F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Williams: Odličan dan za ceo tim

U britanskom timu su prilično zadovoljni onim što su danas prikazali na stazi.

„Bio je ovo dobar petak za nas. Još je rano, ali bolid se dobro ponaša. Još uvek se fokusiramo na trkački tempo i napravili smo neke korake na tom polju. Ipak, još uvek imamo zaostatak i večeras ćemo morati ozbiljno da radimo ako želimo da sutra imamo neke šanse“, izjavio je Bottas.

„Muči sam se sa balansom danas, ali je ekipa pokazala dobar tempo. Večeras ćemo raditi na nekim promenama koje bi trebale da nas dovedu na Valtterijev nivo. Radili smo danas i na performansama guma i napravili smo neke dobre korake“, rekao je Massa.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Button razočaran nakon katastrofalnog dana

Britanac je danas proveo jako malo vremena na stazi usled brojnih problema sa njegovim McLarenom.

Danas popodne sam stao iz predostrožnosti kako bi smo sačuvali motor. Uspeli smo da se vratimo na stazu, ali bilo je problema i nakon toga. Ni u jednom trenutku nisam vozio sa većom količinom goriva i nisam prešao mnogo krugova. Ipak, dobro je da imamo podatke sa drugog bolida. Frustrirajuće je pošto su bolidi bili drugačije podešeni i očekivali smo neke korisne informacije, tako da moji problemi nisu bili od koristi nikome. Definitivno nije bio dobar dan“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Sauber: Sproveli smo u delo sve što smo hteli

U ekipi su bili zadovoljni današnjim učinkom.

„Prva sesija nije bila idealna, ali smo između treninga napravili određene promene i sve je bilo mnogo bolje. Postoje još neki delovi koji treba da se optimizuju, ali napravili smo korak napred. Probali smo obe komponente guma i mislim da je sve bilo onako kako smo i predvideli. Sutra samo treba sve da složimo i bićemo ponovo jaki“, izjavio je Ericsson.

„Dan je bio dobar i bolid se odlično ponašao na obe sesije. Na prvom treningu je bilo problema sa kočnicama, ali su stvari počele da se kreću u pravom smeru nakon što smo to rešili. Kasnije popodne smo potvrdili dobar tempo i imamo solidan balans za duže stintove. Sutra je samo važno da nastavimo gde smo stali i trebalo bi da bude u redu“, rekao je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Manor: Pravimo napredak

Ekipa nastavlja da pravi važne korake u ovogodišnjem šampionatu.

„Drago mi je što smo imali još jedan dan bez većih problema i bilo nam je važno da pronađemo osnovni setup kako bi bolid dobro odgovorio na uslove na stazi. Polako pravimo napredak na svim poljima, tempo se poboljšava i mislim da smo dobro pripremljeni“, izjavio je Stevens.

„Dan je bio odličan pošto nije bilo nikakvih poteškoća. Ovo je još jedna potpuno nova staza za mene i uspeo sam da uđem u ritam i aklimatizujem se. Napravili smo dobar napredak sa setupom i sutra ćemo pokušati da izvučemo još tempa iz bolida“, rekao je Merhi.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Lotus zadovoljan jakim tempom

U ovom timu su zadovoljni stvarima odrađenim danas i ubeđeni su u dobre kvalifikacije i trku.

Romain Grosjean kaže za današnji trening:

"Generalno, frustrirajuće sa strane da sam čitav dan tražio idealan setup bolida. Sa druge strane, vidimo da bolid ima odlična svojstva kad se podešavanja poslože i to je praktično demonstrirao Pastor na stazi. Ovo je uvijek fantastična staza za vožnju i od prilike ćemo imati slične uslove za kvalifikacije i trku kao što su bili danas i zato preko noći moramo završiti podešavanja našeg bolida da bismo bili spremni za sutra."
            Maldonado sa svog stanovišta smatra ovako:
            "Bio sam jako zadovoljan sa bolidom, čitavo vrijeme sesije. Odlično se ponašao na stazi i to pokazuju i moja vremena. Još su bolja kad imamo u vidu da nismo imali previše vremena za fina podešavanja setupa i da je evaluacija guma danas bila specifična usled uslova na stazi. Uglavnom očekujem dobar plasman naših bolida ovdje za ovaj vikend."

