F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Gutierrez: C33 je sve konstantniji

Meksikanac je zadovoljan napretkom koji Sauber pravi.

„Bio je ovo još jedan produktivan dan. Vozio sam dosta krugova i imao nekoliko dobrih dužih stintova. Imali smo manjih problema, ali smo ih brzo otklonili. Mehanički i aerodinamički bolid funkcioniše dobro i sve je konstantniji. Još uvek ima posla u nekim oblastima, ali pravimo napredak. Radili smo i na novim procedurama koje imamo tokom trke, pogotovo oko starta. Koristili smo i dosta novih setova guma kako bi smo izvukli maksimum iz tih procedura“, rekao je Gutierrez.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/gutie...e-konstantniji
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Massa: Na dobrom smo putu

Za britanski tim je danas pored Brazilca vozio i Valtteri Bottas.

„Popodnevni deo je bio veoma naporan pošto smo morali da prođemo dosta stvari. Ono što je bitno je da smo na kraju rešili probleme koje smo imali u sredu. Juče smo vozili 116 krugova, danas zajedno ja i Valtteri 115 i to je jako dobro. Uvežbavali smo pit stopove što nam je i bilo u planu i napredak koji je načinjen tokom dana je bio jasno vidljiv. Mislim da idemo u dobrom pravcu. Bolid dobro radi, ali još uvek imamo dosta posla pre svega oko setupa“, rekao je Massa.

„Jutro je prošlo onako kako je planirano. Uvežbavali smo startove i pit stopove. Pprogram je kompletiran bez problema i dobro je što je bolid ponovo prešao dosta kilometara. Danas nisam postavio vreme, ali rezličite procedure na kojima smo radili su možda u ovom trenutku i važnije“, izjavio je Bottas.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/massa-na-dobrom-smo-putu

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Marussia: Imali smo problem sa motorom

Marussia ni danas nije imala sreće u Bahreinu, pa je tako propao još jedan dan testiranja za ruski tim.

Problem se pojavio jutros kada je Chilton morao da parkira bolid nakon svega četiri kruga. Iznenada se pojavio problem sa motorom koji trenutno ispituju Ferrarijevi inženjeri. Ekipa je odmah krenula da menja pogonsku jedinicu u nadi da će uspeti da se vrati na stazu krajem dana. Ipak, i pored uloženog truda to nije bilo izvodljivo pošto jednostavno nije bilo dovoljno vremena. Zato je ekipa odlučila da odmah počne sa pripremama za sutrašnji dan u nadi da će Bianchi imati više sreće.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/marus...lem-sa-motorom

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ferrari: Nismo izvezli onoliko kilometara koliko smo zeleli

Kimi Raikkonen je danas prvi put testirao bolid u Bahreinu.

Ferrari je danas imao problema sa sistemom za telemetriju, što je Finca jedno vreme zadržalo u garaži.
          "Nismo odradili onoliko kilometara koliko smo želeli jer smo imali nekih manjih problema koji su zahtevali dosta vremena za popravku. To samo pokazuje koliko je nov sistem složen, ali smo uspeli da smanjimo štetu u ostaku dana. Lepo je ponovo se naći za volanom bolida." rekao je Raikkonen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ferra...iko-smo-zeleli

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Lotus: Imali smo problema sa menjacem

Pastor Maldonado je danas prvi put testirao bolid Lotusa.

Venecuelanac je danas izvezao samo 26 krugova.

Treći dan testa u Bahreinu nije bio baš najbolji za Lotus. Pastor Maldonado izvezao je 26 krugova i veći deo vremena proveo je u garaži zbog problema sa menjačem.
            "Lepo je kada završite prvi dan testa sa novim timom iako nisam uspeo da izvezem puno krugova. Bolid se dobro ponašao i ja sam zadovoljan dosadašnjim radom. Od samog starta lako sam se uklopio i rad sa mi nije težak. Danas sam imao problema sa menjačem ali se nadam da će sutra biti bolje." kazao je Maldonado.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/lotus...ma-sa-menjacem

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Toro Rosso: Napravili smo napredak na nekoliko polja

Danill Kvyat je danas prvi put zabeležio neku veću kilometražu.

Tim je danas radio na razvijanju mape za agregat kao i na poboljšanju softvera. Sa druge strane Danil Kvyat je imao priliku da izveze veću kilometražu.

"Ovo je prvi put od kada sam u timu da sam bio u prilici da izvezem neku veću kilometražu. To je bilo veoma bitno za mene i uspeo sam da kompletiram 57 krugova. Radili smo na puno stvari i napravili smo napredak na nekoliko polja. Ipak, ostaje nam još puno posla ali je ovo bio produktivan dan za nas. Sada nam ostaje da analiziramo podatke." izjavio je Kvyat.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/toro-...nekoliko-polja

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Caterham: Ocekujemo jos puno od bolida

Marcus Ericsson je danas izvezao 98 krugova i tako zaradio svoju superlicencu.

