F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Vettel preuzeo krivicu zbog ranog ispadanja sa kvalifikacija

Sebastian Vettel nije uspeo da prođe u treći deo kvalifikacija za VN Bahreina

Nemac je takođe propustio Q3 i u Australiji a ovog puta za neuspeh bio je kriv loš balans kao i blokiranje zadnjih točkova.

"Poslednji pokušaj mi je iz nekog razloga bio dosta težak. Zadnje gume su stalno blokirale, pokušao sam da sredim problem ali nisam uspeo. Sada nije vreme za kukanje i sutra nadam se boljem rezultatu. Možda će dodatan set guma popraviti situaciju." kazao je Vettel.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vettel-preuzeo-krivicu-zbog-ranog-ispadanja-sa-kvalifikacija
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Kobayashi cilja smanjenje zaostatka za timovima ispred Caterhama

Japanac veruje da bi Caterham u narednih nekoliko trka mogao da smanji zaostatak za timovima iz sredine poretka.

„Treći trening je danas prošao dosta dobro. Mehaničari su radili onoliko koliko je dozvoljeno pravilima i dobro su pripremili bolide. Imali smo malo preupravljanja što smo i očekivali zbog temperature staze i zato nismo hteli ništa da menjamo za kvalifikacije.
      Moj prvi pokušaj u Q1 je bio dobar i nakon toga sam u boksu čekao sam kraj sesije za novi krug. Na kraju sam zaostao samo četiri desetinke za prolaskom u Q2. Ovo je bio prvi put u sezoni da smo mogli da izvučemo pune performanse iz bolida i bio je dobar osećaj. Verujem da ćemo uskoro uspeti da premostimo taj zaostatak za timovima iz sredine poretka, a onda će sve postati mnogo zanimljivije“, izjavio je Kobayashi.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/kobayashi-cilja-smanjenje-zaostatka-za-timovima-ispred-caterhama

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton: Ne mozete uvek sve uraditi kako treba

Lewis Hamilton čestitao je Nico Rosbergu na osvojenoj pol poziciji u Bahreinu.

Hamilton je do sada svaku sesiju do kvalifikacija u Bahreinu završavao na prvoj poziciji, ali je u svom poslednjem pokušaju u Q3 napravio veliku grešku na prvoj krivini. To je iskoristio Nico Rosberg i zabeležio svoju prvu pol poziciju u ovoj sezoni.

"Nisam razočaran zbog ovakvog ishoda, jer ne možete svakog puta da sve odradite kako treba. Čestitam Nicu. On je odradio dobar posao, stalno je poboljšavao svoje performanse i tempo. Na kraju imao je savršen krug. Ja sam napravio grešku u mom finalnom pokušaju, ali sve u svemu zadovoljan sam ishodom." rekao je Hamilton.

Preuzeto sahttp://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-ne-mozete-uvek-sve-uraditi-kako-treba

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso izgubio snagu u Q3

Španac je po prvi put ove sezone kvalifikacije završio iza Kimija Raikkonena.

„Tokom celih kvalifikacija sam postepeno gubio snagu i sesija svakako nije bila onakva kakva je trebala da bude. Bolid je bio sve sporiji u svakom novom krugu i moramo da proverimo o čemu se radi. Moguće je da je problem bio do poda, ali isto tako ne možemo da isključimo mogućnost da je ERS pravio problem. Nije idealno, ali tako je kako je. Moraćemo da budemo agresivni sa strategijom pošto nemamo šta da izgubimo. Pokušaćemo da popravimo poziciju, ali i iza nas ima vozača koji su gladni dobrog plasmana i tu pre svega mislim na Vettela i Hulkenberga“, rekao je Alonso.

„Danas smo definitivno bili bolji u odnosu na petak i mnogo sam se bolje osećao u bolidu. Nismo ciljali šesto mesto, ali mislim da je ukupan napredak vidljiv. Ovo mi je svakako bio jedan od boljih dana u ovogodišnjem bolidu“, izjavio je Raikkonen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-izgubio-snagu-u-q3

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton bolji od Rosberga

Lewis Hamilton i Nico Rosberg vodili su veliku bitku na stazi Sakir.

