F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sauber: Još u četvrtak smo znali da će biti teško

Vozači Saubera će VN Monaka započeti sa 16. i 18. pozicije nakon jako loših kvalifikacija.

„Jasno je da smo razočarani što ćemo startovati sa začelja. Na treninzima smo već videli da će biti teško. U ovom trenutku treba da izvučemo maksimum iz paketa koji imamo, ali će nam biti neophodna i sreća. Ipak, vozimo u Monaku, a ovde je zbog prirode staze sve moguće“, izjavio je Nasr.

„Ovo su bile teške kvalifikacije. Od prvog treninga smo se mučili da zagrejemo gume, a danas sam imao i problema sa gužvom na stazi. Ipak, to je normalna pojava na ovoj stazi i daćemo sve od sebe da sutra ostvarimo bolji plasman“, rekao je Ericsson.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Manor: Zadovoljni smo

Vozači Manora smatraju da bi sutra mogli da imaju zabavnu trku.

„Ohrabrujuće je što smo nešto bliže bolidima ispred nas, ali mislim da smo mogli da izvučemo još tempa iz bolida pošto smo morali da skratimo prvi pokušaj zbog nekih problema. Bila je ovo posebna sesija pošto sam prvi put učestvovao na kvalifikacijama u Monaku. Jedva čekam trku i nadam se da će nam određene promene pomoći da napredujemo“, izjavio je Stevens.
      „Kvalifikacije nisu bile loše i zato mislim da možemo da imamo dobru trku sutra. Mislim da imamo šanse da održimo malo duže tempo za bolidima ispred nas zahvaljujući konfiguraciji staze. To znači da ćemo biti u prilici da iskoristimo prilike ako nam se ukažu“, rekao je Merhi.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Kehm: Michael se uspešno oporavlja

Menadžerka velikog asa je u petak iznela pozitivne informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Sabine Kehm, menadžerka velikog Michaela Schumachera, tvrdi da se njegov zdravstveni bilten vidno popravlja. Svetski šampion nije javno viđen od kako je doživio nesreću na skijanju prilikom koje je udario glavom u stenu i pao u stanje kome.
        "Srećna sam reći da se njegovo stanje stalno poboljšava i da je to konstantan napredak. Ipak, uvek treba imati u vidu ozbiljnost povrede koja mu se desila", rekla je Kehm novinarima.

Kehm je intervjuisana na eventu upriličenom povodom prezentacije proizvođača ugljeničnih vlakana", Audemars Piguet.Michael Schumacher je sa ovom firmom imao saradnju, a radio je na dizajniranju njihovih projekata."Naravno, borba će trajati vrlo vrlo dugo za sve uključene, ali mi smo srećni da uopšte imamo mogućnosti za tu borbu", rekla je Kehm na kraju intervjua.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Mercedes poklonio Rosbergu pobedu u Monaku

Ekipa Mercedesa je katastrofalnom odlukom u finišu trke koštala Hamiltona pobede na VN Monaka.

Start trke je prošao mirno, a među prvih šest je jedina promena bila ta što se Kvyat probio ispred Ricciarda na četvrto mesto. Kasnije tokom kruga je došlo do manjeg incidenta između Alonsa i Hulenberga. Španac je malo izgubio zadnji kraj u krivini Mirabeau i oštetio Hulkenbergovo prednje krilo. Problem sa krilom je imao i Massa i njih dvoje su ujedno i prvi bili u boksu.