"Zadovoljan sam kako je prošao moj prvi dan u Bahreinu. Odardeo sam 98 krugova što je dobar znak da su naše performanse i pozdanost sve bolji. Izvezao sam potrebnih 300km kako bi dobio svoju superlicencu. Svi u timu su radili naprono i ja nisam imao nikakvih problema da odradim današnji program." rekao je Ericsson.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/cater...puno-od-bolida

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Button zadovoljan napretkom McLarena

Britanac je zadovoljan rezultatima na dosadašnjem testu i veruje da se on i njegov tim mogu boriti za sam vrh.

Jenson Button je danas prezeo bolid od Kevina Magnussena, koji je na drugom danu testa zabeležio najbolje vreme. Iskusniji vozač McLarena je danas odradio 103 krugova.

"Lepo je kada možete da izvezete veliku kilometražu. Odradili smo 103 krugova i nismo imali većih problema. Tokom popodneva izvezli smo simulaciju trke koja je prošla veoma dobro. Znamo da još nismo među najbržima ali nam je pouzdanost jača strana. Sada nam ostaje da poradimo na detaljima." kazao je Button.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/button-zadovoljan-napretkom-mclarena

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Testiranje 2014. Bahrein: 22.02.2014.

Ovo je poslednji dan prvog testa u Bahreinu.

Vozačke postave:

Red Bull:
                    Daniel Ricciardo
                    Mercedes:
                    Nico Rosberg
                    Ferrari: Kimi Raikkonen
                    Lotus: Pastor Maldonado
                    McLaren: Jenson Button
                    Force India: Sergio Perez
                    Sauber: Adrian Sutil
                    Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
                    Williams: Felipe Nasr/Felipe Massa
                    Marussia: Jules Bianchi
                    Caterham: Marcus Ericsson/Kamui Kobayashi

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/testiranje-2014-bahrein-dan-4-22-02-2014

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Nasr postao test vozac Williamsa

Felipe Nasr pridružio se timu Williamsa kao test vozač.

Ovaj Barzilac koji se prošle sezone takmičio u GP2 seriji, svoju karijeru nastaviće u timu Williamsa. On će kao test vozač imati pravo da učestvuje na tri testa kao i da će se pojaviti na pet prvih slobodnih treninga.

"Veoma sa srećan što sam se pridružio Williamsu. Ovo je fantastična prilika za mene i jedva čekam da sada u Bahreinu provozam novi bolid." kazao je Nasr.
                      I vlasnik tima Frank Williams zadovoljan je Naserovim dolaskom.
                      "Felipe iza sebe ima odlične rezultate u svojoj karijeri i on je odavno na našem radaru. Njegovim dolaskom Williams je dobio da radi sa jednim izuzetnim talentom. On će imati dobru priliku da na slobodnim treninzima dobije prekopotrebno iskustvo u Formuli 1." kazao je Williams.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/nasr-...ozac-williamsa

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Horner: Mercedes je apsolutni favorit

Šef Red Bulla priznao je da je Mercedes glavni favorit za pobedu u Australiji.

Tim iz Milton Kinsa dosta se mučio sa svojim bolidom i Renaultovim agergatom. Iako je u poslednje vreme mali napredak ostvaren, Christian Horner kazao je da oni zaostaju za rivalima.

"Moram reći da je Mercedes prvi favorit za pobedu u Australiji. Ne važi to samo za tim Mercedesa već za sve timove koje koriste njihove motore. Mi smo za sada na levoj nozi, ali godina je dugačka i titula se ne osvaja samo na zimskim testiranjima. Jasno je da nismo tamo gde smo želeli da budemo." kazao je Horner.

On je ubeđen da će oni i Renault uspeti da prevaziđu sve novonastale probeleme.
                        "Želeli smo da izvezemo što više kilometara zbog nas a i zbog Renaulta. Sve naše pobede zabeležene su u saradnji sa njima tako da između nas postoiji jasna i čvrsta veza." rekao je Horner.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/horne...olutni-favorit

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ferrarijev motor najbrzi na pravcu u Bahreinu

Novi motori imaju veću brzinu na pravcu od prošlogodišnjih V8 agregata.