Dok su vozači izlazili na grid, Sunce je polako zalazilo a reflektori oko staze Sakir počeli su da se pale. Zbog toga temperature polako padale pa je temperatura staze pred sam početak iznosila 29 stepeni.

Sebastian Vettel i Adrian Sutil odlučili su se da u trku krenu sa medijum gumama dok su svi ostali bili na mekoj komponenti. Bolji start imao je Hamilton koji je u prvoj krivini preuzeo voljdstvo od Rosberga a borba između timskih kolega trajla je do 5. krivine. Massa je uspeo da se probije do trećeg mesta dok je Vergne imao kontakt sa Maldonaom, gde je pritom vozaču Toro Rossa bio probušen zadnji pneumatik pa je morao na prinudnu zamenu guma.
            Dobar napredak u prvih pet krugova pokazao je Nico Rosberg koji je uspeo da posle pet krugova dokopa 7. mesta. U devetom krugu Ricciardo je pokušao da pretekne Magnussena u prvoj krivini ali je Australijanac prekasno kočio i tako doveo sebe u poziciju da se brani od napada Danila Kvyata. Ipak, Buttonu je na istom mestu uspelo da obiđe Bottasa a Finac je odmah kasnije izubio mesto i od Pereza. Par krugova kasnije Ricciardo je uspeo da obiđe Magnussena na 11. krivini. U tim trenucima vodila se velika bitka za treću poziciju, gde je Perez uspeo da je otme mesto od Masse.
            Fernando Alonso se odlučio da u 12. krugu zameni svoje pneumatike, dok su Massa i Raikkonen to učinili smo krug kasnije. Adrianu Sutilu se poske kontakta sa Julesom Biancijem probušila zadnja leva guma, što je primoralo Nemca da odustane.
            Da je timska reč u Red Bullu poslednja pokazala je i situacija kada je Vettel po timskom naređenju morao da propusti Ricciarda koji je bio brži od njega. Aktuelni šampion je odmah posle toga u 17. krugu na zamenu pneumatika.

U međuvremenu Rosberg i Hamilton vodili su veliku bitku za prvu poziciju. Nico je obišao Lewisa na prvoj krivini ali je Britanac ponovo uspeo da posle nekoliko krivina povrati prvo mesto. Odmah zatim Hamilton je otišao do boksa dok je Rosberg svoj servis odradio dva kruga kasnije.

Na polovini trke borba za treće mesto dobila je sve više učesnika. Vozačima Williamsa pridružili su se vozači Force Indije. Bottas je prvi napustio "žurku" i otišao do boksa dok su vozači Force Indije vodili međusobnu bitku. Perez je uspeo da u 28. krugu obiđe Massu a istu stvar učinio je i Hulkenberg. U tim trenucima borbu za 7. mesto su vodili Ricciardo, Raikkonen i Bottas, gde je malo falilo da na kočenju za prvu krivini vozač Williamsa završi u zadnjem delu Ferrarija. Ipak, iz ove situacije kao pobednik izašao je Australijanac u Red Bullu.
            36. krug doneo nam je odustajanje Marcussa Ericssona koji je svoj Caterham parkirao na poslednjoj krivini. Raikkonen je imao dosta problema sa bolidom pa je tako gubio redom pozicije od vozača Red Bulla i McLarena.
            Esteban Gutierrez i Pastor Maldonado imali su udes na drugoj krivini u trenucima kada su Lewis Hamilton i Nico Rosberg išli do boksa a na stazu se pojavio sigurnosni automobil. Minut kasnije odustao je Kevin Magnussen.
            Trka je restartovana u 47. krugu a veliku bobru vodili su vozači Mercedesa i Force Indije. Vettel i Ricciardo koristili su meke gume i uspeli su da preteknu Buttona koji je koristio medijum komponentu. Tri kruga kasnije Australijanac u Red Bullu obišao je aktuelnog šampiona, koji se požalio da gubi brzinu na pravcima.
            U 52. krugu Rosberg je pokušao novi napad na Hamiltona, ali se Britanac uspešno odbranio dok se Ricciardo popeo na četvrto mesto. U međuvremenu Button je u samom finišu morao da odustane od trke.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-bolji-od-rosberga-u-fantasticnoj-trci-za-vn-bahreina

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Maldonado kaznjen

Pastor Maldonado je dobio kaznu zbog incidenta u kome je udario i prevrnuo Estebana Gutierreza.