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Toro Rosso: Moramo da uradimo domaći zadatak

Oba vozača imala su određenih problema tokom današnjih treninga.

"Danas nisam proveo puno vremena na stazi zbog problema sa kočnicama, ali kada se to oduzme imao sam sasvim solidan dan. Bolid je dobar za vožnju i sada ostaje da nastavimo sa radom. Ovo je meni prvi put da vozim na ovoj stazi, uživao sam pogotovu u drugom delu treninga." kazao je Carlos Sainz.

"Ovo je bio dan sa nekoliko uspona i padova. Prvi trening bio je dobar i nije mi trebalo puno vremena da se naviknem na stazu. Nisam srećan načinom na koji su se kočnice ponašale, pa smo odlučili da ih promenimo pred početak druge sesije." dodao je Max Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hulkenberg: Sasvim jednostavan dan

U Force Indiji smatraju da su rutinski odradili i ovaj zvanični trening i čekaju sutrašnje kvalifikacije.

"Jutros smo odradili nekoliko aero testova koji su nam bili bitni za kompletiranje određenih stvari na bolidu. Na ovom, drugom,treningu je sve išlo prilično glatko i bili smo u mogućnosti da bez smetnje vozimo i duge stintove na obe komponente pneumatika. Imamo prilično jasnu predstavu šta nam treba kako bismo odvezli dobru trku i gdje smo sa nivoom naših performansi ovdje. Večeras je sve pitanje finog podešavanja set-upa, da bismo se što bolje pripremili za sutra." kazao je Nico Hulkenberg.

Sergio Perez je preneo svoja iskustva od danas:
                "Dobar dan za nas, bez obzira na moj finalni incident sa Vetellom. U trenutku dok sam pokušavao da prestignem Nasra, pojavio se Sebastian, kog nisam vidio na vrijeme. Nisam ga mogao izbjeći, a nakon sesije je došao da me vidi i da mi kaže da je imao problem sa kočnicama. Nesretan incident i ništa više od toga. Vezano za bolid, izgleda da smo konkurentniji nego u prošlim trkama,posebno u dugim stintovima, ali pričekajmo trku i sutrašnje kvalifikacije."

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Raikkonen opomenut a Vettelu pripisan trkački incident

Oba Ferrarijeva vozača našla su se na meti sudija.

Kimi Raikkonen dobio je samo opomenu od sudija zbog toga što je potencijalno opasno izašao iz pitlejna tokom završnih minuta drugog treninga. Kimi je pred sam izlazak pretekao nekoliko bolida koja su čekala da se vrate na stazu posle izbačene crvene zastave. Ovo je Fincu prva opomena u sezoni i ako sakupi još dve dobiće kaznu od pomeranjem za pet mesta na startu.

Sa druge strane njegov timski kolega Sebastian Vettel zajedno sa vozačem Force Indije Sergiom Perezom odlobođeni su istrage zbog incidenta na prvoj krivini kada je Meksikanac naleteo na Nemca. Na kraju Vettel je priznao svoju krivicu, jer su neki momenat pre toga na njegovom Ferrariju otkazale kočnice, pa je svratio do garaže Force Indije i izvinio se Perezu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Booth: Novi Manor biće spreman tek posle letnje pauze

Prvi čovek Manor Marussije kazao je da će novi bolid biti spreman tek posle letnje pauze.

Tim je morao da pred početak ove sezone modifikuje prošlogodišnji bolid, kako bi uspeo da u poslednjem momentu učestvuje u šampionatu. Manor je potvrdio da će ujedno nastaviti sa razvojem novog bolida koji će prema njegovim rečima biti predstavljen u drugom delu sezone.