Prošle godine na VN Bahreina Felipe Massa i Paul di Resta zabeležili su zabeležili su najveću brzinu na pravcu od 314 km/h. Iako su prema prvim testovima ovogodišnji bolidi u proseku za 2 sekunde sporiji od prošlogodišnjih, Fernando Alonso je juče na pravcu imao maksimalnu brzinu od 336km/h, što je za 22km/h više u odnosu na lani.
                          Nico Rosberg potvrdio je da su ova merenja tačna:
                          "Očigledno je da ćemo biti brži na pravcima i da ćemo u Monci dostići brzinu od 360km/h.".
                          Razlog za ovakav ishod je očigledan. Motor dobija više snage kada radi na svom maksimumu, kao i da dobija dodatnih 160 konjskih snaga od strane hibridnog pogona. Ipak, tu je gubitak od 15% na prijanjanju zbog novih aerodinamičkih propisa ali staza u Bahreinu imam poprilično jasnu i brzu liniju pogodnu za ostavrivanje maksimalnih brzina.
                          Alonso je za sada pokazao da ima najbrži bolid na pravcu sa 336km/h a iza njega nalazi se Kevin Magnussen sa 330km/h i Felipe Massa sa 327km/h. Timovi koji koriste Renaultove agregate zaostaju u ovom takmičenju. Jean-Eric Vergne je bio najbrži od ostalih sa 308km/h a Sebastian Vettel i Kamui Kobayashi zaostaju sa 35km/h za Ferrarijevim agregatom.

Preuzeto sa
                          http://f1-serbia.com/najnovije/ferrarijev-motor-najbrzi-na-pravcu-u-bahreinu

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Boullier: Ja sam novi sef McLarena

Francuz je pre samo dve nedelje dana prešao iz Lotusa u McLaren.

I pored toga što u novom timu ima titulu trkačkog direktora, njegova uloga i ovlašćenja su potpuno slična kao da je na poziciji šefa tima. Zvanično Ron Dennis je prvi čovek McLarenovog F1 odelenja a Eric Boullier imaće zadatak da blisko sarađuje sa šefom operacija Jonathanom Nealeom i menađmentom tima.

Pošto se očekuje i zvaničan raskid saradnje izmedju Martina Whitmarsha i McLarena, Eric Boullier je u Bahreinu potvrdio da je na neki način biti novi šef McLarena.
                            "Da, definitivno je da sam ja novi šef tima kada se radi o trkačkim operacijama a izmedju toga fokusiraću se na performanse bolida. Vremena su se promenila i stara uloga šefa tima je zastarela. Na ovaj način mi svi delimo svoja ovlašćenja i zadatke i dajemo svoje maksimume." rekao je Boullier.

Preuzeto sa
                            http://f1-serbia.com/najnovije/boull...i-sef-mclarena

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Rosberg drzi Mercedes na vrhu u Bahreinu

Nico Rosberg je bio najbrži tokom prepodneva četvrtog dana testiranja u Bahreinu.

On je u nekoliko veoma kratkih stintova postavio fantastična vremena, a najbolje je iznosilo 1m33.283s što je manje od sekunde sporije od prošlogodišnje pol pozicije. Jenson Button i McLaren su kao i juče, kada je Hamilton bio najbrži, bili na drugoj poziciji.

Kimi Raikkonen je imao dosta posla jutros nakon što je juče izgubio dosta vremena i on je vozio 42 kruga i imao je treće vreme.
                              Novi test vozač Williamsa Felipe Nasr je četvrti, a bolid će popodne od njega preuzeti Valtteri Bottas.
                              Marussia je ponovo imala problema sa svojim sistemima, dok Sauber menja šasiju na svom bolidu i tek treba da se pojavi danas na stazi.
                              Timovi koji koriste Renaultove motore su ponovo imali teško jutro i svi zajedno su do sada vozili ukupno 39 krugova.

Lotus je kao što je i najavljeno kasnio oko sat ipo sa početkom prgrama, ali je nakon toga Maldonado uspeo da vozi 16 krugova.
                              Ricciardo je kompletirao samo jedan stint za Red Bull, dok je Caterham, koji je do sada bio najpouzdaniji od timova sa Renaultovim agregatom, prešao svega 4 kruga zbog tehničkih problema koje su imali jutros.

Preuzeto sa
                              http://f1-serbia.com/najnovije/rosbe...rhu-u-bahreinu

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Button se verio

Jenson Button se verio sa Jessicom Michibatom

Jessica je Jensonov stalni pratilac na trkama, i bilo je pitanje vremena kada će se ovo desiti.

Ovaj zaljubljeni par još uvek nije potvrdio ovu informaciju, ali bliski izvori tvrde da je ova lepotica već svima pokazala prsten koji joj je kupio šampion Formule 1.

Njegov bivši kolega, Lewis Hamilton nije bio toliko srećan ove nedelje, jer kako navode glasine,lepa Nicole Scherzinger je već treći put odbila njegovu ponudu za brak.

Preuzeto sa
                                http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=6582

Comment

Working...
                                X