Alonso je zbog svog incidenta dobio kaznu od pet sekundi, ali je bar prošao bez većih oštećenja.
          Hamilton je na vrhu diktirao tempo i stvorio je prednost od oko tri sekunde u odnosu na Rosberga koji je bio dve sekunde ispred Vettela. Razlike između vozača su bile slične i iza njih tako da nije bilo prostora za ozbiljnije duele.
          Vodeći su počeli da obilaze sporije vozače već u 20. krugu i u toj situaciji se najbolje snašao Hamilton koji je u tom periodu povećao svoju prednost na četiri sekunde.
          Promene guma su kao što je Pirelli prognozirao krenule u 27. krugu i Alonso je bio među prvima u boksu. On i pored svoje kazne nije izgubio devetu poziciju koju je držao.
          Vettel je bio prvi od lidera koji je menjao gume u 37. krugu, a za njim je u boks ušao i Ricciardo.
          U sledećem krugu je odgovorio Rosberg i zadržao poziciju ispred Vettela. U 38. krugu je promenu napravio i Hamilton, dok je Raikkonen nešto dužim ostajanjem na stazi preskočio Ricciarda za peto mesto.
          Delovalo je da će na ovoj trci oba McLarena doći do bodova, međutim u 43. krugu je Alonso imao problem sa menjačem na kočenju za prvu kriviui i morao je da odustane sa devetog mesta.
          Do kraja trke nije bilo većih uzbuđenja na vrhu, ali se zato Verstappen pobrinuo za zabavu u sredini poretka pošto je sa novim super-mekim gumama bio najbrži na stazi. On je u dva navrata iskoristio Vettela koji je bio krug isped njega da se sakrije iza Ferrarijevog bolida i zahvaljujući plavim zastavama koje su bile pokazane Bottasu i Sainzu, zajedno sa Nemcem, obiđe direktne rivale na stazi. Isti manevar mu nije prošao i protiv Grosjeana, a Verstappen je bio veoma agresivan u narednim krugovima i u velikoj želji je pogrešio na kočenju za prvu krivinu i završio u zidu.
          Nakon toga je na stazu izašlo vozilo bezbednosti, a Hamilton je na iznenađenje mnogih otišao u boks da promeni gume i tako pao na treće mesto.
          Trka je nastavljena osam krugova pre kraja, a Hamilton je odmah na svežim super-mekim gumama počeo da napada Vettela. Iza njih je Ricciardo uspeo da se probije ispred Raikkonena u krivini Mirabeau i povratio peto mesto koje je zauzimao nakon starta. Niega je potom pustio timski kolega Kvyat i Ricciardo se dao u poteru za Hamiltonom i Vettelom.
          Ipak, prilika za duele do kraja nije bilo i tako je Rosberg zahvaljujući velikoj strateškoj grešci Mercedesa sa Hamiltnom došao do pobede ispred Vettela i Hamiltona. Ricciardo je u poslednjem krugu vratio četvrto mesto Kvyatu pošto Australijanac nije uspeo da iskoristi nove gume da napreduje do podijuma.Raikkonen je bio šesti, Perez odličan sedmi, Button osmi, Nasr deveti, a Sainz deseti.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Toto "bunari". Radi za kladionice. Baton u prvih 10...

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Baš tako!
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Mercedes: Upropastili smo Hamiltonu trku

Šef ekipe Toto Wolff je priznao da je ekipa u finišu trke u Monaku donela pogrešnu odluku.

„Da, definitivno smo Lewisu upropastili trku. Nismo dobro procenili prednost u odnosu na Nica. Jedino što možemo sada je da mu se izvinjavamo. Žao mi je Lewisa i zao mi je ekipe koja je napravila ovakvu grešku. Danas smo trebali da imamo savršen 1-2 finiš. Moramo da analiziramo situaciju i uputićemo zvanično izvinjenje Lewisu“, izjavio je Toto Wolff neposredno nakon trke.

„Jako sam srećan. Znam da sam danas imao mnogo sreće. Lewis je fantastično vozio i zaslužio je pobedu, ali ovakve stvari se dešavaju. U bolidu je teško proceniti da li su odluke koje se prave dobre ili loše. Na restartu je bilo teško pošto su gume bile veoma hladne. Sada ću malo uživati u trenutku, ali Lewis je bio brži i moram da nastavim sa radom“, izjavio je Rosberg.
                „Ovo nije bila laka trka. Ekipa tokom cele godine radi odličan posao i zajedno gubimo i pobeđujemo. Čestitam Nicu i Sebastianu. Siguran sam da ćemo razgovarati o svemu kasnije i videti kako možemo da se popravimo. Sada mi je važno da se vratim i pobedim na sledećoj trci“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan iznenađujućim drugim mestom

Nemac je skoro celu trku proveo na trećem mestu, ali je zahvaljujući Mercedesovoj strateškoj grešci završio kao drugi.

„Bili smo na pravom mestu u trenutku kada je to bilo neophodno i uspeli smo da ostavimo Lewisa iza nas kada je izlazio iz boksa. Druga pozicija je svakako odlična za tim. Problem u finišu je bio taj što ove gume nisu dizajnirane da se hlade i ponovo zagrevaju. Ja i Nico smo malo pričuvali gume pošto smo znali da je Lewis nedostižan i to nam je malo pomoglo na restartu. Ipak, i pored toga je bilo jako teško. Gume su se zagrejale nakon par krugova, ali su pre toga bile jako tvrde“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Verstappen: Grosjean je kočio ranije

Holanđanin kaže da ga je iznenadilo nešto ranije kočenje Romaina Grosjeana za prvu krivinu nakon čega je došlo do kontakta.

„Sve sam uradio isto kao u prethodnom krugu, ali sa snimka može da se vidi da je on kočio ranije. Nisam mogao da reagujem pošto sam bio jako blizu, a i brzina je bila velika. Pokušao sam da ga izbegnem, ali nisam imao šanse. Tokom trke sam imao dobar tempo i bio u konkurenciji za bodove i pored velikih problema tokom prvog pit stopa. Na kraju sam leteo na novim super-mekim gumama i bilo je veoma zabavno“, izjavio je Verstappen.

Holanđanin je zbog incidenta dobio dva poena na svojoj super licenci i dobiće kaznu od pet mesta na rezultat u kvalifikacijama u Kanadi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Perez: Ovo je bio naš maksimum

Meksikanac je uspeo da trku u Monaku završi na sedmom mestu.