"Što se tiče novog bolida, naši ciljevi su da ga pripremimo za prvu trku posle letnje pauze, jer smo dosta snage potrošili na to da dođemo na prvu trku u Australiji. Kada se budemo vratili u Evropu, onda ćemo svi zajedno sesti i početi da sklapamo kockice o novom projektu." kazao je Booth.
                    On je dodao da postoje određene šanse da tim dobije još neke nove sponzore ali da se Manor trenutno nalazi u veoma dobroj situaciji.
                    "Siguran sam da ima određenih projekata, ali što se tiče komercijalnog plana mi trenutno dobro stojimo i imamo dobar i održivi model poslovanja. Uveren sam da će nas naš investitor i vlasnik uspešno predvoditi u narednih nekoliko godina." dodao je prvi čovek tima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hamilton ispred Vettela na trećem treningu

Lewis Hamilton je za 69 hiljaditinki bio brži od Sebastiana Vettela.

Vremenski uslovi pred početak drugog treninga bili su veoma topli. Temperatura staze bila je 42 a vazduha 28 stepeni.

Kao što se i moglo očekivati prvi na stazu pojavio se Jenson Button koji je postavio i brzi mereni krug u vremenu od 1m39.127s ali ga je odmah potisnuo Felipe Nasr (1m38.095s). Ipak, Pastor Maldonado je po svom prvom izlasku na stazu došao do provizorno prve pozicije (1m37.962s) u trenucima kad su samo osam bolida zabeležila vremena.
                      Nico Rosberg je u prvoj trećini treninga bez mnogo forsiranja zabeležio najbrži krug od 1m37.599s u momentima kada je Lewis Hamilton otišao preširoko u prvoj krivini dok je sa Maldonadovog bolida odpalo tkz "majmunsko sedište". Da je Ferrari u dobroj formi pokazao je Sebastian Vettel koji je bio brži od Nica Rosberga za oko tri desetinke, ali na kraju ispred njih se našao Kimi Raikkonen sa najboljim krugom od 1m36.973s.
                      Na tačno polovini sesije Danil Kvyat je zbog okretanja na četvrtoj krivini završio u pesku zbog čega je izbačena i crvena zastava. Posle par minuta sesija je nastavljena a prvi na posao priono je Felipe Nasr.
                      U finalnih deset minuta vozači pojedini vozači su izlašli na stazu sa mekim gumama a pritom je Rosberg zabeležio krug od 1m34.968s. Hamilton je uspeo da izbije na prvo mesto takođe sa mekim pneumaticima (1.34.599) dok je Vettel kasnio za njim za samo 0.069 sekundi. Danil Kvyat uspeo je da se u poslednjih dva minuta vrati na stazu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton stigao do svoje prve pol pozicije u Bahreinu

Lewis Hamilton došao je do svoje četvrte pol pozicije u sezoni.

Sunce je polako zalazilo u Bahreinu kada su već svetla bila upaljena što je označavalo i početak kvalifikacija. Temperatura staze bila je u padu u odnosu na treći trening i iznosila je 31 stepen dok je temperatura vazduha bila 25 stepeni.

Prvi na stazi pojavio se upravo Kimi Raikkonen koji je pored velike greške na prvoj krivini zabeležio najbrži krug od 1m36.731s. Nico Rosberg je u veoma glatkom krugu postavio vreme od 1m35.675s pa je tako za tri desetinke bio brži od Lewisa Hamiltona. Jenson Button je imao još jedan peh, pa je opet morao da parkira bolid pored staze zbog čega je izbačena lokalna žuta zastava. U završnih pet minuta prvog dela većina vozača je izašla na mekiim pneumaticima uključujući i pilote Mercedesa i Ferrarija, pa je tako Lewis Hamilton zabeležio vreme od 1m33.928s ispred Nica Rosberga, Kimija Raikkonena i Sebastiana Vettela. Na kraju iz prvog dela ispali su Pastor Maldonado, Danil Kvyat, Will Stevens, Roberto Merhi i Jenson Button.
                        U drugom delu sesije skoro svi vozači odlučili su se da krenu se mekšim gumama, pa je tako Hamilton postavio skoro nestvaran krug od 1m32.669s ispred Masse i Rosberga koji su za skoro sekundu bili sporiji. Nešto kasnije na stazu se se pojavila i oba Ferrarija gde je Kimi Raikkonen uspeo da se probije do druge pozicije sa zaostatkom od 9 desetinki za vodećim Hamiltonom. Na kraju "vizu" za Q3 nisu izvadili Sergio Perez, Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Fernando Alonso i Max Verstappen.
                        Sebastian Vettel je bio prvi vozač koji je zabeležio vreme u Q3 ali je u tim trenucima najbrži bio Daniel Ricciardo sa vremenom od 1m33.850s. Lewis Hamilton je nastavio sa dobrim krugovima pa je tako dospeo na prvu poziciju krugom od 1m33.522s. U drugom i finalnom pokušaju Hamilton dolazi do svoje prve pol pozicije (1m32.571s) na ovoj stazi a četiri desetinke iza njega našao se Sebastian Vettel. Treće mesto pripalo je Nicu Rosbergu, četvrto Kimiju Raikkonenu dok je dvojac Williamsa zauzeo peta i šesta pozicija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Mercedesu