Venecuelac je po izlasku iz pit lane-a u prvoj krivini loše procenio svoju poziciju i naleteo je na Gutierrezov Sauber. Bolid Meksikanca se prevrnuo, a Maldonado je dobio kaznu od 10 sekundi stajanja u boksu. Nakon trke, sudije su odlučile da Maldonadu dodele tri kaznena boda, a takođe će startovati sa pet mesta slabije pozicije na sledećoj trci u Kini.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/maldonado-kaznjen-2

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton: Bilo je na ivici

Britanac je bio presrećan nakon druge uzastopne pobede.

„Beskrajno sam zahvalan ekipi. Puno su radili kako bi nas doveli u ovu poziciju. Ovo je moja prva pobeda na ovoj stazi i jako sam ponosan. Nico je vozio fantastično i bilo je jako teško zaustaviti ga. Na kraju sam uspeo da napravim malu prednost, ali on je bio jako brz na mekoj gumi. Bilo je jako blizu sve vreme. Ima još puno vremena. Nico je bio brži ovog vikenda i moram da vidim gde sam to gubio vreme“, rekao je Hamilton.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-bilo-je-na-ivici

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg: Najuzbudljivija trka u mojoj karijeri

Nico Rosberg je na trci za VN Bahreina imao tešku i zanimljivu borbu sa Lewisom Hamiltonom.

Nemački vozač izgubio je svoju pol poziciju u prvim metrima trke zbog lošeg starta a taj propust iskoristio je Lewis Hamilton koji se "zubima i noktima" branio od napada svog timskog kolege.

"Veoma sam razočaran. Danas sam bio brži ali nisam uspeo da obiđem Hamiltona. Ali ne možete da kažete da je ovo bio dosadan dan. Bilo je veoma napeto i borba između mene i Lewis bila je veoma agresivna. Ne volim kada trku završim na drugom mestu ali definitivno ovo je najuzbudljivija trka u mojoj karijeri. Tim je pokazao dobre performanse i nadam se da ću imati bolji rezultat na narednoj trci. Bitno je da vodim u šampionatu sa 11 poena prednosti." kazao je Rosberg.

Preuzeto sa Rosberg: Najuzbudljivija trka u mojoj karijeri

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Perez odusevljen podijumom

Sergio Perez rezultat na VN Bahreina opisao je kao veoma posebnim.

I pored teškog starta sezone meksikancu se sreća okrenula na trci u Bahreinu, jer je uspeo da se domogne pobedničkog postolja.

"Ovo mi puno znači. Imao sam veoma teške trenutke sa McLarenom prošle sezone gde nisam imao šanse da se borim za podijum. Kada sam se pridružio McLarenu oni su bili veoma brz tim, ali se neke stvari nisu odvijale kako smo zamišljali. Borba za podijum nije laka i veoma sam srećan zbog ovog rezultata.".

"Izlazak sigurnosnog automobila nam nije išao na ruku jer smo bili ugroženi u finišu trke. Trudio sam se da zadržim poziciju u odnosu na Ricciarda i u tome sam uspeo." rekao je Perez.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/perez-odusevljen-podijumom

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ricciardo zadovoljan rezultatom

Australijanac kaže da nije tužan što nije uspeo da se domogne podijuma na VN Bahreina.

„Trka je bila sjajna. U prvm stintu se sve svodilo na praćenje ljudi ispred, ali u drugom je počelo da se zakuvava i bilo je sve više duela. Bili smo blizu podijuma danas i činio sam sve što je bilo u mojoj moći. Bolid je tokom trke bio sve bolji i to mi je omogućilo da napredujem. Bilo je zabavno trkati se sa Sebastianom i sve je prošlo korektno“, rekao je Ricciardo.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/riccierdo-zadovoljan-rezultatom

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Massa: Sigurnosni automobil nam je upropastio strategiju

Brazilac napušta Bahrein sa pomešanim emocijama nakon što je trku završio na sedmom mestu.

