F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sainz uživa u debiju u domovini

Bolidi Toro Rossa su se dobro pokazali danas u Barseloni i Sainz se nada da će mu to omogućiti dobar rezultat na domaćoj stazi.

„Bio je ovo pozitivan da za nas. Odmah smo primetili da se bolid dobro adaptira uslovima i imao sa samopouzdanje od samog starta. Drugi trening je bio malo teži, ali tek treba da završimo sa finim podešavanjima bolida. Divno je voziti pred ovoliko španske publike i jedva čekam ostatak vikenda“, izjavio je Sainz.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Bottas: Imamo još tempa u džepu

Williams danas nije imao preterano zapažene rezultate, ali Finac nije zabrinut.

„Uvek je važno da imate čistu sesiju i moj drugi trening je bio savršen. Vozili smo dosta krugova i dobili dosta korisnih informacija o gumama. Još uvek nisam pronašao pravi ritam i definitivno mogu da pružim više, a isto važi i za bolid. Imali smo jedan dosta dugačak stint na srednje-tvrdim gumama i tempo je bio konstantan, mada ne i dovoljno brz. Na tvrdim gumama situacija nije bila tako dobra. Iskreno, mučili smo se ceo dan sa njima. Degradacija između dve komponente je slična, ali su tvrde jednostavno prespore“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Raikkonen: Imamo prostor za napredak

Finac veruje da će Ferrari tokom nastavka vikenda praviti konstantana napredak.

„Bio je ovo čudan dan. Pozicija i vremena nisu bili loši, ali se bolid loše ponašao. Ne zam da li je vetar imao uticaj ili prijanjanje na samoj stazi. Mučio sam se ceo dan, a unapređenja koja smo doneli definitivno nisu pravila problem. Mislim da ima dosta prostora za napredak i večeras ćemo ući u detalje kako bi smo videli kako ćemo ići dalje“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Button: MP4-30 je sada 10 puta bolji

Britanski vozač kazao je da je nova spacifikacija bolida mnogo bolja nego od one koja je testirana zimi.

"Bio je ovo težak dan ali želim svima u timu da se zahvalim. Prvi trening je bio sasvim dobar, ali smo imali problema sa balansom i vetrom. Na drugoj sesiji malo sam se mučio sa tvrdom gumom ali naš tempo na mekoj bio je mnogo bolji. Očekuje nas puno posla u svakoj oblasti. Takođe, sve je bilo pozitivno što se tiče podataka."

"Masivna je razlika po pitanju specifikacija bolida. Do sada smo skupili dosta kilometara. Staza je sada možda malo sporija zbog vetra i vrućine ali bolid se ponaša 10 puta bolje nego zimi." kazao je Jenson Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Force Indija: Imamo dobar trkački tempo

Tim sa bazom u Silverstonu imao je veoma naporan radni dan.

"Ovo je bio jedan od onih dana kada smo odradili ceo program bez puno problema. Mislim da imamo dobar trkački tempo ali treba nam još stabilniji balans kada se radi o brzini po jednom krugu. Čeka nas puno posla, pa sada nam ostaje da analiziramo podatke." kazao je Nico Hulkenberg.

"Za mene ovo nije bio najbolji test dan, jer smo očekivali da ćemo se ovde mučiti više nego na drugim stazama. Nismo uspeli da nađemo pravi balans koji je bolji kada su u pitanju duži stintovi. Nadam se da ćemo uspeti na nađemo rešenje za većinu problema." rekao j Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Manor: Ovo je bio pozitivan dan za nas

Tim je pre svega zadovoljan velikim brojem pređenih kilometara.

"Lepo je ponovo naći se u bolidu. Napravili smo dobar start, uspeli smo sve da završimo što se tiče našeg programa a i super je vratiti se na pravu trkačku stazu. Očekujemo još puno od ovog bolida ali lepo je kada završite dan bez problema." izjavio je Will Stevens.

"Bilo je veoma lepo voziti pred svojom publikom. Zadovoljan sam načinom na koji se današnji dan odvijao. Sve je prošlo glatko i bez problema. Ujutro smo radili na aero programu a popodne na razvoju pneumatika." kazao je Roberto Merhi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Bianchi izašao iz indukovane kome?

Pojedini mediji navode da se stanje Francuza znatno poboljšalo.

Francuz je na prošlogodišnjoj trci u Suzuki posle velikog incidenta zadobio teške povrede glave posle čega se nalazi u indukovanoj komi. Ipak, kako navode pojedini izvori Julesovo stanje se poboljšalo a lekari su rešili da ga izvedu iz indukovane kome pa tako sada Francuz diše bez pomoći aparata.
                Ovu vest je potvrdio i njegov otac ali se bivši vozač Marussije i Ferrarija nalazi van svesti.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg prekinuo Hamiltonov niz pol pozicija

Nemac je u Barseloni došao do svoje prve pol pozicije u sezoni.

Prvi deo kvalifikacija je prošao u znaku Hamiltona koji je sa krugom 1m26.382s bio najbrži na tvrdoj gumi. Desetinku iza njega je bio Rosberg, dok je treći na srednje-tvrdoj gumi bio Raikkonen. Finiš prvog dela je bio veoma uzbudljiv pošto su se uslovi na stazi mnogo popravili i svi su morali na stazu kako bi popravili vremena. Na kraju su pored vozača Marussije od kvalifikacija morali da se oproste još Ericsson, Hulkenberg i Perez.