I pored toga što svi u timu željno iščekuju B specifikaciju bolida, Sergio Perez je uspeo da na trci u Monte Karlu zabeleži šest bodova.

"Veoma sam srećan. Tim je dodario fantastičan posao tokom celog vikenda i ova sedma pozicija je rezultat dobrog rada. Za mene ova je bila normalna trka, što je malo čudno. Nisam mogao da pratim tempo bolida ispred mene ali sam uspeo da pobegnem ostalima. Teško je bilo održati koncetraciju tokom 78 krugova pa sam na kraju bio u prilici da napadnem Raikkonena ali ne i da ga obiđem." kazao je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

McLaren: Prvi bodovi, ali problemi ostaju

U McLarenu su svesni da je njihov bolid još uvek daleko od toga da bude konstantno u bodovima.

„Današnji dan je bio veoma dobar. Ipak, nećemo previše tapšati sebe po ramenu nakon ovog rezultata. Izvukli smo maksimum danas. Tempo nije bio toliko loš i zadovoljan sam zbog toga. Znali smo da će nam ova staza odgovarati, ali bi već u Kanadi slika mogla da bude potpuno drugačija. Tamo ima dugih pravaca, a to nam je velika boljka trenutno“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Kvyat prezadovoljan današnjim rezultatom

Danil Kvyat zabeležio je četvrto mesto na VN Monaka.

Rus je zabeležio samo pet poena iz isto toliko trka ali je na trci u Monako potpuno zasenio i svog timskog kolegu. Kvyat je danas kroz cilj prošao kao četvrti iza Rosberga, Vettela i Hamiltona.

"To je bila strateška igra kada sam u finišu propustio Ricciarda. On je pokušao da obiđe Vettela i Hamiltona ali to se nije desilo. Onda je Daniel rešio da se vratimo na prvobitni plan, jer je tim želeo da stretagiju pokuša sa njim a ne sa mnom. Sve u svemu ovo je pozitivan dan i moj najbolji rezultat u Formuli 1. Pao mi je kamen sa srca." kazao je Danil.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Williams: Težak vikend za tim

Ekipa Williamsa nikako ne može biti zadovoljna učinkom tokom vikenda u Monaku.

„Ovo je bio težak vikend, a trka je definitivno bila najteži deo. Sve smo pokušali kako bi došli do kog boda, ali jednostavno nismo imali tempo. Probali smo sa strategijom od dva zaustavljanja u boksu, ali to nije upalilo pošto je vozilo bezbednosti zašlo na stazu u pogrešnom trenutku za nas. Znamo da je bolid dobar, ali ova staza nam nikako nije odgovarala“, izjavio je Bottas.

„Moja trka je praktično bila gotova već u prvoj krivini. Neko me je izgurao i oštetio sam gumu i prednje krilo. Odmah sam otišao na zamenu i nakon toga sam se vratio na začelje. Do kraja trke nisam mogao ništa, samo sam pazio na plave zastave“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Vredni bodovi sa Sauber

Felipe Nasr je zahvaljujući incidentima ispred sebe uspeo da se domogne devete pozicije.

„Trka je bila odlična i drago mi je što sam ponovo završio u bodovima. Lepo je što smo tako nagrađeni nakon jako teškog vikenda. Dao sam sve od sebe i izvukao sam maksimum iz bolida. Ekipa je takođe obavila dobar posao sa strategijom i ove bodove posvećujem svima u timu“, izjavio je Nasr.

„Razočaran sam trinaestim mestom, ali znali smo da će trka biti teška. Analiziraćemo podatke kako bi smo videli gde smo najviše gubili. Nakon toga ćemo imati predstavu kako da se pripremamo u budućnosti. Balans je generalno bio dobar, a i tempo je na momente bio dobar“, rekao je Ericsson.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Lotus: Frustrirajući dan za oba vozača

Ni Grosjean ni Maldonado nisu došli do bodova, mada je Francuz bio deseti pre udesa sa Verstappenom.

„Nisam siguran šta se tačno dogodilo u incidentu sa Verstappenom. Preticanje u Monaku je skoro nemoguće i mislim da je on danas to naučio. Dobro je što nije povređen pošto je udar bio ozbiljan. Do tog trenutka je moja trka bila solidna. Nakon incidenta sam gledao u retrovizor da li su točkovi i zadnje krilo na mestu i nakon toga sam nastavio trku“, rekao je Grosjean.

„Imao sam problem sa kočnicama i osećalo se da pritisak nije bio dobar. Situacija se pogoršavala i na kraju smo morali da odustanemo. Šteta za ekipu pošto smo imali dobar bolid ovde. Potencijal je tu i moramo da nastavimo sa radom“, izjavio je Maldonado.

Comment

Working...
                                X