„Najveći problem je bio izlazak sigurnosnog automobila na stazu. To nam je upropastilo strategiju. Start je bio neverovatan i prošao sam mnogo bolida. Tempo je bio u redu i borio sam se, ali krajnji rezultat nije bio dobar. Moramo da napravimo analizu i vidimo gde smo mogli da završimo. Borili smo se do samog kraja i to je dobro za nas“, rekao je Massa.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/massa-sigurnosni-automobil-nam-je-upropastio-strategiju

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Button: Samo je Mercees bio brzi od nas

Jenson Button bio je zadovoljan tempom ali kvar na menjaču sprečio ga je da završi trku.

"Što se tiče tempa napravili smo korak napred. Degradacija guma bila je na zavidnom nivou i mislim da smo uardili dobar posao oko razumevanja guma. Jedini tim koji je bio dominantniji od nas bio je Mercedes. Zadovoljan sam trkačkim tempom. U finišu trke javio se problem sa menjačem, pa mi je bilo dosta teže da menjam brzine. Na kraju sam morao da odustanem." rekao je Button.

Sa druge strane Kevin Magnussen imao je problema sa kvačilom.
                          "Ovo nije bila dobra trka za mene. Start nije bio idealan gde sam izgubio tri pozicije. Mislio sam da će nam hladniji uslovi pomoći ali to se nije desilo." dodao je Danac.

Preuzeto sa Button: Samo je Mercedes bio brži od nas

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Toro Rosso: Falila nam je brzina

Ekipa Toro Rossa ovoga puta nije uspela da dođe do bodova.

„Današnji dan nije prošao onako kako sam želeo. Nisam bio zadovoljan tempom i bilo je frustrirajuće gledati ostale kako me pretiču. Start nije bio savršen i izgubio sam poziciju. Nakon toga sam pritiskao koliko sam mogao, ali to nije bilo dovoljno za bodove“, izjavio je Kvyat.

„Na startu je bio haos. U krivini 8 je bilo puno bolida oko mene, ali sam imao dobar izlazak. Našao sam se pored Lotusa koji me je postepeno izgurivao, a kada je video da ći da ga preteknem, samo je zatvorio moju liniju. Dotakli smo se, a zadnje krilo i pod su bili dosta oštećeni. Izgubio sam performanse i trka nije mogla da se nastavi. Nadam se da ćemo imati više sreće u narednim trkama“, rekao je Vergne.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/toro-rosso-falila-nam-je-brzina

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

FIA nece ogranicavati budzet timova

FIA je odlučila da odustane od planova da ograniči budžet timova od 2015.

„Većina timova je bila za ograničenje, ali svi timovi koji su učesnici streteške grupe su sada protiv toga. Vlasnik komercijalnih prava i šest timova su sada protiv takvog scenarija. Oni su sada u većini i to je prosta matematika. Dakle što se nas tiče, ograničavanja neće biti“, rekao je predsednik FIA Jean Todt.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/fia-nece-ogranicavati-budzet-timova

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel nije zadovoljan performansama u Bahreinu

Za Sebastiana Vettela ovo je bila još jedna razočaravajuća trka.

Aktuelni šampion dosta se mučio sa svojim tempom na VN Bahreina, ali je uspeo da kroz cilj prođe kao šesti.

"Mislim da je ovo bila teška trka za nas, pre svega pred sam kraj perioda sigunsonog automobila. Daniel je danas uspeo da izvuče malo više iz bolida a ja nisam, tako da ne mogu da budem zadovoljan današnjim ishodom. Bolid je bio sporiji na pravcima. Mercedes je pokazao da ima jači paket od nas. Ja i Daniel smo pokazali smo tim i nadam se boljim rezultatima u nastavku sezone." kazao je Vettel.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vettel-nije-zadovoljan-performansama-u-bahreinu

Comment

Working...
                                X