U drugom delu kvalifikacija smo po prvi put ovog vikenda videli krugove ispod 1m26s. Jedini koji su ih ostvarili su bili vozači Mercedesa, a najbrže vreme od 1m25.166s je imao Rosberg. Hamilton je zaostajao pola sekunde, dok je još tri desetinke iza bio Raikkonen.
                  U finišu je ponovo veliki broj vozača izašao na stazu u nadi da bi mogao da se ponovi scenario iz Q1 ali to nije bio slučaj. Kvalifikacije su se nakon Q2 završile za Grosjeana, Maldonada, Alonsa, Buttona i Nasra.
                  Finalnih dvanaest minuta je od samog početka pripalo Rosbergu koji je već u prvom pokušaju vozio 1m24.681s što Hamilton nije uspeo da dostigne do kraja sesije. Skoro osam desetinki iza je bio Vettel na trećem mestu, dok je Bottas bio četvrti. Sainz i Verstappen su potvrdili fantastičnu formu osvajanjem petog i šestog mesta, dok je Raikkonen morao da se zadovolji sedmim. Kvyat je bio osmi, Massa je kao I Raikkonen podbacio I bio tek deveti, dok je Ricciardo zauzeo poslednje mesto među prvih deset.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Raikkonen: Imamo prostor za napredak

Finac veruje da će Ferrari tokom nastavka vikenda praviti konstantana napredak.

„Bio je ovo čudan dan. Pozicija i vremena nisu bili loši, ali se bolid loše ponašao. Ne zam da li je vetar imao uticaj ili prijanjanje na samoj stazi. Mučio sam se ceo dan, a unapređenja koja smo doneli definitivno nisu pravila problem. Mislim da ima dosta prostora za napredak i večeras ćemo ući u detalje kako bi smo videli kako ćemo ići dalje“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Vettel priznaje da je Mercedes prebrz u Španiji

Nemac je rekao da Ferrari na ovoj trci nije bio tako blizu Mercedesima kao na nekim prethodnim.

„Realno, jako su brzi ovde. Na svim sesijama su bili u vrhu i na kvalifikacijama su lako došli do prve dve pozicije. Bili su odlični na obe komponente guma. Nadam se da će naš trkački tempo biti bolji, ali biće jako teško. Očekivali smo da će biti brzu na osnovu onoga što smo videli zimus na testovima, ali uslovi su se takođe sada promenili. Istina je da je naš zaostatak na ovoj stazi možda nešto veći nego na ranijim trkama“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rosberg i Hamilton zadovoljni pozicijama

Hamilton je priznao da nije imao tempo, dok je Rosberg rekao da mu se u glavi vrtela greška iz Bahreina.

„Generalno nisam imao tempo u kvalifikacijama, a Nico je obavio fantastičan posao. Balans bolida nije bio onakav kakav sam želeo i dao sam sve od sebe sa onime što sam imao. Sutra je novi dan, i sve je još uvek otvoreno“, izjavio je Hamilton.

„Definitivno sam u kvalifikacijama razmišljao o grešci iz Bahreina. Hteo sam da budem siguran da mi se ne ponovi ista stvar. Ušao sam u pravi ritam u Q2 i do kraja je sve bilo jako dobro. Trebala mi je ova pol pozicija. To je samo jedan korak u povratku na pobednički put“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Button: Imao sam problem sa kočnicama

Britanac kaže da je njegov McLaren bio jako nestabilan zbog problema sa novim kočnicama.

„Stavili smo potpuno nove kočnice za kvalifikacije. Ne znam šta se dešavalo sa njima, ali bilo je velikih problema. Lepo je videti da su Force Indije iza nas, ali uvek treba gledati samo napred, a ne i nazad. Nadamo se da ćemo sutra biti relativno konkurentni i onda očekujemo još jedan korak u Monaku“, rekao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Sainz: Osećam se kao da sam na pol poziciji

Španac je bio prezadovoljan svojim petim mestom na kvalifikacijama u Barseloni.

„Nikako nismo očekivali da budemo čak peti. Drugi i treći trening su bili teški pošto je bilo brojnih manjih problema. Ipak, sve smo posložili za kvalifikacije i već u Q1 je osećaj bio mnogo bolji. Sada se osećam kao da sam na pol poziciji. Nemam predstavu da li ću sutra moći da zadržim tu poziciju. Duži stintovi nisu baš bili obećavajući i osećaj u bolidu je potpuno drugačiji. Imamo neke jake bolide iza nas i biće jako teško zadržati ovo mesto“, izjavio je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Grosjean veruje u bodove

Francuzu je za malo izmakao plasman među prvih deset, ali on veruje da Lotus sutra može do bodova.

„Možemo da budemo zadovoljni pozicijom. Jutros nismo znali ni da li ćemo proći u Q2, ali napravili smo napredak. Jedanaesto mesto je dobro za start. Cista je strana grida, a i imamo na raspolaganju dosta svežih guma. Naravno da sam želeo više, ali dobro je što možemo da učestvujemo u borbi. Nadamo se bodovima sutra, i verujem da će biti prilika za preticanje“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Ricciardo: Moje najgore kvalifikacije u karijeri

Australijanac je bio razočaran svojim današnjim performansama.

„Ovo su najgore kvalifikacije u mojoj karijeri, i verovatno najgore od kada sam se pridružio Red Bullu. Mnogo sam se mučio u trećem sektoru koji mi je u Q1 i Q2 potpuno odgovarao. Na kraju sam u njemu u Q3 izgubio bar pola sekunde. Nemam objašnjenje šta se dogodilo. Nadao sam se da ći biti bar sedmi ili osmi. Trka bi trebala da bude bolja, pošto je bolid jutros bio konstantan u dugim stintovima. Nemamo brzinu na pravcima i zato se nadam što boljem startu, nakon čega ćemo videti šta može da se dobije strategijom“, izjavio je Ricciardo.

Comment

Working...
                                X