi da padaju.”

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

Working...
                                X