Hamilton je bio zadovoljan svojim krugom, dok je Rosberg priznao da je potcenio Vettela u kvalifikacijama.

„Jasno je da sam jako zadovoljan. Došao sam ovde sa ciljem da u potpunosti savladam stazu i podesim bolid onako kako mi odgovara. Moji brzi krugovi su bili prilično dobri. Drago mi je što imam ovakvu zver koja mi dozvoljava da napadam krivine onako kako želim“, izjavio je Hamilton.

„Imao sam pogrešnu strategiju. Previše sam razmišljao o trci i potcenio sa Sebastianvu brzinu. Loše sam proračunao i koliko će me vremena koštati konzervativnija vožnja u Q2 i razočaran sam što me je Sebastian pobedio. Da sam bio drugi, to bi bilo samo ograničenje štete, ali treća pozicija nikako nije idealna“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel: Možemo protiv Mercedesa

Nemac veruje da će Ferrari sutra moći da se bori sa Mercedesima.

„Jako sam zadovoljan drugim mestom. Na početku nisam mogao da pronađem pravi ritam koji sam imao na poslednjem treningu, ali kako je sesija odmicala, tako je situacija bila sve bolja. Na samom kraju sam se dobro osećao u bolidu i mogao sam da pritiskam. Za sada smo zadovoljni plasmanom. Nadam se da ćemo sutra imati dobar start, što bi bila odlična osnova za dobru trku. Mislim da smo u trci konkurentniji i videćemo šta će se dogoditi“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Red Bull: Imamo priliku

Ricciardo se nada da će sutra uspeti da pobedi Williamsove vozače, a i Kvyat smatra da ima šansu da se probije napred.

„Današnji dan je prošao dosta dobro. Sedmo mesto je solidan plasman i u dobroj smo poziciji za trku. Moj prvi sektor je bio jako dobar i odličan je osećaj bio, ali sam onda u drugom malo izgubio vreme. Generalno sam zadovoljan, a sutra će start biti od velike važnosti. Važno je da ostanemo uz Williams i da budemo u poziciji da koristimo DRS“, izjavio je Ricciardo.

„Nisam siguran šta se dogodilo i sesija je bila jako čudna. Ekipa će ispitati zašto sam završio tako nisko. Sve može brzo da se preokrene. Ostajem motivisan i daću sve od sebe sutra“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

U Sauberu zadovoljni i pored izostanka u Q3

Ericsson i Nasr veruju da imaju trkački tempo koji će im omogućiti da se sutra nađu među prvih deset.

„Treći trening je bio dosta težak i nismo imali dobar osećaj u bolidu. Pred kraj sesije su se stvari malo popravile, ali smo znali da će nas u kvalifikacijama čekati težak izazov. Voleli bi smo da smo prošli u Q3, ali mislim da je i ovo prihvatljivo pošto imamo dobru formu za trku“, izjavio je Ericsson.

„Šteta je što smo propustili Q3 za samo desetinku, ali mislim da smo izvukli maksimum iz bolida. Bilo je teško u Q1 pošto su neki rivali bili veoma jaki. Dvanaesta pozicija nije loša za trku, a ako uzmemo u obzir naš trkački tempo, očekujem da se definitivno borimo za bodove“, rekao je Nasr.

Comment

Working...
                                X